Sådan får du et problemfrit flytning: Guide og gode råd

Sådan får du et problemfrit flytning: Guide og gode råd

En vellykket flytning behøver hverken at være dyr eller krævende, hvis du tager de rette foranstaltninger fra begyndelsen. Først og fremmest handler det om at pakke dine ting godt og sikkert, men det er også en god idé at fordele vægten i kasserne bedst muligt. Der er også gode penge at spare, hvis du bruger gamle tæpper og lagener til møblerne – læs med herunder:

Slidstærke flyttekasser et must

Emballagen behøver ikke at være svær at få fat i. I diverse byggemarkeder kan du til tider finde flyttekasser på tilbud, men det kan godt betale sig at vælge nogen i en kraftigere kvalitet. Disse findes typisk på nettet, hvor man får dem leveret til døren i større eller mindre mængder. Hos Albe Emballage er der for eksempel 2-lags flyttekasser i en god og slidstærk kvalitet, som gør at både vand og tryk kan påvirke indholdet af kassen mindre.

En foranstaltning mere, der kan være med til at øge beskyttelsen under flytningen, kan være at investere i emballage til både glas, fade eller din Lyngby-vase, sådan at der ikke går skår af dine glasvarer. Du kan for eksempel pakke glasvarerne ind bobleplast eller bølgepap, for at skabe en hinde for at skabe en hinde, der kan klare mere end hvis et fad for eksempel havde ligget ubeskyttet. Det sædvanlige avispapir kan også bruges, men som udgangspunkt sikres dit porcelæn ikke på samme måde mod stød og rystelser. Ved at gøre mere ud af beskyttelsen, kan man være (næsten) helt sikker på at ens ting er i sikkerhed, og så koster det ikke mange hundrede kroner.

Brug dine puder som beskyttelse

At løfte og sætte en flyttekasse ned påvirker kassen i det sekund, der skabes tryk mod kassens yderside. Hvis man ønsker at mindske trykket mod kassens ydre, kan man med fordel ”fore” kassen indvendig med overskuddet af puder, der ikke kan være i bilen. Lægger man for eksempel en pude nederst i kassen eller som tryk i siden af kassen, kan puden tage imod trykket kassen udsættes for. Under kørsel kan dette trick være med til at skabe sikkerhed, da en trailers ustabile ramme kan gøre at kasserne skrider frem og tilbage.

Boblekuverter beskytter dit dyre porcelæn

Hvis du ønsker et mere professionelt tiltag, kan du vælge at skifte puden ud med et par boblekuverter fra Husted Emballage. På den måde kan du placere mindre tallerkener eller glas i en boblekuvert og skabe en sikkerhed omkring dit flyttegods, som ikke koster mange penge.

Vælger du at sikre dig imod skaderne er der stor sandsynlighed for at du får succes – hellere én indpakning for meget end en for lidt.

Fordel vægten jævnt og undgå tunge løft

Der kan være stor forskel på vægten af flyttekasser, afhængigt af om den indeholder bøger, porcelæn eller hovedpuder. Tunge flyttekasser er på mange måder en dårlig idé, og du risikerer at få ondt i ryggen og stå med ødelagte ting.

Forsøg derfor altid så vidt muligt at fordele vægten jævnt imellem dine flyttekasser, og sørg altid for at stille tunge genstande nederst. På den måde sikrer du en god balance i flyttekassen, som ikke ender med at blive for tung. Du kan selvfølgelig også bare købe nogle mindre flyttekasser, men de er typisk dyrere end standardstørrelserne.

Pak store møbler i overskydende tæpper

Når det kommer til de større møbler, som f.eks. sofaer, senge og spiseborde er der rigtig mange der slet ikke tænker beskyttelse/emballage ind. Det er ærgerligt, for alle der har prøvet at flytte ind eller ud af en lejlighed, som ligger på 1. sal eller højere, ved at det er svært at undgå skræmmer på de store møbler, når man skal have båret dem op/ned.

De fleste opgange har begrænset plads, og et par slag eller ridser fra væg og gelænder er stort set uundgåeligt. Derfor kan det være en rigtig god idé at forsøge at pakke de store møbler lidt ind. Dette kan f.eks. være i form af at lægge et overskydende lagen eller tæppe over den/de dele af møblet som er udsat, men er møblerne meget kostbare kan man selvfølgelig også gå lidt mere omstændigt til værks og pakke det hele ind i kraftig plastemballage.

Vælger man denne metode skal man sætte lidt ekstra tid af, til gengæld er det en del rarere at slæbe rundt på den nye sofa, når man ikke hvert eneste sekund, skal være nervøs for at banke ind i en væg der kan lave grimme mærker. En anden fordel ved at pakke eksempelvis sofaen helt ind er at den uden problemer kan stå nogle minutter ude i regnen, hvis man er uheldig med vejret.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme