En klapvogn skal først og fremmest være sikker og komfortabel for barnet, men den må også gerne være let at køre med og nem at klappe sammen. Vi har undersøgt en række danske, svenske og norske testresultater, og så har vi kigget nærmere på forældrenes egne anmeldelser.

Baby Jogger klarer sig generelt rigtig godt med deres robuste hverdagsklapvogne, men Bumbleride trækker også positive bedømmelser. I den kompakte ende er Nunn helt i top med deres lette og robuste Pepp Buggy Luxx. I denne artikel har vi samlet i alt 6 klapvogne, som vi mener er bedre end gennemsnittet.

Herunder er vores top 3 over bedste klapvogne lige nu:

Bomagasinet anbefaler:

Baby Jogger City Elite – testvindende topmodel

Baby-Jogger-City-Elite-Klapvogn
Bedst i test. Baby Jogger City Elite bærer op til 35 kg og bliver bedst i dansk og norsk test, hvor den roses for høj komfort, god sikkerhed og suveræne køreegenskaber.
Bedste pris: 4.498,00 (Babygear)

 • Testvinder – Vores Børn
 • Testvinder – Foreldre.no
 • Fås i flere farver

Derfor anbefaler vi Baby Jogger City Elite: Amerikanske Baby Jogger designer og producerer en række sporty klapvogne, som klarer sig umådeligt godt i tests. Hjulene er punkterfri, og på City Elite klapvognen er der monteret 12″ hjul, så klapvognen glider let igennem terrænet. City Elite er en meget populær klapvogn, og hos foreldre.no har man foretaget en test af 19 klapvogne, hvor den vinder suverænt. Et testpanel på 8 personer har tilsammen testet klapvognen i hvad der svarer til 14 års brug, og den roses for at være både praktisk og komfortabel. Desuden er der små positive detaljer som et Quick-Fold foldesystem, gode muligheder for ventilation, et ryglæn der kan lægges helt ned og mulighed for at klikke en autostol direkte på klapvognen. Køreegenskaberne får topkarakter på både asfalt, fortov, græs, grus og skovstier, ligesom styring og balance også er i top. City Elite har desuden bremsebetjening på håndtaget, så du ikke skal betjene denne med foden.

City-Elite-Klapvogn-Sammenfoldet
Baby Jogger City Elite foldes sammen ved at trække i ét håndtag, og låses derefter automatisk for nem transport.

Om: City Elite klapvognen er en topmodel fra Baby Jogger. Den egner sig godt til brug i såvel byen som en tur i skoven. De store 12″ hjul er punkterfri, og klapvognen fås i flere farver. I foreldre.no’s klapvogn test får den karakteren 6/6, og er således kåret som bedste model på markedet.

Selve klapvognen kan foldes helt sammen ved at trække i et håndtag med én hånd, og en låsemekanisme sørger for at City Elite holder sig sammenfoldet uanset hvordan den bæres eller opbevares.

En indbygget forældrekonsol giver mulighed for at opbevare små ting som sutter, drikkevarer og handsker lige ved hånden, ligesom et større bagagenet under klapvognen giver mulighed for opbevaring af pusletaske, overtøj og lignende. Sædet kan lægges helt ned, hvilket er et plus hvis barnet skal sove under gåturen. Forhjulet drejer 360 grader, men kan låses for ekstra komfort på længere gåture.

Nøgleinformationer:

 • Klapvognens vægt: 11,5 kg
 • Bæreevne: 34 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Sæde kan tilbagelænes til 150°
 • Liggemål: 95 cm
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Støddæmpet hjulophæng
 • Quick-Fold system: Klapvognen foldes med én hånd
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.498,00 kr. 0,00 kr. 4.498,00 kr. Til butik »
4.695,00 kr. 0,00 kr. 4.695,00 kr. Til butik »

Baby Jogger City Mini GT – alsidig testvinder i kompakt design

Baby-Jogger-City-Mini-GT-Klapvogn-Sort
Bedst i test. Baby Jogger City Mini GT bliver af Forbrugerrådet Tænk kåret som bedste all-round klapvogn. Den er let, kompakt og rigtig god til kortere og længere gåture.
Bedste pris: 3.195,00 (Pixizoo)

 • Testvinder – Tænk
 • Fås i flere farver

Derfor anbefaler vi Baby Jogger City Mini GT: Denne model blev bedst i Tænks klapvogn test, og vækker begejstring hos brugerne. Der er tale om en lækker og særdeles kompakt klapvogn, der til trods for lav vægt og gode transportegenskaber giver god siddekomfort til dit barn. Hjulene er større end på City Mini modellen, og de er selvfølgelig punkterfri. Denne klapvogn egner sig godt til gåture i byen, men kan også bruges i mildt terræn – eksempelvis stisystemer eller på grusvej, da hjulophænget er støddæmpet ligesom på City Elite klapvognen. Den er ligeledes god at medbringe på en aktiv ferie, da klapvognen giver god komfort og samtidig er meget kompakt.

Baby Jogger City Mini GT kan også foldes sammen ved træk i et håndtag, og låses derefter for nem transport.
Baby Jogger City Mini GT kan også foldes sammen ved træk i et håndtag, og låses derefter for nem transport.

Om: City Mini GT er topmodellen indenfor transportable klapvogne. Der er tale om en mellemting mellem en almindelig klapvogn og en paraplyklapvogn, uden at der er gået på kompromis med den almindelige klapvogns komfort. Sædet kan næsten lægges helt ned, og der er mulighed for ventilation ved at åbne i siderne og bagpå. En autostol kan desuden monteres ved hjælp af et ekstra beslag som skal tilkøbes.

City Mini GT har en bæreevne på 30 kg, en siddehøjde på 60 centimeter og en skulderbredde på 33 centimeter. Klapvognen vejer 9 kg, og har et patenteret Quick Fold system, der folder klapvognen helt sammen ved hjælp af et enkelt træk i et håndtag.

City Mini GT er ligeledes udstyret med håndbetjent parkeringsbremse, og så er der selvfølgelig indbygget en sele og tydelige sikkerhedslåse på stellet, så klapvognen ikke folder sig sammen ved et uheld. Under klapvognen er der et rummeligt bagagenet til puslesager, en håndtaske eller overtøjet. Nettet har en kapacitet på 9 kg.

Nøgleinformationer:

 • Klapvognens vægt: 9,5 kg
 • Bæreevne: 30 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Sæde kan tilbagelænes til 150°
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Støddæmpet hjulophæng
 • Quick-Fold system: Klapvognen foldes med én hånd
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.195,00 kr. 0,00 kr. 3.195,00 kr. Til butik »

Bumbleride Indie – smart topscorer i lækkert design

Bumbleride-Indie-Klapvogn
Topscorer. Bumbleride Indie er en letvægter i et smart og sporty look. Den er desuden lavet i genbrugsmaterialer, så den er god for miljøet. “En handy øko-vogn”, vurderer testpanelet.
Bedste pris: 3.699,00 (Pixizoo)

 • Topscorer – Jyllands Posten
 • Topscorer – Vores Børn
 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi Bumbleride Indie: Med en totalvægt på kun 9 kg er klapvognen en sand letvægter. Den er ligeledes komfortabel og nem at køre med, og barnet har mulighed for at komme helt ned og ligge. Det konkluderer testpanelerne hos Tænk, Vores Børn og Jyllands Posten. En af de særlige finesser ved denne klapvogn er desuden at den er lavet af genbrugsmaterialer, så den belaster miljøet minimalt. Den har desuden store oppustelige gummihjul, hvilket giver en lettere køreoplevelse og bedre komfort i ujævnt terræn.

Om: Amerikanske Bumbleride har sin oprindelse i San Diego, Californien og har eksisteret siden 2004, hvor forældreparret Matt og Emily Richards grundlagde navnet. Produkterne er designet med fokus på at kunne leve et aktivt liv med børnene, samtidig med at der i produktionen tages hensyn til miljøet. Det ses blandt andet ved at Bumbleride i vidt omfang benytter sig af genbrugsmaterialer i produktionen, for at skåne miljøet mest muligt.

Indie er en klapvogn lavet til brug i forskellige terræner – fra byens fortov til landligt terræn, hvor de store oppustelige gummihjul giver optimal komfort og gode køreegenskaber for dig og dit barn. Den har et liggemål på 95 centimeter, og ryglænet kan lægges helt vandret. Som en ekstra detalje kan fodstøtten også reguleres, så selv det mindste barn har god støtte. I bunden har du en stor varekurv, og på håndtaget er en aftagelig kopholder.

Bumbleride Indie har en bæreevne på op til 20,4 kg, en siddehøjde på 56 cm og en skulderbredde på 32 cm. Klapvognen vejer ikke mere end 9 kg., hvilket blandt andet skyldes det lette aluminiumsstel. Der er montereet en 5-punkts sele i klapvognen, som sørger for at holde barnet godt og sikkert på plads. Der er en stor opbevaringskurv i bunden, og de bageste hjul kan bremses ved hjælp af den fodbetjente parkeringsbremse. Overdelen er UV-beskyttet med faktor 45.

Nøgleinformationer:

 • Klapvognens vægt: 9 kg
 • Bæreevne: 20,4 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Sæde kan tilbagelænes til liggeposition
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Oppustelige gummihjul ø30,4 cm
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.799,00 kr. 0,00 kr. 3.699,00 kr. Til butik »
4.449,00 kr. 0,00 kr. 4.449,00 kr. Til butik »

Baby Jogger City Mini – god byklapvogn og lillesøster til testvinder

Baby-Jogger-City-Mini-Klapvogn
Lillesøster til testvinder. Baby Jogger City Mini er velegnet til dig der bor i byen, og primært skal bruge klapvognen til gåture på fortov og langs stier.
Bedste pris: 2.798,00 (Babygear)

 • Lillesøster til testvinderen City Mini GT
 • Fås i flere farver

Derfor anbefaler vi Baby Jogger City Mini: Denne klapvogn er lillesøster til City Mini GT, der vinder Tænks test. Den mest markante forskel er hjulene, der på City Mini er mindre og derfor bedst egnet til kørsel på hårde overflader som asfalt og langs stier. Barnet sidder let tilbagelænet i det velpolstrede og godt ventilerede sæde, og klapvognen vejer kun 7,5 kg. i alt. Der er håndbetjent parkeringsbremse og smart opbevaringslomme bagpå sædet, så du kan opbevare såvel sutter som vanter og hvad der ellers er rart at have indenfor rækkevidde på gåturen.

Baby Jogger City Mini foldes sammen til næsten ingeting, og er derfor velegnet til bagagerummet og på ferier.
Baby Jogger City Mini foldes sammen til næsten ingenting, og er derfor velegnet til bagagerummet og på ferier.

Om: Baby Jogger City Mini er en sporty klapvogn med en lav vægt. Den har samme Quick-Release system som andre Baby Jogger klapvogne, hvilket betyder at du kan folde den sammen ved et enkelt træk i håndtaget, der er placeret mellem sæde og ryglæn. Forhjulsophænget er støddæmpet, og hjulene på 8″ er selvfølgelig punkterfri. Det giver gode køreegenskaber på såvel fortov som stier af grus og asfalt.

Klapvognen har en bæreevne op til 22,5 kg, og kan derudover bære 9 kg i bagagenettet. Sædet kan tilbagelænes i en 150° position, så barnet kan komme ned i en god liggestilling under middagsluren.

Nøgleinformationer:

 • Klapvognens vægt: 7,5 kg
 • Bæreevne: 22,5 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Støddæmpet hjulophæng
 • Quick-Fold system: Klapvognen foldes med én hånd
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.798,00 kr. 0,00 kr. 2.798,00 kr. Til butik »
2.799,00 kr. 0,00 kr. 2.799,00 kr. Til butik »
2.798,00 kr. 0,00 kr. 2.799,00 kr. Til butik »

Nuna Pepp Buggy Luxx – robust klapvogn i let design

Nuna-Pepp-Luxx-Klapvogn
Bedst i test. Stiftung Warentest placerer denne klapvogn i toppen over 15 modeller. Den er nem at håndtere og meget robust. En god klapvogn til byen og på ferien.
Bedste pris: 2.399,00 (Pixizoo)

 • Testvinder – Stiftung Warentest
 • Fås i flere farver

Derfor anbefaler vi Nuna Pepp Buggy Luxx: Denne klapvogn vurderes af Stiftung Warentest til at være den bedste blandt 15 forskellige modeller. Den roses især for at være let at klappe sammen og folde ud, og så vejer den kun 10,3 kg. Den har desuden et smart bærehåndtag når den skal løftes i sammenfoldet tilstand, og beskyttelsen mod både sol og regn er rigtig god. Der er desuden et stort opbevaringsrum under sædet, og håndtaget er af den klassiske slags. Alt i alt en rigtig god lille klapvogn til brug på ferien og i byerne.

Om: Nuna Pepp Buggy Luxx er designet i Holland, hvor Nuna holder til. Det er en innovativ klapvogn i et strømlinet design, som mest af alt minder om en klassisk klapvogn. Den fylder dog minimalt i sammenfoldet tilstand, og kan derfor sagtens måle sig med de ultrakompakte paraplyklapvogne. I sammenfoldet tilstand måler den således kun 54 x 33,5 x 89 centimeter, og vægten er nede på 10,3 kilo. Den har desuden et bærehåndtag, som kan benyttes til transport når den er foldet sammen. Den kan ligeledes foldes ud med kun en enkelt hånd, hvilket er praktisk når du har barnet i den anden arm.

Nuna-Pepp-Luxx-Klapvogn-Sammenfoldet
I sammenfoldet tilstand har Nuna Pepp Buggy Luxx klapvognen disse mål: 54 x 33,5 x 89 cm., hvilket ikke er meget.

Klapvognen er lavet til gåture i byen og indkøbscentre, men kan også bruges når i skal på ferie. Den har en stor kaleche som giver meget skygge, og den indbyggede 3- eller 5-punkts sele holder dit barn godt på plads.

Af komfortfunktioner kan nævnes det justerbare ryglæn, som kan lænes næsten helt tilbage. Fodstøtten kan desuden justeres i 2 niveauer, og styret kan ligeledes indstilles til en højde der passer dig. Kapaciteten er på 18 kg., og klapvognen anbefales til børn der kan sidde selv.

Nøgleinformationer:

 • Klapvognens vægt: 10,3 kg
 • Bæreevne: 18 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Svingbare forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Ryglæn kan sænkes til liggeposition
 • Inkl. regnslag
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.399,00 kr. 0,00 kr. 2.399,00 kr. Til butik »

Chicco Echo – let paraplyklapvogn med gode egenskaber

Chicco-Echo-Paraplyklapvogn
Topscorer. Tænk og Råd & Rön vurderer at Chicco Echo er blandt de mest kompakte og bedste klapvogne til brug i byen eller på ferien. Der medfølger desuden regnslag.
Bedste pris: 985,00 (Pixizoo)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Fås i flere farver

Derfor anbefaler vi Chicco Echo: Chicco Echo læner sig meget op ad testvinderen Chicco Liteway. Echo er dog både billigere og mere kompakt, så det er en oplagt klapvogn til brug i byen og på ferien. Den har gode køreegenskaber på jævne underlag, og stellet er meget let at klappe sammen. Benstøtten, kalechen og selen fungerer også fint, og der er et rummeligt opbevaringsnet i bunden af klapvognen. Alt i alt en god klapvogn til dig der primært skal bruge den i byen og på jævne overflader.

Om: Chicco Echo er en let og transportabel topscorer med en totalvægt på 7,7 kg. Den måler i sammenklappet tilstand 31 x 26 x 105 cm, og derfor kan den nemt pakkes i bilens bagagerum eller medbringes på ferien. Som en praktisk detalje har Echo klapvognen desuden en bærehank på siden, som kan benyttes når klapvognen er klappet sammen.

Echo klapvognen egner sig, som andre paraplyklapvogne, bedst til brug i byen eller på jævne overflader. Den er således et godt valg hvis du skal en smuttur ned i parken, i supermarkedet eller til brug med det store barn, der gerne vil have et par pauser på en gåtur med familien.

Chicco Echo har en godkendt bæreevne på op til 15 kg og anbefales til børn fra 6 måneder og opefter. Alle overflader kan vaskes af med en klud eller skumsvamp, men ikke afmonteres. Det bliver dog sjældent et problem, da paraplyklapvognen er lavet af hårdfør nylon.

Nøgleinformationer:

 • Klapvognens vægt: 7,7 kg
 • Bæreevne: 15 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Svingbare forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Ryglæn kan sænkes til liggeposition
 • Inkl. regnslag
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
969,00 kr. 0,00 kr. 985,00 kr. Til butik »
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.599,00 kr. Til butik »

Testkilder

Til denne artikel har vi undersøgt en række tests foretaget i Danmark, Sverige og Norge. Vi har både lagt vægt på de mere videnskabelige tests foretaget af Tænk og Råd & Rön, men også forældres egne vurderinger og tests hos eksempelvis Foreldre.no og Vores Børn. Herunder får du indblik i hvilke testresultater, der har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Stiftung Warentest (8. april 2016)

Hos tyske Stiftung Warentest er der i april 2016 blevet testet 15 forskellige kompakte klapvogne. Der er tale om letvægtsmodeller, som primært er egnede til brug i byen, og som kan foldes sammen så de ikke fylder særlig meget.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Barnets komfort 45 %
 • Betjening 35 %
 • Holdbarhed 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Skadelige stoffer 10 %

I testen klarer 5 modeller sig bedre end resten, og i toppen af resultaterne finder vi Nuna Pepp Buggy Luxx som testvinder, efterfurlgt af Maclaren Techno XT, der også klarer sig godt. Begge modeller er komfortable for både børn og voksne, har en meget god byggekvalitet og er sikre i anvendelse. Chicco Lite Way og Hauck Shopper Comfortfold dumper på grund af mængden af skadelige stoffer, som kan komme i berøring med barnet.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarede sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Jyllands Posten (7. juli 2015)

Hos Jyllands Posten har en mødregruppe testet 6 forskellige klapvogne for at finde den bedste. Testen er udgivet i samarbejde med Vores Børn, så testen findes også på deres hjemmeside.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Førstehåndsindtryk
 • Brugbarhed
 • Sikkerhed
 • Pengene værd?

Baby Jogger City Elite Single klarer sig bedst i testen, og mødregruppen kvitterer med 6/6 stjerner for en uovertruffen køreoplevelse, et lækkert design og generelt høj komfort. Den klarer sig ligeledes godt på sikkerhedsvurderingen. Bumbleride Indie klarer sig også godt og får 5/6 stjerner. Det er en lækker klapvogn i et flot design, og den roses især for at være let og manøvredygtig i brug. Den har en smart sele og låsbare hjul, og så kører den stabilt på trods af den lave totalvægt.

Vores Børn (30. juni 2015)

Test af 6 klapvogne.

Vores Børns egen mødregruppe har i foråret 2015 testet seks forskellige klapvogne. I testen finder du råd og vejledning til valg af klapvogn, og så får du indblik i hvordan de seks modeller klarer sig ifølge mødregruppen.

I testen er klapvognene blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Førstehåndsindtryk
 • Brugbarhed
 • Sikkerhed
 • Pengene værd?

Med overskriften “kører som en drøm” bliver Baby Jogger City Elite Single klapvognen bedst i test med 6 ud af 6 stjerner. Det gør den, fordi den har rigtig gode køreegenskaber, og fordi den har høj komfort med langt liggemål og et sirligt Quick-Fold system, der gør det muligt at klappe vognen sammen med én hånd. Den klarer desuden sikkerhedsvurderingen godt.

Forbrugerrådet Tænk (16. marts 2015)

Test af 20 klapvogne.

I marts 2015 testede Forbrugerrådet Tænk 20 klapvogne. Der er både blevet testet små lette klapvogne og større klapvogne, og i alt 6 forældre og 3 eksperter har deltaget i testen, for at give indtryk af klapvognenes egenskaber i rigtige brugs-situationer.

Testen er således sat op på samme måde som den nyere test af paraplyklapvogne fra år 2014, og klapvognene er derfor ligeledes bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Brugertest 70 %
 • Sikkerhed 10 %
 • Mærkning 10 %
 • Brugervejledning 10 %

I testen bliver Baby Jogger City Mini GT og Emmaljunga Nitro City bedst i test, mens henholdsvis Emmaljunga City Cross, Brio Spin, Bumbleride Indie og Baby Care Living følger lige efter. De klarer sig alle godt på både sikkerhed og holdbarhed, samt kørsel, komfort og manøvrering.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Vores Børn (8. december 2014)

Test af 6 paraplyklapvogne.

Hos Vores Børn har et testpanel, bestående af en mødregruppe, kigget nærmere på i alt 6 paraplyklapvogne af forskellige mærker og kvaliteter. Det er især kriterierne pris, manøvrering og komfort, der lægges vægt på, når de forskellige klapvogne skal vurderes.

I Vores Børns test ender BabyTrold Venus klapvognen på førstepladsen med karakteren 6/6, men også Chicco Liteway og Hauck Lima er med i feltet med en karakter på 5/6.

Forbrugerrådet Tænk (3. juli 2014)

Test af 7 klapvogne.

Forbrugerrådet Tænk har opdateret deres test fra 2011 med nye opdaterede paraplyklapvogne. Der er tale om en videnskabelig test, men klapvognene er også blevet vurderet af 6 forældre i forskellige praktiske situationer.

Testkriterierne er fordelt således i Tænks klapvogn test:

 • Brugstest 70 %
 • Sikkerhed og holdbarhed 10 %
 • Mærkning 10 %
 • Brugervejledning 10 %

Hvis der opdages et problem med sikkerheden eller indhold af ftalater i materialet, så trækker det ned i den samlede bedømmelse af klapvognene.

Chicco Liteway, Maclaren Techno XT og Chicco Echo klarede sig rigtig godt i testen. Chicco Liteway endte på førstepladsen og blev bedst i test, mens de to andre klapvogne placerede sig lige under med en næsten identisk bedømmelse.

Hele testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. april 2014)

Test af 9 klapvogne.

Sveriges forbrugerråd Råd & Rön har testet 9 paraplyklapvogne i april 2014. I testen forklares det detaljeret hvordan de forskellige klapvogne er testet, samt hvilke scenarier de er blevet udsat for. Der er tale om en test, som er foretaget i samarbejde med blandt andet Forbrugerrådet Tænk, så resultaterne er identiske.

Klapvognene er testet i situationer med skarpe sving, ujævnt underlag, op og ned ad trapper, komfort og ergonomi under kørsel, håndtering af ryglænet, transport med bus og tog samt generel brug.

Kriterierne i denne test er de samme som hos Tænk.

Chicco Liteway bliver således også bedst i test hos Råd & Rön, mens Maclaren Techno XT og Chicco Echo følger lige efter.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Foreldre.no (10. februar 2014)

Test af 19 klapvogne.

I februar 2014 offentliggjorde det norske forbrugermagasin Foreldre.no en stor test af klapvogne hvor i alt 500 forældre deltog.

Testen er foretaget af medlemmerne af Foreldre og Barns testpanel, som består af mere end 700 medlemmer. For at indgå i testen, krævede det at der var mindst 5 brugere af hver klapvogn. Det betød, at i alt 19 klapvogne indgik i denne test.

Alle brugerne udfyldte et skema med over 20 spørgsmål, som skulle klarlægge deres oplevelse af klapvognens egenskaber ud fra disse kriterier:

 • Køreegenskaber
 • Kørsel på glat underlag
 • Sammenklapning
 • Manøvrering og balance
 • Håndtag og tilpasning
 • Komfort
 • Slitage
 • Rengøring
 • Bremsekvalitet
 • Bagagenet
 • Brug i offentlig transport
 • Transport i bil
 • Brug af kørepose

Denne test er med andre ord udelukkende baseret på rigtige forældres oplevelser med klapvognene.

Vinderen af testen ender med at blive Baby Jogger City Elite, som får en samlet score på 5,5 point af et testpanel med mere end 14 års brug tilsammen.

Vores Børn (februar 2013)

Test af 6 klapvogne.

Tilbage i 2013 testede Vores Børns mødregruppe 6 forskellige klapvogne. De er alle blevet testet i rigtige brugssituationer, og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Brugbarhed
 • Design
 • Sikkerhed
 • Pris

Testpanelet er generelt positivt indstillet overfor de 6 testede klapvogne, men alligevel skiller en enkelt klapvogn sig ud: Emmaljunga Nitro City bliver bedst i test, men både 4Me London, Stokke Scoot og Teutonia Mistral får gode karakterer.

Smartson (10. august 2011)

Test af 11 klapvogne.

Det svenske testmagasin Smartson testede tilbage i 2011 en række forskellige klapvogne af de mere transportable typer.

Alle klapvognene blev lastet med en vægt svarende til 10 kg, hvorefter der er blevet testet ud fra en række scenarier. Klapvognene har blandt andet været en tur ude og køre på trapper, op- og nedkørselsramper, på grus, på rulletrapper og flere andre hverdagsscenarier. Siddepositionen og komforten er blevet testet af Isabell på 16 måneder.

Testens vinder bliver Chicco Liteway, der vurderes at være robust og let at håndtere. Den er samtidig billig og godt polstret.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar