En havepejs er et flot og rustikt alternativ til en terrassevarmer, og så kan den tåle at stå ude hele året. Læg blot et par brændeknuder i, og hør den stille knitren mens flammerne danser. Det er rigtig sommerhygge, og er der børn i selskabet kan de riste skumfiduser eller bage snobrød over gløderne. Med havepejsen er hyggen sikret.

Vi har besøgt en række netbutikker og fundet 15 flotte havepejse i blandt andet stål og støbejern, som du kan læse mere om herunder:

HETA Tipi havepejs – Mest fleksible design 

HETA Tipi havepejsHvor de andre gode, solide og højkvalitetspejse i denne test er lavet i én udgave og har samme størrelse, får du flere personlige valgmuligheder, når du vælger denne HETA Tipi model. 

Som noget særligt kan den rustikke og elegante pejs vælges i hele 3 forskellige varianter, så enhver kan få den bedste udgave, der passer til haven eller terrassen. 

Som det beskrives af en kunde til pejsen ”lever (den) op til forventningerne, fint produkt til prisen, er afprøvet og alt ok”. 

HETA Tipi vs. markedet 

Der er flere forhold, der får HETA Tipi til at skille sig positivt ud fra mange af de andre kvalitetspejse til haven i denne test. Den er lavet i samme funktionelle og stilrene design, som de mest eksklusive udgaver er. Du får meget værdi for pengene, når du vælger HETA Tipi, der kan bruges til både hyggelige stunder og til madlavning. 

Det særlige ved HETA Tipi er det innovative og funktionelle design, der optimerer dens egenskaber som terrassevarmer. 

Når du har vendt pejsen mod dig, vil varmen intensiveres. Dette banebrydende design gør, at varmen fra ilden udnyttes mest muligt til glæde for dig og din familie eller dine gæster på de kølige aftener. 

HETA Tipi er beregnet til at stå udenfor i hele sommerperioden. Den danner en smuk overflade af patina, som vil være med til at bringe stil i haven. 

Detaljer om denne havepejs

 • Findes i 3 forskellige størrelser
 • Skarp pris
 • Kan bruges til alt fra snobrød over pizzabagning til pølser og andre madvarer
 • Fungerer optimalt som terrassevarmer

Se pris på HETA Tipi havepejs hos Pejsen.com

Morsø Kamino Udepejs i sort støbejern – Eksklusivt valg til den stil- og kvalitetsbevidste forbruger

Morsø Kamino Udepejs i sort støbejernMorsø er den førende producent af brændeovne og pejse på det danske marked. Virksomheden fremstiller innovative produkter, der er skabt med de bedste materialer. Vil du have en pejs, der både skal være en kunstnerisk berigelse på terrassen, og som skal danne rammen om utallige, hyggelige sommeraftenener?

Med Morsø Kamino Udepejs får du én af de mest eksklusive havepejse. 

Morsø Kamino Udepejs vs. markedet 

Blot navnet på den elegante kvalitetspejs får den til at skille sig ud fra mængden. Morsø er kendt og afholdt af mange danskere, som går op i miljøbevidsthed og sundhed. 

Morsø fremstiller deres eftertragtede brændeovne og pejse med respekt for din sundhed og vores klima. Produkterne er Svanemærkede, og de er skabt til at udnytte brændet mest effektivt. 

Det smarte ved Kamino udepejsen er dens mobile funktion. Den er let at flytte rundt på, så der altid kan skabes de omgivelser på terrassen eller i haven, som får venner og gæster til at følge sig velkomne. 

Vælger du Morsø pejsen, får du et produkt, der er skabt til at bringe glæde, varme og værdi i mange år frem. 

Morsø er blandt andet kendt for deres coating, som forlænger pejsenes levetider. Sådan er det også med Kamino udepejsen, der er efterbehandlet á 2 omgange, så den både er højtemperaturbestandig og UV-bestandig. 

Detaljer om denne havepejs:

 • Elegant og slankt design 
 • Kan kombineres med Morsø Tuscan Grill
 • Hele pejsen er behandlet med kvalitetscoating der forlænger levetiden
 • Højtemperaturbestandig og UV-bestandig

Se pris på Morsø Kamino Udepejs hos Pejsen.com

Aduro udepejs – Når design og kvalitet smelter sammen 

Aduro udepejsHer er der tale om en yderst moderne udepejs, der vil gøre sig godt i flere forskellige haveindretninger. Udepejsen er fremstillet i 3 mm tyk cortenstål, der med tiden vil få en flot patina, der giver pejsen et særligt udtryk. 

Tilbehør og specifikationer

Ønsker du at bruge udepejsen som grill, er det muligt at tilkøbe en rist med tre forskellige højdeindstillinger. Når denne ikke bruges, skjules den bag bundpladen. 

Udepejsen har en samlet vægt på 32 kg, og har en højde på 124 cm, en bredde på 60 cm og en dybde på 58 cm.

Se pris på Aduro udepejs hos Frishop

WIX-150 – rund havepejs i sort stål !

WIX-150 er en flot rund havepejs, der er udformet som et højt cylinder på 150 centimeter.

Havepejsen har et rum nederst til lidt ekstra brænde eller briketter, og selve pejseområdet er hegnet ind så brændet ligger godt og sikkert.

WIX-150 havepejsen er fremstillet af 1 millimeter tykke stålplader, som har fået et sort varmebestandigt maling. Udover at måle 150 centimeter i højden, er den kun 33 centimeter i diameter. Det betyder at den passer ind på selv den lille terrasse, uden at den optager for meget plads.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H150 x Ø33 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 13 kg
 • Opbevaringsrum i bunden

Se pris på WIX-150 havepejsen hos Moreland

Eva Solo Fireglobe – Ildsted med et skulpturelt design

havepejs-stoebejern-eller-staal

Dette ildsted kan først og fremmest bryste sig af et yderst moderne og stilrent design, der passer ind i langt de fleste haver og indretningsstile. Ildstedet har en nærmest skulpturel form, der bidrager til et æstetisk udtryk på en ellers praktisk genstand. Modellen er udmærket ved dens høje kvalitet og fine brugervenlighed.

Modellens egenskaber

Med dette ildsted får du en model, der har til formål at fremhæve flammernes skønhed og dragende virkning. Endvidere er modellen designet således, at ildstedets bagvæg danner et skjold mod vinden, så du slipper for det ellers velkendte og ikke mindst irriterende røgpust i hovedet, da skjoldet sørger for, at flammerne bliver ved med at være bløde og rolige.

Andre specifikationer

Modellen her er nem at flytte rundt, så den kan placeres, lige hvor du ønsker det. Ildstedet har en diameter på 64 cm og en højde på 75 cm. 

Se pris på Eva Solo Fireglobe hos KitchenOne

Gardenlife Huelva – Havepejs i støbejern 

havepejs-stoebejern-eller-staal

En havepejs er en god mulighed for at give haven en ekstra dimension i form af en hyggekrog. Med en havepejs er du sikret en masse hyggelige timer med familie og venner med pejsen som midtpunkt. Denne model fra Gardenlife er udformet i sort støbejern og har en praktisk og passende højde på 70,5 cm. 

Modellens specifikationer

Her er der tale om en robust havepejs, der, som allerede nævnt, er udformet i sort støbejern og som endvidere er solidt plantet på jorden takket være modellens tre robuste ben. Herudover får du ved køb af denne model en havepejs, der med tiden vil få et særpræget og elegant udtryk, da støbejernet efterhånden vil få et flot patineret udseende. Denne havepejs har et mål på 40 x 38 x 70,5 cm og har yderligere en vægt på 22 kg, hvilket gør modellen yderst robust.

Se pris på Gardenlife Huelva hos Frishop

Stor havepejs i støbejern med åbent ildsted

Sort-Stoebejerns-Havepejs-150-cmDenne havepejs har en højde på hele 150 centimeter samt diameter på 53 centimeter. Den ekstra store konstruktion betyder blandt andet at flere kan nyde varmen og ilden samtidig, ligesom røgen bliver ledt højere op, så ingen risikerer at få den i hovedet. Designet er klassisk og enkelt, og den passer ind i stort set alle typer haver. Den store åbning er desuden perfekt til ungerne, der gerne vil riste skumfiduser.

Den store støbejernspejs har en massiv konstruktion med en samlet vægt på hele 85 kg. Den høje vægt giver god stabilitet i hårdt vejr, og så holder den godt på varmen, som afgives i lang tid efter ilden er gået ud.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø53 x H150 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 85 kg

Se pris på stor havepejsen hos Frishop

Lille havepejs i støbejern med åbent ildsted

Sort-Stoebejerns-Havepejs-110-cmDenne lille  havepejs er ligeledes udført i massiv støbejern. Konstruktionen er dog mere kompakt, og således måler den kun 40 centimeter i bredden, 38 centimeter i dybden og 110 centimeter i højden. Den er derfor perfekt til den lille hyggekrog med plads til 3-4 personer, og på grund af den ringe størrelse er den nem at opbevare eller pakke væk hvis den ikke skal bruges.

Materialerne i denne havepejs er ren støbejern, hvilket bringer vægten op på hele 34 kg på trods af den beskedne størrelse. Den høje vægt har dog mange positive effekter, da havepejsen føles både robust og stabil, samt holder godt på varmen.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B40 x D38 x H110 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 34 kg

Se pris på lille havepejsen hos Frishop

Gardenlife Granada – stilren cylinderformet havepejs med brændeholder

Granada-HavepejsDenne smukke havepejs er formet som et cylinder, der er skåret diagonalt for et moderne og praktisk udseende. Havepejsen har et praktisk rum til opbevaring af brænde, og så har den en diameter på 44 centimeter samt højde på 120 centimeter, hvilket gør den velegnet til den større terrasse, ligesom det åbne design er perfekt til ungerne der gerne vil lave snobrød eller riste skumfiduser.

Materialerne i denne  havepejs er 1,6 mm cortenstålplader, som hurtigt vil danne et rustlag ved udendørs placering. Det overfladiske rustlag er dog med til at øge holdbarheden, da korrosionshastigheden nedsættes 4-8 gange.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø44 x H120 cm
 • Materialer: 1,6 mm cortenstål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Se pris på Gardenlife Granada havepejsen hos Frishop

Høj rund havepejs med skorsten !

Denne høje runde havepejs kan bruges i al slags vejr, uden at det giver problemer. Den er nemlig først og fremmest høj og har låg på skorstenen, hvorved det ikke kan regne ned i flammerne. Derudover er selve pejsestedet skærmet godt af for vinden, så du uden problemer vil kunne tænde op.

Havepejsen måler 172 centimeter i højden, og er således blandt de højere modeller på markedet. Den måler desuden 70 centimeter i diameter, hvorved der er god plads til et godt bål.

Selve konstruktionen består af stålplader, som giver en god varmestråling når flammerne først har fået godt fat. Den kan således med fordel bruges som terrassevarmer.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H172 x Ø70 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 20,5 kg
 • Skorsten med låg

Se pris på den høje runde havepejs hos Moreland

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet-section-for-.dk

 

Gardenlife Burgos

Denne store havepejs er billig og perfekt til terrassen eller haven, hvor der skal være plads til et selskab rundt om ilden. Den måler 39 centimeter i bredden og dybden, mens skorstenen troner 122 centimeter op i luften. Det betyder at røgen ledes væk fra selskabet i en god højde, ligesom stålkonstruktionen effektivt afgiver varmen fra ilden.

Materialerne i denne havepejs er 1,8 mm kraftige stålplader med en sort varmebestandig maling. Der er integreret opbevaringsrum i bunden, så du har plads til enten pejsebrænde eller briketter til 1-2 aftener. Vægten er på ca. 20 kg, hvilket betyder at den er robust men stadig nem at flytte rundt på.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B39 x D39 x H122 cm
 • Materialer: 1,8 mm stål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Gardenlife Firedroms Flames

Denne havepejs vil fungere som et ganske særligt samlingspunkt for familie og venner. Se flammerne danse i det laserskårne mønster, og observer hvordan lyset danser i betagende motiver på husmuren, fliserne og langs jorden.

Havepejsen er af sortmalet stål, og den er formet som et cylinder med en diameter på 39 centimeter. Højden er på 118 centimeter.

Gardenlife Firedroms Flames skal påfyldes brænde foroven, og på grund af det laserskårne mønster kan varmen stråle ud til alle sider. Den kan således fungerer som samlingspunkt, og man kan sidde hele vejen rundt om den.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H118 x Ø39 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 22,5 kg

Gardenlife Malaga

Gardenlife Malaga er en flot og moderne havepejs, med åbning i hjørnet. Det gør den velegnet til placering i et hjørne af haven eller terrassen, hvor den vil fremstå diskret med det simple sorte design.

Havepejsen er fremstillet af stål, som efterfølgende har fået en gang sort og varmebestandig maling. Dermed holder den sig pæn i lang tid, uden at du behøver at tænke på pleje og vedligeholdelse. Hvis du have at den holder endnu længere, kan det anbefales at lægge en pressenning over den eller placere den i et redskabsskur om vinteren.

Denne havepejs måler 125 centimeter i højden og optager et areal på 38 x 38 centimeter. Brændet lægger godt og luftigt på en brænderist, hvilket betyder at aske automatisk falder ned og væk fra brændet.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B38 x D38 x H125 cm
 • Materialer: Stål
 • Integreret brænderist i bunden

Rund havepejs i støbejern med gnistfang

Havepejs-Stoebejern-GnistfangDenne smukke havepejs i støbejern er udført i en robust konstruktion, som sikrer mange års holdbarhed og stabilitet. Det er især fordelagtigt hvis den skal placeres i en åben have, hvor der til tider er kraftige vindstød. Denne lille havepejs har et smart gnistfang, som kan åbnes og lukkes efter behov. Det er især smart hvis den placeres tæt ved brændbart materiale, da størstedelen af gnisterne vil blive inde i selve pejsen. Havepejsen er monteret med en skorsten og måler således 122 centimeter i højden og 44 centimeter i diameter.

Materialerne i denne havepejs er massivt støbejern, hvilket betyder at den når op på 50 kg i samlet vægt. Den egner sig derfor bedst som stationær havepejs, hvor den til gengæld står godt og solidt i al slags vejr.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø44 x H122 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 50 kg
 • Låge med gnistfang

Åben havepejs i støbejern med gnistfang hele vejen rundt

Aaben-HavepejsDenne fine havepejs har et fint kig til ilden hele vejen rundt. Det betyder ligeledes, at den kan danne midtpunkt for et større selskab på terrassen, hvor alle vil få glæde af varmen og lyset fra ilden. Du behøver desuden ikke at bekymre dig om gnister, da der er monteret gnistfang hele vejen rundt. Højden er på denne model 121 centimeter, hvilket er en tilpas højde til at lede røgen væk fra de siddende gæster.

Materialerne i denne havepejs er sort støbejern, hvilket får den til at fremstå solid og robust. Vægten er på 50 kg, hvilket betyder at den er bedst egnet til stationær position på terrassen, hvor den til gengæld ikke risikerer at blæse omkuld eller lignende. Den solide støbejernskonstruktion holder desuden godt på varmen, og kan endda afgive varme et pænt stykke tid efter ilden er slukket.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B42 x D42 x H121 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 50 kg
 • Gnistfang hele vejen rundt

 

Outlet-section-for-.dk

 

Se også denne artikel på furnished.dk: En havepejs skaber hygge i haven: Find inspiration her

Læs også: Terrassevarmere – her er de bedste i test

Se også denne lignende artikel på vores side: Ledningsfri støvsuger – 9 smarte modeller til hverdagsrengøring

Denne side er anmeldt af: Oscar C. Jacobsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar