De 10 mest uundværlige ting ved puslebordet: Guide og råd

De 10 mest uundværlige ting ved puslebordet: Guide og råd

Et nyfødt barn skal skiftes mellem 7 og 10 gange i døgnet.

Det bliver hurtigt til en del timer ved puslebordet, så det er vigtigt, at du gør det så nemt som muligt for dig selv (og dit barn). Det gør du ved altid at have de nødvendige ting inden for rækkevidde og desuden give alting en fast plads, så du aldrig(!) behøver vende ryggen til barnet, når det ligger på puslebordet.

Og hvilke ting er så nødvendige?

Det kan du blive klogere på ved at tjekke listen herunder, hvor du får et overblik de 10 mest nødvendige ting, som du altid bør have lige inden for rækkevidde ved puslebordet:

Vand

Hvis puslebordet står på badeværelset, har du selvfølgelig vand lige ved hånden. Står puslebordet derimod på et værelse, bør du sørge for at der er plads til et fad til vand.

Klude

Mange anvender skumklude, men de kan altså godt kradse lidt, så væn dig evt. til at bruge bomuldsklude – du kan endda bruge gamle håndklæder, som du klipper til i mindre firkanter.

Bleer

Bleerne får hurtigt ben at gå på. Hav altid et ordentlig lager lige ved puslebordet.

Blespand + bleposer/blerefiller

Når man skifter ble op til 10 gange om dagen, er det guld værd at have en blespand samt bleposer lige ved puslebordet. Når du er gravid får du tilbudt en gratis babybox, som bl.a. inkluderer en AngelCare blespand. Gør dig selv en tjeneste og køb stort ind, når du køber blerefillers til blespanden – du skal nok få brugt dem alle!

Stofbleer og underlag til puslehynde

Det er en god idé at lægge en stofble eller et vandtæt underlag oven på puslepuden. De fleste puslepuder fås med vandtæt og aftageligt betræk, men ved at vælge et separat underlag eller en stofble er du fri for at skulle vaske betrækket flere gange om ugen.

Zinksalve

Hvis dit barns hud rødmer eller får udslæt kan et tyndt lag zinksalve ofte være løsningen, og det er derfor altid en god idé at have en lille tube zinksalve ved hånden.

Plejesæt

Bleskiftningen er også en god anledning til at få styr på den daglige pleje. Du får bl.a. brug for en neglesaks, hårbørste/kam, vatpinde, næsesuger, en tandbørste og et termometer.

Babyolie

Når du bader dit barn kan vandet godt have en udtørrende effekt på den sarte hud. Hav derfor en god babyolie stående, så du altid kan hælde et par dråber olie direkte i vandet inden badet og dermed beskytte barnets hud.

Tøj

Hav basistøj som sokker, strømpebukser, bodystockings, bluser og bukser liggende, hvis det bliver nødvendigt at give barnet rent tøj på efter bleskift.

Legetøj til baby

Barnet skal selvfølgelig underholdes, mens det ligger på puslebordet. Hav altid lidt legetøj liggende, fx en rangle eller en lille bamse, så barnet har noget at gribe fat i og hygge sig med.

Du skal bruge meget af det samme udstyr til pusletasken, når du har barnet med på farten. Gør det nemt for dig selv ved at købe udstyr både til puslebordet og til pusletasken, så du altid har en pusletaske pakket og klar. Så slipper du for at skulle flytte tingene fra puslebordet til tasken og omvendt og undgår dermed at glemme ting i farten.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme