En hårtrimmer skal være effektiv og præcis. Men hvilken hårtrimmer er egentlig den bedste og hvilke behov dækker den? Vi har undersøgt testresultater og anmeldelser, og fundet 6 af de bedste hårtrimmere netop nu.

Remington Indestrubtible HC5880

Remington-HC5880-haartrimmer

 • 95 % – Smartson
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en robust hårtrimmer, der kan lidt af hvert og både er stød- og vandafvisende.

Derfor anbefaler vi Remington Indestructible HC5880:  Denne hårtrimmer er blevet testet af et panel på 84 deltagere hos Smartson. Ud af 84 deltagere ender 95 % med at anbefale den på grund af den robuste og holdbare konstruktion, ligesom den er både stærk og effektiv. Hos Amazon i England er flere kunder også enige i at denne hårtrimmer er rigtig god. Den leveres med en kraftig opbevaringskuffert, så Remington hårtrimmeren altid ligger sikkert og godt.

Remington Indestructible HC5880 er stødabsorberende, hvilket betyder at den kan tåle en tur på gulvet uden at gå i stykker. Efter producentens egne oplysninger er den i stand til at klippe 350 millimeter i sekundet, og det indbyggede Li-Ion-batteri giver 120 minutters klipning, lang afladningstid og kort opladningstid på cirka 4 timer. Skæresystemet er aftageligt og nemt at rense, ligesom hårtrimmeren er vaskbar.

Ydersiden er belagt med gummi, hvilket giver et bedre og mere sikkert greb om hårtrimmeren under brug.

Om Remington Indestructible HC5880:

 • Klippelængder: 1,5 – 25 mm.
 • Driftstid: 2 timer
 • Ladetid: 4 timer
 • Batteritype: Li-Ion
 • Inkl. 11 klipperkamme, olie og rensebørste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Wahl 79602-201 Elite Pro

Velegnet til:

Denne hårtrimmer er perfekt til dig som leder efter en effektiv hårtrimmer, som du kan bruge derhjemme. Den er effektiv og præcis, som gør det nemt for dig at klippe dit eget hår, selvom du ikke har meget erfaring. Hårtrimmeren kommer med alt det nødvendige udstyr, som du skal bruge for at klippe dit hår. 

Derfor anbefaler vi Wahl 79602-102 Elite Pro:

Denne hårtrimmer kommer fra det anerkendte mærke, WAHL, som stammer fra Amerika. Den er udstyret med en kraftig vibrationsmotor, som gør den effektiv til at klippe gennem hår. Den kraftige motor gør den også hurtig, når den bliver brugt på tykt og tæt hår, som kan volde problemer for nogle trimmere. Hvis du har tykt hår, så har du måske oplevet, at det kan være svært for nogle hårtrimmere at opnå et flot resultat på dit hår, men dette er ikke tilfældet hos Wahl 79602-201 Elite Pro. 

For at holde knivene på trimmeren skarpe og effektive, er trimmeren udstyret med selvslibende karbon præcisionsskær. Dette betyder, at trimmeren altid er skarp, så den altid kan tages i brug. Det er rart for dig som godt kan lide at bruge din trimmer nogle gange om morgenen for lige at rette på enten dit hår eller dit skæg. Derudover holder selvslibningsfuntionen også trimmeren skarp, så den altid er effektiv mod tykt hår. Du skal altså ikke være bekymret for, om trimmeren bliver hurtigt slidt, selvom den bliver brugt tit. De effektive knive gør det forståeligt, hvorfor denne hårtrimmer fik hele 8,5/10 stjerne hos hairyclippersclub.com. 

Hårtrimmeren kommer med et stort udvalg af forskelligt tilbehør som giver dig alt, hvad du skal bruge for at klippe dit eget hår. Trimmeren kommer med hele 10 forskellige kampåsætninger, som gør det nemt for dig at få en jævn klipning over hele dit hoved. Derudover kommer den også med en frisørsaks som også gør det muligt for dig at klippe dit hår, hvis du ikke normalt bruger en trimmer på hele dit hoved. 

For at holde din trimmer flot og effektiv, så er det vigtigt, at du passer godt på den. Sættet kommer med de nødvendige ting, som du skal bruge til at vedligeholde trimmeren. Dette inkluderer blandt andet en børste til at fjerne hår mellem knivene og smøreolie. Derudover kommer sættet også med en opbevaringskasse som holder alt udstyret, du får med, samlet. Trimmeren er udstyret med en ledning, så den altid har strøm. 

Om Wahl 79602-201 Elite Pro:

 • Klippelængder: 1,0 mm til 25 mm
 • Kommer med ledning
 • Inkl. Opbevaringsæske, kampåsætninger, saks, børste til rensning, barber kappe, smøre olie, klingeværn, styling tilbehør og opbevaringspose

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


BabyLiss Pro 45 E951E

babyliss-e950e-haartrimmer

 • Anbefalet – Skäggbloggen
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en effektiv og alsidig hårtrimmer med et bredt skær, der kan klippe i 50 forskellige længder.

Derfor anbefaler vi BabyLiss Pro 45 E951E: Især i udlandet har BabyLiss hårtrimmeren fået positive anmeldelser fra forbrugere, der har haft den hjemme til test i egen husholdning. Amazon i Tyskland har eksempelvis samlet mange positive anmeldelser, og hårtrimmeren fra BabyLiss roses især for at være effektiv og stærk, ligesom dens design er ergonomisk og nemt at arbejde med. Hårtrimmeren fra BabyLiss har desuden ekstra bredt skær på 45 millimeter, og kan indstilles til at klippe i 50 forskellige længder – så der er uanede muligheder med denne hårtrimmer, som vi vurderer til at være i semi-professionel kvalitet. Skägtrimmerbloggen, som er en svensk hjemmeside der specialiserer sig i styling af skæg og udstyr hertil, har også talt varmt om denne hårtrimmer i deres test (find link nederst i artiklen).

Denne hårtrimmer er velegnet til dig der har behov for at teste flere forskellige hårlængder af. Du undgår at gå på kompromis med kvalitet og ydeevne, hvis du vælger hårtrimmeren fra BabyLiss. Den er robust nok til at holde i flere år, og er velegnet til hyppigt brug. Den kan desuden benyttes til skægtrimning hvis dette måtte ønskes. Dog vurderer vi at en dedikeret skægtrimmer med et mindre skær er bedste valg hvis du har behov for at trimme skæg dagligt eller flere gange ugentligt.

Om BabyLiss Pro 45 E951E:

 • Klippelængder: 0,6 – 25 mm.
 • Inkl. 8 klipperkamme, olie, saks, kam og rensebørste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Panasonic ER DGP82

Velegnet til:

Denne hårtrimmer er både velegnet til dig som vil bruge den til professionel brug, og til dig som vil bruge den derhjemme. Udover at være egnet til professionelle, så er maskinen brugervenlig nok til at kunne blive brugt af folk som ikke før har klippet deres eget hår derhjemme. Det gør denne til en alsidig model, som mange kan have glæde af. 

Derfor anbefaler vi Panasonic ER DGP82:

Denne hårtrimmer er en alsidig model som kan bruges af mange forskellige. Den er velegnet til professionelle, som vil have en effektiv og pålidelig trimmer i deres salon, men den er også super god til dig som gerne vil begynde at klippe dit eget hår derhjemme. På maskinens design, kan man godt mærke, at Panasonic har gjort deres bedste for at gøre den praktisk til begge ting. Maskinen kommer i et design som giver den et behageligt greb. Dette er vigtigt for professionelle, som bruger mange timer af deres dag ved at have en hårtrimmer i hånden. Derudover er den også designet, så den er nem at bruge på sig selv. Dette gælder også dig, som ikke har klippet dit eget hår før. For dig som bruger trimmeren derhjemme kan du bruge trimmeren trådløst. Det gør, at du ikke skal være opmærksom på ikke at klippe ind i ledningen, når du bruger den. Her kan du bruge den i hele 50 minutter på én opladning. 

Hvis du arbejder i en salon, så er 50 minutter ikke længe, da det betyder, at du tit ville komme til at vente på, at den er opladet. Derfor kommer denne model også med en ledning, som du selv kan vælge skal være i eller ej. 

Denne hårtrimmer er udstyret med Panasonics nye lineær motor og X-taper 2.0 blade. Motoren sikrer en konstant hastighed. Sammen med de skarpe blade kan trimmeren klippe omkring 62.000 hår i sekundet, hvilket gør denne trimmer til en af de mest effektive på markedet. De X-formede knive på trimmeren er lavet af kulfiber med en titaniumsbelægning, hvilket sikrer dig skarpe knive som er effektive i både vådt og tørt hår. Dette har blandt andet imponeret eksperterne hos menshealth.com

Trimmeren kommer med 5 forskellige hastighedsniveauer og 3 kamme, som kan vendes. Det betyder, at hver kam har 2 forskellige længder alt efter, hvordan du vender dem. 

Om Panasonic ER DGP82:

 • Klippelængder: 0,8 mm til 15 mm
 • Driftstid: 50 min
 • Ladetid: 60 min
 • Batteritype: Li-ion batteri
 • Inkl. 3 kamme, oplader, opbevaring til kamme, olie og rensebørste 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Philips HC5630/15 – Vaskbar hårtrimmer med 28 forskellige længemuligheder

Philips HC5630/15 - Vaskbar hårtrimmer med 28 forskellige længemuligheder

Denne hårtrimmer fra Philips bygger først og fremmest på et bredt skær, hvilket sikrer en hurtig, effektiv og præcis trimning af håret. Herudover er der tale om en trimmer, der giver dig mulighed for at vælge mellem hele 28 forskellige længemuligheder. Altså har du med denne maskine mulighed for at justere længden alt efter, hvor på hovedet du klipper, og derudfra, hvilken længde du ønsker på netop dette sted. Med andre ord er der her tale om en hårtrimmer med et væld af muligheder, der, hvis du evner det, kan give et professionelt resultat. 

Vaskbar hårtrimmer med lang levetid

En af produktets mest centrale og mærkbare egenskaber er, at den er vaskbar. Dette betyder, at du til hver en tid, nemt og bekvemt kan rengøre trimmeren under vandhanen, så den er klar til næste brug. Modellen fra Philips har en lang levetid på hele 90 minutter, hvilket sikrer dig god tid til trimningen, før den atter skal oplades. Når det er tid til opladning, tager dette kun 60 minutter før maskinen igen er klar til brug. Produktet kommer i et praktisk etui med trimmerhoved- og kam samt en rensebørste. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Wahl Super Taper Trimmer

Velegnet til:

Denne hårtrimmer er perfekt til dig som leder efter en pålidelig hårtrimmer, som du både kan bruge privat og professionelt. Denne hårtrimmer er en af de klassiske også mest elskede modeller fra det anderkendte mærke, Wahl. 

Derfor anbefaler vi Wahl Super Taber:

Denne hårtrimmer er en klassiker, som man kan møde hos mange saloner. Den er effektiv og præcis, hvilket gør den perfekt til professionelt brug. Hårtrimmere fra Wahl er generelt anderkendte i industrien, og denne model er en af deres mest populære. Dette skyldes den høje kvalitet, som trimmeren er lavet i, men også dens upåklagelige funktion, som altid virker. Trimmeren er effektiv og skarp, hvilket gør den god på de fleste hårtyper. Ved nogle trimmere kan man godt opleve, at den kan have svært ved at skære gennem tykkere hår – især hvis der er meget af det. Dette er dog ikke tilfældet med Wahl Super Taper. Denne hårtrimmer fra Wahl kommer med en kraftig motor og skarpe blade i stål som sammen giver dig en kraftfuld maskine. Selvom bladene er skarpe, så skal de alligevel vedligeholdes. Hvis du bruger trimmeren professionelt, så kan du ikke undgå, at bladene bliver slidte gennem længere tids brug. Hvis du vil vedligeholde dens skarpe og præcise resultater, så er det vigtigt, at du sliber bladene. Dette er dog normalt for de fleste trimmere som bliver brugt i en salon. For at holde maskinen så flot som muligt, så er det vigtigt, at du sørger for regelmæssig vedligeholdelse. Det er både i form af slibning af bladene men også sørge for at børste al hår væk fra maskinen, så den bliver holdt ren. Dog kan trimmeren holde en livsstid, hvis du passer godt på den, hvilket er hvorfor den er elsket hos mange. Især dem hos hairclippersclub.com er store fans af denne klassiske model fra Wahl. 

Du kan både bruge denne trimmer på hår og skæg, hvilket gør den super alsidig, når det gælder styling. Den kraftige motor og kvalitetsblade sørger også for, at du får en jævn trimning. Trimmeren er udstyret med et justerbart skært, som gør det nemt for dig at klippe på forskellige længder. Selve maskinen kan justeres mellem 1 og 3,5 mm. Derudover medfølger der 4 afstandskamme på hhv. 3, 6, 10 og 13 mm, som kan bruges i forlængelse af maskinen. 

Maskinen kommer med en ledning som gør den perfekt til professionelt brug, da du ikke skal vente på, at maskinen oplades. 

Om Wahl Super Taper Trimmer:

 • Klippelængder: 1 mm til 13 mm
 • Kommer med ledning 
 • Inkl. 4 afstandskamme, rensebørste, renseolie og stylingkam.  

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Panasonic Professional ER-1611

Panasonic-ER-1611-K-Haartrimmer

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ofte trimmer hår, eventuelt for andre, og som ønsker en effektiv hårtrimmer med tilhørende ladestation og holder til kamme.

Derfor anbefaler vi Panasonic Professional ER-1611: Panasonic ER-1611 har fået mere end 1.000 positive anmeldelser hos henholdsvis Amazon og Nicehair. Det er en professionel hårtrimmer, og den er således bredt anvendt i både frisørsaloner og private hjem. Forbrugere og frisører har efter grundig test af hårtrimmeren vurderet den til at være en af de bedste på markedet, og derfor anbefaler vi denne hårtrimmer til dig der ønsker det bedste af det bedste.

Panasonic hårtrimmeren roses af forbrugerne for at være både pålidelig og stærk – en enkelt forbruger beretter blandt andet om problemfri klipning af 10 cm langt hår ned til 0,8 mm – hårtrimmeren kørte igennem håret som var det smør.

Hvis du ved med dig selv at du skal være korthåret i lang tid, eller blot ønsker dig den mest præcise og effektive hårtrimmer på markedet, så er Panasonic ER-1611 det bedste valg for dig. Den er en dyr investering, men sammenligner man den med de billige hårtrimmere, så bør den også holde længere – og så får du samtidig langt større arbejdsglæde ud af den.

Om Panasonic Professional ER-1611:

 • Klippelængder: 0,8 – 15 mm
 • Driftstid: 50 minutter
 • Ladetid: 1 time
 • Inkl. 3 klipperkamme, olie og rensebørste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Braun HC5030

Braun-HC5030-Haartrimmer

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der kun skal trimme håret sjældent eller bare skal holde det kort i løbet af sommeren.

Derfor anbefaler vi Braun HC5030:  De fleste kender tyske Braun for deres gode og solide kvalitet. Denne hårtrimmer er ingen undtagelse. Vi har kigget på brugernes egne bedømmelser, og vurderet at denne hårtrimmer er velegnet til helt basale behov for trimning, eksempelvis hvis du ønsker at klippe dit hår kort et par gange i løbet af sommeren, eller blot skal bruge den enkelte gange. Den kan desuden tilsluttes alle stikkontakter med en spænding på mellem 100 og 240 Volt, hvilket betyder at du kan medbringe den på en ferie og bruge den uden ekstra rejseadapter.

Flere forbrugere roser Braun-hårtrimmeren, efter at have haft den til test i eget hjem. Det er primært kvaliteten, brugervenligheden og den lave pris, den roses for, og så leverer den et rigtig fint resultat. Den roses desuden for at være nem at rengøre, idet den kan skylles under rindende vand uden at tage skade. Læs anmeldelser af Brauns hårtrimmer hos Skousen.

Om Braun HC5030:

 • Klippelængder: 3 til 35 mm.
 • Driftstid: 40 minutter
 • Ladetid: 8 timer
 • Batteritype: NiMH
 • Inkl. 2 klipperkamme, olie og rensebørste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Philips Series 9000 HC9450/15

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en luksuriøs og alsidig hårtrimmer til hjemmebrug, som har præcis og motoriseret længdeindstilling.

Derfor anbefaler vi Philips Series 9000 HC9450/15:  Hårtrimmeren i Philips’ Series 9000 er en topmodel, der har flere avancerede funktioner. En af de mest interessante funktioner er den motoriserede længdeindstilling, der via det digitale display gør det muligt at justere klippelængden i hele 400 forskellige længder. Det er langt over hvad lignende hårtrimmere kan, og det kan kun lade sig gøre fordi den kan indstilles i intervaller helt ned til 0,1 millimeter.

Ifølge køberne, som selv har testet hårtrimmeren hjemme, er den både effektiv og nem at anvende. Det skyldes ikke mindst den motoriserede længdeindstilling, men også at den klipper jævnt og hurtigt uden problemer. Den har desuden et godt design som gør at den er nem at holde på, hvilket er en fordel for dig der skal bruge den ofte.

Hårtrimmeren kan huske op til 3 længdeindstillinger for hver af de medfølgende kamme, og klipper i en bredde af 41 millimeter. Den har genopladeligt Li-Ion batteri som giver 1 times hårtrimning og er fuldt opladt på 2 timer.

Om Philips Series 9000 HC9450/15:

 • Klippelængde: 0,5 til 42 mm.
 • Arbejdstid: 1 time
 • Batteritype: Li-Ion
 • Inkl. 3 klipperkamme

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Købsanbefalinger og ressourcer

Der er ikke foretaget nogle større tests af hårtrimmere, hverken i Danmark eller udlandet. Derfor er denne artikel bygget op om forbrugernes egne anmeldelser, som er faldet efter forbrugerne har haft mulighed for at teste deres købte hårtrimmer i deres eget hjem.

Hvilket behov har du?

Inden du beslutter dig for hvilken hårtrimmer du vil købe, er det en god idé at overveje hvilket behov du har. Her er det især vigtigt at tage følgende med i dine overvejelser:

Hårvolumen: Hvor kraftigt er dit hår?

Mens en billig hårtrimmer som Braun-modellen i denne artikel sagtens kan tage de fleste hårtyper, så tager det længere tid jo kraftigere dit hår er. Har dit hår en meget kraftig volumen, så kan det være en god idé at investere i enten BabyLiss eller Panasonic hårtrimmeren, da du får lidt mere saft og kraft for pengene, og derfor får nemmere ved at trimme dit hår præcist og hurtigt.

Klippelængde: Semi-kort eller skaldet?

De fleste hårtrimmere kan klare en længde helt ned på under én milimeter. Til gengæld er der stor forskel på hvor mange forskellige længder de kan klippe i, og mens Panasonic hårtrimmeren primært er egnet til kortere klipninger og klipninger med brug af kam, så er henholdsvis BabyLiss og Braun hårtrimmerne udstyret med flere klippekamme, og især på BabyLiss har du god mulighed for at tilpasse til præcis den længde du ønsker at klippe dit hår i.

Dit behov: Kort hår permanent eller i en periode?

Hvis du ved med dig selv at du ønsker at være korthåret i længere tid, så er det en god idé at investere i en god hårtrimmer fra starten af. Her er Panasonic et oplagt valg, da du får et tæt og præcist resultat HVER gang. Ønsker du derimod blot at teste af hvordan kort hår ser ud til dig, så er den billige Braun hårtrimmer et oplagt valg. Den klipper ikke lige så hurtigt som Panasonic eller BabyLiss, men til gengæld er den langt billigere, og du slipper for at ærgre dig over en dyr investering, hvis du om et par måneder finder ud af at kort hår ikke lige er dig.

Ressourcer

Vi har samlet en række artikler herunder, som du kan klikke dig ind på hvis du ønsker at vide mere om valg af hårtrimmere:

 • Smartson: Test af Remington HC5880 Indestructible
  Det svenske testmagasin Smartson har i efteråret 2014 samlet et testpanel på i alt 84 deltagere. De har alle fået tildelt deres egen Remington HC5880 hårtrimmer, som de har testet for ydeevne, funktioner, kvalitet, design og holdbarhed. Du kan i testen læse en række udtalelser samt for og imod. 95 % af testpanelet ender med at anbefale denne hårtrimmer.
 • Skäggbloggen: Test af BabyLiss E955E
  Hårtrimmeren fra BabyLiss er hos Skäggbloggen blevet testet for dens egenskaber til også at trimme skæg. Det konkluderes i testen at kvaliteten virker høj, og mest af alt minder om et apparat man også ville kunne finde i en frisørsalon. Den vurderes til at være en super hårtrimmer grundet det brede skær, mens den kan være besværlig til præcisionstrimning af skæg.
 • MobilForum: Hjælp til køb af hårtrimmer
  En bruger af MobilForum ved navn Rene Hjørring spørger de andre medlemmer om deres personlige erfaringer med hårtrimmere, da han selv står og skal købe en. I forumtråden kan du læse om andre brugeres erfaringer, og få gode råd til hvilke hårtrimmere der er bedst til netop dit behov.
 • Bodybuilding Forum: Bedste hårtrimmer, hvilken?
  Endnu en forumtråd, hvor en bruger efterspørger den bedste hårtrimmer til omkring 5-600 kroner. Flere hårtrimmere anbefales i tråden, og du kan her få et fint indtryk af hvilke hårtrimmere der fungerer godt.

Se også denne artikel på euroman.dk: Klip garnet – de bedste hårtrimmere fra Philips

FAQ

???? Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste hårtrimmere på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes hårtrimmere?

Hårtrimmere vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange hårtrimmere?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes hårtrimmere til flere forskellige prisklasser.

✂️ Hvordan klipper man med en hårtrimmer?

Maskinen indstilles til den ønskede længde, hvorefter den køres igennem håret. Maskinen klipper håret af i den ønskede længde. Det er forskelligt fra maskine til maskine hvilken længder de kan indstilles til. Alt det kan du læse mere om i artiklen under de enkelte produkter.

Denne side er anmeldt af: Bertram S. Kjeldsen 10/10

Author

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Write A Comment