Med en frituregryde i køkkenet kan du lave dine egne sprøde pomfritter, rodfrugter, chips og andre lækre sager til en hyggelig aften med dig selv eller familien. Den er nem at bruge og giver maden den perfekte kulør og sprødhed hver gang.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater og fundet i alt 5 gode frituregryder. To af dem kan lave fedtfattig mad ved brug af kun én skefuld olie – læs mere længere nede i artiklen.

Her er vores top 3 over bedste frituregryder lige nu:

Tefal Easy Pro – testvinder med bedste samlede bedømmelse

Tefal-Easy-Pro-Frituregryde
Tefal Easy Pro bliver testvinder med højeste samlede bedømmelse, da den klarer sig bedst ud af en række udvalgte frituregryder.
Bedste pris: 688,00 (Coop)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Icakuriren

Derfor anbefaler vi Tefal Easy Pro: Denne frituregryde er af den klassiske type, som påfyldes valgfri madolie for at tilberede din mad. Tefal Easy Pro klarer sig samlet set bedst i testen hos Tænk og Råd & Rön, hvor den også bliver vurderet som værende bedst i test. Frituregryden udmærker sig blandt andet ved at have gode stegeegenskaber, og en god koldzone, der gør at gamle krummer ikke overføres til ny mad. Brugervenligheden er ligeledes god og Tefal Easy Pro er nem at gøre ren, montere og arbejde med. Alt i alt et rigtig godt køb til prisen.

Om: Frituregryden fra Tefal har et klassisk firkantet design med en udvendig konstruktion af rustfrit stål og plastben med hjørner, der løfter eventuelle varme elementer i en sikker afstand fra overfladen. Frituregryden betjenes ved hjælp af en drejeknap bagest, hvor du kan aflæs status ud fra dioderne.

Easy Pro frituregryden har en indvendig beholder med koldzone nederst og kapacitet til 3 liter madolie. Stegekapaciteten anslås af producenten til op til 1000 gram, men testpanelet hos Råd & Rön vurderer den optimale mængde til 450 gram. Frituregryden kan indstilles til at opvarme maden ved temperaturer mellem 170 og 190 grader.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Op til 1.000 gram
 • Oliekapacitet: 3 liter
 • Justerbar termostat (170-190 grader)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
649,00 kr. 39,00 kr. 688,00 kr. Til butik »

OBH Pro Digital – billig testvinder med gode egenskaber

OBH-Nordica-Pro-Digital-Frituregryde
OBH Pro Digital klarer sig rigtig godt i test hos Tænk og Råd & Rön. Den er samtidig den billigste frituregryde i top 5, nem at bruge og giver et flot ensartet resultat hver gang.
Bedste pris: 428,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi OBH Pro Digital: Denne frituregryde er også af den klassiske type, som skal påfyldes madolie for at tilberede din mad. OBH Pro Digital klarer sig rigtig godt i testen hos Tænk og Råd & Rön, hvor tilberedningen af pomfritter gav et sprødt og flot resultat. Koldzonen fungerer godt, og krummer ligger ikke og bliver forbrændte. Frituregryden er desuden effektiv, nem at rengøre og sikker i brug. Faktisk opnår denne frituregryde den laveste udvendige temperatur på kun 44 grader, hvilket er rigtig godt i en familie med små nysgerrige børnefingre.

Om: Frituregryden fra OBH Nordica har et klassisk design med en yderkonstruktion af rustfrit stål hele vejen rundt og fire ben, der løfter frituregryden en centimeter op fra overfladen den står på. Den betjenes ved hjælp af panelet bagest, hvor et indbygget LCD-display giver oplysninger om temperaturen og andre indstillinger.

Pro Digital frituregryden har en indvendig beholder i rustfrit stål med koldzone nederst og en kurv med plads til op mod 700 gram pomfritter. Både kurv, håndtag, indvendig beholder, kabinet og låg tåler opvask i maskine.

Denne frituregryde kan indstilles til en temperatur mellem 130-190 grader, så der er gode muligheder til at finde den rette temperatur til netop den olie du anvender.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Op til 700 gram
 • Oliekapacitet: 4 liter
 • Justerbar termostat (130-190 grader)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
428,00 kr. 0,00 kr. 428,00 kr. Til butik »
499,00 kr. 0,00 kr. 499,00 kr. Til butik »
463,00 kr. 39,00 kr. 502,00 kr. Til butik »
599,00 kr. 39,00 kr. 638,00 kr. Til butik »

Fritel FR1355 – rummelig topscorer fra tysk producent

Fritel-fr1355-Frituregryde
Fritel FR1355 kan tilberede op til 1 kg ad gangen. Den klarer sig rigtig godt i test hos Tænk og Råd & Rön, hvor den får høje karakterer for betjening og effektivitet.
Bedste pris: 505,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Fritel FR1355: Hos Tænk og Råd & Rön er denne frituregryde den mest rummelige i top 4. Den kan tilberede op til 1 kg ad gangen og giver en af testens flotteste resultater ved maksimal kapacitet. Den er desuden nem at betjene og effektiv, og så bliver den højst 55 grader varm på udvendige overflader. Koldzonen fungerer også godt på denne model, og nedfaldne krummer bliver ikke forbrændte. Den har ikke noget display som modellen fra OBH, men temperaturen kan indstilles til mellem 110 og 190 grader via drejeknap.

Om: Fritel FR1355 er en rummelig frituregryde med kapacitet til at tilberede op til 1 kg ad gangen. Det giver mulighed for at tilberede pomfritter eller andre madvarer til hele familien hurtigt og nemt. Frituregryden fra Fritel bruger desuden kun 3 liter olie i den indvendige stålbeholder.

Som med frituregryden fra OBH kan flere af delene aftages og vaskes i opvaskemaskinen, hvilket gør det nemt at holde den ren. Der er ikke noget indbygget display, til gengæld kan du justere temperaturen mellem 110 og 190 grader ved hjælp af drejeknappen i betjeningspanelet.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Op til 1 kg
 • Oliekapacitet: 3 liter
 • Justerbar termostat (110-190 grader)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
505,00 kr. 0,00 kr. 505,00 kr. Til butik »
615,00 kr. 0,00 kr. 615,00 kr. Til butik »
939,00 kr. 0,00 kr. 939,00 kr. Til butik »
999,00 kr. 39,00 kr. 1.038,00 kr. Til butik »

Philips Airfryer XL HD9240/90 – smart og fedtfattigt alternativ til frituregryden

Philips-Airfryer-HD9240-Frituregryde
Philips Airfryer er et rigtig godt alternativ til den populære Tefal ActiFry, og maden tilberedes også her med varm luft. Airfryer bliver testvinder hos Tænk og er nem at bruge.
Bedste pris: 1.599,00 (Coop)

 • Testvinder – Tænk
 • 5/6 stjerner – DinSide

Derfor anbefaler vi Philips Airfryer XL HD9240/90: Denne varmluftgryde klarer sig så godt i test, at den bliver testvinder hos Tænk. Derudover klarer søstermodellen HD9220 sig også godt i test hos DinSide.no. Det er en simpel frituregryde med varmluft, og du kan indstille både temperatur og tidsforbrug, så det passer til netop det du ønsker at tilberede. Philips Airfryer roses for at være nem og enkel at bruge, og så tilbereder den maden hurtigt og flot. Med kapacitet på op til 1,2 kg er Philips Airfryer et godt køb til familen på 2 voksne og 2 børn.

Ekstra tilbehør: Hos Philips Danmark kan du købe tilbehør til din Airfryer – blandt andet en ekstra madkurv, kurvdeler m.m. Denne model er dog stadig ny på markedet, og tilbehørsdelene er endnu ikke udrullet i sortimentet.

Om: Philips Airfryer er et godt alternativ til den traditionelle frituregryde. Her behøver du ikke bruge olie, men du kan med fordel bruge en enkelt skefuld til dine pomfritter eller chips, hvis de skal være helt sprøde.

Philips maskinen fungerer ved at du tager fat om håndtaget, holder en knap inde og trækker en skuffe ud. I denne skuffe skal du lægge de råvarer du ønsker tilberedt. Herefter sætter du skuffen ind igen, hvorefter du indstiller temperatur og timer. Philips Airfryer begynder nu at fordele varm luft ned over dine råvarer, som tilberedes hele vejen rundt på grund af den konstante gennemstrømning af varm luft og den rist, det ligger på.

Når din mad er tilberedt kan du afmontere den indvendige madkurv fra skuffen, og alle aftagelige ikke-elektroniske dele kan gå direkte i opvaskemaskinen.

Philips Airfryer kan tilberede op til 1,2 kg ad gangen, og egner sig til alt fra pomfritter til kød og fisk.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Op til 1.200 gram
 • Oliekapacitet: Valgfrit (ca. 1 spiseskefuld til en portion)
 • Justerbar termostat (80-200 grader)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.599,00 kr. Til butik »
1.869,00 kr. 0,00 kr. 1.874,00 kr. Til butik »
1.599,00 kr. 0,00 kr. 1.874,00 kr. Til butik »

Tefal ActiFry – populært multitalent til sund madlavning

Tefals ActiFry-serie bruger en enkel spiseskefuld madolie per tilberedning, og resultatet bliver rigtig godt uanset hvad du tilbereder. Det konkluderer Gastromand m.fl.
Bedste pris: 754,00 (Skousen)

 • Anbefalet – Gastromand (4/6 stjerner)
 • Topscorer – Smartson
 • Anbefalet – Living Smart TV
 • Anbefalet – Loui & Bearnaisen

Derfor anbefaler vi Tefal ActiFry: Hvis du ønsker en sundere tilværelse, så er Tefal ActiFry et rigtig godt hjælpemiddel. Den er blevet voldsomt populær på det seneste, hvilket tildels kan tilskrives helsebølgen, men også dens unikke konstruktion, der gør det muligt at tilberede næsten hvad som helst ved brug af en enkelt spiseskefuld olie. Kartoffelbåde bliver eksempelvis lækkert sprøde på alle sider, da de langsomt vendes rundt i ActiFry under tilberedning, og kyllingelår/vinger bliver sprøde på alle sider. Den oser heller ikke som de klassiske frituregryder, så du undgår lugten af friture i hele køkkenet.

Jeg er ikke meget for det, men må indrømme at Actifry fungerer glimrende. Madnørder vil nok stemple den som en “wanna-be frituregryde” og det er det et eller andet sted nok også

– Familiefaren, Gastromand.dk

Video: Dansk anmeldelse af Tefal ActiFry – se den i aktion (af Living Smart TV)

Om: Med Tefal ActiFry kan du tilberede næsten hvad som helst uden brug af nævneværdige mængder fedtstof. Og da der kun kræves en enkelt spiseskefuld olie til en portion, kan du vælge en sund olie af høj kvalitet. Det er således ikke en rigtig frituregryde, men derimod et godt og fedtfattigt alternativ til den klassiske friturestegning, og så findes der næsten uendeligt mange opskrifter på nettet.

Tefal ActiFry har en indvendig udtagelig beholder med håndtag, hvori du lægger de råvarer, som skal tilberedes. Derefter fylder du skeen med olie og sætter maskinen igang. ActiFry begynder nu at rotere dine råvarer ganske langsomt, samtidig med at olie og varm luft fordeles jævnt i hele beholderen. Når timeren har nået nul, kan du tage beholderen ud og servere den færdigtilberedte mad i den.

I Tefal ActiFry kan du tilberede op til 1 kilo ad gangen, og alle udtagelige dele tåler maskinopvask.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Op til 1 kg
 • Oliekapacitet: 1 spiseskefuld (14 ml)
 • Timerfunktion (slukker ved endt tilberedning)
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
754,00 kr. 0,00 kr. 754,00 kr. Til butik »
754,00 kr. 0,00 kr. 754,00 kr. Til butik »
754,00 kr. 0,00 kr. 754,00 kr. Til butik »

Fedtfattig frituregryde – er den pengene værd?

Tefal ActiFry og Philips Airfryer er eksempler på fedtfattige frituregryder, der gør madlavningen nem og sund. De kan nemlig ikke kun bruges til fedtfattig/fedtfri tilberedning af pomfritter og fiskefilet, men også hundredvis af andre råvarer. Faktisk er der opstået en decideret ActiFry-bevægelse på Facebook, hvor mere end 9.000 brugere kan dele opskrifter til ActiFry med hinanden og få gode råd af andre ActiFry ejere.

En af de største fordele ved de fedtfattige frituregryder er naturligvis det faktum, at de kun bruger en lille mængde olie og dermed er sunde at anvende. Læg dertil at de er nemme at bruge og passer sig selv i det antal minutter du har forudindstillet, så har du en opskrift på sikker succes i køkkenet. Alting har dog sin pris, og de populære ActiFry og Airfryer maskiner er både dyre og klodsede.

For at give dig et overblik, vil vi opridse fordele og ulemper herunder:

Fordele ved fedtfattige frituregryder:

 • Mulighed for sund madlavning
 • Stort set alle råvarer kan tilberedes
 • Nemme at anvende
 • Oser ikke
 • Aftagelige dele kan maskinopvaskes

Ulemper ved fedtfattige frituregryder:

 • De er ikke “ægte” frituregryder
 • Prisen
 • Størrelsen og udseendet
 • Relativt højt støjniveau under brug
 • Langsomme (ift. traditionelle frituregryder)

Vores vurdering

De fedtfattige frituregryder er bestemt pengene værd, hvis du har i sinde at lægge dit liv og dine madvaner om til det sundere. Tefal ActiFry og Philips Airfryer kan med fordel bruges som et nemt og hurtigt alternativ til varmluftovnen og frituregryden, da du kan tilberede stort set alle råvarer fra grøntsager til kød i løbet af få minutter.

Og hvis du stadig ønsker at tilføre lidt olie for at give dine pomfritter den ønskede sprødhed, så kan du vælge en olie af høj kvalitet, da du kun skal bruge en lille mængde til hver portion.

Testkilder

I vores søgen efter de bedste frituregryder har vi undersøgt en række test og anmeldelser fra Danmark, Sverige og Norge. Herunder får du et overblik over alle de testresultater vi har undersøgt, så du selv kan gå på opdagelse i de enkelte resultater:

Icakuriren (19. september 2016)

Hos Icakuriren er 10 frituregryder blevet testet i september 2016. Det drejer sig om 6 traditionelle frituregryder til olie og 4, som benytter varmluft til at opvarme maden.

I testens samlede bedømmelse indgår følgende kriterier:

 • Tilberedning
 • Temperatur
 • Kvalitet
 • Brugervenlighed

I testen blev frituregryderne brugt til at tilberede pomfritter og rejer med en panering af æg, mel og vand.

Det konkluderes i testen at varmluftgryderne skuffer, og at de ikke er pengene værd. Det står dog i diametral modsætning til bl.a. Forbrugerrådet Tænk, som faktisk vurderer at Philips Airfryer er rigtig god. Hos Icakuriren klarer Philips Airfryer sig dog også fint, men ikke så godt som de almindelige frituregryder. Blandt de frituregryder der klarer sig bedst, finder vi en billig model fra Waves, med modelnavnet DF 107 086. Derudover klarer Tefal Easy Pro Fryer sig også godt i testen.

Du kan læse hele testen hos Icakuriren, hvor den er tilgængelig uden forudgående oprettelse af medlemsskab.

Tænk (21. marts 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i marts 2016 fået testet 12 forskellige frituregryder, der både varmer med varmluft og traditionel varm olie. Frituregryderne er blevet undersøgt og testet for at finde ud af om de lever op til producenternes anprisninger, ligesom det er blevet undersøgt hvor nemme og sikre de er at bruge.

I testen lægges der vægt på følgende kriterier:

 • Fritering 60 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Sikkerhed 5 %

Når frituregryderne rangeres i forhold til hinanden, bliver det tydeligt at de traditionelle modeller klarer sig bedst. Modellerne fra Tefal og OBH Nordica leverer således det bedste resultatet og er nemme at bruge, hvilket bringer dem op på henholdsvis første- og andenpladsen. Andenpladsen deles dog med Philips HD9240 Airfryer XL, som dog er testens dyreste model.

I bunden af testskemaet finder vi 2 modeller fra Tefal ActiFry, som blandt andet dumper på sikkerhed og friteringstid.

Du kan læse hele testen og se alle placeringerne, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Råd & Rön (25. november 2015)

Svenske Råd & Rön er en medlemsorganisation i samme stil som Forbrugerrådet Tænk, og medlem af samme europæiske sammenslutning. I november 2015 er 19 frituregryder blevet testet, heriblandt 12 klassiske modeller til olie og 7 nye modeller med varm luft.

I testen er det blevet undersøgt, hvilken mængde producenterne angiver som optimale i deres respektive modeller, og hvilket mængde der maksimalt er kapacitet til. Herefter er hver frituregryde blevet testet tre gange i tilberedning af optimal mængde og tre gange i tilberedning af maksimal mængde. Herefter er de færdige resultater blevet vurderet.

Derudover er det blevet undersøgt hver lette de enkelte frituregryder er at anvende, hvor godt deres koldzoner fungerer, hvor varme de bliver udvendigt og hvor nemme de er at rengøre. Der indgår desuden en lang række andre parametre, som du kan læse mere om i selve testen.

Overordnet indgår følgende kriterier i den samlede bedømmelse af frituregryderne:

 • Tilberedning 60 %
 • Betjening 20 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Sikkerhed 5 %

På førstepladsen har Råd & Rön placeret Tefal Easy Pro, som får den højeste samlede bedømmelse og bliver bedst i test. OBH Pro Digital og Fritel FR 1355 klarer sig også rigtig godt og placerer sig henholdsvis på anden- og tredjepladsen. Længere nede finder vi Philips Airfryer HD9220 og Tefal ActiFry Express XL, som er de to fedtfattige modeller der opnår højeste placeringer i deres kategori.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Gastromand (5. oktober 2014)

Familiefaren har fået fingrene i en Tefal ActiFry Family, som er blevet testet i tilberedning af bl.a. pomfritter og rodfrugter, som du kan se billeder af i artiklen.

I testen gennemgås følgende punkter:

 • Udseende og førstehåndsindtryk
 • Materialevalg og kvalitet
 • Tilberedning

Hos Gastromand er Tefal ActiFry blevet vurderet ud fra dens evne til at tilberede pomfritter og rodfrugter af flere forskellige typer – fra supermarkedets billige til hjemmelavede øko-fritter.

Alt i alt ender Tefal ActiFry på 4 ud af 6 stjerner og en anbefaling fra Familiefaren, der vurderer at den fungerer glimrende.

Du kan læse hele anmeldelsen gratis hos Gastromand.

DinSide (24. september 2014)

Her er det det norske magasin DinSide, der har taget et nærmere kig på Philips Airfryer, som tilbereder maden ved hjælp af varm luft.

I testen konkluderes det, at Philips Airfryer hverken steger eller koger maden, men derimod grilles/opvarmes den som i en almindelig ovn. Når det så er sagt, så ender det færdige resultat med at blive rigtig godt. Pomfritter bliver eksempelvis perfekt sprøde, og opnår den rigtige kulør i Philips Airfryer.

DinSide har også været flinke til at tage billeder og dokumentere deres test, så du kan få et kig ned i “maskinrummet” på en Airfryer og se hvordan den fungerer i praksis og hvad den kan præstere.

På trods af at Philips ønsker at kalde Airfryer for en frituregryde, så vurderer DinSide at der nærmere er tale om en lille effektiv ovn. Det konkluderes dog også at dette snarere er en fordel end en ulempe, da maden ender ud med at være særdeles velsmagende på trods af den fedtfattige tilberedning.

Philips Airfryer ender på terningkast 5 ud af 6, og roses i testen for at være nem og effektiv at bruge. Til gengæld trækker det en smule ned at maskinen ikke har kapacitet til mere end 0,8 kg ad gangen, og så støjer den en smule mere end en almindelig varmluftovn.

Du kan læse hele testen gratis hos DinSide.no.

Loui & Bearnaisen (4. maj 2014)

Louise blogger om mad og fotografi, og så har hun en bachelor i ernæring og sundhed. I maj 2014 har Louise anmeldt en Tefal ActiFry, hvilket der er kommet en række spændende billeder og gode råd ud af.

Du kan læse hele anmeldelsen gratis på Louises blog, hvor du også finder en række billeder af Tefal ActiFry i aktion.

Smartson (18. oktober 2010)

Tilbage i 2010 testede svenske Smartson en Tefal ActiFry. Testen beror på følgende kriterier:

 • Design
 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Pris

I testen tages du med omkring førstehåndsindtrykket, hvor du kan se en masse billeder af hvordan den fungerer i praksis, hvilket også uddybes i testen. Du bliver sat ind i de forskellige dele og funktioner i ActiFry, og du får i det hele taget et godt indblik i “maskinrummet”.

Tefal ActiFry ender på en samlet bedømmelse på 19 ud af 25 point, hvilket er rigtig godt. Den roses for at være god til mange ting, men dens naturlige begrænsninger er størrelsen og den relativt høje pris.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar