Tag på madlavningskursus og oplev sjov og glæde i køkkenet

Tag på madlavningskursus og oplev sjov og glæde i køkkenet

Vi danskere bruger hvert eneste år mange penge på dyrt køkkenudstyr, flotte knivsæt og gryder i håb om at få mere ud af – hvad nogle kalder for – hjemmets vigtigste rum. Det er desværre langt de færreste af os, som rent faktisk udnytter alt det udstyr vi får købt. Mange har en knivsliber, som ikke er nødvendigt, da de fleste ikke bruger deres knive nok. Hvordan kan det så være?

En grund kan være, at vi ganske enkelt ikke aner, hvordan vi skal bruge alt det udstyr i praksis. Og måske besidder vi ikke den inspiration og kreativitet det kræver at få nye ting til at lykkedes i køkkenet/madlavningen?

Madkurser kan være løsningen.

Hvad er et madkursus?

Et madkursus er helt konkret et kursus, hvor du laver mad. Du spørger sikkert dig selv: Kan jeg så ikke ligeså godt lave mad hjemme i mit eget køkken i stedet for at tage på et kursus? Jo, det kan du sagtens, men så går du bare glip af en masse spændende indsigter, ny viden og læren om smarte madteknikker herunder brug af forskellige køkkenredskaber- og udstyr.

Teknikker, viden og seje ”madlavningshacks”

Den helt store fordel ved at tage på et madkursus er, at du lærer en hel masse nyt og får nye indsigter i madlavningen – og det er lige præcis dét, som er med til at gøre tiden i dit eget køkken meget sjovere.

Hvad du lærer på et kursus afhænger selvfølgelig af, hvilken type madkursus du prøver. Der findes et væld af forskellige kurser. Det kan du læse meget mere om i afsnittet herunder.

Hvilke madkurser findes der?

Der findes madkurser inden for stort set alt. Derfor burde det bestemt ikke være noget problem for dig at finde et kursus, der matcher dine behov og ønsker perfekt.

Alt fra hotdogkursus til gourmetkursus i Michelin-klassen

Du kan prøve alt fra hotdogkursus, hvor du lærer at lave en ægte gourmethotdog til gourmetkursus med en Michelin-kok. Mulighederne er mange. Sikkert og vidst: Sådan et kursus vil forbedre dine madlavningsevner markant.

Der findes også udenlandske madkurser – for eksempel i Italien, Frankrig og Marokko

Derudover er der mulighed for at rejse udenlands med henblik på at prøve kræfter med anderledes madkulturer. Det er for eksempel muligt at rejse til Frankrig nærmere bestemt Paris for at blive god til at lave fransk mad.

Madkurser er en god gave at give som en værtindegave, da personen kan tage et madkursus, så hun kan blive bedre til at madlavning.

3 ”hotte” madkurser lige nu

Herunder har vi fundet tre madkurser, som er ekstra populære lige nu. Læs beskrivelserne og få en god ide om, hvad du kan forvente, hvis du vælger at deltage i et eller flere kurser.

1 – Nyt Nordisk hos Timm Vladimirs Køkken

Nyt Nordisk er et madkursus med fokus på nordisk gastronomi. Det foregår hos Timm Vladimirs Køkken, som ligger i København. Her lærer du at lave lækre nordiske retter med de bedste råvarer. Du kan bl.a. lære at lave gravad laks og dildsyltet fennikel. Dette kursus vil helt sikkert udfordre dig på en positiv måde – og du vil blive klog på en masse spændende gastronomitendenser.

2 – Birks Bageskole

Madkurser kan også omfatte bageskoler. I den forbindelse fortjener Birks Bageskole at blive nævnt. Her får du 5,5 timers kursus i alt fra brød til crossainter. Et meget interessant kursus, der med sikkerhed vil gøre dig bedre end naboen til at bage – medmindre han/hun selv er bager, selvfølgelig. Drømmer du om at få det maksimale ud af din Kitchenaid-maskine i forhold til dejblandinger og lignende, så er dette kurset for dig.

3 – Kokkeskole – Det Franske Hjørne

Det Franske Hjørne er en hyggelig kokkeskole, hvor den franske menu er på menuen. Bruno Lecanu er manden bag Det Franske Hjørne, og det er ham, der vil lære dig en masse autentiske tips og tricks om det franske køkken. Ud over at blive klog på fransk mad, så vil du også lære om vin. Kan du lide fransk mad og god vin, så er dette et godt kursus for dig.

Hvor kan du selv finde madkurser?

Det er blevet populært at købe gavekort til oplevelser på nettet, og her er madkurser ikke nogen undtagelse. Du kan således finde næsten alle former for madkurser online, så uanset om du vil lære at lave sushi eller bage den perfekte chokoladekage, findes der et kursus som du og dine nærmeste kan deltage i.

TrueStory.dk er blot ét ud af mange eksempler på oplevelsesportaler, der tilbyder et større udvalg af spændende oplevelser – heriblandt madkurser. Vi anbefaler at du læser nogle af de mange anmeldelser, som kurserne hos DuGlemmerDetAldrig.dk har. Anmeldelserne giver dig et indblik i hvad andre folk synes, og det bliver således nemt for dig at finde lige præcis dét madkursus, som passer til dig og dine behov for selvudvikling i køkkenet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme