Hynder er uundværlige, hvis du skal sidde behageligt, hvad end det er en stol, havestol, bænk, pallesofa eller noget hel andet. Især når det kommer til havemøbler, kan hynder være en nødvendighed, fordi hynden sjældent er en del af møblet, som det ofte er ved for eksempel spisebordsstole og en almindelig sofa. Det er derfor essentielt, at du finder nogle lækre hynder til dine havemøbler, hvis du skal kunne slappe af, når du nyder det dejlige sommervejr i dem.

Der findes rigtig mange forskellige hynder, og du kan derfor altid finde noget til dit behov. Der er hynder til alle forskellige typer af havemøbler, så du skal først finde ud, hvad du helt nøjagtig skal bruge. Herefter kan du fokusere på kvalitet og udseende af hynden, så du ender ud med den helt rigtige hynde til dine havemøbler.

I denne artikel kan du læse om 12 forskellige hynder, som passer til forskellige havemøbler og indendørs møbler, og kan være med til at øge din komfort.

Living&more – Blødt islandsk lammeskind

Living&more - Blødt islandsk lammeskind

Set på Coop

Dette bløde, langhårede lammeskind fra Island er et glimrende alternativ til den traditionelle hynde. Lammeskindet fra Living&more er hos Coop den mest populære model. Her har det fået en vurdering på hele 4,5/5 stjerner. Dette siger i høj grad noget om produktets kvalitet, og det er et udtryk for, at kunderne er glade for produktet.

Dette lammeskind kan med fordel bruges til flere forskellige formål. Lammeskindet er perfekt til at smide på en lænestol eller i sofaen for at skabe en hyggelig atmosfære. Derudover er lammeskindet dejlig blødt, så det bidrager også til en bedre komfort. En anden mulighed er at bruge lammeskindet som hynde på fx dine spisestole. På denne måde er du sikker på, at du og dine gæster altid sidder behageligt, når I skal spise. 

Lammeskindet er også ganske dekorativt at se på. Det er naturfarvet og rangerer i farver mellem hvid og sort. Det skaber en hyggelig og rolig stemning i et rum. Noget af det, som gør dette lammeskind til noget særligt at have i sit hjem, er, at der ikke findes to skind, som er ens. Hvert enkelt lammeskind er unikt. 

En af de helt store fordele ved dette lammeskind fra Living&more er, at det er både allergivenligt og bæredygtigt. Lammeskindet er produceret ud fra de gældende EU-regler, som omhandler beskyttelse og bevaring af naturen. Derudover er der ikke benyttet krom til at producere dette skind, og garveriet, som lammeskindet kommer fra, er ISO 9001:2000-certificeret. 

Det er ganske nemt at rengøre lammeskindet. Du kan gøre, som lammet selv ville have gjort og gnide uldsiden ned i noget sne om vinteren. Alternativt rengøres med skummet fra uldvaskemiddel.

 • Mål: 100 x 60 cm
 • Materiale: Indfarvet lammeskind
 • Farve: Sort/hvid

Se pris på Living&more hos Coop

Included Middle R4 Flid – Tekstilhynde designet til J46

Included Middle R4 Flid

Set på Coop

Denne fine tekstilhynde ved navn “Flid” er specialdesignet til den ikoniske møbelklassiker J46. Denne hynde er hos Coop den mest populære model inden for kategorien “Hynder”. Her har den fået en samlet vurdering på 4,5/5 stjerner i et gennemsnit af samtlige brugeranmeldelser. Dette er et udtryk for, at hynden lever op til de forventninger, man som kunde har til produktet. 

Som sagt er Flid specielt designet til at skulle passe til J46-stolen. Med Flid bliver det mere blødt og komfortabelt at sidde på den ikoniske stol, og samtidig komplementerer Flid J46 til perfektion rent udseendemæssigt. 

Flid er designet af Included Middle, som er en designerduo, som består af Chris Liljenberg Halstrøm, som er møbeldesigner, og Margrethe Odgaard, som er tekstildesigner. Visionen bag denne hynde var at skabe en hynde, som matchede J46 perfekt. Hynden skulle give udtryk for at være lige så gennemarbejdet ift. design, og derudover skulle hynden også være enkel i designet. Dette må siges at være lykkedes for designerduoen. 

Flid er skabt i gode og holdbare materialer. Tekstilet er fra den danske producent Gabriel. Der er tale om såkaldt Swing-stof, og stoffet er Oeko-Tex-godkendt. Det består af en blanding af uld fra New Zealand og genanvendeligt polyester. Skummet inden i hynden er fast i sin form og i høj kvalitet. Der er altså tale om materialer, som kan holde i mange år. 

Udover denne farve i grå/sand fås hynden i et væld af forskellige farver, så der er noget for enhver smag. Ved at vælge hynderne i en farve kan hynderne være med til at bringe et friskt farvepust ind i dit hjem.

 • Mål: 39 x 37 cm
 • Materiale: 54% uld, 44% genanvendeligt polyester og 2% polyamid
 • Farve: Grå, sand

Se pris på Included Middle R4 Flid hos Coop

Lilium – Hynde med bindebånd i økologisk bomuld

Lilium Hynde

Set på ILVA

Lilium er en siddehynde lavet i økologisk bomuld. Hos Ilva.dk findes denne hynde i kategorien “Mest populær”. Dette er i høj grad et udtryk for, at der er tale om et produkt i en god kvalitet, som også fås til en god pris. Det er nemlig oftest sådanne produkter, som flest kunder går efter, og som derfor bliver nogle af de mest populære produkter. 

Lilium er skabt i et rigtig fint design. Hynden er hvid med sorte striber, og den er næsten kvadratisk i sin form. Når man køber hynden, fås den inkl. bindebånd. Disse sidder forneden af hynden og bidrager til at give hynden et fint og sødt design. Derudover har båndene selvfølgelig også en praktisk funktion i og med, at du kan bruge dem til at fastgøre hynden til fx en stol.

Lilium er lavet i gode og mere miljøvenlige materialer. Der er bl.a. benyttet økologisk bomuld. Lilium er en bokshynde, og den er også udstyret med et læderhåndtag, så du nemt kan flytte rundt på hynden. 

Du kan få Lilium i mange forskellige varianter, når det kommer til valg af farver. Generelt set har hynderne et nordisk og fint udtryk, og de bidrager til at højne din komfort, når du skal sidde fx på dine havemøbler på terrassen. Det er en hynde, som du kan bruge til forskellige formål alt efter, hvad du synes, du mangler eller har brug for. 

Lilium er på mange måder et sikkert valg. Siddehynden fås til en god pris, og den er rar og komfortabel at sidde på. Den er praktisk med både bindebånd og læderhåndtag, og den er designet i gode materialer.

 • Mål: 6 x 40 x 40 cm
 • Materiale: Offwhite økologisk bomuld
 • Farve: Hvid med sorte striber

Se pris på Lilium hos ILVA

House Doctor Alba – Pudebetræk med elegant design

House Doctor Alba Pudebetræk

Set på (Produktet er udgået)

Med dette fine pudebetræk, Alba, fra House Doctor går du ikke galt i byen. Hos PriceRunner er det en populær model, og den ligger som nr. 10 inden for kategorien “Stolehynder”. Det er altså et pudebetræk, som mange mennesker synes om, og dette er i sig selv ofte en god indikator for et produkts kvalitet. 

Alba er et fint og elegant pudebetræk, som er lavet i bomuld. Når du har købt produktet, er det eneste, du selv skal gøre at tilføje pudefyld til betrækket. Herefter er puderne mere end klar til brug, og de vil uden tvivl bidrage til hygge og en højere komfort. 

Alba er perfekte at bruge på dine spisebordsstole. Pudebetrækkene fås i en varm og hyggelig nuance af brun. De er derudover ganske bløde at røre ved og ikke mindst behagelige at sidde på. Alba har en firkantet form og kan derfor bruges på mange forskellige slags spisebordsstole. 

Ved at tilføje disse puder fra House Doctor til dine spisebordsstole, kan du uden tvivl snyde din familie og dine gæster til at blive siddende ved bordet i længere tid. Med dejlige stolehynder opmuntres man til at blive siddende i længere tid omkring bordet for at nyde maden og det dejlige selskab.

Alba er produceret af mærket House Doctor. House Doctor er et mærke, som er særligt berømt for sit nordiske og minimalistiske design. House Doctor blev stiftet i 2001 af familien Juhl Capel. Siden 2001 er House Doctor vokset massivt, men det drives stadig af samme familie og med samme motiver: Et ønske om at skabe inspirerende produkter af høj kvalitet til gode priser, hvor udtrykket er stilet, elegant og nordisk.

 • Mål: 55 x 55 x 5 cm
 • Materiale: Bomuld
 • Farve: Brun

Se pris på House Doctor Alba hos (Produktet er udgået)

 

Hillerstorp – Hynde med ryglæn

Set på Coop

Hvis du har et havebord med havestole, så er det vigtigt at få nogle gode hynder til stolene. På den måde kan både du og dine gæster sidde godt og komfortabelt, når i nyder et lækkert måltid ude i det dejlige sommervejr. Hvis dine stole har en høj ryg, så er disse hynder med ryglæn fra Hillerstorp en oplagt mulighed. Her får du en kvalitetshynde, som både giver dig støtte i ryggen og på siddefladen. Den har et flot og simpelt design og kan købes i forskellige farver, så du kan vælge den, som passer bedst til din indretning. Desuden er den let at vedligeholde, da den kan håndvaskes.

Denne hynde til havestole er med til at gøre din oplevelse en hel del mere behagelig og afslappende, når du sidder ved dit havebord. Det kan gøre en rigtig stor forskel, og du kan også sidde meget længere tid ad gangen, fordi du har den ekstra støtte fra hynden.

Hynden kommer i mange flotte farver, så du altid kan finde en, som passer til dig. Du kan for eksempel få den i en flot mørk blå, men du kan også se de forskellige muligheder hos forhandleren. Det er altså bare om at finde den farve, som passer bedst til din stil.

Det bliver intet problem at vedligeholde hynderne, da de kan håndvaskes, og derfor er nemme at rengøre, hvis der kommer snavs på. Du kan også altid pakke dem væk i en hyndeboks, hvis du ikke vil have, at de skal tage skade, fordi de står ude om natten eller bliver udsat for dårligt vind og vejr.

 • Mål: B50 x D96 cm
 • Materiale: Polyester
 • Farve: Blå

Set på Hillerstorp hos Coop

Designers Eye – Dot siddehynde til stol

Se pris her

Hvis du gerne vil have en moderne og unik hynde til din stol, ude eller inde, så er Dot modellen fra Designers Eye en god løsning. Det er en lille siddehynde, som skaber god komfort trods sin størrelse. Den har et unikt design, som blandt andet træder frem ved dens helt runde form. Det er en let og elegant hynde til en stol, som passer perfekt til de fleste indretninger.

Denne hynde kan sagtens bruges til havestole såvel som almindelige spisestole inden for. Den har dog intet ryglæn, hvilket som regel er mere passende indenfor, da mange har store havestole med ryglæn. Har du en mindre havestol, kan det dog sagtens fungerer med denne lille fine hynde.

Hynden er lavet af uldfilt og er foret med 0,5 cm skumgummi på bagsiden, som er med til at øge komforten. Den er derfor enormt behagelig at sidde på, selvom den ser meget lille ud. Den er 35 cm i diameter, hvilket passer til de fleste almindelige spisestole. Desuden er den nem  at rengøre, da du let kan tørre den af med en klud, hvis der kommer noget snavs på den.

 • Mål: Ø35 cm
 • Materiale: Uldfilt
 • Farve: Mørk grå

Se pris på denne moderne siddehynde her

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Cannes hynde i moderne design

Hvis du mangler nogle hynder til dine stole enten inden for eller uden for, så er Cannes modellen fra ILVA en rigtig god løsning. Det er en sædehynde, som er oplagt at bruge til mindre stole uden et højt ryglæn. Hynden er perfekt, til en stol, som for eksempel står ved spisebordet. Den har en flot lys farve, som passer rigtig godt ind i en moderne indretning, hvor der er fokus på lysere farver og nuancer.

Med en lille sædehynde gør du hurtigt og let din stol mere komfortabel. Hynden passer både til stole, du har stående inden for og stole, du har stående uden for på terrassen. Bruger du hynderne til havestole, så er det dog en god idé at tage dem ind, når du er færdig med at sidde på dem. På den måde undgår du, at de tager skade på grund af dårligt vejr. De fylder ikke ret meget og er derfor lette at opbevare uden, at det optager plads. Du kan også anskaffe dig en hyndeboks, hvor du kan gemme både dem og andre haveting væk.

Hynden har et meget moderne og flot design, hvilket både skyldes formen og farven. Den har en oval form med syninger i stoffet, som skaber et stribet mønster henover hynden. Farven på hynden er en lys brun, som skaber et roligt udtryk, der passer rigtig godt sammen med andre lyse farver. Hynden ville for eksempel se rigtig flot ud på en hvid stol.

Denne hynde har en længde på 43 cm, og en bredde på 40 cm, hvilket betyder, at den er meget nem at fragte rundt på grund af den lille størrelse. Den vejer heller ikke mere end 190 gram, men skaber stadig en stor forskel, når det kommer til komforten ved at sidde på en stol.

Mål: L43 x B40 cm

Materiale: Polyester

Farve: Lys brun

 

Pallehynde i rå og rustik stil

Hvis du har en pallesofa ude på terrassen, så er denne rustikke og rå pallehynde et oplagt valg til sofaen. Møblet er først fuldendt, når der er en hynde, som du kan sidde og ligge på. Hynden har et rustik og råt look, som passer rigtig godt sammen med en pallesofa, der i forvejen har et meget rustikt udtryk. Den tåler dog ikke vand, så hvis din pallesofa ikke er placeret i læ, så er det en god idé at tage hynden med i læ, når du har brugt den.

Dette er en særdeles smart pallehynde, som passer perfekt til det lidt rå look, som allerede præger en pallesofa. Pallesofaen fungerer perfekt som et havemøbel, og her passer hynden også godt til. Den har en flot grå farve med opslidte kanter, som naturligvis er meningen, og er med til at give hynden det rå udseende.

Selve hynden er lavet af bomuld, mens fyldet, som gør den blød at ligge på, er polyester. Den passer i størrelsen til at almindelig palle, så du burde kunne få den til at passe, hvis din pallesofa ikke er sammensat med flere paller i en anderledes form. Hynden har en længde på 100 cm og en bredde på 80 cm, hvilket betyder, at der er god plads at boltre sig på.

Fordi hynden ikke kan tåle regnvejr, er det vigtigt, at du tager den med ind i læ, hvis pallesofaen står under åben himmel. Den er dog en smule stor at have stående, og det er derfor oplagt at stille den ud i et haveskur, hvor den ikke står i vejen for noget. Står din pallesofa i læ, kan det også sagtens lade sig gøre at lade hynden lægge på sofaen.

 • Mål: L120 x B80 cm
 • Materiale: Bomuld og polyester
 • Farve: grå

Aston bænkhynde til 2 personer

Hvis du bruger en bænk ude på terrassen, så er det vigtigt, at der er en hynde på, da det ellers kan blive en smule ubehageligt at sidde længe ad gange på et hårdt materiale. Aston bænkhynde fra havemøbelland, er en rigtig god løsning, hvis du vil have en simpel men flot hynde, som passer til de fleste bænke. Denne model kan fås i forskellige farver, så du kan tilpasse det efter, hvad der passer bedst til den siddebænk, du har stående. Den har en god størrelse og giver plads til 2 personer i stedet for kun 1. Det er altså en hynde, som både giver noget til udseendet af bænken og komforten.

Aston bænkhynde er lavet af struktureret polyester, hvilket giver dig en dejlig blød flade at sidde på, når du bruger din bænk. På den måde kan bænken sagtens bruges ved havespisebordet, når familien skal sidde sammen og spise ude i det dejlige sommervejr. Med en behagelig og blød hynde, kan du nemlig sidde i lang tid på bænken uden at mærke dem mindste smule ømhed.

Det er en større hynde, som giver plads til to personer, frem for blot en enmandshynde. Det betyder altså, at den sagtens kan fylde hele bænkens sæde ud, alt afhængig af hvor lang en bænk du har. Denne hynde har en længde på 120 cm, en bredde på 45 cm og en højde på 7 cm.

Har du en helt tom bænk, så gør hynden den også en del mere stilfuld at se på. Det skaber en mere hyggelig stemning, når der står en bænk, med en hynde eller puder, som får den til at se noget mere behagelig ud. Det gør derfor rigtig meget for, udtrykket bænken sender og skaber i hele rummet, hvad end den står inden for eller ude på terrassen.

 • Mål: L120 x B45 x H7 cm
 • Materiale: Polyester
 • Farve: Sand og grå

Alis pallehynde i flere forskellige farver

Hvis du har en moderne og smart pallesofa enten uden for eller inden for, så er det nødvendigt med hynder ovenpå. Der er ingen, som har lyst til at sidde på en palle uden noget blødt oven på, og derfor er du simpelthen nødt til at skaffe hynder til den. Desuden ser det heller ikke nær så pænt ud med en pallesofa, hvis der ikke er flotte hynder og puder.

Alis pallehynde er den perfekte løsning, hvis du skal have en stor hynde, som passer til en helt typisk pallesofa. Du får en stor hynde til sædet, som kommer i flere forskellige farver, alt efter dine behov. Du kan også tilkøbe Alis ryglæn til en pallesofa, som fuldender din sofa og skaber det helt perfekte udtryk.

Denne pallehynde kommer i 3 forskellige farver; Grå, sand og sort. Du kan derfor frit vælge, hvilken af de 3 farver, der passer bedst ind i din indretning. På den måde kan du let skabe en sammenhæng med dine eksisterende møbler, så farverne passer sammen.

Når du bruger både Alis ryglæn og hynde til en pallesofa, så er du sikker på at få en sofa, som ser fuldendt ud. Det kan se en smule tomt ud, hvis der kun ligger en hynde, og hverken er ryglæn eller puder. Desuden mindsker det også muligheden for at slænge dig ud i sofaen og slappe af, da du ikke har noget blødt at læne dig op ad. Derfor er det en rigtig god idé at kombinere hynden med et ryglæn fra samme serie eller blot nogle flotte puder.

Det er en stor hynde, som er lavet af 100% polyester og passer til en Europæisk palle. Den måler 120 cm i længden, 80 cm i bredden og 12 cm i højden.

 • Mål: L120 x B80 x H12 cm
 • Materiale: Polyester
 • Farve: Grå, sand og sort

Aston hynde til bænk med plads til 3 personer

Hvis du har en havebænk, som trænger til en lidt blødere siddeplads, så er er Aston bænkhynde til 3 personer den perfekte løsning. Denne hynde er særligt beregnet til at dække sædet af din havebænk. Den har en god størrelse, så der kan sidde op til 3 personer på hynden. Det er derfor oplagt, hvis din bænk bliver brugt som siddepladser ved havebordet, når i spiser. Desuden kan hynden fås i mange forskellige farver, så du let kan vælge den, som passer bedst til din stil og indretning.

Bænkhynden har en længde på 150 cm, en bredde på 45 cm og en højde på 7 cm. Den passer altså godt til en lidt længere bænk, hvor der er siddepladser til 3 personer. Tykkelsen på hynden betyder også, at den er ekstra behagelig at sidde på. Den er lavet af polyester, og har flere forskellige strukturer og syninger i stoffet, som er med til at øge komforten.

Den har et simpelt og lækkert design, som passer godt til de fleste bænke. Det er muligt at få den i mange forskellige farver, såsom Natur, sand, sort, grå, blå/hvid stribet og beige/hvid stribet. Der er altså god mulighed for at finde en farve, som passer til din smag, og som vil se flot ud på netop din havebænk.

 • Mål: L150 x B45 x H7 cm
 • Materiale: Polyester
 • Farve: Natur, sand, sort, grå, blå/hvid stribet og beige/hvid stribet

Living&More – Lammeskindshynde til stol

Hvad end du skal bruge hynder til en havestol eller en stol inden for, så er denne lammeskindshynde fra Living&More en rigtig god mulighed. Den har et enormt flot design, og lammeskindet skaber et rustikt præg, som passer rigtig godt ind i en skandinavisk og enkelt indretning. Det er en hynde uden ryglæn, som derfor passer godt til en mindre stol, som du for eksempel skal bruge, når du spiser et måltid. Hynden øger komforten i høj grad, fordi den er lavet af blødt og behageligt lammeskind, som føles enormt godt at sidde på. Den er allergivenlig og kan let vaskes, hvis der kommer snavs på.

Denne hynde af lammeskind har den fordel, at det har en kølende effekt om sommeren men føles varm om vinteren. På den måde kan du let bruge dine hynder uanset temperaturen og skal ikke bekymre dig om, hvorvidt det bliver for varmt i sommervejret.

Lammeskindshynden ser enormt stilfuld ud, og den passer derfor godt ind i et hjem, hvor du går meget op i moderne indretning. Den kan være med til at give hjemmet et unikt præg, som vil gøre sig godt, hvis indretningen er relativ simpel med enkle farver. Det skaber også en meget hyggelig stemning om vinteren, når der er gjort brug af lammeskind.

Du skal ikke være nervøs for om hynde kan vaskes, hvis der kommer snavs på, da dette sagtens kan lade sig gøre uden at ødelægge den. Du skal naturligvis ikke bare smide den i vaskemaskinen, men kan gnide skummet fra uldvaskemiddel ind i ulden. Undgå gerne at gøre bagsiden af skindet vådt, og hæng den herefter til tørre ved at lægge den med hårene nedad på et tørrestativ.

 • Mål: H45 x L45 cm
 • Materiale: Indfarvet Tibetansk lammeskind
 • Farve: Taupe

 

Læs også vores artikel om: Kokkekniv test – her er de 9 bedste knive til køkkenet

Se også denne lignende artikel på vores side: Havestole i smart design – her er 18 af de bedste

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar