Der er få ting i verden, der føles bedre end at sætte sig med sit yndlingsspil og bare forsvinde ind i en anden verden. Mange danskere nyder i dag netop gaming som en god måde at koble fra efter studie eller arbejde eller i weekenden sammen med andre. For at få mest muligt ud af sin gaming oplevelse, så kræver det dog det rette udstyr, og med det helt rigtige gaming headset, så kan du gøre dine spiloplevelser endnu mere levende og dragende. 

I denne artikel kigger vi på de bedste gaming headset til forskellige platforme, og vurderer kvalitet i forhold til pris på tværs af forskellige typer af headset – for eksempel de trådløse varianter. Læs med her og bliv klogere på, hvilke modeller, der har klaret sig bedst i gaming headset tests og få input til, hvad du skal overveje, inden du køber. 

De to bedste allround gaming headset

Vi lægger ud med tre modeller af de bedste allround gaming headset, som bare klarer sig utroligt flot på tværs af forskellige testpaneler. 

SteelSeries Arctis 7 – testvinder 

SteelSeries Arctis 7 testvinder Hvis du er på udkig efter et virkelig godt headset, som krydser de fleste bokse af og samtidig ikke koster en formue, så kan det være at SteelSeries Arctis 7 er lige noget for dig. Ifølge flere forskellige tests af gaming headsets, så er denne model nemlig et pragteksempel på en uovertruffen balance mellem pris og kvalitet. 

SteelSeries er for de fleste gamere et mærke, som forbindes med udstyr til gaming og virkelig god lyd. Hvad mange til gengæld ikke er klar over er, at SteelSeries faktisk er et dansk firma, som siden 2001 har haft høje ambitioner om at skabe innovativt og nytænkende udstyr til videospilsentusiaster. Med dette headset rammer de hovedet på sømmet. 

Først og fremmest er det herligt fleksibelt og passer til både PS4, Xbox one, Switch, mobil og selvfølgelig PC. Det er et trådløst headset, som med det samme vil gøre alle fordomme om dårlig lyd i trådløse headsets til skamme. Det kører på en 2.4-GHz trådløs forbindelse, så du ikke behøver bekymre dig om problemer med forsinkelser eller interferens. 

Selvom Arctis 7 kræver strøm til trådløs og surroundsound funktionerne, kan du lytte til hvad du vil med lydstikket, uanset om enheden har strøm eller ej. Og netop lyden er i højsædet på dette gaming headset. Der er en skarp balance mellem vokal, diskant og bas, og hvis du har lidt tålmodighed, kan det anbefales at prøve kræfter med indstillingerne for surroundsound og udligning ved hjælp af for eksempel SteelSeries Engine 3-softwaren. På den måde kan du nemt skræddersy din lydoplevelse, uanset om du spiller FPS, MMORPG, noget helt tredje eller bare lytter til musik. 

Headsettet er udstyret med et elastikbånd i hovedbøjlen, så det er nemt at få det til at sidde komfortabelt hver gang. Sidst men ikke mindst er SteelSeries Arctis 7 samtidig populært på grund af sin lange batterilevetid, som giver dig helt op imod 24 timer, inden du behøver lade det op igen. 

Derfor bør du overveje dette gaming headset: 

 • Bedste allround model
 • God balance mellem pris og kvalitet 
 • Fantastisk lyd 
 • Høj grad af komfort 
 • Lang batterilevetid 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HyperX Cloud II Headset – bedst til prisen 

HyperX Cloud II Headset bedst til prisenKingston er måske blandt mange mennesker bedst kendt for at lave USB-stik, men de er faktisk også hjernen bag et af de bedste gaming headset til pengene, som kan fås i dag. Med HyperX Cloud II har de formået at skabe et fænomenalt headset, som har en masse interessante funktioner til en overraskende lille pris. Hvis du er på udkig efter et headset, som ikke er trådløst, og hvor du får høj værdi for dine penge, bør du skæve til netop denne model. 

Der er her tale om et gaming headset med mikrofon, hvor mikrofonen faktisk er aftagelig. Det er en stor fordel for dig, som måske kun noget af tiden spiller spil, hvor du har brug for at tale med dine holdkammerater. En mikrofon kan nemlig for mange være irriterende at have siddende ved siden af hovedet, når det ikke bruges.

Dette headset er udstyret med muligheden for at processere 7.1 virtuel surroundsound og har samtidig store 53 mm drivere. En driver er elementet inde i en hovedtelefon, der konverterer et elektrisk signal til lyd og, kort sagt; jo større driverenhed, desto større højttaler og kraftigere output.

Det er et alsidigt headset, som kan anvendes på både PC, Mac, mobil, PS4 og Xbox One (dog med en adapter). I forhold til design er HyperX Cloud II, på trods af navnet, et ganske neutralt og stilrent headet. Komforten er høj, og det skylles særligt, at ørepuderne er lavet af memoryskum, mens betrækket er kunstlæder, som er lidt af en luksusfinish for et headset til denne pris.

Alt i alt er Kingstons HyperX Cloud II et utroligt godt gaming headset med fantastisk lyd og masser af funktioner, hvilket gør det til et af de bedste gaming headset til prisen på markedet i dag. 

Derfor bør du overveje dette gaming headset: 

 • Bedst til prisen
 • Fantastisk lyd 
 • Store 53mm drivere 
 • Fleksibel tilslutning på tværs af platforme
 • Stor komfort med memoryskum

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

De to bedste trådløse gaming headset

Engang var der store fordomme om trådløse headset blandt gamere, da de forgangne modeller ikke kunne transmittere god nok lyd. Med ny teknologi har de trådløse modeller dog fået et gevaldigt comeback. 

 

SteelSeries Arctis Pro Wireless – premium valg

SteelSeries Arctis Pro Wireless premium valgIgen imponerer danske SteelSeries med deres intuitive forståelse for både deres brugere og markedet inden for gaming generelt. Denne model er et ualmindeligt godt eksempel på et trådløst gaming headset, der virkelig tager lyd til det næste niveau. Det leverer nuanceret lyd og et væld af lydindstillinger helt uden behov for besværlig ekstra software.

Modsat mange andre gaming headset, så er SteelSeries Arctis Pro Wireless et utroligt neutralt og stilistisk headset, der med sin matte finish og bløde kanter er en fryd at have på, både når du spiller og er på farten. De store og nærmest overdådige ørekopper sidder behageligt over ørerne og trykker ikke for stramt ned. Ligesom med andre modeller af headsets fra SteelSeries, så er Artis Pro Wireless også udstyret med smart elastikbånd i hovedbøjlen, som gør komforten endnu bedre. 

Selvom headsettet leveres med en standardindstilling for lyd, som kan være nok for nogen, så er det bestemt værd at finpudse udligningsmulighederne. Herigennem er der mange muligheder for at udforske lydoplevelsen, og du vil på den måde nemt kunne få adgang til subtile højder, klare middeltoner og en defineret bas. Batterilevetiden er omkring 10 timer på dette headset, men til gengæld medfølger et sekundært batteri, så du aldrig behøver undvære god lyd et eneste øjeblik.  

Det er ikke helt så kompatibelt som nogle af de andre headset i denne artikel, og passer kun til PC og PS4, som dog stadig for mange er de to foretrukne platforme. For at tilslutte dette headset til for eksempel Xbox, skal du have fat i en adapter. 

Derfor bør du overveje dette gaming headset: 

 • Fantastisk trådløs lydoplevelse 
 • Mange muligheder for skræddersyning af lyd
 • Sidder komfortabelt på hoved og ører hver gang 
 • To batterier medfølger 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Razer Nari Ultimate – mærk spillet på en helt ny måde

Razer Nari Ultimate mærk spillet på en helt ny mådeLeder du efter et headset, som er lidt udover det sædvanlig, og som kan gøre din spiloplevelse endnu mere levende, så kan det være, at Razers Nari Ultimate headset er lige det, du har drømt om. Dette gaming headset har nemlig nogle spændende avancerede funktioner såsom haptisk feedback og THX Spatial Audio, og med det afkølende geldesign i ørekopperne oven i hatten, er det svært at ikke blive imponeret.

Haptisk feedback er noget, vi er blevet vant til med vores smartphones og controllere, når de ryster i forbindelse med enten en belønning eller en straf i et spil. Det er en funktion, som flere virksomheder forgæves har forsøgt at implementere i hovedtelefoner – indtil nu. Det som gør Razer Nari Ultimate til en særlig oplevelse er kombination af HyperSense-teknologi og THX spatial sound. Til sammen gør dette, at headsettet kan konvertere lyd til dynamiske haptiske effekter i realtid, hvilket betyder, at hvert slag, spark, skud og eksplosion ikke kun høres, men mærkes med forskellige niveauer af rystelser. 

Samtidig er dette headset trådløst og kører på 2,4 GHz radiofrekvens, og har et spektrum af frekvenssvar på 20 – 20000 Hz. Det er udstyret med finindstillede 50 mm drivere, og selve den rumlige lydoplevelse er uovertruffen, hvor du får en virkelig nøjagtig retningsbestemt lyd, som gør det muligt at leve sig endnu mere ind i spillets verden. Med dette headset skal du heller ikke være bekymret for at blive for varm og svedig omkring ørene, da den kølende gel i ørekopperne sikrer en bemærkelsesværdig kølende følelse, mens du har dem på.

I forhold til batterilevetid, afhænger det af, hvordan du bruger headsettet. Razer lover en batterilevetid på 8 timer med lyset på headsettet og HyperSense tændt eller alternativt 20 timer med begge disse funktioner deaktiveret. Alt i alt er der tale om et skønt trådløst headset, som passer perfekt til dig, der ønsker en anderledes og levende spiloplevelse. 

Derfor bør du overveje dette gaming headset: 

 • Fantastisk innovativt headset 
 • Unik haptisk feedback funktion
 • Imponerende rumlig lydoplevelse 
 • Kølende gel i ørekopperne
 • Rimelig batteritid 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det bedste gaming headset på budget 

Der er ingen grund til at gå på kompromis med god lyd, selvom du måske ikke har så mange penge at bruge på dit næste gaming headset. Her er vores bud på det bedste gaming headset på budget. 

Corsair HS35 – bedst på budget 

Corsair HS35 bedst på budgetHvis du virkelig er på udkig efter et headset, som ikke sætter hele bankkontoen over styr, så er HS35 fra Corsair et virkelig fornuftigt bud. Det ser hverken billigt ud, føles ikke billigt og lyder bestemt heller ikke, som om at det er købt på et stramt budget. 

Corsair er et amerikansk firma, som har produceret hardware og udstyr til computere siden 1994. På den måde placerer de sig på markedet som en af de ældre og mere erfarne spillere, når det kommer til fremstilling af netop gaming headset. Corsair HS35 er kompatibelt med både PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch og mobil, og er samtidig en favorit blandt forbrugere, som ofte omtaler netop denne model som både pålidelig, behagelig og med overraskende god lyd. 

HS35 er nemlig et overraskende komfortabelt headset, der blandt andet imponerer med sin hovedbøjle af metal og sine ørekopper med memoryskum, som ikke normalt ses på headsets i denne prisklasse. Mens memoryskummet ikke er så fast som på andre modeller, så er der stadig nok af det til, at det forbliver behageligt på hovedet og omkring ørene, selv i længere tid ad gangen. Den lidt blødere udgave af dette skum gør samtidig headsettet mere åndbart i sommervarmen.

Den venstre hovedtelefon er udstyret med en port til den aftagelige mikrofon, der heller ikke føles billig takket være den yderst fleksible arm. Mikrofonen er udstyret med ensrettet noise-canceling funktion med spektret 100Hz til 10KHz og n 2,2K ohm-impedans. Alt i alt er der her tale om et imponerende godt gaming headset til prisen. Særligt giver den gode mikrofon giver det et ekstra løft.

Derfor bør du overveje dette gaming headset: 

 • Bedst på budget
 • Virkelig meget headset for pengene 
 • Flot design og sublim komfort 
 • Praktisk aftagelig mikrofon
 • Overraskende god lydperformance 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder 

For at give dig et fyldestgørende og holistisk indblik i de produkter, vi skriver om, har vi skævet til forskellige testpaneler, som nøje har afprøvet, vurderet og anmeldt de modeller, som er fremhævet i denne artikel. De forskellige testkilder, som vi har anvendt i denne artikel, er fremført her. 

Forbruger-test.dk: En dansk uafhængig testside med kritiske og oprigtige vurderinger af en lang række forskellige produkter, herunder særligt elektronik. 

TechRadar.com: Storbritanniens største forbrugerorienterede hjemmeside for tests af særlig teknologi og udstyr til lyd og computer. De er uafhængige og upartiske og fortæller ærligt om både fordele og ulemper ved de produkter, som de tester. 

PCGamer.com: PC Gamer kalder sig selv den globale autoritet inden for pc-spil. De bruger dog også en fornuftig mængde tid på at teste selve udstyret, der spilles med, og det gør de ganske nøje. For eksempel har vi særligt i denne artikel skævet til deres test af mere end 60 forskellige headsets til pc. Denne test blev udført grundigt på den gammeldags facon, hvor hvert headset blev anvendt dagligt i løbet af mindst en uge. 

Disse ting bør du overveje, inden du køber dit næste gaming headset 

Når du skal ud og finde dit næste gaming headset, så er det ikke altid fornuftigt bare at vælge det første og det bedste, som bliver vist i tests. Det er nemlig vigtigt, at du finder et gaming headset, som passer til netop dig og dine forventninger. Ellers kan et ellers dyrt og flot headset hurtigt blive en skuffelse. Herunder har vi listet nogle af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber dit næste headset til gaming. 

Hvilken platform skal du bruge dem på? 

Hvad end du er til PC, konsol eller måske mobilspil, så skal du finde et headset, som understøtter netop denne platform. Det bør være noget af det allerførste, du overvejer, inden dit køb. Mange headsets passer i dag til en lang række forskellige platforme, men nogle modeller passer for eksempel kun til PC og PS4. I nogle tilfælde kan du dog tilkøbe en adapter, som lader dig anvende dit gaming headset på forskellige konsoller også. 

Har du behov for en mikrofon? 

Hvis du blot spiller singleplayer spil, og egentlig blot vil have et godt gaming headset for lydkvalitetens skyld, så har du sandsynligvis ikke brug for en mikrofon, og kan med fordel fravælge denne feature i din søgning. 

Omvendt, hvis du spiller multiplayer spil eller godt kan lide at spille online med fremmede modstandere, så kan det være en stor fordel med mikrofon i dit gaming headset. Det tillader dig nemlig at tale in-game med dine holdkammerater, hvilket gør koordinering nemmere. Samtidig synes mange spillere, at det gør spiloplevelsen langt mere levende og nærværende, når du faktisk kan have en dialog kørende med dem, du spiller sammen med. 

Dog er en mikrofon ikke bare en mikrofon. De bedste mikrofoner i dag har effektiv noise-canceling, som isolerer lydinputtet fra din stemme og filtrere anden baggrundslyd fra. Det gør det effektivt nemmere for dine holdspillere at høre, hvad du siger. Samtidig foretrækker mange i dag en aftagelig mikrofon eller en variant, som kan skjules i selve headsettet, når den ikke bruges. Denne mulighed vil være ideel for dig, som måske kun en gang imellem spiller multiplayer spil og andre gange blot spiller for dig selv eller ser film med dit headset på. 

Er du til trådløs eller ledning? 

På trods af store gennembrud inden for teknologien med trådløse headset, så er det stadig et spørgsmål, som deler vandende blandt personer, som kan lide at spille videospil. Nogle mener nemlig stadig, at den bedste lyd fås igennem et headset med ledning, mens andre mener at trådløse headsets i dag er lige så gode. Vi vil nu også mene, at et headset som SteelSeries Arctis Pro Wireless eller Razer Nari Ultimate er gode bud på modeller, som giver dig uovertruffen lyd trods deres trådløse natur. 

Når det kommer til beslutningen om, hvorvidt headsettet skal være trådløst eller ej, så er det også et spørgsmål om batterilevetid. Med et headset der har ledning, skal du aldrig bekymre dig om, hvor meget strøm der er tilbage på dit headset. Mange trådløse headsets har dog i dag meget fin batterilevetid, og hvis man blot husker at lade dem op en gang imellem (eller blot tilslutter via ledning, når batteriet er lavt), så er man garderet. 

I sidste ende er det dog en smagssag, hvad du er mest til, og det kan derfor være en god idé at prøve begge dele af, hvis du fortsat er i tvivl. 

Sammenspillet mellem lydkvalitet og budget 

I denne artikel har vi forsøgt at fremhæve forskellige modeller af gaming headsets, som alle repræsenterer et rigtig godt samspil mellem lydkvalitet og pris. Samtidig er vi godt klar over, at alle selvfølgelig har individuelle budgetter til deres gaming tilbehør, så derfor er det givetvis vigtigt, at du finder et niveau som, passer til din pengepung. Som vist i denne artikel kan du dog sagtens få et imponerende headset til små penge, mens der også er masser af muligheder for at spendere flere kroner på et headset, som til gengæld er absolut kræs for lydentusiaster og feinschmeckere. 

Vi håber, at du i denne artikel har fået et brugbart indblik i nogle af de bedste gaming headsets på markedet i dag, og er blevet klogere på, hvad du selv vil gå efter, når du skal købe dit næste headset.

 

Læs også vores artikel om: De bedste in-ear høretelefoner på markedet

Se vores artikel om: De bedste pc skærme

Læs også vores artikel om: Mikrofon – Testoversigt med de bedste mikrofoner

Se også artiklerne:Musemåtte testoversigt

Læs også Test af de 7 bedste Gaming headsets forbruger-test.dk

Denne side er anmeldt af: Jesper C. Holst 10/10

Dette indlæg har fået 4.57 stjerner baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar