Hvis du tilhører én af de mange der drømmer om at få flotte krøller, så er et godt krøllejern løsningen. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilket krøllejern du vælger, for krøllejern er forskellige og passer til forskellige typer af hår.

Vi har fundet frem til 4 af de bedste krøllejern netop nu, og guider dig til valg af rette model i denne artikel.

BaByliss Curl Secret Ionic C1200E – automatisk krøllejern

Dette automatiske krøllejern er perfekt til dig, der ønsker en nem og multifunktionel løsning. Det er velegnet til flere typer hår og laver både bølger, bløde krøller og faste krøller.


BaByliss Curl Secret Ionic C1200E

Set til: 779,00

Køb hos Billigvoks

Derfor anbefaler vi dette krøllejern:

Næsten alle der har brugt et krøllejern, ved at man kan brænde fingrene på den cirka 200 grader varme kolbe. Så hvis du er bange for brændemærker og gerne vil have et nemt og multifunktionelt krøllejern, er BaByliss Curl Secret Ionic C1200E det rette valg. Det anbefales blandt andet af Beautynature, som har testet det, og så får det gode anmeldelser af køberne i flere forskellige netbutikker. Generelt roses krøllejernet for at være nemt og sikkert at bruge, fordi håret automatisk trækkes igennem et lukket system hvor varmelegemet er indkapslet for sig selv. Alt i alt er det således et perfekt krøllejern til dig der ønsker en nem løsning og som gerne vil eksperimentere med flere stile.

Om BaByliss Curl Secret Ionic C1200E:

BaByliss Curl Secret Ionic C1200E er en nyudviklet version af det meget succesfulde C100E krøllejern. Det nye er at dette krøllejern har ion-teknologi, som ifølge producenten skåner håret og efterlader det med et flottere og glattere look.

Krøllejernet er designet så det automatisk trækker håret ind mellem de opvarmede spoler, og du kan selv indstille om de skal rotere med eller mod uret. Der kan desuden vælges mellem 210 grader til fint hår eller 230 grader til normalt og kraftigt hår, så glattejernet er brugbart til flere slags hår. Derudover kan der vælges mellem 3 forskellige tidsintervaller: 8, 10 eller 12 sekunder. Jo længere tid du vælger, jo kraftigere bliver krøllerne. Krøllejernet kan både lave bølger, bløde krøller eller faste krøller.

Der er monteret en 2,5 meter lang ledning som kan rotere, og der medfølger en rensebørste til spolerne.

 

Specifikationer:

 • Velegnet til: Mellemlangt og langt hår
 • Stil: Bølger, bløde eller faste krøller
 • Temperatur: 2 trin / 210 – 230 grader
 • Opvarmningstid: 8 sekunder
 • Ledningslængde: 2,5 meter
 • Autosluk: Ja

BaByliss Pro 180 25mm C325E

Dette krøllejern hører til de billigere modeller, men alligevel klarer det sig rigtig godt i test. Det fås i flere størrelser, men modellen på 25 millimeter er den mest populære og perfekt til bl.a. bølger og beach-krøller.


BaByliss Pro 180 25mm C325E

Set til: 279,00

Køb hos Nicehair

Derfor anbefaler vi dette krøllejern:

BaByliss Pro 180 25mm C325E bliver bedst i test hos Frida, som har testet 6 forskellige krøllejern. Uanset om du er til bølger, beach-krøller, bløde krøller eller mere faste krøller, så kan et krøllejern i denne størrelse klare det for dig. BaByliss krøllejernes roses blandt andet for at være nemt og enkelt at arbejde med, og resultatet bliver rigtig fint. Udover kolbestørrelsen på 25 millimeter kan krøllejernet også købes i større eller mindre størrelser, så det matcher den ønskede stil. Men 25 millimeter er den mest populære størrelse, og derfor anbefales dette krøllejern som et godt køb for dig der gerne vil eksperimentere med forskellige stile.

Om BaByliss Pro 180 25mm C325E:

BaByliss Pro 180 25mm C325E er et billigt og funktionelt krøllejern, som får gode bedømmelser i test. Krøllejernet er simpelt udformet uden for mange overflødige funktioner, og det er med til at holde prisen nede.

Det omtalte krøllejern har en kolbestørrelse på 25 millimeter, men hvis du ønsker finere krøller kan det fås helt ned til 19 millimeter. Hvis du omvendt ønsker større krøller, kan krøllejernet også fås i 32 eller 38 millimeter.

Krøllejernet har en keramisk belægning, og bliver op til 180 grader varmt. Varmen kan justeres i 10 trin fra 110 til 180 grader, alt efter hvor fint dit hår er. Det er af den klassiske type med klemme, som holder håret ind mod kolben mens det opvarmes. Det har desuden en lille indbygget fod, så det kan lægges på bordet uden at den varme kolbe kommer i kontakt med overfladen.

 

Specifikationer:

 • Velegnet til: Alle hårlængder
 • Stil: Bølger, beach-krøller, bløde krøller eller faste krøller
 • Cooltip: Ja
 • Kolbestørrelse: 25 millimeter
 • Temperatur: 10 trin / 110 – 180 grader
 • Opvarmningstid: Få sekunder
 • Ledningslængde: 180 centimeter
 • Autosluk: Ja

ghd Curve Soft Curl Tong – krøllejern til store krøller

Hvis du har mellemlangt eller langt hår og ønsker bløde krøller eller beach-krøller, så er dette krøllejern perfekt. Det er som altid i vanlig ghd-kvalitet, som føles lækkert og robust at arbejde med.


ghd Curve Soft Curl Tong

Set til: 1.149,00

Køb hos Nicehair

Derfor anbefaler vi dette krøllejern:

Krøllejernet fra ghd er som selvskrevet til en høj plads på ønskesedlen. Kvaliteten er som vi kender den fra ghd, og det får rigtig gode anmeldelser hos bl.a. Nicebeauty og Frida.  Som med andre produkter fra ghd er krøllejernet udstyret med tri-zone teknologi, som giver en jævn varmefordeling over hele kolben. På den måde opnår du flotte og ensartede krøller hver gang, og med størrelsen på 32 millimeter er det perfekt til dig der ønsker bløde krøller, bølger eller beach-krøller. Alt i alt et perfekt krøllejern til dig der ofte krøller håret, og som ønsker en opgradering af udstyret.

Om ghd Curve Soft Curl Tong:

Med dette krøllejern kan du lave store bløde krøller, bølger eller beach-krøller. Det har nemlig en kolbestørrelse på 32 millimeter, som er velegnet til både mellemlangt og langt hår. Det har desuden tri-zone teknologi, som ifølge ghd sørger for en mere jævn varmefordeling og derfor giver et mere ensartet og pænt resultat.

Også dette krøllejern er af den klassiske type med en fjederaktiveret klemme, der sørger for at du får bløde bølger i selv langt hår. Krøllejernet har desuden en holder, så du nemt og sikkert kan sætte det fra dig uden at det brænder overfladen.

Kolben har en keramisk overflade, som bliver 185 grader varm. Dette mener ghd er den optimale temperatur til deres krøllejern. Der er indbygget akustisk signal, som lyder når du tænder og slukker krøllejernet, samt når krøllejernet har opnået brugstemperatur.

 

Specifikationer:

 • Velegnet til: Mellemlangt og langt hår
 • Stil: Bløde krøller, beach-krøller eller bølger
 • Cooltip: Ja
 • Kolbestørrelse: 32 millimeter
 • Temperatur: 185 grader
 • Opvarmningstid: Få sekunder
 • Ledningslængde: 2,6 meter
 • Autosluk: Ja

HH Simonsen ROD VS1 – multifunktionelt krøllejern

Dette krøllejern er perfekt til dig der ønsker fine små krøller, hvilket er muligt med den slanke kolbe der er fra 13 til 19 millimeter i tykkelsen. Det får gode anmeldelser på nettet, og anbefales til alle hårlængder.


HH Simonsen ROD VS1

Set til: 825,00

Køb hos Billigvoks

Derfor anbefaler vi dette krøllejern:

HH Simonsen ROD VS1 er fikst lille krøllejern, som giver flotte små spiralkrøller i både kort, mellemlangt og langt hår. Kolben er desuden konisk, hvilket betyder at den er 13 millimeter ude i spidsen og 19 millimeter på det tykkeste sted. Det betyder at du kan eksperimentere med dette krøllejern, og dermed finde frem til netop den type krøller du bedst kan lide. Hos Dreammodels, som har testet dette krøllejern, får det en rigtig god bedømmelse. Det roses blandt andet for at være brugervenligt, effektivt og i en god byggekvalitet, som føles robust.

Om HH Simonsen ROD VS1:

HH Simonsen ROD VS1 er et mindre krøllejern, som kan bruges til alle typer hår. Det er designet med en konisk kolbe, som på det smalleste sted er 13 millimeter, og på det tykkeste sted er 19 millimeter. Det betyder at du kan eksperimentere med helt fine spiralkrøller, men også kan lave lidt større krøller.

Krøllejernet er keramisk og har en teflon-belagt overflade, som gør at håret nemt glider igennem uden at sidde fast. Det er samme princip som keramiske krøllejern, hvor overfladen også lader håret glide igennem.

Der er temperaturstyring i dette krøllejern, som gør at du kan justere temperaturen fra 120 til 200 grader i 5 forskellige trin. Det betyder at du selv kan vælge hvor kraftige dine krøller skal være.

 

Specifikationer:

 • Velegnet til: Alle hårlængder
 • Stil: Spiralkrøller
 • Cooltip: Ja
 • Kolbestørrelse: 13 til 19 millimeter
 • Temperatur: 5 trin / 120 – 200 grader
 • Opvarmningstid: 20 sekunder
 • Ledningslængde: 3 meter
 • Autosluk: Ja

Sådan får du perfekte krøller – hver gang

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du bruger dit krøllejern. Det kræver muligvis også lidt øvelse at få krøllerne til at sidde som du vil have dem, men med disse tips er du godt på vej:

 • Brug en varmebeskyttende spray
  Hvis du har problemer med kruset hår eller gerne vil være på den sikre side, er det en god idé at bruge en varmebeskyttende spray inden du bruger krøllejernet. Håret er nemlig sårbart overfor høje temperaturer, så det er en god idé at beskytte det.
 • Brug krøllejernet i helt tørt hår for optimalt hold
  Hvis dine krøller skal holde længe og sidde ordentligt, så skal håret være helt tørt inden behandling.
 • Test krøllejernet på en lille del af dit hår først
  Tag en mindre hårlok først, så du ved hvordan krøllejernet virker og hvor lang tid det tager at opnå de ønskede bølger eller krøller i håret.
 • Brug en hårspray så krøllerne holder længere
  For at krøllerne skal holde hele aftenen, kræves der en god hårspray. Sørg for at fordele den ligeligt over hele håret, og lad den tørre ind før du børster håret.
 • Lad håret køle ned inden børstning
  Hvis håret stadig er varmt, risikerer du at krøllerne ødelægges helt eller delvist.

På nettet finder du mange gode tips og tricks til at opnå flotte styles. Især på YouTube finder du mange beauty tips, eksempelvis disse 5 måder at krølle dit hår på:

Krøller med glattejern?

Hvis du i forvejen har et glattejern og ikke ved om et krøllejern er noget for dig, så kan du også bruge glattejernet til krøller. Det kræver måske lidt mere øvelse i starten, da du skal snurre håret ind i glattejernet og rotere det på en bestemt måde for at opnå de ønskede krøller. Du sparer til gengæld udgifterne til et krøllejern, og du slipper for at have det til at ligge og fylde i din skuffe.

Det kan dog anbefales at vælge et krøllejern, hvis du allerede nu ved at du gerne vil krølle dit hår ofte.

Tjek evt. vores købsguide til glattejern HER.

FAQ

Hvilket krøllejern er det bedste?
Hvilket krøllejern, der er det bedste, det kommer an på, hvilken slags du foretrækker. Nogle bud på gode og alsidige krøllejern er dog modellerne BaByliss Curl Secret Ionic C1200E, BaByliss Pro 180 25mm C325E og GHD Curve Soft Curl Tong. Krøllejernene har alle fået nogle gode anmeldelser.
Hvordan vælger jeg et krøllejern?
Når du skal vælge et krøllejern, så bør du gå efter en model, som indeholder de funktioner og temperaturindstillinger, som du har behov for til dit hår. Dernæst bør du vælge en model, som ligger godt i hånden, og som føles naturlig og let for dig at bruge.
Er det en dårlig ide at bruge et krøllejern hver dag?
Ja, da et krøllejern bruger høje temperaturer til at give håret den krøllede form, så anbefales det ikke at bruge krøllejernet hver dag, da det er med til at skade håret. Det anbefales generelt, at du varmebehandler dit hår maks. 1 – 2 gange i ugen for at undgå skade.
Er et titanium eller et keramisk krøllejern bedst til at lave krøller?
Hvorvidt et titanium eller et keramisk krøllejern er bedst til at lave krøller, det kommer an på, hvilken hårtype du har. Har du tyndt hår, som let krøller, så vil et keramisk krøllejern være det bedste valg. Her du derimod tykt hår, så vil et titanium krøllejern virke bedre.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar