hero-image

Fuglefoderhus guide – 7 flotte modeller til havens fugle

Et fuglefoderhus skaber liv i din have og hjælper naturens fugle gennem en kold vinter. Fuglefoderhuset fås i mange varianter, og du kan således vælge mellem stilrene modeller i vedligeholdelsesfri materialer eller klassiske huse i træ.

Vi har samlet vores 7 favoritter herunder, så du kan blive inspireret:

Garden Life Dome Oak
fuglefoderhus med sort tag og ben i massiv eg

Dome-fuglefoderhuset fås ikke kun i en sort variant, men også i en variant i massiv eg med stander. Dermed behøver du ikke have træer i haven for at nyde fuglelivet, da du blot skal stille det ud på græsset.

Fuglefoderhuset er umalet, men egetræet har fået en oliebehandling. Det gør træet lidt mørkere, samtidig med at det bliver modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Taget på fuglefoderhuset er af stål.

Fuglefoderhuset optager et areal på 35 centimeter i diameter, og måler 126 centimeter i højden. Det egner sig bedst til områder, som ikke er alt for udsatte for hård blæst.

Mere om Garden Life Dome Oak

Detaljer

 • Materiale: Træ og stål
 • Velegnet til: Større og lukkede haver

Gardenlife Munkebo fuglefoderhus med stander
Tiltræk fugle til haven hele året rundt

Frishop
463 Kr.
Frishop kører Black Week

Gardenlife Munkebo fuglehus er et klassisk, rektangulært fuglebræt med stander. Standeren er lavet af robust, olieret egetræ, mens taget er lavet af tagpap.

Gardenlife Munkebo fuglehus egner sig fremragende til både sommer og vinter, så du kan have glæde af at tiltrække fugle til din have hele året rundt. Du kan lægge forskelligt foder og frø i fuglebrættet og på denne måde tiltrække fugle af forskellig art og størrelse.

Mere om Gardenlife Munkebo fuglefoderhus med stander

Detaljer

 • Materiale: Egetræ
 • Mål: 38 x 38 x 120 cm

Gardenlife Eiffel foderhus
Foderhus med fin fodersilo i plast

Gardenlife Eiffel foderhus er et klassisk, firkantet fuglefoderhus, som egner sig perfekt til at tiltrække forskellige arter og størrelser fugle. Foderhuset er lavet i oliebehandlet egetræ, som er et yderst robust materiale, og foderhusets tag er galvaniseret.

I Gardenlife Eiffel foderhus er der placeret en fodersilo, som er lavet af klar akryl (plast). Denne er en smart og elegant måde for dig at komme til at fodre fuglene i din have.

En stander til foderhuset medfølger ikke.

Mere om Gardenlife Eiffel foderhus

Detaljer

 • Materiale: Egetræ
 • Mål: 29 x 29 x 37 cm

Garden Life Paris
sort fuglefoderhus med spyd

Frishop
399 Kr.
Frishop kører Black Week

Garden Life Paris er et smukt og stilrent foderhus til fugle, som passer perfekt ind i de fleste haver. Det er stilrent og sætter kun et minimalt aftryk på haven, så fuglene kan nyde næringsrige frø uden at du behøver have et stort og prangende foderhus stående i haven.

Dette fuglefoderhus fås med jordspyd, som sikrer en god og stabil base. Der er skråt ståltag på foderhuset, mens selve konstruktionen er af sortmalet træ.

Foderbrættet kan bruges til alt fra æbler til fuglefrø og mejsekugler.

Mere om Garden Life Paris

Detaljer

 • Materiale: Træ og metal
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Garden Life Stolen
specialdesignet fuglefoderbræt i stål

Frishop
Lagerstatus Ukendt
Frishop kører Black Week

Dette fuglefoderbræt er et af de flotteste alternativer til det traditionelle fuglefoderhus, vi er stødt på. Det er både simpelt, men også ganske funktionelt.

I bunden af dette fuglefoderbræt er kanter af akryl, som sørger for at holde styr på det foder du har lagt ud til fuglene.

Fuglefoderbrættet er oprindeligt designet af Morten Kristoffersen, og det er lavet af stål som har fået en sort pulverlakering. Det hænger flot i alle træer eller under halvtag, og kan både bruges i små og store haver.

Mere om Garden Life Stolen

Detaljer

 • Materiale: Stål
 • Velegnet til: Større og åbne haver
KitchenOne
499 Kr.
KitchenOne kører Black Week

Det moderne fuglefoderbræt fra Eva Solo har et flot og enkelt design. Det står på et 112 centimeter langt spyd i rustfrit stål, hvilket betyder at du altid kan finde et sted at placere dette foderbræt.

Den flotte glaskuppel giver læ til de spisende fugle og sikrer at frøene holder sig tørre. Den kan desuden fyldes helt op, så der er rigeligt med frø til alle havens fugle. I alt er der plads til cirka 2 liter frø.

Den sorte platform er lavet i plastik, og tåler maskinvask. Dermed er den nem at holde ren.

Mere om Eva Solo foderbræt med glaskuppel til foder

Detaljer

 • Materiale: Rustfrit stål, glas og plastik
 • Velegnet til: Større og åbne haver

Garden Life Odense
fuglefoderhus med jordspyd

Frishop
319 Kr.
Frishop kører Black Week

Garden Life Odense er et flot rundt fuglefoderhus med en metalbakke indvendigt til frø, mejsebolde og hvad du ellers lægger ud til fuglene.

Taget er ligeledes rundt og lavet af metal, hvilket sikrer en god holdbarhed og et tørt foderbræt. Diameteren på taget er 40 centimeter, og der medfølger et jordspyd i sortmalet stål.

Selve fuglefoderhuset er lavet af gran, som efterfølgende er sortmalet. På grund af jordspyddet tåler dette fuglefoderhus placeringer på mere ugæstfri områder, hvor der ellers normalt kan være stærk blæst.

Mere om Garden Life Odense

Detaljer

 • Materiale: Træ og metal
 • Velegnet til: Større og åbne haver

FAQ

Hvad gør et fuglehus bedst?
Et godt fuglehus kan være mange forskellige ting. Ønsker du dog et godt og funktionelt fuglehus, der kan stå alle steder i haven, skal du investere i et Gardenlife Munkebo fuglehus i egetræ på stander. Fuglehuset kan tiltrække et hav af forskellige fugle hele året rundt.
Er fuglehuse gode for miljøet?
Du kan finde mange forskellige fuglehuse, der er yderst gode for miljøet. De kan være med til at øge antallet af fugle i dit nærområde – lige netop det er ekstra godt for miljøet. Passer du godt på dit fuglehus, kan det bruges i mange år og forurener derfor ikke.
Hvilken retning skal et fuglehus vende?
Du tror det måske ikke, men det kan have stor betydning, i hvilken retning indgangshullet til fuglene peger. For at fuglehuset får den helt rette temperatur, skal indgangshullet optimalt set pege i nordøstlig retning. Nogle fugle kan sagtens klare sig i et hvilket som helst fuglehus, mens andre kræver mere.
Hvad skal jeg putte i et fuglehus for at tiltrække fugle?
Du kan putte forskellige ting i dit fuglehus for at tiltrække fugle. Du kan variere fodret, og putte noget nyt i hver dag. Derudover kan du vælge at putte æble, bær, solsikke-og hampfrø i fuglehuset. Fugle elsker de madvarer, og du vil med sikkerhed få mange nye gæster i fuglehuset.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme