KitchenAid foodprocessorerne er både tunge, robuste og lækre at bruge. Det konkluderer testpanelerne hos både Tænk og Råd & Rön, hvor en af modellerne klarer sig så godt at den bliver bedst i test med den højeste bedømmelse blandt henholdsvis 17 og 23 foodprocessorer.

Vi kigger nærmere på to foodprocessorer fra KitchenAid, som begge er meget populære og eftertragtede i de danske køkkener. De fås i flere farver, som du kan se ved at klikke på billederne eller forhandlerne i denne artikel. Vi sammenligner desuden priser på de to modeller, og der er penge at spare ved at købe på nettet. Læs mere herunder:

KitchenAid foodprocessor – højtydende testvinder med gode funktioner

KitchenAid-1335EOB-Foodprocessor
KitchenAid foodprocessoren har et ydre af plastik, men fås til gengæld til en fornuftig pris. Den bliver bedst i test hos Tænk og Råd & Rön, da den klarer sig suverænt på alle parametre. Fås i flere farver.
Bedste pris: 2.400,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Plus: Ekstra stort påfyldningshul gør det let at blande, snitte, purere og hakke. Snittepladen kan justeres fra 1 til 6 mm via knap på ydersiden. Nem betjening. Robust design og stabil platform. Stor skål med plads til 3,1 liter. Støjsvag.

Minus: Yderdesign i blank plast er modtageligt for ridser og fedtfingre. Kan ikke bruges til at knuse is.

Denne KitchenAid foodprocessor har et moderne design, som ligger lidt væk fra den gængse opfattelse af det typiske retro design, som vel nærmest er blevet synonym med den amerikanske producent af high-end køkkenudstyr.

Foodprocessoren fås i flere farver, blandt andet den klassiske røde farve, men også mere neutrale variationer som sort, grå og creme. Der medfølger en stor skål på 3,1 liter og en mindre skål på 950 ml og begge skåle har deres egen kniv. Derudover medfølger der en snitteplade som kan justeres mellem 1 og 6 mm uden på maskinen, en vendbar riveplade, en dejkrog, et piskeris og en opbevaringskasse til alle løsdelene.

Denne KitchenAid foodprocessor har et stort påfyldningshul øverst, som gør det muligt at snitte hele frugter og grøntsager uden at skulle skære dem ud først. Du kan vælge mellem to hastigheder – hastighed 1 for sarte madvarer og hastighed 2 for de hårde madvarer. Pulsfunktionen giver desuden mulighed for at vælge et interval.

Ledningslængden er på små 61 centimeter, og det er hverken for meget eller for lidt. Fordelen med en relativt kort ledning er at den ikke kommer til at ligge i vejen på køkkenbordet. Kampvægten er desuden på 7,8 kg, så på trods af de udvendige plastdele, er der alligevel fyldt tunge kvalitetskomponenter i foodprocessoren.

Specifikationer:

 • 300 Watt
 • 3,1 liter kapacitet
 • Udvendigt materiale: Plast
 • 2 hastigheder + puls til valgfrit interval
 • Inkl. 2 skåle på 3,1 liter og 950 ml
 • Inkl. snitteplade, vendbar riveplade, dejkrog, piskeris
 • Inkl. opbevaringskasse til tilbehør
 • Fås i flere farver
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.400,00 kr. 0,00 kr. 2.400,00 kr. Til butik »

KitchenAid Artisan – eksklusiv og rummelig foodprocessor i retrodesign

KitchenAid-Artisan-Foodprocessor
KitchenAid Artisan foodprocessoren har en kraftig motor og en masse tilbehør. Det er en stor og robust luksusmodel i eksklusivt design. Fås i flere farver.
Bedste pris: 4.000,00 (Wupti)

 • Gode anmeldelser

Plus: Ekslusivt retro design. Platform og motor i formstøbt metal. Meget stor tilbehørspakke. Stort påfyldningsrør så du nemt kan snitte, hakke, rive, purere og blande. Kraftig 650 W induktionsmotor.

Minus: Høj pris. Meget tung foodprocessor på 13,6 kg.

Hvis du vil have det klassiske KitchenAid design og en af de bedste foodprocessor på markedet, så er KitchenAid Artisan foodprocessoren et godt valg. Den er rummelig med plads til hele 4 liter i den største skål, og så medfølger der en stor tilbehørspakke med alt det udstyr, du måtte få brug for.

Også denne foodprocessor fås i flere farver, blandt andet rød, creme, sort, frosted pearl og metallic rød. Der medfølger en skål på 4 liter, 2,4 liter og 1 liter, og de kan stables oven i hinanden for pladsbesparende opbevaring. Derudover  medfølger der en snitteplade som kan justeres via den udvendige knap mellem 1 og 6 mm, en vendbar riveplade til fin eller grov rivning, et særligt rivejern til bl.a. parmesanost, is og chokolade, en snitteskive til bl.a. pomfritter og strimler af frugt og grønt, tre små universalknive til forskellige små opgaver, en dejkrog til at ælte med, et sæt til udskæring af frugt og grønt i tern, en citruspresser, et piskeris til bl.a. æggehvider, en spatel/rengøringsredskab og en opbevaringsboks til alt tilbehøret, så du har det hele samlet et sted.

Også denne foodprocessor har et stort påfyldningsrør, som gør det nemt at snitte store frugter og grøntsager. Der er ligeledes to hastigheder – hastighed 1 på 700 omdrejninger i minuttet til nænsomme opgaver og hastighed 2 på 1.600 omdrejninger i minuttet til hårdere opgaver. Der er også en puls-funktion til variabel hastighed.

Vægten på denne KitchenAid foodprocessor er helt oppe på 13,6 kg, hvilket gør den til en af de tungeste foodprocessorer på markedet. Den høje vægt skyldes blandt andet en motor og platform i støbt metal, hvilket naturligvis trækker vægten op.

Specifikationer:

 • 650 Watt
 • 4 liter kapacitet
 • 2 hastigheder + puls til valgfrit interval
 • Inkl. 3 skåle på 4, 2,4 og 1 liter
 • Inkl. snitteplade, vendbar riveplade, dejkrog, piskeris
 • Inkl. sæt til udskæring af tern, citruspresser
 • Inkl. opbevaringskasse til tilbehør
 • Fås i flere farver
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.000,00 kr. 0,00 kr. 4.000,00 kr. Til butik »

Testresultater

Hvis du ønsker at se testresultater for foodprocessorerer og sammenligne med placeringen for KitchenAid foodprocessoren, så har vi samlet dem herunder.

Tænk (25. september 2014)

Forbrugerrådet Tænk testede i september 2014 en række forskellige foodprocessorer i flere prisklasser. I alt blev 17 modeller testet og sammenlignet med hinanden.

Foodprocessorerne er hos Tænk blevet testet efter følgende kriterier:

 • Tilberedning 60 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Energiforbrug 5 %

Her bliver det gjort klart, at selve tilberedningen og arbejdet med foodprocessorerne vægtes højest hos testpanelet.

KitchenAid foodprocessor ender med at blive bedst i test, da den klarer sig rigtig godt på alle punkter. OBH Nordica First Kitchen klarer sig også godt, og bliver ligeledes bedst i test. Disse to foodprocessorer er de eneste, som bliver bedst i test, og KitchenAid placeres øverst med den bedste bedømmelse.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (18. august 2014)

Den svenske forbrugerorganisation, Råd & Rön, testede i august 2014 en række forskellige foodprocessorer. I alt er 23 forskellige modeller blevet testet og sammenlignet.

De forskellige foodprocessorer er blevet vurederet ud fra følgende kriterier:

 • Tilberedning 60 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Energiforbrug 5 %

Som det ses herover er foodprocessorerne vurderet ud fra samme kriterier som hos Tænk, og det er der en god grund til: De to forbrugerorganisationer får dem testet på samme laboratorium. Modellerne i de to test varierer dog, da de to organisationer selv vælger hvilke modeller der skal testes.

Hos Råd & Rön bliver KitchenAid foodprocessoren den eneste med bedst i test titlen, mens OBH Nordica First Kitchen og Bosch MCM2054 vurderes som godt køb. De klarer sig generelt godt på alle punkter, men KitchenAid er mere støjsvag end de andre modeller.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Delicious Obsessions (28. juni 2012)

Madbloggeren Jessica Espinoza skriver om madlavning, sundhed, livsstil og meget andet. Hun kigger også af og til på blandt andet køkkenartikler, og således har hun også kigget nærmere på KitchenAids foodprocessor.

Og det er der kommet en rigtig god og reel artikel ud af med en masse gode billeder, der viser de forskellige funktioner, detaljer og tilbehør til foodprocessoren fra KitchenAid.

Interessant og nyttig artikel, hvis du vil ind under motorhjelmen på foodprocessoren og se de mange dele fra en almindelig forbruger.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar