En batteridrevet håndstøvsuger er et fantastisk redskab til støvsugning i eksempelvis bilen, i campingvognen og andre trange steder hvor du ikke altid har en stikkontakt i nærheden. Den er desuden genial til hurtig og nem støvsugning af mindre områder.

Men hvilken håndstøvsuger er egentlig bedst? Vi har i denne artikel kigget på test-resultater anmeldelser, og kommer med fire konkrete anbefalinger.

Her er vores top 3 liste over bedste håndstøvsugere lige nu:

Electrolux ZB5022 – bedst i test og god sugestyrke

Electrolux-zb5022-Haandstoevsuger Bedste pris: 1.449,00 (Skousen)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – Icakuriren.se

Den kraftfulde håndstøvsuger fra Electrolux vinder test hos både Icakuriren og Råd & Rön, på trods af at den ikke er en 2-i-1 støvsuger som de andre modeller i denne artikel, men “blot” en støvsuger på batteri.

Det trækker da også en smule ned i de endelige testresultater, og hos Icakuriren konstaterer man da også dette, ligesom de synes den er en smule tung. Til gengæld har den testens bedste sugestyrke, ligesom den er utroligt nem at håndtere. Og så har den en lang levetid per opladning på op til 60 minutter.

Hos Råd & Rön klarer Electrolux ZB5022 sig fænomenalt med støvsugning på hårdt gulv, og får således topkarakter for støvsugning af krummer, konfetti og dyrehår, mens den får en karakter lidt over middel for støvsugning på gulvtæpper.

Electrolux ZB5022 har 3 indstillelige hastigheder og en batteripakke, der kan tages af og skiftes ud. Den kører på et 25,2 volt Lithium-ion batteri, som er velegnet til regelmæssigt brug og meget langtidsholdbart.

Specifikationer:

 • 25,2 Volt Lithium-ion batteri
 • Lys i mundstykke
 • Inkl. ladestander
 • 3 sugestyrker
 • Aftagelig batteripakke
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.722,00 kr. 0,00 kr. 1.449,00 kr. Til butik »
1.249,00 kr. 0,00 kr. 1.449,00 kr. Til butik »
2.177,00 kr. 0,00 kr. 2.177,00 kr. Til butik »

Nilfisk Handy Sticvac – rummelig 2-i-1 håndstøvsuger

Nilfisk-Handy-Sticvac-Premium-Haandstoevsuger Bedste pris: 739,00 (Wupti)

 • Gode anmeldelser

Nilfisk Handy håndstøvsugeren er af 2-i-1 typen, hvilket betyder at du får en batteridrevet støvsuger med en lille aftagelig bordstøvsuger, så du også kan klare den lette støvsugning på eksempelvis borde, små hjørner, langs væghylder og andre steder som kan være svære at nå med en almindelig støvsugerslange. Den er desuden perfekt til let støvsugning af bilen, campingvognen eller lignende. Opbevaring er intet problem, da håndtaget kan bøjes ned og håndstøvsugeren derfor kan stå i et skab og lignende.

Denne håndstøvsuger har vi valgt at anbefale på baggrund af den høje fleksibilitet, det gode Li-Ion batteri på 18 volt og de mange positive anmeldelser fra køberne.

Denne håndstøvsuger har en ladetid på kun 240 minutter og en arbejdstid på ca. 35 minutter, hvilket er rigtig pænt i forhold til andre håndstøvsugere i test.

“Jeg ville ønske jeg havde anskaffet støvsugeren for længe siden. Jeg har en hund, der fælder utrolig meget og støvsugning er nødvendigt hver dag. Med denne model er det ingen sag at suse rundt og fjerne hår” – Anna3700, kunde hos Whiteaway

Specifikationer:

 • 2-i-1 model: Støvsuger og bordstøvsuger i én
 • 18 volt Li-Ion batteri
 • Fleksibel 2-i-1 model
 • Inkl. ladestander
 • 2 sugestyrker
 • Lys i mundstykket
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
739,00 kr. 0,00 kr. 739,00 kr. Til butik »

Bosch BBHMOVE2 – billig og hurtig at oplade

Bosch-BBHMOVE2-Haandstoevsuger Bedste pris: 783,00 (Wupti)

 • Gode anmeldelser

Hvis du ikke vil investere stort i en ny håndstøvsuger, så laver Bosch et par rigtig gode håndstøvsugere, som klarer sig godt i forbrugernes test i eget hjem.

Denne 2-i-1 håndstøvsuger har fleksibelt håndgreb, der kan klappes sammen for nem opbevaring, og så har den et let og kompakt mundstykke, som kan komme ind selv på trange steder. Den har et mindre batteri end andre håndstøvsugere i denne artikel, hvilket betyder en lidt lavere sugestyrke men til gengæld også en hurtigere ladetid. På kun 2 timer er Bosch BBHMOVE2 ladet fuldt op.

Anmeldelserne fra forbrugere, der har haft denne håndstøvsuger hjemme til test, er overvejende positive, og den roses for at være praktisk og god til støvsugning af blandt andet hundehår og andre forefaldende opgaver, hvor det er nemmere at gribe til håndstøvsugeren i forhold til at skulle have fat i den store støvsuger.

“Fortrinlig støvsuger, hurtigt lige at snuppe den, når man har en hund som fælder meget, kan virkelig komme i bund i hundehårene. Alle pengene værd.” – Tommy Jensen, kunde hos Skousen

Specifikationer:

 • 2-i-1 model: Støvsuger og bordstøvsuger i én
 • 14,4 volt NiMH batteri
 • Vægt kun 2,8 kg
 • Inkl. ladestander
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
783,00 kr. 0,00 kr. 783,00 kr. Til butik »
1.199,00 kr. 0,00 kr. 1.199,00 kr. Til butik »
1.199,95 kr. 0,00 kr. 1.199,95 kr. Til butik »

Bosch BBHMOVE4 – håndstøvsuger med større batteri

Bosch-BBHMOVE4-Haandstoevsuger Bedste pris: 854,00 (Wupti)

 • Gode anmeldelser

82 forbrugere på Amazon giver denne håndstøvsuger 4,5 af 5 stjerner. Alene dette vidner om at denne 2-i-1 håndstøvsuger er en fantastisk maskine, der skaber tilfredshed hos forbrugerne. Og hvem er bedre til at foretage test af produkter end forbrugerne selv?

Bosch BBHMOVE4 er en billig håndstøvsuger med et større batteri end BBHMOVE2. Den høster perfekte anmeldelser alle steder, blandt andet hos Whiteaway og Skousen, hvor flere forbrugere giver håndstøvsugeren topkarakterer for at være perfekt til den lette daglige støvsugning, der kræves hvis man eksempelvis har hund eller små børn der kravler på gulvet.

“Perfekt til den lette daglige rengøring – især når man har både småbørn og hunde! Meget praktisk, let at håndtere og hurtig at finde frem og stille væk igen” – Tine Paterson, kunde hos Whiteaway

Specifikationer:

 • 2-i-1 model: Støvsuger og bordstøvsuger i én
 • 18 volt NiMH batteri
 • Vægt kun 2,9 kg
 • Inkl. ladestander
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
854,00 kr. 0,00 kr. 854,00 kr. Til butik »
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »
1.299,95 kr. 0,00 kr. 1.299,95 kr. Til butik »
1.399,00 kr. 0,00 kr. 1.399,00 kr. Til butik »

Testkilder

Som altid har vi gennemgået en lang række tests af håndstøvsugere, samt researchet på anmeldelser og forbrugererfaringer, før vi har udvalgt de produkter som vi vurderer at være de bedste. Herunder kan du få indblik i de tests, som har haft indflydelse på vores vurderinger:

Stiftung Warentest (28. januar 2016)

Støvsuger-testen fra Stiftung Warentest indeholder i alt 101 støvsugermodeller. Heraf er de 8 af dem håndstøvsugere på batteri og 2 af dem håndstøvsugere med ledning. Vi fokuserer i denne artikel på de batteridrevne modeller.

Testen er foregået på laboratorium, og håndstøvsugerne er blandt andet blevet testet for hvor godt de suger, hvor længe batteriet holder og om det kræver fuld opladning. Derudover er det blevet undersøgt, hvor gode de forskellige modeller er til at filtrere og tilbageholde fine støvpartikler, som ellers normalt ender med at slippe ud af maskinerne igen.

I testen af de batteridrevne håndstøvsugere indgår følgende kriterier:

 • Sugeevne 40 %
 • Batteri 5 %
 • Betjening 30 %
 • Miljøegenskaber 15 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Sikkerhed 0 %*

*Da sikkerhed vægtes med 0 %, skyldes det at kriteriet ikke indgår i den samlede bedømmelse. Dog kan den samlede bedømmelse trækkes ned, hvis sikkerhedskriterierne ikke kan opfyldes.

I testen klarer Dyson SV05 V6 Absolute og Bosch BCH6L2560 Athlet sig til en tilfredsstillende bedømmelse, da sugeevnen og betjeningen er tilfredsstillende. Holdbarheden vurderes også at være god. De resterende 6 håndstøvsugere får en bedømmelse under middel, da sugestyrken og en række andre kriterier vurderes at være mangelfulde.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Icakuriren (10. oktober 2014)

Svenske Icakuriren stiller skarpt på 8 håndstøvsugere i denne test, hvor de generelt ikke har meget ros til overs for de små apparater.

De finder dog alligevel frem til en enkelt håndstøvsuger, som de vurderer som den bedste, og som får titlen som værende Bedst i Test. Det er Electrolux ZB5012, som vi også anbefaler som den bedste i denne artikel – dog er modellen blevet erstattet af den nyere ZB5022.

I selve testen er der indgået 3 forskellige slags gulve: Plast- klinke- og trægulv. På disse overflader har man blandt andet testet hvor godt de suger ukogte ris, kaffepulver, sand og grus. Alle håndstøvsugerne er testet på max-effekt. Den samlede bedømmelse gives på baggrund af håndstøvsugernes brugervenlighed og sugeevne.

Hos Icakuriren kan du gratis læse testen, samt se alle modellerne opstillet i testskema.

Hus & Hem (31. marts 2014)

Det svenske boligmagasin Hus & Hem har testet 8 håndstøvsugere tilbage i marts 2014, og har ligeledes testet på forskellige gulvtyper. De har taget udgangspunkt i situationer, hvor håndstøvsugeren er mest nyttig, det vil sige der er blevet testet på støvsugning af grus på dørmåtte, støv, chipsrester, konfetti, peanuts på gulv og tæppe og kaffepulver på gulvet. Alle tests er udført med fuldt opladte batterier og på højeste sugestyrke. Der er desuden målt på batteriets levetid pr. opladning, ligesom deres design, byggekvaliteten, kapaciteten, funktioner og prisværdien også er indgået i den samlede bedømmelse.

I testen vinder den hundedyre Dyson DC35 Digital Slim håndstøvsuger. Den roses for sin høje sugestyrke, men kritiseres også for at suge sig fast på bløde gulvtæpper. Den er nem at tømme og kommer med to ekstra mundstykker.

I testen indgår desuden Nilfisk Handy, som ender med en bedømmelse på 3 af 5, og roses for at være veludstyret og fritstående.

Råd & Rön (23. september 2013)

Det store svenske forbrugermagasin Råd & Rön har i 2013 testet 7 håndstøvsugere. Alle håndstøvsugerne er blevet vurderet på deres evne til at støvsuge, men også på deres brugervenlighed, støjniveau og støvfiltrering samt batteriet.

Hos Råd & Rön vejer de forskellige kriterier således:

 • Støvsugning: 50 %
 • Brugervenlighed: 25 %
 • Støjniveau: 10 %
 • Støvfiltrering: 10 %
 • Batteri: 5 %

Råd & Rön kårede ligeledes Electrolux ZB5012 til “Bedst i Test”, og den får topkarakterer for støvsugning på hårdt gulv.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab eller ved betaling af et engangsbeløb.

Politiken (30. juli 2012)

Politikens Forbrug & Liv sektion foretog i 2012 en test af 7 håndstøvsugere, og tester desuden hvor godt håndstøvsugerne holder støv og andet skidt inde i beholderne.

I testen konstateres det, at på 3 af 7 håndstøvsugere falder støv og andet skidt ud af maskinen hvis man vender bunden i vejret på den, og det vurderes at være problematisk.

Kriterierne der er blevet testet og bedømt ud fra, er håndstøvsugernes sugeevne, vægt, tæthed, betjenings- samt rengøringsvenlighed.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Politiken.

Vi Bilägere (22. oktober 2012)

Her er der fokus på håndstøvsugere til bil, og der er i alt blevet testet 8 forskellige modeller.

Det særlige ved håndstøvsugere til bil er at de har en række forskelligt udstyr, og nogle af modellerne kan sågar oplades via 12-v stikket i bilen via det medfølgende tilbehør.

I testen er der forsøgt støvsugning af forskellig slags skidt, som man typisk slæber med sig ind i bilen, ligesom de er blevet vejet og fået målt støjniveau. Mundstykkerne er desuden blevet vurderet hver for sig.

I testen ender Black & Decker PAD 1200 med at vinde.

Idenyt (13. september 2012)

Hos Idenyt har man i 2012 testet 6 forskellige håndstøvsugere. Testen er foretaget af Ilse Dige Bach, som ejer et cateringfirma og kender alt til daglig rengøring.

Hos Idenyt har man testet hver håndstøvsuger for hvor nemme de er at tømme, hvor ergonomiske de er at bruge, samt givet en helhedsvurdering af ydeevnen samt førnævnte faktorer.

I denne test løber Black & Decker ligeledes med sejren, da deres DV7210N-QW håndstøvsuger klarer testen fænomenalt på trods af den ringe vægt.

Stiftung Warentest (20. april 2012)

Stiftung Warentest (test.de) er sandsynligvis Tysklands og muligvis Europas største samling af tests indenfor alle kategorier.

Dette er en såkaldt kvik-test, hvor der kun indgår to håndstøvsugere: AEG ErgoRapido Plus og Dyson DC35.

De to håndstøvsugere sammenlignes med hinanden og vurderes ud fra deres individuelle funktionalitet og egenskaber.

Dyson DC35 klarer generelt prøverne bedre end AEG, men kommer til kort når det handler om gulvtæpper.

Smartson (19. oktober 2011)

Hos Smartson har man testet 8 håndstøvsugere, og fundet den bedste ud fra test på trægulv og tæpper, hvor der er blevet afprøvet støvsugning af solsikkekerner, kokosflager, mel m.m.

Håndstøvsugerne blev bedømt ud fra i alt 5 kriterier: Design, byggekvalitet, funktioner, støvsugning og værdi.

I testen vinder Dyson DC35 en kneben sejr over dyrere modeller, men den meget høje pris trækker gevaldigt ned. Det bemærkes desuden, at man er nødt til at holde startknappen inde under hele støvsugningen, da den fungerer som tænd-knap. Slippes denne, så stopper støvsugeren.

De to håndstøvsugere fra Bosch, BBHMOVE4 og BBHMOVE1 får ligeledes høje karakterer hos Smartson for det fine design og behagelige håndtag.

Ktipp (april 2010)

Ktipp er et forbrugermagasin med base i Schweiz. Her har de testet 10 håndstøvsugere, og slår generelt hårdt ned på de enkelte modeller. Deres vurdering er at kun 2 af 10 testede håndstøvsugere lever op til minimumskriterierne for en god håndstøvsuger.

I testen ender Dyson DC31 og Philips FC6142 håndstøvsugerne i front, hvor de får pæne bedømmelser over hele linjen. Philips anbefales over Dyson på grund af den lavere pris.

Hos Ktipp har de testet håndstøvsugerne efter deres præstationer under støvsugningen, håndteringen, batteriets levetid samt støvfiltreringen.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Jette Broe Hansen Svar

  Som tilfreds ejer af en BoschBBHMOVE7/04. den har hidtil opfyldt mine krav, indtil stangen, som via tryk på en knap, kan få støvsugeren til at fylde mindre, når den ikke er i brug. Kliksystemet er simpelthen knækket. Jeg har haft den et år, og Elgiganten mener, at den har været udsat for hærværk, hvilket ikke er tilfældet, men den kan åbentbart ikke tåle at støvsuge tæpper.

  • Bomagasinet Svar

   Hej Jette.
   Tak for din kommentar. Ærgerligt at kliksystemet er knækket, og Elgiganten mener det skyldes hærværk. Hvis du er utilfreds med Elgigantens afgørelse kan du eventuelt prøve at tage fat i deres hovedkontor. Erfaringer har også vist at det kan hjælpe at gøre opmærksom på problematikken via platforme som Trustpilot eller på forretningens Facebook-side.
   Du kan også prøve at kontakte Bosch direkte, for at høre om det evt. kan løses med en lille reservedel, som du selv kan montere på støvsugeren.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar