Et fuglefoderhus skaber liv i din have og hjælper naturens fugle gennem en kold vinter. Fuglefoderhuset fås i mange varianter, og du kan således vælge mellem stilrene modeller i vedligeholdelsesfri materialer eller klassiske huse i træ.

Vi har samlet vores 18 favoritter herunder, så du kan blive inspireret:

Fuglefoderhus i fyrretræ på trefod

Dette flotte fuglefoderhus er lavet af Trixie Natura. Det står på en trefod af imprægneret fyrretræ, og selve foderhuset er ligeledes lavet af imprægneret fyrretræ.

Formen er sekskantet, og på taget er der tagpap som sørger for at holde fuglefoderet tæt. Måden hvorpå benene skråner, betyder at fuglefoderhuset står godt og stabilt i næsten al slags vejr.

Indvendigt er et gennemsigtigt cylinder, hvori foderet opbevares. Der er således en indbygget foderautomat, som nemt påfyldes via en åbning i taget.

 • Materialer: Imprægneret fyrretræ
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Trixie Natura fuglefoderhuset hos Petdreams

Ryom Panorama – stort fuglefoderhus med LED-lys

Ryom Panorama er et rummeligt, flot og moderne fuglefoderhus. Det har indbygget LED-lys, som automatisk aktiveres efter mørkets frembrud. På den måde kan du altid se fuglefoderhuset og aktiviteten omkring det, hvilket kan være hyggeligt på de mørke dage.

Fuglefoderhuset har både foderbord og en frødispenser, som kan fyldes med cirka 3 kilo frøblanding. På den måde er du sikker på at fuglene ikke løber tør. Langs siderne er der monteret plastvinduer, så du kan kigge ind samtidig med at fuglene kan spise i læ for vind og vejr.

Taget på fuglefoderhuset er af metal, og der er en lille åbning til påfyldning af frøblanding.

 • Materialer: Træ med tag af metal
 • Velegnet til: Større og lukkede haver

Se pris på Ryom Panorama fuglefoderhuset hos 10-4 Byggemarked

Garden Life Odense – fuglefoderhus med jordspyd

Garden Life Odense er et flot rundt fuglefoderhus med en metalbakke indvendigt til frø, mejsebolde og hvad du ellers lægger ud til fuglene.

Taget er ligeledes rundt og lavet af metal, hvilket sikrer en god holdbarhed og et tørt foderbræt. Diameteren på taget er 40 centimeter, og der medfølger et jordspyd i sortmalet stål.

Selve fuglefoderhuset er lavet af gran, som efterfølgende er sortmalet. På grund af jordspyddet tåler dette fuglefoderhus placeringer på mere ugæstfri områder, hvor der ellers normalt kan være stærk blæst.

 • Materialer: Træ og metal
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Garden Life Odense fuglefoderhuset hos 10-4 Byggemarked

Garden Life Paris – sort fuglefoderhus med jordspyd

Garden Life Paris er et smukt og stilrent fuglefoderhus, som passer perfekt ind i de fleste haver. Det er stilrent og sætter kun et minimalt aftryk på haven, så fuglene kan nyde næringsrige frø uden at du behøver have et stort og prangende foderhus stående i haven.

Dette fuglefoderhus fås med jordspyd, som sikrer en god og stabil base. Der er skråt ståltag på foderhuset, mens selve konstruktionen er af sortmalet træ.

Foderbrættet kan bruges til alt fra æbler til fuglefrø og mejsekugler.

 • Materialer: Træ og metal
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Garden Life Paris fuglefoderhuset hos Haveglad

Garden Life Rome – fuglefoderhus med metaltag og jordspyd

Garden Life Rome har et flot afrundet tag, som passer perfekt ind i de fleste typer haver. Det står på et smart jordspyd, som giver et godt og stabilt grundlag for fuglefoderhuset.

I fuglefoderhuset er en metalbakke, hvori du kan lægge alt fra mejsebolde til friske æbler. Du kan således selv styre hvilke fugle du inviterer til frokost i haven.

Fuglefoderhuset har et afrundet metaltag, mens resten af konstruktionen er lavet af sortmalet træ.

 • Materialer: Træ og metal
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Garden Life Rome fuglefoderhuset hos Haveglad

Garden Life Stolen – specialdesignet fuglefoderbræt i stål

Dette fuglefoderbræt er et af de flotteste alternativer til det traditionelle fuglefoderhus, vi er stødt på. Det er både simpelt, men også ganske funktionelt.

I bunden af dette fuglefoderbræt er kanter af akryl, som sørger for at holde styr på det foder du har lagt ud til fuglene.

Fuglefoderbrættet er oprindeligt designet af Morten Kristoffersen, og det er lavet af stål som har fået en sort pulverlakering. Det hænger flot i alle træer eller under halvtag, og kan både bruges i små og store haver.

 • Materialer: Stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Stolen foderbrættet hos Haveglad

Garden Life Dome Black – hængende fuglefoderhus

Dome Black er et flot og stilrent fuglefoderhus, som er perfekt til det nybyggede funkishus. Det ophænges i nærmeste træ eller under et halvtag, hvorfra fuglene kan nyde et godt og næringsrigt måltid.

Inde i fuglefoderhuset er der kanter hele vejen rundt, som sikrer at foderet ikke ryger på jorden. Der er desuden et lille metalspyd i midten, så du kan sætte et stykke frugt fast som fuglene kan nippe til.

Fuglefoderhuset er af den mindre størrelse, og måler således 28 centimeter i diameter. Dets tag er lavet af stål, og resten af konstruktionen er af træ.

 • Materialer: Træ og stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Garden Life Dome Black fuglefoderhuset hos Coop

Garden Life Dome Oak – fuglefoderhus med sort tag og ben i massiv eg

Dome-fuglefoderhuset fås ikke kun i en sort variant, men også i en variant i massiv eg med stander. Dermed behøver du ikke have træer i haven for at nyde fuglelivet, da du blot skal stille det ud på græsset.

Fuglefoderhuset er umalet, men egetræet har fået en oliebehandling. Det gør træet lidt mørkere, samtidig med at det bliver modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Taget på fuglefoderhuset er af stål.

Fuglefoderhuset optager et areal på 35 centimeter i diameter, og måler 126 centimeter i højden. Det egner sig bedst til områder, som ikke er alt for udsatte for hård blæst.

 • Materialer: Træ og stål
 • Velegnet til: Større og lukkede haver

Se pris på Garden Life Dome Oak fuglefoderhuset hos Coop

Garden Life Helsingør – fuglefoderhus i massiv eg til ophæng

Dette fuglehus har et flot og klassisk look, som passer perfekt ind i den store have med masser af frodig natur.

Fuglefoderhuset har et tag belagt med tagpap, og er lavet af massivt oliebehandlet egetræ. Det fremstår således flot og robust, med kanter hele vejen rundt til at holde foderet inde på foderbrættet.

Fuglefoderhuset har ingen stander, men kan enten ophænges eller monteres på en stander. Denne kan enten købes, eller du kan lave den selv. Foderhuset har en diameter på 45 centimeter, og hører således til de større af sin slags.

 • Materialer: Massiv eg
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Garden Life Helsingør fuglefoderhuset hos Coop

Twilight – fuglefoderhus der lyser op om natten

Twilight-Fuglefoderhus

I den mørke tid er det skønt med noget, der kan lyse op i haven. Twilight fuglefoderhuset er bygget i en gennemsigtig konstruktion, som er belyst med 4 små LED-pærer. Ved hjælp af et indbygget skumringsrelæ tænder LED-pærerne automatisk når det bliver mørkt, og dit fuglefoderhus vil lyse flot op i haven så du kan følge fugles færd selvom det er ved at blive mørkt.

Det flotte fuglefoderhus er fremstillet i akryl-/ABS-plast, og huset og bundpladen kan adskilles for nem rengøring. I bundpladen findes desuden drænhuller, så vand kan løbe væk.

Twilight-foderhuset kan enten placeres på en plan overflade eller monteres på en træstolpe. Påfyldning af frø sker gennem skorstenen, hvor låget nemt fjernes så der kan fyldes på. Der kræves 2 D-batterier for at fuglefoderhuset kan lyse.

 • Materialer: Akryl-/ABS-plast
 • Indbygget LED-lys (kræver 2 D-batterier)
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Twilight fuglefoderhuset hos Coolstuff

Fuglefoderhus fra Eva Solo til montering på vindue

Eva-Solo-Vindues-Fuglefoderhus

Hvis du vil have fuglene helt tæt på, kan du købe dette smarte fuglefoderhus fra Eva Solo. Det er et lille rundt hus med et stykke dobbeltklæbende 3M-tape bagpå, som du fastgør på en jævn overflade. Det kan være et vindue eller en metalplade, så længe det er en hård og ensformig overflade.

Den lille foderkugle er lavet i frostsikret glas og tåler rengøring i opvaskemaskinen. Dermed er den sikret mod kolde vinternætter og særdeles nem at rengøre, hvilket er en fordel i en travl familie.

Fuglefoderkuglen rummer en lille håndfuld foder, og den kan nemt tilgås af de små fugle. Det anbefales at sætte den i nogenlunde læ for vind og vejr, og gerne så den sidder over en blød græsplæne eller lignende, hvis nu den skulle falde ned.

 • Materialer: Frostsikret glas
 • Velegnet til: Alle slags haver

Se pris på vinduesmonteret Eva Solo fuglefoderhuset hos KopK

Hængende fuglefoderhus formet som hytte

Trixie-Natura-Fuglefoderhus

Dette klassiske fuglefoderhus er både robust og holdbart. Det er formet som en sekskantet hytte med højt tag og flere indgange, så flere fugle kan spise samtidig. Foderet er dog skærmet godt af fra taget og siderne på trods af den lette adgang, så det holder sig friskt og tiltrækkende for fuglene.

Til fuglefoderhuset medfølger en holder så det kan hænges fra et træ eller et tag, men du kan også montere det på en stander. Det er et vejrbestandigt foderhus med tagpap på taget og konstruktion i imprægneret fyrretræ, som holder mange år i haven.

 • Materialer: Imprægneret fyrretræ
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Trixie Natura fuglefoderhuset hos PetDreams

Koziol Pi:p – fuglefoderhus i limegrøn farve

Koziol-P-ip-Fuglefoderhus

Det flotte Koziol Pi:pp fuglefoderhus har et helt særpræget look, som mest af alt minder om en flyvende tallerken. Det har desuden en frisk grøn farve, som lyser op i en have, som ikke er særlig levende om vinteren.

Langs siderne finder du flere ovale åbninger, hvor de små fugle med lethed kan lande og tage for sig af foderet. Som en del af designet er foderet fordelt i en smal rende, hvor fuglene ikke kan være. Dermed kan de ikke hoppe ind og stå i selve foderet, så du undgår at fuglene forurener det.

Fuglefoderhuset hænges op i en tynd snor, så det ser ud som om det svæver.

 • Materialer: Plast
 • Velegnet til: Mindre og lukkede haver

Se pris på Koziol Pi:p fuglefoderhuset hos Dubuy

Wildlife Garden fuglefoderhus formet som et rigtigt hus

Wildlife-Garden-Fuglefoderhus

Hvis du ønsker fugle i haven året rundt, kan du med fordel købe en redekasse og et fuglefoderhus. Med fuglefoderhuset fra Wildlife Garden får du dog begge dele i en rigtig flot samlet løsning.

Fuglefoderhuset fra Wildlife Garden har et fint lille fuglefoderbræt på facaden med plads til to fugle ad gangen, mens der øverst i gavlen er indgang til en redekasse, så fuglene kan flytte ind i foråret.

Du kan selv vælge om du vil montere fuglefoderhuset på en stole, mod et træ eller mod husmuren, og det kan nemt flyttes rundt efter behov ved hjælp af det medfølgende beslag til ophængning.

Foderhuset er lavet i træ, og der er indbygget en smart anordning til foderet, så det holder sig tørt og friskt i vind og vejr.

 • Materialer: Træ
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Wildlife Garden fuglefoderhuset hos Sille & Sylvester

Eva Solo foderbræt med glaskuppel til foder

Eva-Solo-FuglefoderbraetDet moderne fuglefoderbræt fra Eva Solo har et flot og enkelt design. Det står på et 112 centimeter langt spyd i rustfrit stål, hvilket betyder at du altid kan finde et sted at placere dette foderbræt.

Den flotte glaskuppel giver læ til de spisende fugle og sikrer at frøene holder sig tørre. Den kan desuden fyldes helt op, så der er rigeligt med frø til alle havens fugle. I alt er der plads til cirka 2 liter frø.

Den sorte platform er lavet i plastik, og tåler maskinvask. Dermed er den nem at holde ren.

 • Materialer: Rustfrit stål, glas og plastik
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Eva Solo fuglefoderhuset hos Haveglad

Blomus Fuera fuglefoderstand – helårs foderhus i rundt design

Blomus-FuglefoderhusDette smukke fuglefoderhus fra tyske Blomus kan bruges hele året. Om sommeren kan taget afmonteres og erstattes af det medfølgende bræt. Fadet kan så bruges som fuglebad, mens du kan lægge frisk frugt og andet på brættet. Om vinteren sættes taget så på igen, og fadet fyldes med næringsrige kerner og frø.

Langs kanten på fadet er en rund sort plastkant, som fuglene kan sidde på, når de enten skal spise eller bade.

Fuglefoderhuset er lavet i rustfrit stål, og standeren i massivt træ, hvilket står i flot kontrast med hinanden.

 • Materialer: Massivt træ og rustfrit stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver, helårsbrug

Se pris på Blomus Fuera fuglefoderhuset hos Dubuy

Blomus Nido – foderbræt til mejsebolde

Blomus-FuglefoderstandDet utraditionelle design på dette fuglefoderbræt bryder med almindeligt design og haveindretning, og tilfører et spændende tvist til haven.

Standen er lavet i rustfrit stål fra top til bund, og er således meget holdbar. Det åbne design betyder desuden mindre rengøring, og du kan derfor nøjes med at hænge en mejsebold op i ny og næ, og nyde tilstedeværelsen af fugle i haven året rundt.

Et godt valg til dig der ønsker en stilren og diskret løsning til mejsebolde og frisk frugt.

 • Materialer: Rustfrit stål
 • Velegnet til: Store og små haver med små fugle

Se pris på Blomus Nido fuglefoderstanden hos Dubuy

Menu Barcelona – fuglefoderhus i træ med vandbassin

Menu-Barcelona-Fuglefoderhus

Menu Barcelona er fuglefoderhuset til haven, hvor kun det bedste er godt nok. Det er et rigtigt luksusfoderhus, hvor der både er bassin til vand og en holder til frugt. Fuglefoderhuset er med andre ord en lille skulptur i sig selv grundet det arkitektoniske design, som er inspireret af Mies van der Rohes mesterværk Barcelona Pavillon fra verdensudstillingen i 1929.

Inde under halvtaget er monteret to spyd, som kan bruges til at fastgøre frugt om sommeren og fede mejsebolde om vinteren, så fuglene kan få den rette næring året rundt. Det lille bassin kan desuden fyldes med vand, så fuglene kan nyde et lille bad efter de har spist.

Foderbrættet er lavet af akacietræ, som er en robust træsort der holder godt i det danske klima.

 • Materialer: Akacietræ og pulverlakeret stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Se pris på Menu Barcelona fuglefoderhuset hos Stormagasinet

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar