En hvid dug er perfekt når borddækningen skal være lys, elegant og imødekommende. Af disse grunde er hvide og lyse duge meget populære, og der findes et meget stort antal af spændende hvide duge med forskellige motiver og af forskellige materialer. Bomuld er selvfølgelig det mest populære materiale, men eksempelvis er hør velegnet til den mere rustikke borddækning.

Til denne artikel har vi samlet de bedste og flotteste hvide og lyse duge, og du kan se dem alle herunder.

Björn Wiinblad Circles – hvid- og cremefarvet dug med geometriske motiver

Se pris hos Skiftselv

Denne flotte hvide dug har et cremefarvet mønster, der består af forskellige geometriske former. Heriblandt cirkler og linjer, der er koblet sammen og visse steder skaber firkanter. Der er her tale om en forholdsvis stor hvid dug af bomuld, der måler 150 centimeter i bredden og 250 centimeter i længden. Den kan således med fordel anvendes til et langbord.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: 150 x 250 cm.

Himla Sunshine – simpel hvid dug af hør

Se pris hos Kitchentime

Himla Sunshine er en hvid dug af hør. Den har således en flot og rustik struktur i overfladen, og du kan enten anvende den uden at stryge den, eller du kan stryge den hvis du ønsker en glattere overflade. Den hvide dug har et diskret logo printet i det ene hjørne, men derudover er den helfarvet. Den måler 145 x 330 centimeter.

 • Materiale: Hør
 • Mål: 145 x 330 cm.

Ekelund Lingonruta – lys dug med tyttebærmotiver

Se pris hos Kitchentime

Denne dug er af lyst bomuld, med et smukt mønster der er formet af aftegninger fra tyttebæbusken. Dugen måler 145 x 250 centimeter, og er således blandt de mindre lyse duge på markedet. Den er derfor perfekt til det mindre bord, og motivet gør den ideel til brug under den rustikke borddækning.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: 145 x 250 cm.

Ekelund Åttebladrose – hvid dug med grafisk mønster

Se pris hos Kitchentime

Denne hvide dug har et smukt grafisk mønster, hvori der er små rosenmotiver. Dugen er velegnet til middagsbordet, hvor der ønskes en rustik og hyggelig atmosfære. Du kan således med fordel vælge denne dug, hvis du ønsker et flot og detaljeret mønster på det dækkede bord. Med en størrelse på 150 x 310 centimeter hører denne dug blandt de større duge, der fint kan anvendes til et langbord.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: 150 x 310 cm.

Broste Copenhagen Gracie – hvid dug af hør med runde hjørner

Se pris hos Luxo Living

Den hvide Gracie-dug fra Broste Copenhagen er fremstillet af hør, og da den er vasket har den et krøllet look som giver en helt unik struktur i overfladen. Dugen er således et ideelt valg til den rustikke borddækning, hvor der ønskes en lys elegance kombineret med lidt rustik charme. Du kan købe denne dug i forskellige mål, alt efter hvad der passer til dine behov.

 • Materiale: Hør
 • Mål: Flere forskellige

Södahl Complex – hvid akryldug med damaskvævning

Se pris hos Södahl

Södahl Complex er en smart hvid akryldug med damaskvævet bomuld og et detaljeret grafisk mønster, der strækker sig over hele overfladen. Dugen er således ideel til den moderne og stilrene indretning, hvor elementerne kan få lov at træde frem fra dugen. Formerne udspringer fra 60’ernes og 70’ernes stilunivers, hvor netop disse mønstre var meget moderne. Fordelen ved akrylbunden er at dugen både er skridsikker og tæt, så der ikke kan løbe væske ned igennem stoffet til bordet.

Dugen kan købes i valgfri længde.

 • Materiale: Akryl og bomuld
 • Mål: 140 cm. bred x valgfri længde

Södahl Diamond – rund hvid dug med diagonale gittermønstre

Se pris hos Södahl

Denne flotte hvide dug er fremstillet af damaskvævet bomuld, som har fået en coating mod pletter og dermed er nem at holde ren. Den er designet til runde borde med en diameter på op til cirka 120 centimeter, hvilket gør den velegnet til den mindre spisestue. Dugen har et specielt mønster, bestående af grå linjer der er trukket diagonalt over hinanden. Det får dugen til at fremstå i et skarpt og stringent look, der passer perfekt til den moderne bolig.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: Ø160 cm.

Georg Jensen Damask Royal Square – hvid dug med firkantet mønster

Se pris hos Coop

Denne damaskvævede dug fra Georg Jensen er en populær klassiker, der er eftertragtet blandt mange. Den har gennem tiden fået et stort antal meget positive anmeldelser, hvilket dels skyldes det smukke design og den rengøringsvenlige overflade. Den hvide dug har et flot firkantet mønster, og leveres i gaveæske. Den er oprindeligt designet af Diana Holstein, og med en størrelse på 140 x 240 centimeter kan den pryde et lille middagsbord.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: 140 x 240 cm.

Vibeke Rohland R1 Olga – hvid dug med simpelt mønster

Se pris hos Coop

Denne hvide Vibeke Rohland dug er flot i al sin enkelthed. Den er fremstillet af jaquardvævet bomuld, og mønsteret består af linjer der er trukket både vertikalt og horisontalt. Da linjerne er grupperede, skabes der et fint mønster af firkanter over hele den hvide dug. Da den er helt hvid, er mønsteret dog ikke særligt fremtrædende, men alligevel er det synligt nok til at skabe en underspillet elegance. Dugen fra Vibeke Rohland måler 140 x 290 centimeter, hvilket gør den ideel til mellemstore spiseborde.

 • Materiale: Bomuld
 • Mål: 140 x 290 cm.

Denne side er anmeldt af: Frederik E. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar