De 5 bedste værtindegaver til boligen: Guide og gode råd

De 5 bedste værtindegaver til boligen: Guide og gode råd

Der er tradition for at medbringe en værtindegave, når man er inviteret på middag, til fest eller blot på besøg hos en veninde eller bekendt, man ikke har set længe.

Der findes ingen regler for, hvor dyr eller stor en værtindegave, man skal købe. De fleste afstemmer dog gaven med dét, der bydes på. Værtindegaven kan nemlig ses som en slags ”tak for din indsats” i køkkenet. Jo større arrangement, jo større gave medbringer de fleste også.

Er du derimod blot inviteret til en kop kaffe, kan du derfor også med god samvittighed nøjes med en mindre værtindegave.

Her får du 5 forslag til værtindegaver i både den dyre og billigere ende. Og søger du mere inspiration, kan du eksempelvis vores artikler, hvor du finder flere eksempler på gode værtindegaver.

Den spiselige værtindegave

En god hygiejne er altid vigtig, men især i køkkenet hvor der skiftevis håndteres rå og tilberedte fødevarer, er det et must at kunne eliminere bakterier.

Dertil kommer at køkkenet i mange hjem er boligens hovedfærdselsåre, hvor hele familien mødes med snavsede hænder, beskidte skoletasker og indkøbsposer fra supermarkedet.

Vejen til god hygiejne går gennem hyppig og grundig håndvask – og det bliver kun sjovere og mere lækkert, hvis håndsæben er af høj kvalitet. Hvis hun bruger flydende håndsæbe, kan du overveje at give hende en flot og praktisk sæbedispenser.

Det gælder eksempelvis sæberne fra Meraki. Emballagen pynter ved enhver køkkenvask og der findes både håndsæbe og opvaskemiddel. Pak eventuelt begge dele ind sammen med et smukt viskestykke. Så har du en fin værtindegave, som alle kan bruge.

Du kan læse flere gode råd til god køkkenhygiejne i private hjem på Fødevarestyrelsen.dk.

De praktiske værtindegaver

En værtindegave, der gør livet i køkkenet nemmere, vil helt sikkert falde i god jord, hvis værtinden nyder at bage eller lave mad. Der findes masser af smarte hjælpemidler til køkkenet, som værtinden med stor sandsynlighed ikke ejer i forvejen.

Hvad med en omeletform til mikroovnen, som nemt tilbereder en lækker og sund omelet på få minutter? Eller en mekanisk løghakker, så hverdagskokken slipper for lugtende fingre?

Du kan også forære vedkommende en flot og praktisk kokkekniv eller hvis du allerede har en kokkeknive, en non-stick stegepande, så hun aldrig mere skal bruge penge på traditionelt bagepapir og derfor samtidig skåner miljøet.

Mulighederne er mange og du kan både lade dig inspirere hos din lokale isenkræmmer og på nettet.

Værtindegaver til indretningen

Mange kvinder elsker at pynte hjemmet. Både med ting der har en personlig historie og moderne indretningselementer, som er oppe i tiden. Vælger du en værtindegave af denne type, kan du favne begge dele på én gang:

Du forærer værtinden noget smukt, som samtidig minder hende om dig og den anledning, du var på besøg i. Særligt lysestager og lyshuse fra eksempelvis Kähler er oplagte værtindegaver. Det samme gælder billedrammer med smukke motiver – og dele af det stel, som værtinden måske samler på i forvejen.

Har du ingen nær relation til vedkommende, og er du dermed i tvivl om hvilken stil værtinden kan lide, kan du i blot sørge for, gaven kan byttes.

Klassiske værtindegaver

Har du brug for at finde en værtindegave i en fart – eller vil du bare gerne have en lille ting med – kan du overveje en af de traditionelle værtindegaver. De vækker altid glæde. Især fordi en stor del af værtindegaven slet ikke handler om dét, der er indeni pakken, men i højere grad om overraskelsen og anerkendelsen der ligger i gaven.

  • Blomster – enten som buket eller potteplante.
  • Chokolade – eller andet slik.
  • En flaske vin – eller specialøl.
  • En pose god kaffe – eller te.
  • Servietter – eventuelt i kombination med stearinlys i samme farver.

Skal værtindegaven være en lille smule større, kan du også forære vedkommende en gavekurv med lidt af det hele.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme