En juniorseng passer typisk til en madras på 160 x 70 centimeter, og derfor er den perfekt som barnets første “rigtige” seng. Juniorsenge fås i mange former og farver, men fælles for dem alle er at de både er flotte, sikre og hyggelige. Og da den ikke er på størrelse med en enkeltmandsseng på 90 x 200 centimeter, er der bedre plads til andre møbler og barnets legesager på værelset.

I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste og flotteste juniorsenge netop nu, og du kan se dem alle herunder:


Baby Dan juniorseng, Sofie – for barnets tryghed

Baby Dan juniorseng, Sofie - for barnets tryghed

Se pris hos Coop

At komme dertil hvor det er tid at forlade den trygge tremmeseng, kan godt gøre de voksende guldklumper en anelse utrygge. Så er det godt, at de kan komme over i denne skønne juniorseng.

Sengens tremmer giver barnet den tryghed, som det kender så godt fra tremmesengen. Desuden forhindrer de naturligvis også, at barnet falder ud over kanten i løbet af natten. Sengen er nem for barnet at komme ud og ind ad.

Åbningerne i siderne gør, at forældrene fint kan sidde på sengekanten og sende sin guldklump trygt afsted til drømmeland, med den hyggelige godnatlæsning.

Sengen er meget nem at rengøre med en opvredet klud og lidt mild sæbe.

Baby Dan Juniorsengen her er fremstillet af knastfrit fyrretræ fra New Zealand.

 • Mål: 68,5 x 79,0 x 164,0 cm
 • Vægt: 11 kg,

Flexa White Junior Enkeltseng – En god seng at vokse i 

Flexa White Junior Enkeltseng - En god seng at vokse i

Se pris hos COOP

Titte bøh… Der er lavet små huller i sengehestene, som barnet kan kigge igennem og lige få det sidste indtryk med af den store verden, inden øjnene bliver lukkede for natten.

Denne børneseng er fremstillet af MDF og er lakeret hvid. Sengen har både gavl i fodenden og i hovedenden og har plads til sengeskuffe.

I takt med, at barnet vokser og skraber på enderne, er der mulighed for at trække den ud. På den måde kan barnet føle sig helt tryg i al sin tid i sengen, da man slipper for at skulle ligge den lille ned i en for stor seng. Man køber jo gerne en seng, der kan bruges længe og ikke en man skal skifte i takt med at barnet vokser.

 • Mål: 61,2 x 70,0 x 149,0 cm
 • Vægt: 8 kg

Simpel juniorseng fra JOX med tremmer

Se pris hos Babyshop

Denne flotte og simple juniorseng er det rette valg for dig, der ønsker en let og stilren seng til dit barn. Den har slanke tremmer til alle sider, og der er desuden gavl i fodenden. Også denne juniorseng er designet til en madras på 140 x 70 centimeter, så den er en smule mere pladsbesparende end de gængse juniorsenge med 20 centimeter ekstra længde.

Juniorsengen fra JOX er fremstillet af træ, som har fået en hvid lakering. Der medfølger selvfølgelig også lameller, så det kun er madrassen der skal købes ved siden af. Dette er dog meget normalt.

 • Mål: Ukendt
 • Liggemål: 140 x 70 cm.

Juniorseng fra JOX med gavle formet som huse

Se pris hos Babyshop

Denne flotte juniorseng tilfører et ekstra element af hygge i det flotte design, som forestillet huse med vinduer. I hovedgavlen er således et hus med skråt tag, mens der i fodenden er skåret et par vinduer. Juniorsengen fra svenske JOX har fået en fin grå lak, der matcher perfekt til det hyggelige børneværelse med en dæmpet belysning.

Juniorsengen har en sengehest monteret i den ene side, og i den anden side er den ligeledes lukket. Den er således et godt og sikkert valg for barnet, der til tider har for vane at sove uroligt. Madrasstørrelsen bør til denne juniorseng være på 160 x 80 centimeter.

 • Mål: B86,5 x L164 x H58 cm.
 • Liggemål: 160 x 80 cm.

Hoppekids Ida – simpel og billig juniorseng

Se pris hos BabySam

Hoppekids Ida er simpel og billig juniorseng, som dog alligevel har alle fordelene fra andre juniorsenge. Sikkerhedsmæssigt er den også på samme niveau som andre juniorsenge, da de alle skal leve op til samme krav. På grund af den lave pris leveres den dog ikke med sengehest, men hvis du skønner det nødvendigt kan den eksempelvis købes som ekstra tilbehør i IKEA eller andre butikker.

Juniorsengen passer til en madras på 160 x 70 centimeter, og den er fremstillet af hvidlakeret fyrretræ. Under sengen er der desuden plads til en sengerulle eller skuffe, som kan være op til 18-19 centimeter høj. Juniorsengen er nemlig 20 centimeter over gulvet.

 • Mål: B76 x L166 x H65 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Hoppekids Basic juniorseng med sengehest

Se pris hos Babyshower

Basic er en billig serie af børnesenge fra Hoppekids, og denne model er en af seriens billigste. Det er en klassisk juniorseng, der både er Svanemærket og TÜV-certificeret, hvilket betyder at den lever op til krav om miljøvenlighed og sikkerhed. TÜV er en tysk mærkningsordning, som blandt andet stiller krav til sikkerheden og konstruktionen af børnesenge og andre produkter.

Juniorsengen er testet til en belastning på op til 100 kilo, og den har en højde på 20 centimeter under sig. Det betyder at du har plads til opbevaring under sengen, hvilket kan være nyttigt på det lille børneværelse.

 • Mål: B78 x L168 x H56 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Hoppekids Basic juniorseng med himmel

Se pris hos BabySam 

Denne flotte juniorseng har fået en lille opgradering, sammenlignet med den billigste Basic-model i samme serie. Her har du nemlig et helt sengehimmel stel over den flotte juniorseng, hvorpå der eksempelvis kan hænges lyskæder eller en gennemsigtig himmel. Denne kan selvfølgelig tilkøbes i en passende størrelse, ligesom der kan tilkøbes en sengeskuffe til placering under sengen.

Juniorsengen fra Hoppekids har plads til en 160 x 70 centimeter madras, som er standardstørrelsen for juniorsenge herhjemme. Den er desuden fremstillet af hvidlakeret træ, og den ene side er helt åben for nem ind- og udstigning i sengen.

 • Mål: B78 x L168 x H182 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Hoppekids Basic juniorseng med rutsjebane

Se pris hos Babyshower

Denne Hoppekids Basic juniorseng er bare lidt sjovere og sejere: Den har nemlig et ekstra forhøjermodul under sig, hvilket har gjort det muligt at montere både stige og rutsjebane. Især sidstnævnte vil med garanti blive et hit på barnets værelse, da det forvandles til en sjov og underholdende legeplads.

Under denne juniorseng vil der desuden kunne laves huler og hygges med legetøj og bøger. Køber du en ekstra madras og lægger herind, vil pladsen under sengen kunne fungere som en lille hyggekrog med plads til afslapning og fordybelse. Juniorsengen fra Hoppekids er fremstillet af hvidlakeret træ, og hvis barnet vokser fra den halvhøje seng kan det hele afmonteres så den kan bruges som en almindelig juniorseng i stedet.

 • Mål: B195 x L168 x H105 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Simpel Änglamark juniorseng til fornuftig pris

Se pris hos Coop

Änglamark er Coops eget omtanke-mærke, og det er således ikke overraskende at denne juniorseng både er bærer Svanemærket og FSC-mærket. Hvor Svanemærket sikrer brugen af miljøvenlige materialer i produktionen, sikrer FSC-mærket at træet kommer fra bæredygtigt skovbrug. Juniorsengen er således et godt valg for dig, der har omtanke for miljøet.

Juniorsengen fås desuden til en ganske fornuftig pris, hvilket skyldes det meget simple design. Du kan med fordel opbevare alt fra sengetøj til legetøj under sengen, da der er god plads herunder.

 • Mål: B76 x L166 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Juniorseng fra Manis-h med husstel og overdækning

Se pris hos Coop

Juniorsengen fra Manis-h har et flot husstel og en tilhørende himmel, der gør den særdeles velegnet til barnet, der har brug for lidt ekstra hygge og tryghed på værelset. Med denne juniorseng kan barnet hver aften lægge sig til rette i en hyggelig hule, og det hele kan af- og påmonteres efter behov. Dette sikrer at sengen også kan bruges i fremtiden, hvorved den kan holde i mange år frem.

Det er selvfølgelig også muligt at tage husstellet helt af, ligesom benene af massiv bøg kan af- og påmonteres alt efter hvilket udseende der ønskes. Der kræves en lidt speciel madras til denne juniorseng, da den skal måle 160 x 90 centimeter.

 • Mål: B99 x L170 x H133 cm.
 • Liggemål: 160 x 90 cm.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Troll Royal

Hvis du har en lille prins eller prinsesse i hjemmet, kan Troll Royal været det helt rette valg. Juniorsengen fra svenske Troll har nemlig fine høje gavle ved både hoved- og fodenden, og hovedgavlen er desuden dekoreret med en fin lille krone. Der er små sengeheste i hver side af sengen, og disse kan give barnet en ekstra tryghed.

Juniorsengen fra Troll er fremstillet af en kombination af birketræ og MDF, som har fået en hvid lakering. Den er sikkerhedstestet i henhold til BS 8509-standarden, der stiller specifikke krav til juniorsengens holdbarhed, sikkerhed og stabilitet. Til Troll Royal kræves en lidt mindre madras end normalt, og du skal således ud og finde en madras i målene 140 x 70 centimeter. Det er dog ganske nemt, og madrasser i denne størrelse kan blandt andet erhverves hos Jysk, BabySam og IKEA.

 • Mål: B92 x L153 x H77 cm.
 • Liggemål: 140 x 70 cm.

Juniorseng fra JOX med sengehest og huskonstruktion

Denne juniorseng er et rigtig godt valg for dig, der ønsker en hyggelig og tryg “hule” til barnet. Der er både høje sider hele vejen rundt, samt en huskonstruktion hvorpå der eksempelvis kan ophænges en lyskæde eller flotte dekorationer. Du kan også dække konstruktionen til med et tæppe eller en sengehimmel, så barnet får en sjov og hyggelig hule at ligge i.

Juniorsengen fra svenske JOX er fremstillet af træ, og siderne har brede tremmer hele vejen rundt. Der er kun adgang til sengen fra det ene hjørne, hvilket betyder at den er velegnet til børn der sover uroligt. En madras på 160 x 80 centimeter er ideel til denne juniorseng, men en mere gængs størrelse på 160 x 70 centimeter kan formentlig også bruges.

 • Mål: B92 x L167 x H165 cm.
 • Liggemål: 160 x 80 cm.

Hoppekids Ida-Marie

Hussenge er blandt de mest populære senge til børn i øjeblikket, og det er der mange grunde til: Overdelen kan eksempelvis dekoreres med lyskæder eller dækkes med en smuk sengehimmel, der skaber hygge og tryghed omkring barnet. Denne juniorseng er således et rigtig godt valg for barnet, der af og til kan have svært ved at sove.

Læs også: Her er de bedste hussenge

Ida-Marie juniorsengen er fra danske Hoppekids, og den har opnået Svanemærket hvilket betyder at den er miljøvenlig. Juniorsengen er her vist i en grå udgave, men den fås også i hvid. Begge modeller er lakeret med vandbaseret lak, og der er sengehest på 3 af siderne. Fronten er åben.

 • Mål: B76 x L166 x H175 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Baby Dan Manhattan

Baby Dan Manhattan er en flot og stabil juniorseng, som har en øget højde. Det betyder at der er mere plads under sengen, hvorved ungerne kan hygge sig med at bygge en hule eller have en ekstra madras liggende herunder. Det giver blandt andet mulighed for at have ekstra plads på det lille børneværelse, hvorved denne juniorseng er et rigtig godt valg.

Da juniorsengen består af et sengemodul og et forhøjermodul, kan den ved senere lejlighed skilles ad hvis der blot ønskes en almindelig juniorseng uden den ekstra højde. Den vil således kunne vokse med barnet, der kan bruge den helt frem til skolealderen (eller endnu længere). Juniorsengen passer til en madras på 160 x 70 centimeter.

 • Mål: B80 x L170 x H105 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Disney juniorsenge med motiver af barnets idoler

Alle børn kender og elsker Disney, og det er næsten uundgåeligt at mindst én af de mange søde Disney-film har gjort stort indtryk på dit barn. Så hvad er mere nærliggende end en juniorseng med billeder af deres yndlingsfigurer?

Juniorsenge fås med mange forskellige Disney-temaer. Eksempelvis fra Frost, men også forskellige prinsesse-motiver og klassiske temaer med Mickey og Minnie Mouse. Juniorsengene fra Disney er søde og charmerende på hver deres måde, og du kan med fordel gå på opdagelse i sortimentet ved at klikke på linket herover.

 • Mål: Forskellige – se hos forhandleren
 • Liggemål: Forskellige – se hos forhandleren

Baby Dan Alfred

Baby Dan Alfred er en flot og simpel juniorseng, der har et klassisk design med brede tremmer langs siderne og i gavlene. Sengen giver god beskyttelse hele vejen rundt, da der er sengeheste i begge sider. Det er således kun en lille passage i hver side af fodenden, der er åben. Har du et barn der til tider sover meget uroligt, kan denne juniorseng således være et rigtig godt valg.

Juniorsengen fra Baby Dan er fremstillet af træ, som har fået en fin hvid lakering. Den er generelt populær blandt køberne, og passer godt ind på det lille hyggelige børneværelse.

 • Mål: B78 x L165 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

Babynor Asfrid

Babynor Asfrid er en fin klassisk juniorseng til en fornuftig pris. Den har brede gitre på begge sider samt gavle, hvorved sikkerheden er ganske god. Babynor er desuden Coops eget mærke, så her er der ingen mellemmænd der også skal tjene penge.

Juniorsengen er fremstillet af knastfrit fyrretræ, som efterfølgende har fået en hvid lakering. Der er gjort plads til en madras på 160 x 70 centimeter i sengen, og under den vil man eksempelvis kunne placere skuffer eller kasser med barnets legetøj eller sengetøj i.

 • Mål: B70 x L160 x H67,5 cm.
 • Liggemål: 160 x 70 cm.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar