En haveparasol er uundværlig på terrassen eller altanen, og den kan købes med mange forskellige funktioner og finesser. Fælles for alle parasoller på markedet er at de simple modeller med snortræk og fast konstruktion er billigere, mens de avancerede modeller med vippefunktion og håndsving koster lidt mere. Vippefunktionen er dog rar at have, hvis du også ønsker at parasollen skal give skygge for den lavthængende aftensol ved middagsbordet.

I denne artikel har vi fundet frem til 15 smarte og flotte haveparasoller, som du kan læse mere om herunder:

Rund hængeparasol med fod

Hængeparasollen er et godt alternativ til den almindelige haveparasol og er især praktisk sammen med loungemøbler. Der medfølger parasolfod til denne model.

Denne smarte hængeparasol måler 3 meter i diameter og giver ekstra god plads til havemøblerne på terrassen. Fordelen ved at vælge denne type haveparasol er nemlig, at den ikke behøver placeres i midten af terrassen for at give optimal skygge, men derimod ude i siden.

Dugen er fremstillet af vejrbestandigt polyester, og rørene er udformet af let aluminium, som samtidig er stærkt og rustfrit. Den ophængte haveparasol kan vippes til begge sider, så den også giver skygge om aftenen når solen hænger lavt.

Det anbefales at fylde den medfølgende parasolfod med sand og bruge denne til parasollen. Alternativt kan du forankre parasollen i underlaget, hvis forholdene tillader det.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Plast, aluminium og polyester
 • Kan vippes til siderne for ekstra skygge
 • Inkl. parasolfod

Se pris på sort hængeparasol hos Havemøbelland

Stor parasol med diameter på 5 meter

Stor-Markedsparasol
Den store sekskantede markedsparasol måler 5 meter i diameter og giver god skygge på den store terrasse.

Til dig med behov for en stor haveparasol er denne sekskantede store parasol et godt køb. Den mokka-farvede dug måler hele 5 meter i diamater og den er monteret på en solid metalkonstruktion med håndsving, som gør det nemt at åbne og lukke parasollen. Der medfølger desuden en kraftig stålfod, som passer til 4 store betonfliser. Du kan også vælge at forankre foden i underlaget.

Den store haveparasol giver skygge over et stort areal, og er derfor velegnet til den solrige terrasse hvor ønsket er at skabe et dejligt stort skyggefuldt opholdsområde. Dugen er fremstillet af polyester, som både er vejrbestandigt og nemt at holde rent.

Detaljer:

 • Diameter: 5 meter
 • Materialer: Stål og polyester
 • Med håndsving til hejs

Se pris på den store haveparasol hos Havemøbelland

Signe-serien – billig firkantet haveparasol på 3 x 3 meter

Fie-Firkantet-Haveparasol
Signe haveparasollen har firkantet dug og måler 3 x 3 meter. Den er simpel i konstruktionen og dermed rigtig billig.

Denne billige firkantede haveparasol er produceret under Signe-serien, som forhandles af Havemøbelland. Den måler ligeledes 3 x 3 meter og fås i flere typer og farver – blandt andet i rundt design og i farverne grå, grøn, sand og sort. Den naturfarvede polyesterdug giver god skygge uden at tage for meget af lyset, og for enden af hver ribbe er dugen forstærket med kunstlæder.

Skaftet består af en kraftig træstok med en diameter på 4,8 centimeter. Denne kan med fordel behandles en gang årligt for at holde sig pæn – eksempelvis med linolie eller anden form for træolie. Højden på denne firkantede haveparasol er 2,75 meter, så der er god plads.

Til denne firkantede haveparasol anbefales en tung fod på mindst 45 kilo.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 3 meter – Højde 2,75 meter
 • Materialer: Massivt træ og polyester med forstærkninger i imiteret læder
 • Fås i flere farver

Se pris på Signe haveparasol hos Havemøbelland

Fie-serien – billig haveparasol i klassisk design

Fie-Sekskantet-Haveparasol
Denne runde haveparasol i Fie-serien er billig og har forstærkede læderlommer til ribberne.

Med kunstige læderforstærkninger for enden af alle ribberne er denne billige haveparasol robust og modstandsdygtig overfor hverdagens knubs. Polyester-dugen har en god diameter på hele 3 meter og træstokken måler 4,8 centimeter, så den passer ned i en række parasolfødder i standartstørrelse.

Fie-serien består af forskellige parasoller, som forhandles af Havemøbelland. Det er blandt andet derfor de kan sælges så billigt, på trods af at kvaliteten er god. Haveparasollen findes i flere farver, og med en højde på 2,65 meter er der god plads til alle.

Til denne runde parasol anbefales en fod på mindst 35 kilo.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Massivt træ og polyester
 • Med kunstige læderforstærkninger
 • Fås i flere farver

Se pris på rund Fie parasol hos Havemøbelland

Stor rektangulær haveparasol på 3 x 4 meter

Denne haveparasol er en speciel rektangulær model med en dug på 3 x 4 meter.

Med denne store haveparasol får du rigtig meget skygge for pengene. Den er rektangulær og måler således 3 x 4 meter, hvilket er perfekt til den store terrasse i haven.

Haveparasollen har en stok og fod af mørklakeret metal, og konstruktionen er robust og ligeledes af metal. Den åbnes og lukkes nemt og hurtigt ved hjælp af pushup-håndtaget, som fungerer ved at det skubbes op så skyggen foldes ud. Til parasollen medfølger en krydsfod, hvorpå der er monteret en drejesokkel. På den måde kan du nemt dreje haveparasollen efter behov.

Parasollen har en sort dug af polyester, som giver rigtig meget skygge. Den har ingen tiltfunktion, men grundet den rektangulære udformning giver den alligevel god skygge på selv store terrasser.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 4 meter – Højde 2,68 meter
 • Materialer: Metal og polyester
 • Med pushup-håndtag
 • Krydsfod med drejesokkel

Se pris på denne haveparasol hos Havemøbelland

Stor hængeparasol med fod og LED-lamper

Flot hængeparasol til den store have. Den måler 3,5 meter i diameter og har et stel af aluminium, samt LED-lamper.

Dette er en flot og moderne hængeparasol med mørkegrå polyesterdug og et stel, hvorpå der er monteret små flotte LED-lamper. De drives af et batteri tilsluttet solcellemoduler, så du altid har strøm når du skal bruge det.

Hængeparasollen er ideel til brug over loungemøblerne eller blot det store havebord, og den kan drejes 360 grader efter behov. Således kan den eksempelvis drejes så den giver skygge over enten liggestole eller havebord, alt efter hvor i sidder henne.

Denne haveparasol er rund og har en diameter på 3,5 meter, hvilket er lidt større end gennemsnittet. Der medfølger en god fod, og så kan der tilkøbes et cover hvis det ønskes.

Detaljer:

 • Diameter: 3,5 meter
 • Materialer: Polyester og aluminum
 • Kan roteres 360 grader
 • Indbygget LED-lys

Se pris på haveparasollen hos Havemøbelland

Genova – firkantet parasol på 3 x 3 meter

Den flotte Genova-haveparasol giver god skygge på den solrige terrasse.

Genova-parasollen er en firkantet luksus parasol til en god pris. Stofdugen fås i både sort, grå eller cremefarvet dug og er lavet i vejrbestandigt materiale, ligesom skaftet er fremstillet i FSC-certificeret eucalyptustræ, som holder længe i det danske klima.

En firkantet parasol er fordelagtig til den store terrasse, da den giver maksimal skygge på selv store arealer. En anden stor fordel er at du kan kombinere flere firkantede parasoller, så de giver helt tæt skygge på større rektangulære områder. Dette er blandt andet nyttigt, når du får familie og venner på besøg og i gerne vil sidde udenfor.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 3 meter
 • Materialer: Massivt eucalyptustræ
 • Stor firkantet haveparasol

Se pris på Genova haveparasol hos Coop

Valencia – parasol i træ med rotationskip

Valencia-parasollen kan vippes, så den også giver skygge for den lavthængende aftensol.

Valencia-parasollen har en smart rotationskip, som gør den nyttig om aftenen når solen hænger lavt på himlen. Her kan en almindelig haveparasol nemlig have svært ved at give skygge, og derfor kan det være praktisk at kunne vippe den. Dermed kan du skærme af for både solen og samtidig nyde lidt ekstra privatliv på terrassen.

Den store runde haveparasol har en diameter på hele 3,3 meter og en beige-farvet dug af gennemfarvet og vejrbestandigt materiale. Skaftet og ribberne er fremstillet i massivt FSC-certificeret eucalyptustræ, som er flot at se på og giver mere fleksibilitet i forhold til aluminium eller stål. Træet kan desuden males eller behandles med jævne mellemrum, så det holder længere.

Forhandleren anbefaler en god parasolfod på mindst 50 kilo til denne haveparasol.

Detaljer:

 • Diameter: 3,3 meter
 • Materialer: Massivt eucalyptustræ
 • Med rotationskip for optimal skygge

Se pris på Valencia haveparasol hos Coop

Cinas Capri – billig haveparasol med snoretræk

Cinas-Carpi-Haveparasol
Cinas Capri er en fornuftig haveparasol til en lav pris. Dugen er lavet i olefin, som er et vejrbestandigt materiale. Den har en diameter på 3 meter.

Cinas Capri er en billig haveparasol med ribber og stok i træ og et simpelt snoretræk til at hæve og sænke dugen med.

Capri fås til en fornuftig pris og har et klassisk udseende. Dugen er naturligt hvid og lavet af Olefin, som er et vejrbestandigt materiale bestående af syntetiske fibre beregnet til udendørs brug. Du kan forlænge holdbarheden yderligere ved at købe et cover, som du kan pakke parasollen ind i når du ikke bruger den.

Når parasollen er helt udslået har den en diameter på 3 meter. Det er for de flestes vedkommende tilstrækkeligt. Der medfølger ikke parasolfod, men da stokken er i standartstørrelse kan du enten købe denne i din lokale byggehandel eller eventuelt bruge en fod, du allerede har.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Træ og olefin

Se pris på Cinas Capri haveparasol hos Unoliving, som tilbyder gratis fragt.

Cinas Hard & Ellen – altanparasol til montering på gelænder

Cinas-Altanparasol
Den smarte Hard & Ellen altanparasol har beslag til horisontal montering på gelænderet, og så kan den vippes for bedre skygge.

Denne haveparasol kan både bruges på altanen eller rækværket i et lille hjørne af haven. Cinas Hard & Ellen altanparasol fås med en beige dug og et skaft af massivt træ.

På altanparasollens skaft er der monteret et beslag til fastgørelse på gelænderet, og den smarte kip funktion gør at du kan vippe parasollen og få mest mulig skygge når solen hænger lavt. Altanparasollens diameter er 1,8 meter, hvilket er passende til den lille altan, terrasse eller balkon. Skaftet er fremstillet af massivt nyatoh træ, som er en hård træsort i stil med teak. Fra naturens side har nyatoh træ et højt olieindhold, så det holder længe i solen.

Detaljer:

 • Diameter: 1,6 meter
 • Materialer: Nyatoh træ
 • Fastgøres på gelænder/rækværk med maks. højde 5 cm.
 • Med kipfunktion

Se pris på Cinas Hard & Ellen haveparasol hos Unoliving, som tilbyder gratis fragt.

Felix – billig haveparasol med indbygget krank

Felix-Haveparasol
Felix haveparasollen fås til en fornuftig pris hos Unoliving. Den har en sort dug og indbygget krank, så du nemt kan hæve og sænke parasollen.

Denne sorte haveparasol er lavet i aluminium og polyester, hvilket er med til at holde prisen nede. Materialevalget er desuden ensbetydende med en meget let haveparasol, der er nem at flytte rundt på og betjene.

Felix haveparasollen giver, i kraft af den sorte dug, en rigtig god skygge. Den er således velegnet til dig der gerne vil have godt med skygge midt på dagen, hvilket eksempelvis er gavnligt hvis du gerne vil ligge og slappe af i din have.

Haveparasollen har indbygget krank i stokken, så du nemt kan hæve og sænke dugen ved at dreje på håndtaget. Den har desuden en tiltfunktion, så du kan vippe parasollen for optimal skygge når solen hænger lavt.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Med vippefunktion

Se pris på Felix haveparasol hos Unoliving, som tilbyder gratis fragt.

Umbrosa Infina Round – moderne og eksklusiv haveparasol

Umbrosa-Infini-Round-Haveparasol
Denne stilsikre haveparasol har et markant anderledes og eksklusivt design, da snortræk og ribber er skjult på overdelen. Dette giver et mere rent udseende.

Infina Round er en smuk og stilren haveparasol, som er designet af belgiske Umbrosa. Den er designet som en solskærm, der giver læ og skygge når solen står højst på himlen.

Umbrosa Infina Round er, som navnet antyder, lavet med en rund dug. Haveparasollen fås desuden i 7 forskellige farver, som du frit kan vælge imellem ved at klikke dig videre på linket herunder. Dugen har en diameter på 3 meter og en højde på 2,2 meter. Dens snortræk er skjult på undersiden af parasollen for at fremme det stilrene design. Du kan se en video af hvordan haveparasollen fungerer her.

Haveparasollens konstruktion er af aluminium, hvilket sikrer en god holdbarhed og stabilitet. Dugen er lavet af akryl, som er et vejrbestandigt syntetisk materiale.

Detaljer:

 • Diameter: 3 meter – Højde 2,74 meter
 • Materialer: Aluminium og akryl
 • Skjulte ribber og snortræk

Se pris på Umbrosa Infina Round haveparasol hos Mattersshop, som tilbyder gratis fragt.

Trip Trap Messina – stor vedligeholdelsesfri parasol af aluminium

Trip-Trap-Messina-Alu-Haveparasol
Trip Trap Messina er en flot og stilren haveparasol. Den har en hvid polyesterdug og en let aluminiumskontruktion, som ikke kræver vedligeholdelse.

Trip Trap Messina er en usædvanlig haveparasol, taget i betragtning at den er lavet af Trip Trap. Dens konstruktion indeholder nemlig intet træ, hvilket giver to fordele: En let parasol, som er helt vedligeholdelsesfri.

Messina-parasollen er nemlig lavet med en konstruktion af aluminium og en dug af hvid polyester, som blandt andet er fugttransporterende og dermed modstandsdygtig overfor vind og vejr.

Haveparasollen har en god størrelse og måler 3,5 meter i diameter samt 2,5 meter i højden. Den er desuden billigere end andre Trip Trap haveparasoller.

Detaljer:

 • Diameter: 3,5 meter – Højde 2,5 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Vedligeholdelsesfri konstruktion

Se pris på Trip Trap Messina haveparasol hos TrendyLiving, som tilbyder gratis fragt.

Trip Trap Atlantis – firkantet luksus parasol i meranti træ

Trip-Trap-Atlantis-Haveparasol
Trip Trap Atlantis er konstrueret af det hårdføre meranti træ og er en rigtig luksusparasol.

Danske Trip Trap er velkendt for deres møbler og indretning udført i massive træsorter og høj kvalitet. Den firkantede Atlantis parasol er en stor markedsparasol på 3,3 x 3,3 meter og en solid konstruktion af massivt meranti træ.

Den kraftige og vejrbestandige polyesterdug er hvid, og du får således fin skygge uden at den skærmer for meget for lyset. Således får du optimalt lysindfald, og du behøver ikke slå parasollen ned når aftenen tilbringes ude på terrassen. Højden er på 2,85 meter, så der er god plads at bevæge sig rundt på under den.

Detaljer:

 • Mål: 3,3 x 3,3 meter – Højde 2,85 meter
 • Materialer: Meranti træ og polyester
 • Ekstra kraftig og vejrbestandig parasol

Se pris på Trip Trap Atlantis haveparasol hos TrendyLiving, som tilbyder gratis fragt.

Trip Trap Atlantis – rund luksus parasol i meranti træ

Trip-Trap-Atlantis-Haveparasol
Trip Trap Atlantis er en rigtig luksus-parasol i rundt design. Skaftet er forstærket og haveparasollen er velegnet til den store terrasse.

Til dig der gerne vil have en eksklusiv og særdeles lækker haveparasol, så er Trip Trap Atlantis et rigtig godt valg. Det massive skaft og de 8 kraftige ribber er udført i det hårde Meranti træ, og polyesterdugen er tyk og meget vejrbestandig. Højden er på hele 2,85 meter, så du opnår en god rumfølelse selvom haveparasollen er slået ud.

Diameteren er på hele 3,3 meter, og ribberne samles med dugen i nogle ekstra stærke lommer, som normalt er det svageste led på en haveparasol. Meranti-træskaftet har en god tykkelse på 4,8 centimeter, og passer derfor i de fleste parasolfødder.

Detaljer:

 • Diameter: 3,3 meter – Højde 2,85 meter
 • Materialer: Meranti træ og polyester
 • Forstærkede lommer på dugen

Se pris på Trip Trap Atlantis haveparasol hos TrendyLiving, som tilbyder gratis fragt.

Haveparasol – her er vores 15 favorit-parasoller
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar