Er dit køkken udstyret med alle de nødvendige og smarte køkkenmaskiner?

Er dit køkken udstyret med alle de nødvendige og smarte køkkenmaskiner?

Står du overfor at skulle indrette et nyt køkken eller udskifte det eksisterende, er der her inspiration at hente i forhold til hvilke overvejelser, det kan være klogt at gøre sig inden du kaster dig ud i én af boligindretningens allerstørste opgaver.

Køkkenet har længe været et af de vigtigste rum i vores bolig. Det er her, vi tilbereder maden og det er for det meste også her, at vi indtager maden og samles om bordet, taler om dagen og om dagligdagens udfordringer og drømme.

I køkkenet leves hverdagen

Ja, køkkenet er centralt og derfor er det også et ekstremt vigtigt rum at indrette. Det skal både være pænt og afspejle vores personlige stil, men det skal samtidig også være praktisk. Der er mange behov, som et køkken skal tage hensyn til. Måske er det også her, at børnene sidder og laver lektier? Eller at du selv arbejder, når resten af familien er væk eller slapper af om aftenen?

Det er derfor vigtigt, at du tænker godt over dine egne og hele familiens hverdag, når du vil gå i gang med at re-indrette dit eksisterende køkken eller skal i gang med at skabe et helt nyt.

Arbejdsbehov i centrum

Et andet aspekt, som er vigtigt at have med i betragtning, er de små detaljer i køkkenet. Hvordan arbejder du bedst ved håndvasken? Skal vaskemaskinen stå til højre eller venstre for håndvasken? Hvor vil du opbevare dine køkkenmaskiner? Skal de stå fremme eller skal du gemmes i et skab?

Hvad gør man af køkkenmaskinerne?

Hvis du allerede har både blender, kaffemaskine, foodprocessor med mere, kan det nemt kræve en del plads på køkkenbordet. Eller et par hylder, hvis du foretrækker at gemme dem væk. Designet af maskinerne kan også have betydning for, hvor du vælger at have dem stående. Og måske har du ikke de maskiner, du gerne vil have endnu?

Gem væk eller væk opsigt

Hvis du er på udkig efter en foodprocessor, som lever op til dine behov og eventuelt passer ind i dit nye køkken, kan du hente inspiration i denne foodprocessor test. For eksempel vil en rød udgave af Kitchen Aid blender hurtigt kunne pifte et hvidt køkken op, hvis det er farve, man ønsker sig.

Plads til det hele

Hvad enten du vælger at udstille røremaskine eller gemme dem væk, kræves der plads. Så et godt tip til indretning af køkkenet er, at man næsten aldrig kan få for meget plads. Sørg derfor for at skabe en masse rum til både køkkenting og alt andet, så det hurtigt kan pakkes væk bag en blank og harmonisk flade.

Nemt at rydde op

Netop fordi køkkenet er så centralt et rum, er det også vigtigt at kunne skabe et roligt indtryk hurtigt. Det er ofte også her, at vi tager gæsterne med ind, og så er vi måske ikke interesserede i, at det flyder med små sedler, elektronisk udstyr og meget andet fra en helt normal hverdag.

Find den røde tråd

Som et sidste fif til indretning af dit nye køkken, er det vigtigt at finde en rød tråd, der binder det hele sammen. Og her stilles der virkelig krav til kreativiteten. Til gengæld vil gevinsten være stor, hvis det lykkes at finde en god løsning. Det handler om at opfylde alle behov og samtidig få det hele til at se sammenhængende ud. Det kan for eksempel være ved at bruge farve eller et bestemt materiale. Men det kan også være et tema i bredere forstand.

Læg fælles kræfter i forarbejdet

Der er altså nok at kaste sig over, hvis du skal i gang med at indrette dit nye køkken. Og det er godt givet ud, hvis du kommer rigtig fra start. At gå igennem disse overvejelser kan være en måde at gøre det på. Og her skal det også nævnes, at det kan være en god idé at inddrage andre, som også gør stor brug af køkkenet. Så bliver det hele måske også lidt sjovere.

Se vores artikel om: Indbygningsovn test – her er de 9 bedste

Læs også: Vinreoler – de fineste, smarteste og finurligste

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme