Tips til den perfekte housewarming: Ideer og inspiration til en mindeværdig fest

Tips til den perfekte housewarming: Ideer og inspiration til en mindeværdig fest

Har du fået ny bolig og vil du i den forbindelse gerne holde en god fest for venner, naboer og familien, så har vi her et par rigtig gode råd til hvordan du holder den bedste housewarming.

Sæt dato og inviter folk

Det første du bør gøre er at sætte en dato for hvornår festen skal afholdes. Når du har fundet en dato som du mener er passende, så er det tid til at sende invitationer ud. Det kan du enten gøre via Facebook, Whatsapp, mail eller du kan sende et godt gammeldags kort.

Hvis du vil gøre det lidt mere personligt, kan du lave din egen invitation online, brug eventuelt et redskab som Canva.com til at lave flotte invitationer, du kan gøre det personligt ved at uploade egne billeder og skrive en personlig tekst.

Lav eller bestil noget let mad

En af de sidste ting du ønsker er sultne gæster, den nemme løsning til den problemstilling er selvfølgelig at bestille noget lækkert mad udefra, det kan enten være fra en lokal restaurant eller fra et cateringfirma som specialisere sig at bringe mad ud til arrangementer og events.

En lidt mere tidskrævende men tilsvarende billigere løsning er at lave maden selv. Ja det vil tage længere tid, men du vil også spare en masse penge og hvis du eksempelvis er studerende, så er det jo altid vigtigt at spare hvor der spares kan.

Hvis du netop er flyttet ind i en villa eller et rækkehus hvor der er have og terrasse, så er der jo intet så nemt som at smække et par grillpølser på grillen og så lave et par gode salater og andet tilbehør klar dagen i forvejen. Der er bestemt ingen der siger at du behøves at diske op med 7 retters gourmetmiddag.

De små detaljer med den store forskel

Som med så meget andet her i livet, så er det ofte de små detaljer som gør udslaget, de små detaljer du bør have styr på i forhold til at lave en god housewarming er følgende:

  • Musik – Lav en god playliste med musik fra eksempelvis Spotify, du kan eksempelvis lave en playliste som indeholder lidt baggrundsmusik til mens i spiser og en anden liste med musik til senere på aften.
  • Lad boligen dufte rent – Der er intet som et hjem der dufter rent, du kan placere aromatiske olier strategiske steder i hjemmet, ligeledes kan du bruge duftlys til at sprede en behagelig duft.
  • Masser af drikkelse – Det eneste der bare ikke må mangle nok af, er drikkelse. Der skal være rigeligt med vand, sodavand, øl og diverse alkohol til dem der ønsker at sætte lidt liv i festen.
  • Tag billeder – Der er intet som gode minder, så husk at tage en masse gode og sjove billeder fra hele arrangementet.
  • Selskabslege – Har du inviteret til tidligt på dagen og har du en stor have, så kunne det måske være en ide at lave nogle lege i haven og på den måde ryste folk lidt sammen. Det kan være et spil kongespil, sækkeløb eller andre sjove lege.

Bør man lave en ønskeliste?

Det er meget individuelt om man ønsker at lave en gaveliste, nogle ønsker ikke at få gaver, mens andre gør. Typisk er det ting til hjemmet som man ønsker sig, det kan være nye lækre håndklæder, en brødrister, nye stegepander eller lignende. ONYX stegepander er en velkommen gave, da det er en gave, som holder i mange år.

Det kan være svært at komme i tanke om hvad man egentligt ønsker sig, for mange af os har i dag stort set alt hvad vi skal bruge i hverdagen. Hvis du har svært ved at komme på gaveideer, kan du bruge nettet til inspiration, og eksempelvis finde gaveidéer på sider som idegryden.dk.

Husk at takke dine gæster

Når gæsterne er gået hjem og festen har et par uger bag sig, så er det god skik at sende et takkebrev eller meddelelse ud. Igen om du vælger at gøre det elektronisk på et af de mange sociale medier, enten i en personlig hilsen eller hvor du takker alle på en gang er helt op til dig. Vi håber du kunne bruge disse tips og at du får holdt et brag af en housewarming.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme