En havepejs er et flot og rustikt alternativ til en terrassevarmer, og så kan den tåle at stå ude hele året. Læg blot et par brændeknuder i, og hør den stille knitren mens flammerne danser. Det er rigtig sommerhygge, og er der børn i selskabet kan de riste skumfiduser eller bage snobrød over gløderne. Med havepejsen er hyggen sikret.

Vi har besøgt en række netbutikker og fundet 13 flotte havepejse i blandt andet stål og støbejern, som du kan læse mere om herunder:

Gardenlife Cuenca – lille rund havepejs

Gardenlife Cuenca er en flot cylinderformet havepejs, der fremstår simpel og stilren.

Havepejsen er fremstillet af 1 millimeter tykke stålplader, som er formet til at danne en cylinder. Stålet har efterfølgende fået et lag sort varmebestandigt maling, så havepejsen fremstår flot og diskret.

Du kan med fordel placere denne havepejs på den lille terrasse eller i den udendørs hyggekrog, hvor der ønskes et lille mobilt bålsted. Den vejer nemlig kun 5,5 kilo og måler 31 centimeter i diameter, hvorved den nemt kan rykkes rundt efter behov.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H85 x Ø31 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 5,5 kg

Se pris på Gardenlife Cuenca havepejsen hos Frishop

Gardenlife Firedroms Flames – havepejs med særligt mønster

Denne havepejs vil fungere som et ganske særligt samlingspunkt for familie og venner. Se flammerne danse i det laserskårne mønster, og observer hvordan lyset danser i betagende motiver på husmuren, fliserne og langs jorden.

Havepejsen er af sortmalet stål, og den er formet som et cylinder med en diameter på 39 centimeter. Højden er på 118 centimeter.

Gardenlife Firedroms Flames skal påfyldes brænde foroven, og på grund af det laserskårne mønster kan varmen stråle ud til alle sider. Den kan således fungerer som samlingspunkt, og man kan sidde hele vejen rundt om den.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H118 x Ø39 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 22,5 kg

Se pris på Gardenlife Firedroms Flames havepejsen hos Coop

H1 – rustik havepejs i cortenstål fra Redwood Denmark

H1-Havepejs

Den flotte H1 havepejs er designet af Redwood Denmark, som har valgt at lave den i 3 millimeter cortenstål. Dette materiale vil nemlig med tiden udvikle overfladisk rust, som gør at havepejsen fremstår flot og rustik. Rusten er ikke skadelig for havepejsen, da den kun sætter sig i overfladen.

Under selve bålstedet er der lavet et lille indhak, hvor der kan opbevares lidt brænde. Dermed kan det lille i tørvejr, så det altid er klar til brug når du ønsker lidt varme på terrassen.

H1 havepejsen har et flot trekantet look, og den passer godt ind på den moderne indrettede terrasse. Den kan desuden nemt skilles ad og opbevares i depotrum eller lignende om vinteren, hvis du ikke ønsker at have den stående fremme hele året.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H122 x B62 x D56 cm
 • Materialer: Cortenstål
 • Vægt: 30 kg
 • Opbevaringsrum i bunden

Se pris på H1 havepejsen hos Frishop

Gardenlife Granada – stilren cylinderformet havepejs med brændeholder

Granada-HavepejsDenne smukke havepejs er formet som et cylinder, der er skåret diagonalt for et moderne og praktisk udseende. Havepejsen har et praktisk rum til opbevaring af brænde, og så har den en diameter på 44 centimeter samt højde på 120 centimeter, hvilket gør den velegnet til den større terrasse, ligesom det åbne design er perfekt til ungerne der gerne vil lave snobrød eller riste skumfiduser.

Materialerne i denne  havepejs er 1,6 mm cortenstålplader, som hurtigt vil danne et rustlag ved udendørs placering. Det overfladiske rustlag er dog med til at øge holdbarheden, da korrosionshastigheden nedsættes 4-8 gange.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø44 x H120 cm
 • Materialer: 1,6 mm cortenstål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Se pris på Gardenlife Granada havepejsen hos Frishop

Gardenlife Malaga – kvadratisk havepejs i sortmalet stål

Gardenlife Malaga er en flot og moderne havepejs, med åbning i hjørnet. Det gør den velegnet til placering i et hjørne af haven eller terrassen, hvor den vil fremstå diskret med det simple sorte design.

Havepejsen er fremstillet af stål, som efterfølgende har fået en gang sort og varmebestandig maling. Dermed holder den sig pæn i lang tid, uden at du behøver at tænke på pleje og vedligeholdelse. Hvis du have at den holder endnu længere, kan det anbefales at lægge en pressenning over den eller placere den i et redskabsskur om vinteren.

Denne havepejs måler 125 centimeter i højden og optager et areal på 38 x 38 centimeter. Brændet lægger godt og luftigt på en brænderist, hvilket betyder at aske automatisk falder ned og væk fra brændet.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B38 x D38 x H125 cm
 • Materialer: Stål
 • Integreret brænderist i bunden

Se pris på Gardenlife Malaga havepejsen hos Frishop

Gardenlife Malaga Luxe – sort havepejs i stål med brændedepot

Gardenlife Malaga Luxe er en luksuriøs havepejs med et smart og funktionelt brændedepot under ildstedet. Dermed kan du nemt opbevare lidt brænde nær havepejsen i tørvejr, så du altid er klar til at fyre op og ikke skal hente brænde i løbet af aftenen.

Havepejsen er velegnet til en hjørneplacering, grundet designet og åbningens placering ved det ene hjørne. Den er lavet af stålplader, som efterfølgende har fået en varmebestandig sort maling. Stålpladerne har en tykkelse på 1,8 millimeter.

Gardenlife Malaga Luxe måler 122 centimeter i højden, og optager et areal på 37 x 37 centimeter. Den er således både kompakt og funktionel.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B37 x D37 x H122 cm
 • Materialer: 1,8 mm stål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Se pris på Gardenlife Malaga Luxe havepejsen hos Frishop

Gardenlife Burgos – sort havepejs i stål med brændedepot

Denne store havepejs er billig og perfekt til terrassen eller haven, hvor der skal være plads til et selskab rundt om ilden. Den måler 39 centimeter i bredden og dybden, mens skorstenen troner 122 centimeter op i luften. Det betyder at røgen ledes væk fra selskabet i en god højde, ligesom stålkonstruktionen effektivt afgiver varmen fra ilden.

Materialerne i denne havepejs er 1,8 mm kraftige stålplader med en sort varmebestandig maling. Der er integreret opbevaringsrum i bunden, så du har plads til enten pejsebrænde eller briketter til 1-2 aftener. Vægten er på ca. 20 kg, hvilket betyder at den er robust men stadig nem at flytte rundt på.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B39 x D39 x H122 cm
 • Materialer: 1,8 mm stål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Se pris på Gardenlife Burgos havepejsen hos Haveglad

Rund havepejs i støbejern med gnistfang

Havepejs-Stoebejern-GnistfangDenne smukke havepejs i støbejern er udført i en robust konstruktion, som sikrer mange års holdbarhed og stabilitet. Det er især fordelagtigt hvis den skal placeres i en åben have, hvor der til tider er kraftige vindstød. Denne lille havepejs har et smart gnistfang, som kan åbnes og lukkes efter behov. Det er især smart hvis den placeres tæt ved brændbart materiale, da størstedelen af gnisterne vil blive inde i selve pejsen. Havepejsen er monteret med en skorsten og måler således 122 centimeter i højden og 44 centimeter i diameter.

Materialerne i denne havepejs er massivt støbejern, hvilket betyder at den når op på 50 kg i samlet vægt. Den egner sig derfor bedst som stationær havepejs, hvor den til gengæld står godt og solidt i al slags vejr.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø44 x H122 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 50 kg
 • Låge med gnistfang

Se pris på havepejsen med gnistfang hos Huskhaven

Åben havepejs i støbejern med gnistfang hele vejen rundt

Aaben-HavepejsDenne fine havepejs har et fint kig til ilden hele vejen rundt. Det betyder ligeledes, at den kan danne midtpunkt for et større selskab på terrassen, hvor alle vil få glæde af varmen og lyset fra ilden. Du behøver desuden ikke at bekymre dig om gnister, da der er monteret gnistfang hele vejen rundt. Højden er på denne model 121 centimeter, hvilket er en tilpas højde til at lede røgen væk fra de siddende gæster.

Materialerne i denne havepejs er sort støbejern, hvilket får den til at fremstå solid og robust. Vægten er på 50 kg, hvilket betyder at den er bedst egnet til stationær position på terrassen, hvor den til gengæld ikke risikerer at blæse omkuld eller lignende. Den solide støbejernskonstruktion holder desuden godt på varmen, og kan endda afgive varme et pænt stykke tid efter ilden er slukket.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B42 x D42 x H121 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 50 kg
 • Gnistfang hele vejen rundt

Se pris på åben havepejsen hos Huskhaven

WIX-150 – rund havepejs i sort stål

WIX-150 er en flot rund havepejs, der er udformet som et højt cylinder på 150 centimeter.

Havepejsen har et rum nederst til lidt ekstra brænde eller briketter, og selve pejseområdet er hegnet ind så brændet ligger godt og sikkert.

WIX-150 havepejsen er fremstillet af 1 millimeter tykke stålplader, som har fået et sort varmebestandigt maling. Udover at måle 150 centimeter i højden, er den kun 33 centimeter i diameter. Det betyder at den passer ind på selv den lille terrasse, uden at den optager for meget plads.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H150 x Ø33 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 13 kg
 • Opbevaringsrum i bunden

Se pris på WIX-150 havepejsen hos Moreland

Høj rund havepejs med skorsten

Denne høje runde havepejs kan bruges i al slags vejr, uden at det giver problemer. Den er nemlig først og fremmest høj og har låg på skorstenen, hvorved det ikke kan regne ned i flammerne. Derudover er selve pejsestedet skærmet godt af for vinden, så du uden problemer vil kunne tænde op.

Havepejsen måler 172 centimeter i højden, og er således blandt de højere modeller på markedet. Den måler desuden 70 centimeter i diameter, hvorved der er god plads til et godt bål.

Selve konstruktionen består af stålplader, som giver en god varmestråling når flammerne først har fået godt fat. Den kan således med fordel bruges som terrassevarmer.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H172 x Ø70 cm
 • Materialer: Stål
 • Vægt: 20,5 kg
 • Skorsten med låg

Se pris på den høje runde havepejs hos Moreland

Stor havepejs i støbejern med åbent ildsted

Sort-Stoebejerns-Havepejs-150-cmDenne havepejs har en højde på hele 150 centimeter samt diameter på 53 centimeter. Den ekstra store konstruktion betyder blandt andet at flere kan nyde varmen og ilden samtidig, ligesom røgen bliver ledt højere op, så ingen risikerer at få den i hovedet. Designet er klassisk og enkelt, og den passer ind i stort set alle typer haver. Den store åbning er desuden perfekt til ungerne, der gerne vil riste skumfiduser.

Den store støbejernspejs har en massiv konstruktion med en samlet vægt på hele 85 kg. Den høje vægt giver god stabilitet i hårdt vejr, og så holder den godt på varmen, som afgives i lang tid efter ilden er gået ud.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø53 x H150 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 85 kg

Se pris på stor havepejsen hos Frishop

Lille havepejs i støbejern med åbent ildsted

Sort-Stoebejerns-Havepejs-110-cmDenne lille  havepejs er ligeledes udført i massiv støbejern. Konstruktionen er dog mere kompakt, og således måler den kun 40 centimeter i bredden, 38 centimeter i dybden og 110 centimeter i højden. Den er derfor perfekt til den lille hyggekrog med plads til 3-4 personer, og på grund af den ringe størrelse er den nem at opbevare eller pakke væk hvis den ikke skal bruges.

Materialerne i denne havepejs er ren støbejern, hvilket bringer vægten op på hele 34 kg på trods af den beskedne størrelse. Den høje vægt har dog mange positive effekter, da havepejsen føles både robust og stabil, samt holder godt på varmen.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B40 x D38 x H110 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 34 kg

Se pris på lille havepejsen hos Frishop

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar