Både Københavns Frisørskole og frisører anbefaler at du bruger et godt glattejern med keramiske plader, når du skal glatte håret. Et glattejern af høj kvalitet er nænsomt i brug, og du undgår således at håret mister sin glans eller knækker.

Men hvilket glattejern er bedst? Vi har undersøgt tests, anmeldelser og kundeudsagn i jagten på det bedste glattejern. Vi har samlet 8 af de bedste i denne artikel.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

 

ghd IV Styler – bedst i test og billigste ghd glattejern


GHD-IV-Glattejern
ghd IV Styler er det billigste glattejern fra ghd. Det bliver blandt andet bedst i test hos Pricerunners testpanel, hvor det roses for at være luksuriøst og effektivt.

Bedste pris: 1.087,00

Køb hos Nicehair

 • Testvinder – Pricerunner
 • Bedste luksusvalg – Bäst-i-Test.se
 • Topscorer – Test.de

Derfor anbefaler vi dette glattejern: Det er med god grund, at glattejern fra britiske ghd er særligt eftertragtede. De er både simple, brugervenlige og evigt nænsomme. I Pricerunners glattejern test vurderer testpanelet at man får hvad man betaler for: ghd IV Styler er luksuriøs, nem at anvende og håret bliver glat og skinnende. Det bemærkes desuden, at ledningen er dejligt lang og fleksibel. Bäst-i-Test.se giver ligeledes glattejernet topkarakter og kalder det “et ægte professionelt produkt” med hurtig opvarmning og god ledninglængde. Test.de går med i koret, og roser især glattejernet for at være særdeles nænsomt og effektivt i brug. Du får med andre ord et suverænt glattejern, som både er nænsomt, effektivt og nemt at bruge.

Om: ghd IV Styler er et af de billigste glattejern fra ghd, med en pris på ca. 1.000 kroner ved køb online. Det har en samlet opvarmningstid på 20 sekunder, og temperaturen ligger konstant på mellem 175 og 190 grader. Det skyldes blandt andet en indbygget sensor, som sørger for at opvarme glattejernet fem gange i sekundet. En temperatur mellem 175 og 190 er den bedste, hvis du vil sikre dig mod slitage eller knækkede hårstrå.

ghd glattejernet har desuden negativ ionteknologi, som du kender fra hårtørrere og andre stylingredskaber. Teknologien nedbringer den statiske elektricitet som opstår ved friktion, og dermed får du et glattere hår end ved billigere glattejern.

Den 2,8 meter drejbare ledning sikrer at du kan komme hele vejen rundt uden besvær. Derudover er det værd at nævne at glattejernet slukker automatisk efter 30 minutter, ligesom alarmfunktionen afgiver et signal, hvis glattejernet bruges i et for koldt eller fugtigt miljø. ghd IV Styler har desuden indbygget universal-adapter, så du kan bruge det i hele verden.

Specifikationer:

 • Temperatur: 175 – 190 c
 • Autosluk: Ja, efter 30 minutter
 • Ledning: 2,8 meter drejbar
 • Opvarmningstid: 20 sekunder

ghd Platinum – bedste og mest nænsomme glattejern i sin klasse


ghd Platinum tager over for den udgåede testvinder Eclipse,  som har vundet priser verden over. Det er et af de mest luksuriøse glattejern til private, og meget nænsomt i brug.

Bedste pris: 199,00

Køb hos Nicehair

 • Bedste køb – Independent
 • Anbefalet – Bags of Beauty
 • Anbefalet – Becky Bedbug

Se videoanmeldelse af ghd Platinum her.

Derfor anbefaler vi dette glattejern: ghd Platinum erstatter det udgåede Eclipse-glattejern, som var meget anmelderrost og klarede sig godt i adskillige tests foretaget af uafhængige paneler og medier. ghd Platinum er et af de bedste glattejern til hjemmebrug, og det er blevet forbedret på flere punkter. Eksempelvis har den fået et nyt design, som gør det muligt for ledningen at dreje frit rundt uden at blive kludret, og pladerne er nu endnu glattere så det glider lettere gennem håret.

Om: ghd Platinum glattejernet er topmodellen i sin klasse. Det opvarmes til 185 grader på kun 20 sekunder, og holder en konstant temperatur grundet de indbyggede Tri-zone sensorer, der overvåger varmepladerne. I alt sidder der 3 sensorer i hver varmeplade, så uanset om du bruger glattejernet til at glatte eller krølle håret med, er du sikker på at de holder en konstant og optimal temperatur. Varmepladerne har på Platinum en forbedret overflade, som er glattere end tidligere. Det betyder at håret glider lettere igennem, så behandlingen er så skånsom som muligt.

Platinum glattejernets forgænger, Eclipse, vurderes i flere uafhængige test at være velegnet til alle typer hår. En god isolering omkring varmepladerne betyder desuden at du undgår at brænde dig, når du glatter håret tæt ved hovedbunden.

Ligesom ved ghd IV Styler, har du med dette glattejern en fleksibel og drejbar ledning, så du undgår at denne kludres ind under brug. På Platinum er den dog blevet endnu bedre, og det opdaterede design skulle ifølge ghd gøre glattejernet endnu nemmere at bruge. Der er desuden indbygget autosluk, så glattejernet slukkes efter 30 minutter, samt indbygget adapter så glattejernet kan bruges i hele verden.

Specifikationer:

 • Temperatur: 185 grader
 • Autosluk: Ja, efter 30 minutter
 • Ledning: 2,7 meter drejbar
 • Opvarmningstid: 20 sekunder

ghd V Gold Classic Styler – nyeste luksusglattejern


GHD-V-Gold-Classic-Glattejern
ghd V Gold Classic glattejernet er nyeste skud på stammen. Det anbefales af såvel skønhedsbloggere som testportaler, hvor det roses for at være nænsomt og særdeles effektivt i brug.

Bedste pris: 285,00

Køb hos Beautycos

 • Topscorer – Testfazit
 • Anbefalet – HerCampus.com
 • Anbefalet – Pudderdåserne.dk

Derfor anbefaler vi dette glattejern: Det nyeste luksusglattejern, ghd V Gold Classic, får roser og anbefalinger i både glattejern test og hos bloggere i Danmark og udlandet. HerCampus.com fremhæver blandt andet det lette og kølige design som en god og brugervenlig feature, ligesom den fænomenalt hurtige opvarmningstid på kun 20 sekunder gør det til en fornøjelse at bruge glattejernet i en travl hverdag. Testfazit.de konkluderer desuden i deres glattejern test, at den er frisørernes favorit grundet kvaliteten, de stabile varmeplader og det flotte resultat.

Om: ghd V Gold Classic er et nyt luksusglattejern fra den populære britiske producent af stylingprodukter. Den har ingen regulering af temperaturen, men holder derimod en konstant temperatur på mellem 175 og 190 grader, som sikrer at dit hår ikke slides unødigt. På trods af at temperaturen er laveret end på andre glattejern, så sikrer den konstant faste temperatur og de keramiske varmeplader at håret glattes mere effektivt, så du kun behøver at køre glattejernet igennem håret en enkelt gang

Som en del af brugeroplevelsen har ghd udviklet en særdeles hurtig opvarmningsfunktion, så dit nye ghd glattejern altid er klar til brug på 20 sekunder.

Den roterbare ledning har en længde på hele 3 meter, så betjeningen er glattejernet er så gnidningsfri og brugervenlig som muligt. Derudover er glattejernet udstyret med autosluk så det slår fra af sig selv hvis du glemmer at slukke det, og så kan du bruge det i hele verden grundet den indbyggede adapter.

Specifikationer:

 • Temperatur: 175 – 190 grader
 • Autosluk: Ja, efter 30 minutter
 • Ledning: 3 meter drejbar
 • Opvarmningstid: 20 sekunder

ghd V Gold Mini Styler – perfekt til kort hår


GHD-V-Gold-Mini-Glattejern
ghd V Gold Mini har ekstra smalle varmeplader på kun 1,3 mm. Det placeres på en førsteplads af Testsieger.de, og anbefales af frisører til brug med kort hår.

Bedste pris: 1.274,00

Køb hos Nicehair

 • Førsteplads – Testsieger.de

Derfor anbefaler vi dette glattejern: Perfekt til dig med kort hår. Det lille og smarte glattejern bliver vurderet som bedst af Testsieger.de, der samler og analyserer test af glattejern fra hele Tyskland. De vurderer således at prisen til fulde retfærdiggøres i den høje kvalitet og effektivitet. Håret holder sig pænt og glansfuldt længe efter stylingen, uanset om det er glat hår eller krøller du går efter. Hos ghdreview.com anbefaler de ligeledes dette glattejern til kort hår, hvor det leverer et professionelt resultat med de ekstra glatte keramiske varmeplader.

Om: Det smarte ghd V Gold Mini glattejern med ekstra smalle varmeplader er perfekt til dig med kort hår eller til brug ved præcisionsstyling. Varmepladerne fungerer ikke kun til kort hår, men er også perfekte til dig der går efter et look med bølget eller krøllet hår.

De 1,3 mm brede varmeplader har, som på andre ghd glattejern, indbygget en række sensorer, som sørger for at holde temperaturen på 185 grader. Temperaturen er lavere end på konventionelle glattejern, men leverer høj effektivitet og pænt resultat ved blot et enkelt strøg. Dette er med til at skåne håret, hvis du ønsker at bruge glattejernet ofte.

Glattejernet opvarmes på kort tid, og den 2,7 meter lange drejbare ledning giver god bevægelsesfrihed uden at ledningen filtres. Den har desuden indbygget adapter, så du kan bruge den direkte i stikkontakten i hele verden.

Specifikationer:

 • Temperatur: 185 grader
 • Autosluk: Ja, efter 30 minutter
 • Ledning: 2,7 meter drejbar
 • Opvarmningstid: 20 sekunder

BaByliss iPro Ionic 235 Ionic – billigt og alsidigt glattejern


BaByliss iPro Ionic 235 Ionic klarer sig godt i test og er et billigt glattejern. Det giver flot glat hår, som oven i købet holder længe.

Bedste pris: 554,00

Køb hos Billigvoks

 • Anbefalet – SarandaAdriana.com

Derfor anbefaler vi dette glattejern: BaByliss Paris laver en række gode og billige styling- og hårplejeredskaber, som generelt klarer sig godt i test. iPro Ionic 235 Ionic er ingen undtagelse, og anbefales blandt andet af mode- og livsstilsbloggeren Saranda Adriana. Glattejernet har to ekstra store varmeplader på 2,4 x 12 centimeter, hvilket betyder at du kan glatte mere hår ad gangen end med andre glattejern. Varmepladerne opvarmes på 60 sekunder, men kan dog også klare temperaturer på op til 235 grader. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der ønsker et større glattejern med ioniserende funktion.

Om: BaByliss iPro Ionic 235 Ionic har længere varmeplader end andre glattejern, som tilmed kan blive op til 235 grader varme. Det betyder blandt andet at selve glatningen går hurtigere, men det betyder også at opvarmningstiden er en smule længere. Ifølge BaByliss er glattejernet 60 sekunder om at blive varmt.

Temperaturen i glattejernet kan justeres i 6 niveauer, og går fra 140 grader til 235 grader. Det er således muligt at justere glattejernet til en temperatur, der passer til dine behov. Ifølge BaByliss er dette glattejern særligt velegnet til dig med mellemlangt og langt hår, hvilket nok primært skyldes de større varmeplader.

Varmepladerne er selvfølgelig keramiske og ladet med negative ioner, som modvirker statisk ladning under glatning. Der medfølger desuden en varmebestandig måtte, som glattejernet kan lægges på efter brug.

Specifikationer:

 • Temperatur: 140 – 235 grader
 • Autosluk: Ja, efter 60 minutter
 • Ledning: 2 meter drejbar
 • Opvarmningstid: 60 sekunder (15 sekunder til 200 grader)

Braun Satin Hair 7 ST780 – automatisk temperaturjustering til individuelle behov


Braun Satin Hair 7 ST780

 • Testvinder – ETM Testmagazin
 • 4,5/5 stjerner – Amazon
 • Testvinder – Stiftung Warentest

Indbygget SensoCare-teknologi er ekstra skånsomt mod håret, men samtidigt effektivt til både at glatte håret og lave bølger eller krøller. SensoCare registrerer hårets fugtniveau og tilpasser temperaturen for den optimale varmebeskyttelse af dit hår. 

i samarbejde med PriceRunner

Temperatur justering tilpasset dit hår
Hårets fugtniveau måles op til 20 gange i sekundet, af de indbyggede sensorer i pladerne. Glattejernet justerer derefter temperaturen automatisk, så du ikke beskadiger dit hår ved at påføre det for meget varme. De keramiske plader er belagt med nanoglide, så glattejernet er lettere at føre gennem håret, og dermed også beskytter håret mest muligt. 

Braun Satin Hair 7 ST780 vs. markedet
Glattejernet fra Braun får gode anmeldelser af de brugere, der har prøvet det på deres eget hår. En bruger fra Amazon skriver: ”Selvom jeg bruger det dagligt, har det ikke skadet mit ret sensitive hår”. Glattejernet er både skånsomt og effektivt i håret, og med rette topanmeldt hos forbrugerne. 

Glattejernet er, ifølge brugerne, i den dyre ende, men det betaler sig tilbage i længden, da glattejernet er af høj kvalitet, effektivt og holder i mange år, du får med andre ord den kvalitet du betaler for.

Udvalgte specifikationer:

 • 30 sekunders opvarmning
 • Maks. Temperatur 200 °C
 • 2 meter indviklingsfri drejbar ledning
 • NanoGlide keramiske plader
 • SensoCare teknologi

Udvalgte fordele ved Braun Satin Hair 7 ST780:

 • Hurtig opvarmning
 • Tilpasser sig håret efter indstilling
 • Simpelt display indikerer om håret er for fugtigt eller glattes for hurtigt

Udvalgte ulemper ved Braun Satin Hair 7 ST780

 • I den dyre ende

Remington 77 Pro Ion Straight – tredobbelt Ion-teknologi for ekstra glat hår


Remington 77 Pro Ion Straight

 • Topscorer ETM Testmagazin
 • Testvinder Stiftung Warentest 2018
 • 4,5/5 stjerner hos Amazon brugeranmeldelser

Glattejernet fra Remington opnår topscorer i flere tests, og fremhæves især for den gode kvalitet i et lavt prisleje. Brugernes anmeldelser roser i høj grad den korte opvarmningstid, der gør, at du allerede efter 15 sekunder er klar til at style dit hår. 

i samarbejde med PriceRunner

Ionisk teknologi
Pro Ion Straight har indbygget Ion-generator, der gør håret anti-statisk og glansfuldt, fordi det frigiver flere millioner ioner mens du bruger det. Kombineret med plader af keramisk turmalin opnår du et mindre kruset resultat, fordi glattejernet glider bedre gennem håret. Glattejernet er også udstyret med en memoryfunktion, der gør det endnu nemmere at opnå det optimale resultat hver gang, fordi den husker din seneste temperaturindstilling. 

Remington 77 Pro Ion Straight vs. markedet
En Amazon bruger beskriver, at hun ”endelig har fundet et glattejern der opfylder alle mine ønsker på én gang”. Sammenlignet med andre produkter er det let at justere temperatur, og giver glat hår selv ved laveste temperatur. Den hurtige opvarmning gør ekstra brugbart, da man ikke skal spilde tid på at vente på at det varmer op. Det kritiseres for at virke større end tilsvarende produkter, og for at de to plader ikke lukker helt tæt sammen.

Udvalgte fordele ved Remington 77 Pro Ion Straight:

 • Tredobbelt Ion teknologi
 • Keramiske turmalin plader
 • 15 sekunders opvarmning
 • 9 temperatur indstillinger fra 150°C til 230°C

Udvalgte ulemper ved Remington 77 Pro Ion Straight:

 • Stort
 • Pladerne lukker ikke helt tæt

Philips MoistureProtect HP8372/00 – effektivt glattejern til fornuftig pris


Philips-glattejernet får en meget positiv modtagelse hos forbrugerne. Det bliver hurtigt varmt og er nemt at bruge.
 • 5/5 -Makeupandbeauty.com
 • 5/5 – Beautyheaven

Se videoanmeldelse af Philips MoistureProtect HP8372/00 her.

Derfor anbefaler vi dette glattejern: Philips MoistureProtect HP8372/00 er et rigtig godt alternativ til de dyrere ghd-glattejern. Det bliver hurtigt varmt og har et design, som gør det muligt at glatte håret mere effektivt end med andre modeller. Generelt er køberne meget positive, og på flere uafhængige websites får glattejernet 5 ud af 5 stjerner i test. Af praktiske funktioner kan blandt andet nævnes låsefunktionen, som gør det muligt at holde glattejernet lukkes når det ikke bruges. Der medfølger også en opbevaringspose i et varmebestandigt materiale, som sikrer at du ikke brænder nallerne når du lægger glattejernet på plads.

i samarbejde med PriceRunner

Om: Philips MoistureProtect HP8372/00 hører til blandt de billigere glattejern, dog uden at placere sig helt i bund prismæssigt. Til en pris på cirka 600 kroner får du dog en række funktioner som er identiske med de dyrere ghd-glattejern. Eksempelvis keramiske varmeplader og ioniserende funktion, som modvirker statisk elektricitet.

En vigtig funktion i dette glattejern er at varmepladerne er bevægelige. Det betyder at hvis du lukker glattejernet for hårdt omkring dit hår, vil varmepladerne flytte på sig og afbøde en del af presset. Dermed undgår du at håret beskadiges unødigt. Den indbyggede MoistureProtect-sensor analyserer desuden håret undervejs, og justerer automatisk temperaturen under glatningen. Dette skulle ifølge Philips kunne modvirke udtørring af håret.

Ifølge Philips er dette glattejern varmt på kun 15 sekunder. Det er væsentligt hurtigere end andre glattejern, og betyder at du hurtigt kommer igang med glatningen. Temperaturen kan justeres i 3 niveauer: 150, 175 eller 200 grader.

Specifikationer:

 • Temperatur: 150 – 200 grader
 • Autosluk: Ja, efter 60 minutter
 • Ledning: 2 meter drejbar
 • Opvarmningstid: 15 sekunder

Beskyt håret – brug varmebeskyttende stylingspray

GHD-VarmebeskyttelseHos blandt andet HairOutlet og Nicehair kan du finde en lang række billige varmebeskyttende produkter, som du kan bruge i forbindelse med at du glatter eller krøller håret. Fælles for alle produkterne, er at de lægger en beskyttende hinde, som skærmer af for glattejernets høje temperaturer. Produkterne har desuden forskellige egenskaber, og bidrager blandt andet til et mere glansfuldt look.

I denne artikel anbefaler frisøren Hasse Kliem fra More Tea Sir i København, at du glatter håret med omtanke og benytter en god hårspray, som kan beskytte håret mod varmen. Han anbefaler desuden at du går efter de dyre glattejern af høj kvalitet, og undgår de billigste modeller fra supermarkederne. Gå desuden altid efter et glattejern med keramiske varmeplader, da de glider lettere og mere ubesværet gennem håret. Det minimerer chancen for knækkede hårstrå, og du behøver som regel kun at stryge glattejernet gennem håret en enkelt gang.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

ETM Testmagazin

Det tyske ETM Testmagazin har testet produkter på det tyske marked i 15 år, og er efterhånden et af de mest pålidelige i Tyskland. De har testet i alt 7 forskellige modeller og fastslået styrker og svagheder, for at finde det glattejern der er mest effektivt uden at gå på kompromis med at passe godt på sit hår.

Modellerne er blevet vurderet  ud fra følgende parametre:

 • Varmeplade
 • Temperaturniveauer
 • Udstyr
 • Opvarmningstid
 • Funktioner

Testen er udført: December 2016

Du kan se testen her

Amazon

Amazon har base i Seattle, men har forhandlere og forbrugere over hele verden. Cirka hver anden gang, en dansker handler på nettet, foregår det over Amazon.

Hos Amazon er det forbrugerne, der har købt glattejernet, som tester og afgiver deres anmeldelser på baggrund af deres egne erfaringer. De afgiver derfor et autentisk udtryk for, hvordan glattejernets forskellige funktioner virker på dagligt basis, og hvor godt de holder til almindelig brug. Modellen fra Braun scorer 4,5 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Beautyheaven

Kundeanmeldelser af Philips MoisturePerfect HP8372/00 glattejern.

Beautyheaven er en australsk portal, der indsamler anmeldelser af skønhedsprodukter til kvinder. Her kan der læses anmeldelser fra rigtige købere, som gerne deler ud af deres erfaringer med de enkelte produkter.

I skrivende stund har Philips-glattejernet 12 positive anmeldelser og en samlet bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner.

Du kan læse om flere produkter og se hvad køberne mener om dem, ved at gå til Beautyheavens hjemmeside.

Makeupandbeauty.com (24. marts 2017)

Test af Philips MoisturePerfect HP8372/00 glattejern.

Indian Makeup & Beauty Blog er, som navnet antyder, en indisk blog om skønhed og mode for kvinder. Her har en læser fået tildelt ovennævnte glattejern, for til gengæld at give en ærlig anmeldelse af dette.

I testen vurderes glattejernet at være nemt og effektivt at bruge. Det giver flot glat hår med et godt hold, og der kunne ikke rigtigt findes noget negativt ved det.

Glattejernet får 5 ud af 5 stjerner i denne test.

Independent (28. september 2016)

Hos Independent’s Indybest-sektion, har de kåret de 8 bedste glattejern i september 2016. I artiklen udvælges ghd Platinum som det bedste køb over 8 glattejern.

Grunden til at ghd kåres til det bedste glattejern hos Independent, er at det er det bedste til langtidsholdbar glatning af håret.

Sarandaadriana.com (14. august 2016)

Test af BaByliss iPro Ionic 235 Ionic glattejern.

Saranda Adriana er en hollandsk mode- og livsstilsblogger, som løbende tester og anmeldelser forskellige produkter. I denne omgang er det et BaByliss glattejern, som hun kigger nærmere på.

I testen ses glattejernet i brug, og der er ligeledes en video på hollandsk. Som det ses på billederne, giver glattejernet et rigtig fint resultat. Der kan ikke rigtigt findes noget negativt ved dette glattejern, som ifølge Saranda gør hvad det skal.

Pudderdåserne.dk (11. august 2016)

Den danske skønhedsblog Pudderdåserne består af duoen Katja Moikjær og Helene Randløv Hansson. De har hver måned over 100.000 besøgende, og blogger om alt fra skønhedstips til anmeldelser af stylingredskaber.

Denne artikel er en guide til dig, der ønsker at lære de forskellige ghd glattejern bedre at kende. Der er beskrivelser af dem alle, og du får således et rigtig godt overblik hvor de deler deres praktiske erfaringer med alle de beskrevne glattejern.

Du kan læse om alle 8 anbefalinger ved at klikke dig ind på artiklen, som er gratis.

Becky Bedbug (30. september 2015)

I dette blogindlæg tager Becky et nærmere kig på ghd’s nyeste Platinum-glattejern. Det er den sorte model hun tester, og du kan således se en række nærbilleder på hendes blog af glattejernets design og funktioner.

Allerede ved udpakningen af glattejernet, kunne der noteres flere forskellige fra andre glattejern. Blandt andet de afrundede varmeplader samt hængslet, der holder glattejernet sammen og gør det muligt at have en drejbar ledning monteret.

Alt i alt får ghd Platinum glattejernet en klar anbefaling, og Becky vurderer at hun vil bruge det meget i fremtiden.

Du kan læse hele testen gratis på hendes blog.

Bags of Beauty (4. september 2015)

Test af ghd Platinum glattejern.

På bloggen Bags of Beauty finder du spændende om alverdens skønhedsprodukter. I september 2015 er ghd Platinum blevet testet, og det er der kommet en god og uddybende anmeldelse ud af.

Glattejernet roses blandt andet for at være let og nemt at holde på, og så får varmepladerne ros for at være glattere end forgængeren Eclipse, hvilket betyder at glattejernet løber nemmere gennem håret.

Du kan læse hele testen gratis hos Bags of Beauty.

Testsieger (2015)

Den store tyske portal Testsieger.de indsamler og bearbejder testresultater løbende, og vurderer produkter i hver sin kategori ud fra deres bedømmelser i test.

Således har Testsieger også gennemgået alle nyere tyske glattejern test og ligeledes taget højde for kundeanmeldelser, hvorefter de har sat glattejernene ind i en topliste.

Du kan således hurtigt få overblik over forbrugernes og eksperternes vurderinger af de enkelte modeller i hver kategori.

TV2.no (18. december 2014)

I december 2014 foretog TV2 Norge en test af fem forskellige glattejern. Artiklen tager udgangspunkt i et tv-indslag på norsk, hvor alle glattejernene er blevet testet ud fra deres effektivitet, hårets udseende efter glatning og en række andre kriterier.

Testpanelet bestod af fem kvinder i alderen 19-31 år, som hver især testede glattejernene i ti dage. Derudover deltog en professionel stylist i testen, for at give en ekspertvurdering af de enkelte modeller.

Testvinderen blev ghd Eclipse (erstattes idag af det forbedrede ghd Platinum-glattejern), da det klarede sig fænomenalt på alle kriterier. Det opvarmes hurtigt til den optimale temperatur, og så glatter og krøller det håret på meget kort tid. Testpanelet var desuden enige om at ghd glattejernet var nemt og enkelt at bruge, hvilket skyldes manglen på knapper og unødvendige ekstra-funktioner.

Helsingborgs Dagblad – HD.se (8. februar 2014)

Svenske HD.se fik i februar 2014 foretaget en test af seks forskellige glattejern i samarbejde med WiseGuide, en svensk organisation specialiseret i produkttest.

Hvert glattejern blev i testen vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Design
 • Pris

Således er glattejernene testet ud fra forskellige kriterier, som har givet en samlet bedømmelse, der efterfølgende sammenholdes med hinanden.

L’oreal Professional & Rowenta Steampod blev bedst i test, mens både Remington Keratin Therapy Pro og ghd Eclipse blev topscorere. ghd Eclipse havde testens hurtigste opvarmningstid og bedste design, men blev altså ikke bedst i test, grundet den lidt høje pris.

HerCampus.com (17. januar 2014)

De to makeup- og stylingeksperter, Kornelia og Samantha, blogger på HerCampus om mode, skønhed og emner, der interesserer dem.

De har således også testet et ghd V Gold Classic glattejern, og du kan i blogindlægget se en række billeder af tilbehøret, glattejernet og en lang række forskellige frisører og styles, som alle er frembragt med ovennævnte glattejern fra ghd.

Konklusionen er at ghd V Gold Classic er et særdeles godt køb på trods af den høje pris, især hvis du glatter hår en eller flere gange om dagen.

Du kan læse hele testen, se alle billederne og læse pigernes anbefalinger ved at klikke dig ind på deres hjemmeside via ovenstående link.

Allure.com (2014)

Allure er et amerikansk mode- og skønhedsmagasin med hovedkontor centralt i New York. Her har de fingeren på pulsen med modeverdenen, og analyserer løbende på tendenser og nye produkter.

De mange glattejern fra ghd har med deres indtog i USA taget forbrugerne med storm, og de har hurtigt fået et godt ry og oplevet stor efterspørgsel på den anden side af Atlanterhavet.

Magasinet anbefaler blandt andet ghd Eclipse som værende et suverænt glattejern til dig der ofte glatter hår eller laver krøller/bølger. Det roses for at være nænsomt og let at bruge, og er således blevet belønnet med en “Best of Beauty 2014”-award, som kun gives til de absolut bedste produkter i deres respektive kategorier.

Du kan læse mere om ghd Eclipse hos Allure.com, hvor du også finder en vurdering af hvad der gør netop dette glattejern bedre end andre.

Bäst-i-Test.se (2014)

I denne glattejern test har eksperterne undersøgt og vurderet fire forskellige glattejern ud fra hvor godt de fungerer, hvor effektive de er at arbejde med og hvor robuste de føles.

Ikke overraskende får ghd IV Styler en anbefaling som bedste premiumvalg, hvilket blandt andet skyldes den særdeles høje byggekvalitet og de gode egenskaber. Glattejernet anbefales blandt andet til hverdagsbrug, hvor det er både effektivt og skånsomt i brug.

Testfazit (2014)

Det tyske testmagasin indsamler og analyserer tendenser og bedømmelser fra det tyske marked, og har således også foretaget en vurdering af hvilke glattejern der er de bedste på markedet i 2014-2015.

Testfazit udnævner Braun Satin Hair 7 som bedst i test med en samlet score på 95 %, mens Remington S9500 og GHD V Gold Classic også får en høj score på henholdsvis 92 % og 91 %.

Du kan læse en fyldestgørende anmeldelse af de enkelte glattejern i denne test, som går særdeles godt i detaljer med alle testede produkter.

Dailymail (22. maj 2013)

Med overskriften “Are £200 hair straighteners as slick as they claim? FEMAIL puts them to the test” har Dailymail valgt at undersøge, om de dyre glattejern fra blandt andet ghd er pengene værd.

Mark Smith arbejder til dagligt som Senior Stylist hos John Frieda, og han er blevet bedt om at teste en række af de nye glattejern fra blandt andet Cloud Nine, ghd, L’oreal og Nicky Clarke.

ghd Eclipse indgår i denne test, hvor Mark roser glattejernet for at være fantastisk simpelt i brug, uden dikkedarer og med et fantastisk glat og skinnende hår som resultat.

Du kan læse mere om alle modellerne og få ekspertens bud på, hvad du skal gå efter i denne artikel fra britiske Dailymail.

Pricerunner (15. september 2011)

Pricerunner er nok mest kendt for at sammenligne priser på alverdens produkter, men de har også en sektion med blandt andet forbrugertest og nyheder.

Således har fire forskellige glattejern været til test hos et panel, der har undersøgt hvorvidt de kan levere hvad de lover.

ghd IV Styler bliver bedst i test med 5/5 stjerner, og vinder på at være det lækreste og bedste glattejern ud af de fire testede modeller. Det er blandt andet nemt og effektivt at bruge, og så virker det skånsomt mod hårbunden og fingrene.

Du kan læse mere om de fire testede glattejern ved at klikke dig ind på ovenstående link.

Stiftung Warentest – Test.de (17. juni 2011)

Den store tyske testportal er kendt for at teste alverdens produkter med en seriøst og videnskabelig tilgang til de mange forskellige produkter. De foretager nogle af de mest omfattende test i Europa, og flere medier bruger dem som kilde, når de skal rapportere om de bedste produkter i en bestemt kategori.

I deres glattejern test fra 2011 indgår i alt 12 foreskellige modeller, som er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Styling 30 %
 • Effektivitet 25 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Sikkerhed 10 %

I testen placerer Braun Satin Hair 7 og ghd IV Styler sig i toppen med hver deres særdeles gode bedømmelse. Det er især det endelige stylingresultat der udløser ros, men også glattejernenes nænsomme udformning og opvarmning af håret udløser positive tilbagemeldinger fra laboratoriet.

Du kan læse hele testen og få overblik over resultaterne ved at oprette et betalt medlemsskab hos Test.de.

Fra den store tyske testportal har vi også anvendt tests af Remington 77 og Braun 7 ST780.

Testen er udført: december 2018

Du kan se testen her

Pudderdåserne.dk (28. maj 2011)

Test af ghd V Gold Classic.

Pudderdåserne tester løbende nye skønhedsprodukter, som de giver deres ærlige mening om.

De har blandt andet haft ghd V Gold Classic til test, og det er der kommet en særdeles positiv anmeldelse ud af.

Du får indblik i glattejernets funktioner, og så kan du se en række billeder af produktet og udseende efter brug. God og brugbart anmeldelse,  hvis du overvejer køb af et ghd glattejern.

Smartson (25. januar 2011)

Det svenske test- og forbrugermagsin Smartson, har i januar 2011 foretaget en test af 8 forskellige glattejern.

Alle glattejernene er blevet testet på forskellige hårtyper og over en længere periode.

Glattejernene er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Design
 • Funktioner
 • Kapacitet
 • Kvalitet
 • Pris

I testen bliver Grundig HS7830 bedst i test, da det er både effektivt og skånsomt i brug. Remington S8670 anbefales som godt køb, mens flere andre glattejern generelt klarer sig godt i testen. Kun Babyliss 2020CE og Philips HP4698 falder igennem og dumper på mangelfuldt design og dårligt resultat.

Icakuriren (7. december 2010)

Det svenske forbrugermagasin Icakuriren foretog en test af 5 forskellige glattejern tilbage i 2010.

Testen er foretaget af to erfarne glattejernsbrugere, so har testet glattejernene ud fra hvor praktiske de er at anvende. Glattejernenes produktegenskaber er ligeledes blevet vurderet.

Gama Italy Professional glattejernet bliver bedst i test, og roses for at have et godt greb og nogle behagelige varmeplader, som får glattejernet til at glide let og ubesværet gennem håret.

Babyliss Pro 230 får en købsanbefaling og 4/5 stjerner, da det er billigt og nemt at anvende. Det glider ligeledes gennem håret, og så bemærkes det at der er indbygget en autosluk funktion, som øger sikkerheden. I dag er autosluk funktionen indbygget i stort set alle glattejern.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar