De nyeste håndstøvsugere er bedre og mere effektive end nogensinde, og flere modeller kan nu for alvor konkurrere med den almindelige støvsuger. Det konkluderes i flere uafhængige tests og anmeldelser, hvor de bedste håndstøvsugere klarer sig overraskende godt.

Ud fra de nyeste tests og anmeldelser er vores nuværende vurdering at Electrolux Rapido ZB6114BO er den bedste kompakte håndstøvsuger, mens den fleksible Dyson V8 Absolute er den bedste all-round håndstøvsuger. Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er desuden et rigtig godt valg til dyrehår.

Herunder kan du læse mere om de i alt 9 håndstøvsugere, vi anbefaler netop nu.


Bedste kompakte håndstøvsugere

Kompakte håndstøvsugere er perfekte til støvsugning af små områder. Eksempelvis vindueskarmene, sæderne i bilen, sofaen eller hvis du har spildt brødkrummer på gulvet. De optager ikke meget plads og leveres typisk med en ladestation, der eksempelvis kan hænges på væggen i et skab.


Electrolux Rapido ZB6114BO

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en lille og praktisk håndstøvsuger, der primært skal bruges til små områder – eksempelvis vindueskarme og fodpaneler.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
599,00 kr. 0,00 kr. 569,00 kr. Til butik »
625,00 kr. 0,00 kr. 625,00 kr. Til butik »

Electrolux Rapido er en smart og populær lille håndstøvsuger, som på grund af de gode egenskaber får mange gode anmeldelser. Den har ikke indgået i nogen tests, men køberne er generelt tilfredse med sugestyrken og dens praktiske egenskaber, deriblandt det lille børstemundstykke og hjulene som gør det let at komme til på selv sartere overflader.

Håndstøvsugeren fra Electrolux er en klassisk model, som er bedst egnet til brug på mindre områder som vindueskarme og fodpaneler. Det udtrækkelige mundstykke og børstemundstykket gør det muligt at støvsuge nemt og skånsomt på sarte overflader, og skal du støvsuge mere genstridigt snavs kan hastigheden skrues op ved at vælge trin 2.

Det indbyggede Li-Ion batteri giver en arbejdstid på 14 minutter, og kræver derefter opladning i 4 timer. Opladningen foregår i den medfølgende ladestation, som kan vægmonteres – eksempelvis i teknikskabet, hvis du har en stikkontakt derinde. Der er kapacitet til 0,5 liter i beholderen, men på grund af udformningen anbefales det at du tømmer den ofte for at undgå tab af sugestyrke.

Specifikationer:

 • Batteri: 14,4 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: 14 minutter
 • Ladetid: 4 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 2 trin
 • Støvkapacitet: 0,5 liter
 • Vægt: 1,5 kilo
 • Tilbehør: Børstemundstykke, ladestation

Dyson V6 Car+Boat

 • Topscorer – CNET

Velegnet til: Dig der ønsker en lille og alsidig håndstøvsuger med kraftigt sug og masser af tilbehør.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.978,00 kr. 0,00 kr. 1.978,00 kr. Til butik »

Dyson V6 Car+Boat er måske, som navnet antyder, primært designet til brug i bilen eller på båden. Med den store tilbehørspakken er den dog velegnet til brug i hele hjemmet, hvor du nemt kommer til i såvel vindueskarme som i møbler og trange reoler. Hos CNET klarer håndstøvsugeren sig rigtig godt i test, hvor den blandt andet roses for høj manøvredygtighed og en fornuftig pris i forhold til andre Dyson-produkter. Det er nemlig ingen hemmelighed, at Dyson ligger på øverste hylde hvad angår prisklasse, og til prisen er denne håndstøvsuger således et godt køb.

Dyson V6 Car+Boat er en lille håndstøvsuger med en vægt på cirka 1,5 kilo, samt støvbeholder med kapacitet til cirka 0,4 liter. Tømningen af Dysons håndstøvsugere er unik i forhold til andre modeller, da beholderen kan åbnes i bunden via en knap og dermed nemt tømmes over skraldespanden.

Batteriet giver mulighed for cirka 20 minutters arbejdstid, og er af Li-Ion typen der er velegnet til klatladning og dermed ikke taber kapacitet på samme måde som de billigere NiMH-batterier. Ladetiden er på 3,5 timer.

Til denne håndstøvsuger medfølger en større tilbehørspakke, og heraf er det værd at navne følgende: Lille turbomundstykke, der kan bruges i polstrede møbler. Forlængerslange, der gør det muligt at komme til selv snævre områder. Forskellige børstemundstykker af forskellige hårdheder, som løsner snavs og støv.

Specifikationer:

 • Batteri: 22,2 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: 20 minutter
 • Ladetid: 3,5 timer
 • Justerbar sugestyrke: Nej
 • Støvkapacitet: Ca. 0,4 liter
 • Vægt: Ca. 1,5 kilo
 • Tilbehør: Lille turbomundstykke, kombimundstykke, fugemundstykke, børstemundstykke og forlængerslange

Nilfisk Handy 18 V Li-Ion

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en kompakt håndstøvsuger med masser af kræfter og en lidt længere arbejdstid.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
499,00 kr. 0,00 kr. 499,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »
1.100,00 kr. 49,00 kr. 1.149,00 kr. Til butik »

Nilfisk Handy er en lille smart håndstøvsuger, som både er kraftfuld og effektiv på samme tid. Batteriet er et af de kraftigste der findes i de små klassiske håndstøvsugere, og det kan mærkes på egenskaberne. Dette er også hvad køberne generelt fremhæver som dens vigtigste fordele, så hvis du ønsker en kompakt håndstøvsuger med masser af sugestyrke og lang arbejdstid, er denne model det rette valg.

Håndstøvsugeren fra Nilfisk er en simpel model med et stort batteri på 2.000 mAh, der giver en arbejdstid på op til 20 minutter. Den har et klassisk mundstykke som kan bruges på de fleste områder, dog undtaget sarte overflader.

Med til håndstøvsugeren følger desuden en ladestation, som den kan sættes i under opladning. Den er cirka 4 timer om at blive fuldt opladt, og Li-Ion batteriet kan klatlades uden problemer.

Specifikationer:

 • Batteri: 18 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: 20 minutter
 • Ladetid: 4 timer
 • Justerbar sugestyrke: Nej
 • Støvkapacitet: 0,5 liter
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Tilbehør: Ladestation

Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der primært skal bruge håndstøvsugeren til støvsugning og desinfektion af madrasser og hynder.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
835,00 kr. 0,00 kr. 835,00 kr. Til butik »
1.499,00 kr. 0,00 kr. 1.499,00 kr. Til butik »

Som det måske kan tydes har denne håndstøvsuger ledning, men det er næppe et problem til dens formål. Den er nemlig skabt til at støvsuge og desinficere madrasser og hynder, hvilket blandt andet er en stor fordel for dig der eksempelvis lider af allergi for husstøvmider. Dette er rigtig mange købere glade for, og generelt får den rigtig mange positive anmeldelser. Den roses generelt for at være effektiv, og den opsamler selv helt fint støv som ellers ikke kan ses med det blotte øje.

Hoover MBC 500 UV Ultra Vortex er ikke en håndstøvsuger i traditionel forstand, men dens funktionalitet er alligevel identisk. Mundstykket har dog et par ekstra-funktioner, som gør den velegnet til dybdegående rengøring af såvel madrasser som hynder og tæpper. Det vibrerer nemlig under brug, hvilket får støvet til at løsne sig. Dernæst kan det nemt suges op i mundstykket, og til sidst har de indbyggede UV-stråler en desinficerende virkning på de behandlede overflader. For at lette brugen, har håndstøvsugeren gummihjul monteret. Dermed kan du nemt køre den hen over madrassen eller tæppet.

Håndstøvsugeren fra Hoover har kapacitet til 0,3 liter og en 5 meter lang ledning.

Specifikationer:

 • Ledningslængde: 5 meter
 • Justerbar sugestyrke: Nej
 • Støvkapacitet: 0,3 liter
 • Vægt: 2,2 kilo
 • Tilbehør: Intet

Bedste alt-i-én håndstøvsugere

Alt-i-én håndstøvsugere er primært lavet til støvsugning på gulve, men flere modeller har aftageligt teleskoprør så de kan forvandles til en lille håndstøvsuger på få sekunder. De bedste modeller kan derfor helt erstatte den almindelige støvsuger i den mindre bolig, da de af flere testpaneler vurderes at være meget effektive.


Dyson V8 Absolute

 • 10/10 stjerner – TrustedReviews
 • Topscorer – M3 Smartworld
 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Tek.no
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en alsidig luksus-håndstøvsuger af højeste byggekvalitet og med rigtig god sugestyrke til alle formål.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.889,00 kr. 0,00 kr. 2.889,00 kr. Til butik »
2.889,00 kr. 0,00 kr. 2.889,00 kr. Til butik »
2.889,00 kr. 0,00 kr. 2.895,00 kr. Til butik »

Dyson V8 Absolute er en dyr investering, og derfor anbefales den ikke til alle. Men hvis du bare gerne vil have en luksus-håndstøvsuger i en kraftig byggekvalitet og med høj sugestyrke på såvel tæpper som hårde gulve, er denne model det rette valg. Den får generelt rigtig gode anmeldelser, og klarer sig ligeledes godt i test. Eksempelvis hos TrustedReviews hvor den får 5/5 stjerner og placeres i en klasse over andre håndstøvsugere, men også hos Tek.no hvor den får 7,5/10 og roses for den høje sugestyrke og gode evne til at opsamle dyrehår.

V8 Absolute er en af de dyreste håndstøvsugere fra Dyson og flagskibet blandt alle modeller. Den adskiller sig grundlæggende fra andre håndstøvsugere, da motoren og støvsugeren sidder lige ved håndtaget. Det betyder at der langs røret ikke sidder en stor og klodset støvbeholder og motor, hvilket der ellers gør på andre modeller. Af samme grund kan denne håndstøvsuger bruges til næsten alle formål med det medfølgende tilbehør.

Til denne håndstøvsuger medfølger et Direct Drive-mundstykke med roterende børster til brug på gulvtæpper, et Soft Roller-mundstykke til brug på hårde gulve, en ministøvbørste til brug i møbler og på sarte overflader, et sprækkemundstykke til brug på smalle og ufremkommelige områder, et motoriseret minimundstykke og et kombimundstykke.

Batteriet er et Li-Ion batteri på 21,6 volt, som giver mellem 25 og 40 minutters driftstid afhængigt af hvilket trin håndstøvsugeren er indstillet på. Med Boost-funktionen aktiveret, falder batteritiden dog til 7 minutter. Når håndstøvsugeren efterfølgende skal oplades, kan den blot placeres i den medfølgende ladestation og skal oplades i op til 5 timer.

Specifikationer:

 • Batteri: 21,6 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: Op til 40 minutter
 • Ladetid: 5 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 3 trin + Boost
 • Støvkapacitet: 0,54 liter
 • Vægt: 2,63 kilo
 • Tilbehør: Soft Roller-mundstykke, Direct Drive-mundstykke, ministøvbørste, sprækkemundstykke, motoriseret minimundstykke, og et kombimundstykke

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

 • Topscorer – Aftonbladet
 • Topscorer – Tek.no
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en multifunktionel håndstøvsuger med masser af kræfter og en stor tilbehørspakke, der gør det muligt at støvsuge over alt.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.899,00 kr. 0,00 kr. 1.899,00 kr. Til butik »
1.899,00 kr. 0,00 kr. 1.899,00 kr. Til butik »
1.899,00 kr. 0,00 kr. 1.899,00 kr. Til butik »
3.399,00 kr. 0,00 kr. 3.399,00 kr. Til butik »

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO er det rette valg for dig, der ønsker en effektiv håndstøvsuger med masser af tilbehør. Prisen er måske i den høje ende, men der medfølger til gengæld en stor pakke med forskellige nyttigt tilbehør. Eksempelvis en skulderrem, forlængerslange og flere mundstykker, så du bliver i stand til at støvsuge alle steder. Håndstøvsugeren klarer sig godt i test hos både Aftonbladet og Tek.no, hvor den blandt andet roses for at være god til dyrehår. De mange købere roser også håndstøvsugeren hos forskellige netbutikker, hvor de generelt er glade for dens effektivitet og brugervenlighed. Flere bruger den også som supplement til den almindelige støvsuger, eller til førstesalen da den er nem at bære med op.

Bosch Athlet Zoo’o er en håndstøvsuger lavet specielt til hjem med dyr. Det ses først og fremmest i mundstykket med kraftige roterende børster, som er designet til at tage fat i hårene og suge dem med op. Der medfølger desuden et ProAnimal tilbehørssæt, som gør det muligt at montere en skulderrem, forlængerslange og mindre mundstykker til brug i såvel møbler som i bilen, på trapper og andre steder.

Der medfølger ikke et ladestativ, men håndstøvsugeren kan til gengæld stå frit og tilsluttes en stikkontakt i nærheden.

Håndstøvsugeren er udstyret med et Li-Ion batteri på 25,2 Volt, som anslåes at have en driftstid på op til 60 minutter. Herefter kræves der 6 timers opladning, for at batteriet bliver opladet 100 %.

Specifikationer:

 • Batteri: 25,2 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: 60 minutter
 • Ladetid: 6 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 3 trin
 • Støvkapacitet: 0,9 liter
 • Vægt: 4,5 kilo
 • Tilbehør: Skulderrem, forlængerslange, mundstykke med kort håndtag, møbelmundstykke, polstermundstykke og mundstykke til bilsæder

Electrolux UltraPower EUP84IGM

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en kraftfuld håndstøvsuger, hvor høj sugestyrke og støvsugning på gulv er i fokus.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.159,00 kr. 0,00 kr. 1.729,00 kr. Til butik »
2.159,00 kr. 0,00 kr. 2.159,00 kr. Til butik »

Electrolux UltraPower-serien har førhen vundet flere uafhængige tests, hvor sugestyrken og evnen til at opsamle dyrehår blev fremhævet som dens største fordel. EUP84IGM er en opdateret efterfølger, og motoren er endnu kraftigere end på tidligere modeller. Det er en af de mest populære højest bedømte håndstøvsugere netop nu, og rigtig mange købere er særdeles tilfredse med den. Den kan nemlig fint bruges i stedet for en stor almindelig støvsuger, og derfor er den et rigtig godt valg til dig med en mindre bolig, en førstesal eller et sommerhus, hvor der primært skal støvsuges på hårde gulve. Alt i alt er denne håndstøvsuger et af de bedste køb, hvis du ønsker en håndstøvsuger med masser af kræfter.

Denne håndstøvsuger er udelukkende designet til støvsugning af gulve, grundet det fastmonterede mundstykke. Dette har desuden lys i fronten, og på grund af et fleksibelt led kan håndstøvsugeren fra Electrolux komme til på selv meget smalle steder. Eksempelvis under sofaen, hvor det ellers kan være svært at komme til. Her har du desuden fordelen af det indbyggede lys, som gør det muligt at se om du har fået alt støvet med.

UltraPower EUP84IGM estimeres at kunne køre op til 80 minutter på en enkelt opladning, på trods af at opladningstiden er på kun 5 timer. Ved høj sugestyrke nedsættes arbejdstiden dog til cirka 30 minutter. I turbomundstykket finder du desuden en BrushRollClean-funktion, som med et enkelt tryk klipper hår og fibre over, hvorefter de suges op i den 0,8 liter store beholder. Efter brug kan håndstøvsugeren stilles i den medfølgende ladestander.

Specifikationer:

 • Batteri: 32,4 Volt Li-Ion
 • Arbejdstid: 80 minutter
 • Ladetid: 5 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 3 trin
 • Støvkapacitet: 0,8 liter
 • Vægt: 3,65 kilo
 • Tilbehør: Ladestation

Bosch LithiumPower BBH52550

 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en håndstøvsuger med masser af udvidelsesmuligheder, så der både kan støvsuger på gulve og andre steder.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.720,00 kr. 0,00 kr. 1.720,00 kr. Til butik »
1.799,00 kr. 0,00 kr. 1.799,00 kr. Til butik »
1.799,00 kr. 0,00 kr. 1.799,00 kr. Til butik »
2.394,00 kr. 0,00 kr. 2.394,00 kr. Til butik »
2.899,00 kr. 0,00 kr. 2.899,00 kr. Til butik »

Bosch LithiumPower er en krafthuld håndstøvsuger, som på grund af mundstykkets elektrobørster har nemt ved at opsnappe alt fra støv til dyrehår. Dette viser sig især effektivt på gulvtæpper, og generelt synes køberne godt om denne håndstøvsugers egenskaber. Bosch klarer sig generelt også godt i test, og dette er ingen undtagelse for deres håndstøvsugere. Og selvom denne model ikke har været testet, anbefaler vi den alligevel på baggrund af rigtig mange positive anmeldelser fra flere uafhængige netbutikker.

LithiumPower har 3 trin for sugestyrken, som du har adgang til på selve håndtaget. Du kan derfor hurtigt regulere sugestyrken til et passende niveau, og typisk er trin 2 passende til hårde gulve mens trin 3 er nødvendigt til gulvtæpperne. Efter støvsugning kan håndstøvsugeren sættes til opladning i nærmeste stikkontakt, da den er fritstående og derfor ikke kræver en speciel holder for at kunne stå oprejst.

Bosch har, som noget helt specielt, gjort det muligt at afmontere mundstykket og skifte det ud med andet tilbehør. Til denne model kan du således købe en smart tilbehørspakke, som blandt andet indeholder forlængerslange, skulderrem, fugemundstykke og et møbelmundstykke. Dermed kan du tage håndstøvsugeren på ryggen og støvsuge alt fra møbler til bilens bagagerum, hvilket udvider dens anvendelsesområder markant. Tilsvarende sæt kan desuden købes til andre Bosch-håndstøvsugere i samme serie, men blandt andet også til Athlet-serien.

I denne model er der desuden indbygget SensorControl, som ved hjælp af et LED-lys kan alarmere hvis sugeevnen falder under en vis grænse. Dermed slipper du for at holde øje med såvel støvbeholderen som batteriniveauet med jævne mellemrum.

Specifikationer:

 • Batteri: 25,2 Volt – Li-Ion
 • Arbejdstid: 50 minutter
 • Ladetid: 6 timer
 • Justerbar sugestyrke: Ja, 3 trin
 • Støvkapacitet: 0,9 liter
 • Vægt: 3,63
 • Tilbehør: Intet

Bosch Move 2in1 BBHMOVE1N

 • Godt køb – Tek.no
 • Topscorer – Smartson
 • Gode anmeldelser

Velegnet til: Dig der ønsker en god og billig 2-i-1 håndstøvsuger, som ikke optager for meget plads og eksempelvis er velegnet til trapper og små rum.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »

Bosch Move 2in1 BBHMOVE1N er en praktisk 2-i-1 model, hvor en kompakt håndstøvsuger kan klikkes af stangen og bruges for sig selv. Du får således en rigtig god og multifunktionel håndstøvsuger, der kan bruges over alt. Hos Tek.no anbefales den som et godt køb, da den overordnet klarer sig godt i test på grund af rengøringsevnen på hårde gulve og dens 2-i-1 design. Prisen er desuden meget attraktiv, og du får således en meget fornuftig håndstøvsuger uden at blive ruineret.

Denne håndstøvsuger er billigere end andre modeller, og derfor er der selvfølgelig også sparet enkelte steder. Eksempelvis er den udstyret med et NiMH-batteri, hvor kapaciteten ikke er så høj på dyrere modeller. Den kræver desuden opladning i 12-16 timer, ifølge Bosch. I testen hos Tek.no rakte batteriet dog til 23 minutters brug, hvilket er mere end tilstrækkeligt i den lille bolig eller til brug på små områder. Den er eksempelvis god til sommerhuset, førstesalen, trapperne og lignende steder, hvor det ellers bliver for tungt eller besværligt med en stor støvsuger med ledning.

Håndstøvsugeren har en beholder på 0,3 liter og en vægt på 3,2 kilo, hvilket er ganske fornuftigt.

Specifikationer:

 • Batteri: 14,4 Volt NiMH
 • Arbejdstid: 15 minutter
 • Ladetid: 16 timer
 • Justerbar sugestyrke: Nej
 • Støvkapacitet: 0,3 liter
 • Vægt: 3,2 kilo
 • Tilbehør: Intet

Hvilken håndstøvsuger skal du vælge?

Hvis du ikke helt ved hvad du skal gå efter, så har vi samlet en lille købeguide herunder.

Håndstøvsugere larmer – og det gør de alle.

Da håndstøvsugerne er mindre, kræves der selvsagt mere af de små motorer. Derfor larmer de typisk mere end almindelige støvsugere, fordi motorerne arbejder ved meget højere antal omdrejninger i minuttet. Eksempelvis ses det hos Tek.no, at alle håndstøvsugerne blev målt til at have et støjniveau på mellem 75 dB og 83 dB. Lyden svarer lidt til en hårtørrer eller blender, der kører ved højeste antal omdrejninger.

Hvad skal støvsuges?

Hvis du skal støvsuge gulvet, skal du have en større håndstøvsuger med et længere skaft og et mundstykke der kan bruges på gulvet. Hvis den blot skal bruges til møbler, vindueskarme og andre små områder, er en kompakt håndstøvsuger det rette valg.

Flere af de større håndstøvsugere har dog tilbehør, som gør dem i stand til at støvsuge små områder også.

Li-Ion eller NiMH batteri?

Du bør som udgangspunkt altid vælge et Li-Ion batteri, da de har højere kapacitet, holder længere og typisk kan oplades hurtigere samt klatlades. NiMH-batterier er en lille smule billigere, og derfor findes de typisk kun i de billigere håndstøvsugere.

Kig desuden efter en håndstøvsuger med så højt antal Volt som muligt, da der for de fleste modeller er en sammenhæng mellem dette og sugeevnen. Dette er dog ikke en generel rettesnor, da det vigtigste kriterie er at støvsugeren formår at skabe et godt sug. Og her er det typisk kun testresultaterne, man kan rette sig efter.

Testkilder

Som altid har vi gennemgået en lang række tests af håndstøvsugere, samt researchet på anmeldelser og forbrugererfaringer, før vi har udvalgt de produkter som vi vurderer at være de bedste. Herunder kan du få indblik i de tests, som har haft indflydelse på vores vurderinger:

M3 Smartworld (1. juni 2018)

Hos svenske M3 Smartworld er 4 ledningsfrie håndstøvsugere blevet testet, og resultaterne er udgivet i juni 2018.

De testede håndstøvsugere har alle et skaft så de kan bruges til støvsugning på gulvet, og flere af dem har aftageligt teleskoprør så de også kan bruges som kompakte håndstøvsugere til støvsugning på små områder.

De testede håndstøvsugere er alle topmodeller, som er tilsendt fra 4 udvalgte producenter. Det drejer sig derfor om Bosch Athlet Ultimate, Dyson V8 Absolute, Electrolux Ultrapower og Philips Speedpro Max.

Hver af de testede modeller har sin egen side i artiklen, hvor de gennemgås og beskrives ved hjælp af billeder og tekster. Der hører desuden en konklusion samt oversigt over fordele og ulemper til hver model, så du får overblik over hvad der er godt og dårligt ved de testede håndstøvsugere.

Philips Speedpro Max ender med at blive testens bedste, og udnævnes derfor som testvinder. Derudover klarer Dyson V8 Absolute sig også rigtig godt. Bosch Athlet Ultimate og Electrolux Ultrapower får begge middelmådige bedømmelser.

Du kan læse hele testen gratis hos M3 Smartworld.

Aftonbladet (18. december 2017)

Svenske Aftonbladet har testet 5 forskellige håndstøvsugere, der alle bruges til støvsugning på gulvet.

Håndstøvsugerne er placeret i forskellige prisklasser fra kun 699 svenske kroner og op til 5490 svenske kroner, og testen viser at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

I testen er der blandt andet kigget på følgende:

 • Støvsugning
 • Design
 • Brugervenlighed

Der udnævnes ikke en egentlig vinder i denne test, men to modeller skiller sig positivt ud: Bosch Athlet BCH6ZOOO og Dyson V8 Absolute. Begge håndstøvsugere får 4 plusser. Bosch roses for at være bedst til dyrehår, mens Dyson roses for at være den bedste all-round håndstøvsuger.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle håndstøvsugerne klarede sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

TrustedReviews (16. november 2017)

Test af Dyson V8 Absolute.

I denne håndstøvsuger test kigges der nærmere på Dyson V8 Absolute, som er en af Dysons topmodeller.

I testen gennemgås følgende punkter minutiøst:

 • Design og tilbehør
 • Støvsugning
 • Batteritid
 • Trapperengøring
 • Støvsugning af dyrehår

Alt i alt ender Dyson V8 Absolute med at få rigtig meget ros, da den klarer de forskellige udfordringer rigtig godt. Den får derfor 5 ud af 5 stjerner, og anbefales som en af de bedste håndstøvsugere på markedet netop nu.

Tek.no (4. april 2017)

Hos Tek.no er 13 håndstøvsugere blevet testet tilbage i april 2017, og det drejer sig både om billige og dyre modeller.

Testen er ikke 100 % videnskabelig, men tager alligevel udgangspunkt i en række virkelige hverdagsscenarier hvorpå der måles hvordan de enkelte håndstøvsugere klarer sig. Eksempelvis er der strøet ris, hundehår og støv ud over såvel hårde gulve som tæpper, hvorefter det er undersøgt hvor godt de forskellige modeller er til at opsamle skidtet.

Testen ender med et sammenlagt skuffet resultat, hvor testpanelet konkluderer at det kan være svært at finde rundt blandt håndstøvsugere på grund af manglende kontroller og energimærkninger.

Der udpeges dog alligevel en testvinder, og titlen tilfalder i denne omgang Electrolux ErgoRapido ZB3225POW. Derudover klarer flere andre modeller sig godt, deriblandt Dyson V8 Absolute, Electrolux UltraPower ZB5022, Bosch BBHMOVE1 og Bosch Athlet Zoo´o.

Du kan læse hele testen gratis hos Tek.no.

Smartson (juni 2016)

Test af Electrolux UltraPower ZB5022.

Hos Smartson testes specifikke produkter hver for sig, og til forskel for andre tests sendes de ud til et meget stort testpanel. I dette tilfælde er håndstøvsugeren sendt ud til 45 forskellige testpersoner, som har fået til opgave at teste den i egne hjem. Det er der kommet 45 anmeldelser ud af, og 100 % ender med at anbefale håndstøvsugeren.

Den vækker således stor begejstring hos testpanelet, der generelt er positive og roser den for at være effektiv.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Stiftung Warentest (28. januar 2016)

Støvsuger-testen fra Stiftung Warentest indeholder i alt 101 støvsugermodeller. Heraf er de 8 af dem håndstøvsugere på batteri og 2 af dem håndstøvsugere med ledning. Vi fokuserer i denne artikel på de batteridrevne modeller.

Testen er foregået på laboratorium, og håndstøvsugerne er blandt andet blevet testet for hvor godt de suger, hvor længe batteriet holder og om det kræver fuld opladning. Derudover er det blevet undersøgt, hvor gode de forskellige modeller er til at filtrere og tilbageholde fine støvpartikler, som ellers normalt ender med at slippe ud af maskinerne igen.

I testen af de batteridrevne håndstøvsugere indgår følgende kriterier:

 • Sugeevne 40 %
 • Batteri 5 %
 • Betjening 30 %
 • Miljøegenskaber 15 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Sikkerhed 0 %*

*Da sikkerhed vægtes med 0 %, skyldes det at kriteriet ikke indgår i den samlede bedømmelse. Dog kan den samlede bedømmelse trækkes ned, hvis sikkerhedskriterierne ikke kan opfyldes.

I testen klarer Dyson SV05 V6 Absolute og Bosch BCH6L2560 Athlet sig til en tilfredsstillende bedømmelse, da sugeevnen og betjeningen er tilfredsstillende. Holdbarheden vurderes også at være god. De resterende 6 håndstøvsugere får en bedømmelse under middel, da sugestyrken og en række andre kriterier vurderes at være mangelfulde.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Icakuriren (10. oktober 2014)

Svenske Icakuriren stiller skarpt på 8 håndstøvsugere i denne test, hvor de generelt ikke har meget ros til overs for de små apparater.

De finder dog alligevel frem til en enkelt håndstøvsuger, som de vurderer som den bedste, og som får titlen som værende Bedst i Test. Det er Electrolux ZB5012, som vi også anbefaler som den bedste i denne artikel – dog er modellen blevet erstattet af den nyere ZB5022.

I selve testen er der indgået 3 forskellige slags gulve: Plast- klinke- og trægulv. På disse overflader har man blandt andet testet hvor godt de suger ukogte ris, kaffepulver, sand og grus. Alle håndstøvsugerne er testet på max-effekt. Den samlede bedømmelse gives på baggrund af håndstøvsugernes brugervenlighed og sugeevne.

Hos Icakuriren kan du gratis læse testen, samt se alle modellerne opstillet i testskema.

Hus & Hem (31. marts 2014)

Det svenske boligmagasin Hus & Hem har testet 8 håndstøvsugere tilbage i marts 2014, og har ligeledes testet på forskellige gulvtyper. De har taget udgangspunkt i situationer, hvor håndstøvsugeren er mest nyttig, det vil sige der er blevet testet på støvsugning af grus på dørmåtte, støv, chipsrester, konfetti, peanuts på gulv og tæppe og kaffepulver på gulvet. Alle tests er udført med fuldt opladte batterier og på højeste sugestyrke. Der er desuden målt på batteriets levetid pr. opladning, ligesom deres design, byggekvaliteten, kapaciteten, funktioner og prisværdien også er indgået i den samlede bedømmelse.

I testen vinder den hundedyre Dyson DC35 Digital Slim håndstøvsuger. Den roses for sin høje sugestyrke, men kritiseres også for at suge sig fast på bløde gulvtæpper. Den er nem at tømme og kommer med to ekstra mundstykker.

I testen indgår desuden Nilfisk Handy, som ender med en bedømmelse på 3 af 5, og roses for at være veludstyret og fritstående.

Råd & Rön (23. september 2013)

Det store svenske forbrugermagasin Råd & Rön har i 2013 testet 7 håndstøvsugere. Alle håndstøvsugerne er blevet vurderet på deres evne til at støvsuge, men også på deres brugervenlighed, støjniveau og støvfiltrering samt batteriet.

Hos Råd & Rön vejer de forskellige kriterier således:

 • Støvsugning: 50 %
 • Brugervenlighed: 25 %
 • Støjniveau: 10 %
 • Støvfiltrering: 10 %
 • Batteri: 5 %

Råd & Rön kårede ligeledes Electrolux ZB5012 til “Bedst i Test”, og den får topkarakterer for støvsugning på hårdt gulv.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab eller ved betaling af et engangsbeløb.

Vi Bilägere (22. oktober 2012)

Her er der fokus på håndstøvsugere til bil, og der er i alt blevet testet 8 forskellige modeller.

Det særlige ved håndstøvsugere til bil er at de har en række forskelligt udstyr, og nogle af modellerne kan sågar oplades via 12-v stikket i bilen via det medfølgende tilbehør.

I testen er der forsøgt støvsugning af forskellig slags skidt, som man typisk slæber med sig ind i bilen, ligesom de er blevet vejet og fået målt støjniveau. Mundstykkerne er desuden blevet vurderet hver for sig.

I testen ender Black & Decker PAD 1200 med at vinde.

Idenyt (13. september 2012)

Hos Idenyt har man i 2012 testet 6 forskellige håndstøvsugere. Testen er foretaget af Ilse Dige Bach, som ejer et cateringfirma og kender alt til daglig rengøring.

Hos Idenyt har man testet hver håndstøvsuger for hvor nemme de er at tømme, hvor ergonomiske de er at bruge, samt givet en helhedsvurdering af ydeevnen samt førnævnte faktorer.

I denne test løber Black & Decker ligeledes med sejren, da deres DV7210N-QW håndstøvsuger klarer testen fænomenalt på trods af den ringe vægt.

Smartson (19. oktober 2011)

Hos Smartson har man testet 8 håndstøvsugere, og fundet den bedste ud fra test på trægulv og tæpper, hvor der er blevet afprøvet støvsugning af solsikkekerner, kokosflager, mel m.m.

Håndstøvsugerne blev bedømt ud fra i alt 5 kriterier: Design, byggekvalitet, funktioner, støvsugning og værdi.

I testen vinder Dyson DC35 en kneben sejr over dyrere modeller, men den meget høje pris trækker gevaldigt ned. Det bemærkes desuden, at man er nødt til at holde startknappen inde under hele støvsugningen, da den fungerer som tænd-knap. Slippes denne, så stopper støvsugeren.

De to håndstøvsugere fra Bosch, BBHMOVE4 og BBHMOVE1 får ligeledes høje karakterer hos Smartson for det fine design og behagelige håndtag.

Ktipp (april 2010)

Ktipp er et forbrugermagasin med base i Schweiz. Her har de testet 10 håndstøvsugere, og slår generelt hårdt ned på de enkelte modeller. Deres vurdering er at kun 2 af 10 testede håndstøvsugere lever op til minimumskriterierne for en god håndstøvsuger.

I testen ender Dyson DC31 og Philips FC6142 håndstøvsugerne i front, hvor de får pæne bedømmelser over hele linjen. Philips anbefales over Dyson på grund af den lavere pris.

Hos Ktipp har de testet håndstøvsugerne efter deres præstationer under støvsugningen, håndteringen, batteriets levetid samt støvfiltreringen.

Håndstøvsuger test – her er de 9 bedste
5 (100%) 1 vote

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Jette Broe Hansen Svar

  Som tilfreds ejer af en BoschBBHMOVE7/04. den har hidtil opfyldt mine krav, indtil stangen, som via tryk på en knap, kan få støvsugeren til at fylde mindre, når den ikke er i brug. Kliksystemet er simpelthen knækket. Jeg har haft den et år, og Elgiganten mener, at den har været udsat for hærværk, hvilket ikke er tilfældet, men den kan åbentbart ikke tåle at støvsuge tæpper.

  • Bomagasinet Svar

   Hej Jette.
   Tak for din kommentar. Ærgerligt at kliksystemet er knækket, og Elgiganten mener det skyldes hærværk. Hvis du er utilfreds med Elgigantens afgørelse kan du eventuelt prøve at tage fat i deres hovedkontor. Erfaringer har også vist at det kan hjælpe at gøre opmærksom på problematikken via platforme som Trustpilot eller på forretningens Facebook-side.
   Du kan også prøve at kontakte Bosch direkte, for at høre om det evt. kan løses med en lille reservedel, som du selv kan montere på støvsugeren.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar