Effektive trampolin øvelser: Guide til trampolin træning udenom det sædvanlige

Effektive trampolin øvelser: Guide til trampolin træning udenom det sædvanlige

Trampolin træning kan virke som en sjov måde at komme i form på, men det kan være svært at vide, hvordan man bruger en trampolin sikkert og effektivt. Du kan ende med at skade dig selv, hvis du ikke er forsigtig.

Vi har styr på det. I denne artikel lærer vi dig nogle af de bedste øvelser til træning på trampolin, samt hvordan du gør det sikkert. Lad os hoppe i gang!

Hvad kan man lave på en trampolin?

At hoppe i trampolin er en fantastisk måde at komme i form på, mens man har det sjovt. Men vidste du, at der faktisk er flere øvelser, du kan lave på en trampolin end blot at hoppe?

Her er nogle af de bedste øvelser, du kan lave på en trampolin:

  1. Jumping Jacks

Jumping jacks er en effektiv måde at få pulsen op på, mens du træner hele kroppen. For at lave jumping jacks på en trampolin skal du blot hoppe op og sprede benene ud til siderne, spring derefter igen og saml benene igen. Gentag dette i 30 – 60 sekunder.

  1. Squats

Squats er en glimrende øvelse til ben og baller. For at lave squats på en trampolin skal du blot stå med fødderne i skulderbreddes afstand og hoppe op og ned. Når du lander, bøjer du knæene og sænker kroppen ned i en squatposition. Hop derefter igen og gentag. Lav 3 sæt med 10-15 squats.

  1. Tricep Dips

Tricep dips er en god øvelse, hvor du primært aktiverer den største muskel i armen. For at lave tricep dips på en trampolin skal du placere dine hænder på trampolinkanten og hoppe op, så din krop er i luften. Bøj derefter albuerne, og sænk kroppen ned, indtil armene er i en 90 graders vinkel. Pres op igen, og gentag i 10-15 gentagelser.

  1. Planke

Planken er en effektiv core-øvelse, der blandt andet styrker dine mave- og rygmuskler. For at lave planken på en trampolin skal du placere dine underarme på trampolinkanten, så din ryg er i en horisontal position. Hold denne stilling i 30 – 60 sekunder.

  1. Burpees

Burpees er en super god måde at få pulsen op og træne hele kroppen på. For at lave burpees på en trampolin skal du starte med at stå med fødderne i skulderbreddes afstand. Hop op og placer dine hænder på trampolinkanten. Hop derefter frem og tilbage mellem hænder og fødder, mens du holder kroppen i en lav squatposition hele tiden. Lav 3 sæt med 10-15 burpees.

Så der har du det, 5 gode øvelser, som du kan lave på en trampolin. At hoppe i trampolin er en glimrende måde at komme i form på og have det sjovt på samme tid, så giv det et skud!

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at hoppe på trampolin?

At hoppe på en trampolin i haven er en god måde at få pulsen op og forbrænde nogle kalorier. Men hvor mange kalorier forbrænder man egentlig, når man hopper i trampolin?

Ifølge Fitnessvolt kan en person på 70 kg forbrænde mellem 130 og 200 kalorier i løbet af 30 minutter på en trampolin. Med lidt ekstra hoppen i trampolin, kan du altså forbrænde de sidste overflødige kilo, du gerne vil af med! Husk dog sikkerheden, da man kan komme til skade, når man hopper i trampolin. En måde at øge sikkerheden er en nedgravet trampolin, da der ikke er nogen afstand til jorden, hvis man hopper af.

Så hvis du er på udkig efter en sjov og effektiv træningsmetode, så overvej at tilføje noget trampolin-træning til dit træningsprogram. Du vil blive overrasket over, hvor mange kalorier du kan forbrænde på kort tid.

FAQ

Hvilke øvelser kan man lave på en trampolin?
Artiklen omhandler forskellige øvelser, der kan udføres på en trampolin. Disse øvelser omfatter jumping jacks, squats, tricep dips, planken og burpees.
Hvor meget forbrænder man ved at hoppe på trampolin?
Ifølge Fitnessvolt kan 30 minutters hop på en trampolin forbrænde 130 til 200 kalorier for en person på 70 kg. Det betyder, at det at hoppe på en trampolin i blot en halv time kan hjælpe dig med at tabe de sidste overflødige kilo.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme