Kravlegård – 8 smarte og sikre modeller til de mindste

En kravlegård er et sjovt og trygt sted for dit barn at være. Her kan barnet ligge, sidde eller tumle rundt med sit yndlingslegetøj mens du gør maden klar, rydder op eller ordner andre praktiske gøremål i hjemmet. Kravlegården er dermed et godt hjælperedskab i hverdagen, og vælger du en model med hjul kan du nemt flytte den rundt i hjemmet efter behov. Der findes også transportable kravlegårde som kan klappes sammen og tages under armen, hvilket eksempelvis er perfekt hvis du har et sommerhus eller ofte er på besøg hos venner og familie.

Vi har fundet 8 smarte, sikre og praktiske kravlegårde i forskellige størrelser. Den ene kravlegård er endda en 4-i-1 model – læs mere om dem alle herunder:

Traditionelle kravlegårde af træ

De klassiske kravlegårde er perfekte til hyggehjørnet i stuen eller køkkenet, hvor barnet kan ligge trygt og godt mens du eksempelvis forbereder et måltid eller ordner andre praktiske gøremål. De er ikke så nemme at flytte rundt på, men flere modeller har hjul så de nemt kan trilles rundt.

BabyTrold 100 x 100 cm hvid kravlegård med hjul

Denne kravlegård er af den klassiske type, og der følger hjul med så den nemt kan flyttes rundt. De to af hjulene kan desuden låses, så kravlegården står godt og sikkert på gulvet.

De indvendige liggemål i BabyTrold kravlegården er på 100 x 100 centimeter. Udvendigt måler den 104,5 x 104,5 centimeter. Den er lavet i massiv birk med en hvid lakering hele vejen rundt.

Du kan hæve og sænke bunden i denne kravlegård efter behov. Der er således mulighed for at indstille bunden i tre forskellige højder: 20, 40 eller 50 centimeter. Dermed skåner du din ryg bedst muligt.

BabyTrold kravlegården har en maksimal bæreevne på 15 kg, og madras kan tilkøbes.

 • Materialer: Massiv birk
 • Bæreevne: 15 kg.
 • Mål (indvendig): 100 x 100 cm.
 • Mål (udvendig): 104,5 x 104,5 cm.
 • Højdejusterbar bund: 20, 40 eller 50 cm. fra gulv
 • Inkl. hjul

Se pris på den hvide BabyTrold kravlegård hos Coop

Hoppekids IDA – simpel hvid kravlegård

Hoppekids-IDA-KravlegaardDen lille IDA kravlegård fra Hoppekids er et godt køb til børneværelset eller det lille hyggehjørne i stuen. Den fylder ikke meget, og da den er lavet i massiv hvidlakeret fyrretræ vil den se godt ud i ethvert hjem. Den hvide lakering er i øvrigt vandbaseret, hvilket betyder at der ikke forekommer sundhedsskadelige kemikalier.

IDA kravlegården har et indvendigt liggemål på 80 x 86 centimeter, og legetæppet på billedet kan tilkøbes hvis dette ønskes. Du kan selvfølgelig også bare lægge en blød juniordyne i bunden, et andet legetæppe eller lignende.

Rammerne er flade og giver et godt og robust indtryk, mens tremmerne er klassisk runde som det kendes fra en tremmeseng. Bunden kan justeret i tre niveauer: 8,5, 24,5 eller 37,3 centimeter fra gulvet.

 • Materialer: Massiv fyr
 • Mål (indvendig): 80 x 86 cm.
 • Mål (udvendig): 91 x 85 cm.
 • Højdejusterbar bund: 8,5, 24,5 eller 37,3 cm. fra gulv

Se pris på Hoppekids IDA kravlegården hos Babygear

BabyTrold 100 x 100 cm sort kravlegård med hjul

Denne kravlegård er identisk med tilsvarende model i hvid, men her har træet blot fået en elegant sort lakering. Der medfølger desuden hjul, hvilket gør det nemt at flytte rundt på kravlegården.

Da kravlegården er sortlakeret, vil den tage sig rigtig fint ud i hjemmet, hvor der i forvejen er indrettet med rå eller rustikke elementer. Den kan også have en anderledes beroligende effekt på dit barn, da mørke farver generelt har en afslappende virkning.

Indvendigt måler kravlegården 100 x 100 centimeter, og udvendigt måler den 104,5 x 104,5 centimeter. Den er bygget op af massiv birk, og hjulene er af plastik. Bunden kan hæves og sænkes i tre højder: 20, 40 eller 50 centimeter, hvilket betyder at kravlegården kan vokse med dit barn. Der kan desuden tilkøbes madras og andet tilbehør der passer til kravlegården.

 • Materialer: Massiv birk
 • Bæreevne: 15 kg.
 • Mål (indvendig): 100 x 100 cm.
 • Mål (udvendig): 104,5 x 104,5 cm.
 • Højdejusterbar bund: 20, 40 eller 50 cm. fra gulv
 • Inkl. hjul

Se pris på den sorte BabyTrold kravlegård hos Coop

Baby Dan Comfort – kravlegård i bøgetræ med hjul

Den elegante Baby Dan Comfort kravlegård har hjul og et flot design i massiv bøg. Den passer således perfekt ind i den varme og rustikke indretning, hvor træets naturlige nuancer ønskes fremhævet.

Kravlegården fra Baby Dan har justerbar bund, som kan hæves i op til 30 centimeter fra kanten, og passer således til både store og små børn.

Comfort kravlegården måler 95 x 95 centimeter indvendigt, samt 100 x 100 centimeter udvendigt. Der kan tilkøbes en god madras, samt andet ekstra udstyr. Under kravlegården er monteret hjul i plastik, som kan låses for at højne sikkerheden.

 • Materialer: Massiv bøg
 • Mål (indvendig): 95 x 95 cm.
 • Mål (udvendig): 100 x 100 cm.
 • Højdejusterbar bund: 30 cm. fra kant

Se pris på Baby Dan Comfort kravlegården hos Pixizoo

Transportable eller sammenklappelige kravlegårde

Udover de traditionelle kravlegårde af træ, findes en række smarte kravlegårde i sammenklappeligt og let design. Disse kravlegårde kan nemt pakkes sammen eller tages med rundt, hvilket er en stor fordel for dig med sommerhus eller som ofte er på besøg hos venner og familie. Den transportable kravlegård gør det muligt for barnet at have sit eget trygge sted hvor det kan finde ro og tumle rundt, og når den ikke bruges kan den nemt pakkes sammen og gemmes væk.

4Moms Breeze – sammenklappelig popup-kravlegård

4Moms-Breeze-Kravlegaard

Denne kravlegård er genial, hvis du ønsker en transportabel løsning som er nem at slå op og pakke sammen. Den kan nemlig slås op og pakkes sammen i kun én bevægelse (se videoklip på YouTube), så nu er det altså nemmere end nogensinde at have den lille med på familiebesøg, picnic eller ferie. Der medfølger oven i købet en taske, så den nemt kan bæres med rundt.

Med til kravlegården følger desuden et bassinet med madras, som kan monteres og bruges til dit barn vejer 8 kilo. På den måde løftes de mindste lidt op, så de kan blive vugget og sove til middag i kravlegården.

4Moms Breeze er lavet i et sort/gråt design, og langs siderne er der et finmasket net som gør det muligt for barnet at følge med i omgivelserne hele vejen rundt. I bunden er en blød madras, som gør det behageligt for barnet at ligge ned. Af samme grund kan kravlegården sagtens bruges når der skal soves middagslur.

 • Materialer: Aluminium, hård plast, polyurethan og polyester
 • Bæreevne: Op til 13,5 kg.
 • Mål (klappet sammen): 30 x 35 x 85 cm.
 • Mål (foldet ud): 79 x 83 x 117 cm.
 • Vægt: Ca. 11 kg.

Se pris på 4Moms Breeze kravlegården hos Pixizoo

 

Hauck Baby Park – sikkerhedsgitter og kravlegård i én

hauck-baby-park-kravlegaard

Hvis du ønsker en komplet sikkerhedsløsning til hjemmet, så er Hauck Baby Park et rigtig godt valg. Udover at fungere som kravlegård, kan du også åbne gitterelementerne op og placere dem rundt om ting, du ikke ønsker dit barn i nærheden af. Det kan være en varm brændeovn, komfuret eller den høje bogreol.

Hauck Baby Park leveres med 5 sidedele og et dørelement, som alle hænger sammen i bøjelige led. Den totale længde af gitteret er på 366 centimeter, og du kan således afspærre en passage på op til 366 centimeter eller sætte gitteret om det du måtte ønske. Samler du delene vil du få en sekskant, hvori du kan lægge det medfølgende bløde legetæppe så dit barn ligger trygt og godt.

Kravlegården er lavet i metal, og der er dobbelt låsemekanisme på døren.

 • Materialer: Metal
 • Mål (udbygget): L366 x H75 cm.
 • Dele: 5 sidedele og 1 dørelement
 • Inkl. blødt limefarvet legetæppe

Se pris på Hauck Baby Park kravlegården hos Coop

BabyToLove 4-i-1 kravlegård, hule, aktivitetstæppe m.m.

BabyToLove-Kravlegaard-4-i-1Denne kravlegård er ikke en klassisk model i træ. Den er nemlig formet som et sekskantet legetæppe med hårde sider, der kan foldes op for at danne et lukket trygt rum til dit barn. Bag designet og opfindelsen står franske BabyToLove, som har en lang række indretnings- og pynteartikler i deres sortiment.

BabyToLove kravlegården kan anvendes til flere forskellige ting, alt efter hvordan du vælger at folde de 6 individuelle moduler: Kravlegård, legetæppe, sofa eller hule. Det er således kun fantasien der sætter grænser, og når den ikke skal bruges kan den foldes sammen og pakkes væk. Dermed er den også nem at transportere med frem og tilbage, hvis du eksempelvis ønsker at tage den med på ferie, familiebesøg eller ud i det fri.

Når måtten er formet helt ud, måler den 150 x 132 centimeter. Med hævede kanter er liggemålet på 88 x 78 centimeter med en højde på 24 centimeter. Den fås i flere friske farver, så du nemt kan finde en variant der passer til dit hjem. Udvendigt er kravlegården betrukket med polyester, mens den har blødt polyurethanskum indvendigt. Den kan rengøres med en fugtig klud.

 • Materialer: Polyester / polyurethanskum
 • Mål (hævede kanter): 88 x 78 cm.
 • Mål (flad): 150 x 132 cm.

Se pris på BabyToLove 4-i-1 kravlegården hos Babygear

Baby Dan Flex System kravlegård med underlag

Babydan-Flex-System-KravlegaardDenne smarte kravlegård er lavet i metal, som efterfølgende har fået en hvid lakering. Den er en del af Baby Dan Flex System, hvilket betyder at du kan udvide den ved at tilkøbe ekstra elementer. Flex System er både designet og produceret i Danmark.

De indvendige mål i denne kravlegård er 102 x 70 centimeter, og du kan nemt komme ind og ud af kravlegården ved hjælp af den indbyggede låge. Lågen kan betjenes med én hånd, hvilket gør den nem at åbne og lukke.

Der medfølger et blødt legetæppe med betræk af Øko-Tex certificeret bomuld og fyld af polyester. Dermed er Baby Dan kravlegården et rigtig godt køb, da bundtæppe/madras normalt ikke medfølger til andre kravlegårde.

 • Materialer: Metal
 • Mål (indvendig): 102 x 70 cm.
 • Foldbart Flex System
 • Dansk produceret

Se pris på Baby Dan Flex System kravlegården hos Babygear

Købe kravlegårdstæppe eller lave den selv?

Langt de fleste kravlegårde sælges uden medfølgende legetæppe/kravlegårdstæppe, og det er der en god grund til. De er nemlig ret dyre, og de fleste forældre vil gerne selv vælge farver og materialer på de tekstiler, som deres børn ligger på.

Et godt alternativ til kravlegårdstæppet er at folde en juinor- eller voksendyne til halv størrelse. Størrelsen og foldningen af dynen kommer selvfølgelig an på kravlegårdens størrelse, men så længe den kan dække hele bunden er det fint. En dyne med fiberfyld er mere fast end en dyne med dun, og så kan den nemt vaskes efter behov. Derfor anbefaler vi denne type dyne som alternativ til det dyre kravlegårdstæppe, og med et valgfrit betræk bliver kravlegården både spændende og livlig at kigge på.

Kravlegårde og sikkerhed – 3 gode tips

En kravlegård er et trygt og sikkert opholdssted for dit barn, og for at de kan sælges på det danske marked kræver det en række godkendelser. Der stilles blandt andet krav til materialevalget, brugen af farlig kemi, afstanden mellem tremmerne og lukkemekanismer. På trods af disse meget høje sikkerhedsstandarder, er det en god idé at holde dit barn under opsyn når det opholder sig i kravlegården – især hvis det er begyndt at rejse sig op ad ting.

Herunder får du 3 tips til hvordan du gør dit barns ophold i kravlegården så sikkert som muligt:

Sørg for at efterspænde alle skruer og møtrikker

Når dit barn har tumlet rundt i kravlegården i et par måneder, kan du risikere at samlingerne har løsnet sig en smule. Det mærkes typisk ved at kravlegården begynder at blive en smule vakkelvorn, men det behøver den ikke nødvendigvis at blive. Det kan derfor være en god idé at efterspænde kravlegårdens skruer og møtrikker efter et par måneder.

Juster bunden i takt med at barnet vokser

De fleste kravlegårde har en højdejusterbar bund, som kan monteres i flere forkellige niveauer. Det er en rigtig god idé at følge dit barns motoriske udvikling nøje og justere bundens højde herefter, så barnet ikke kan få et ben op over kanten.

Kravlegården er ikke et klatrestativ

Hvis der er ældre søskende i familien eller dit barn har nået en alder hvor det er spændende at kravle op ad ting, så er det en god idé at sikre kravlegården mod at vælte. De fleste kravlegårde vejer nemlig ikke mere end 10-15 kg i alt, og dermed kan de være lette at vælte for et barn, der træder op på kanten og bevæger sig.

Kravlegård – 8 smarte og sikre modeller til de mindste
Hvad synes du om artiklen?

Skriv en kommentar