En damprenser er genial til dybdegående rengøring. Den kræver ingen kemikalier men renser udelukkende ved hjælp af varm damp, som udledes igennem det påmonterede mundstykke. Således bliver alle beskidte overflader rengjort med et snuptag, og selv genstridigt snavs kan løsnes og tørres af efterfølgende. Eksempelvis kan gulvtæpper, spejle, klinker og tekstiler renses i dybden nemt og hurtigt.

Vi tester i denne artikel udvalget af damprensere og finder de 4 bedste modeller til hjemmebrug.

Nilfisk Steamtec 312 – alsidig damprenser med mange muligheder

Nilfisk-Steamtec-312-Damprenser

Bedste pris: 829,00 (Coolshop)

Anvendelse: God til gulve, møbler, badeværelse, køkken, havemøbler og vinduer. Damprenseren fra Nilfisk har mange anvendelsesmuligheder, og kommer rundt på selv trange områder.

Anmeldelser:

Derfor anbefaler vi Nilfisk Steamtec 312: Damprenseren fra Nilfisk er en alsidig maskine, der kan bruges på mange forskellige overflader. Det ses på det medfølgende tilbehør, som blandt andet tæller et mundstykke til gulvet, 2 forlængerrør og 2 små børstemundstykker til damprengøring i hjørner og kroge. Den 2 meter lange slange gør det desuden muligt at komme godt omkring, uanset om du renser højt eller lavt. Damprenseren minder mest af alt om en støvsuger i dens konstruktion, og så får den gode anmeldelser af forbrugerne. Den roses blandt andet for at være effektiv og smart, og med en pris på under 1.000 kroner anbefaler vi den som et godt køb i vores damprenser test.

Om: Nilfisk Steamtec 312 er en kompakt damprenser med en stor tilbehørspakke. Den tæller en damplanse med 2 meter lang slange, kort dampdyse, lang dampdyse, adapter til gulvmundstykke, gulvmundstykke, børstemundstykke, 2 forlængerrør som kan bruges individuelt eller sammen, tragt til nem påfyldning af vand og en fiberklud til mundstykket.

Damprenseren fra Nilfisk vejer kun 3,2 kilo og har en vandbeholder i rustfrit stål med kapacitet til 1,2 liter. Damptemperaturen i kedlen når op på 142 grader, og denne kan reguleres efter behov. Til damprenseren fra Nilfisk er der monteret en 4 meter lang ledning, som gør det muligt at komme vidt omkring uden at skulle skifte stikkontakt hele tiden.

Specifikationer:

 • Damptemperatur: Op til 142 grader
 • Vandbeholder: 1,2 liter
 • Vægt: 3,2 kg.
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
829,00 kr. 0,00 kr. 829,00 kr. Til butik »
829,00 kr. 0,00 kr. 829,00 kr. Til butik »
1.199,00 kr. 0,00 kr. 1.139,00 kr. Til butik »
1.199,00 kr. 0,00 kr. 1.199,00 kr. Til butik »

Kärcher SC 3 – luksusmodellen med stor tilbehørspakke

Karcher-SC-3-Damprenser

Bedste pris: 1.079,00 (Whiteaway)

Anvendelse: God til gulve, møbler, badeværelse, køkken, havemøbler og vinduer. Damprenseren fra Kärcher minder meget om Steamtec 312 fra Nilfisk, men tilbehørspakken er en smule anderledes og vandbeholderen rummer kun 1 liter imod 1,2 liter på Steamtec 312.

Anmeldelser:

Derfor anbefaler vi Kärcher SC 3: Denne damprenser minder meget om Nilfisk Steamtec 312. Den har dog en lidt anderledes tilbehørspakke og en lidt mindre vandtank, som dog i de fleste tilfælde er mere end tilstrækkelig. Damprenseren får mange gode bedømmelser af forbrugerne i både Danmark og udlandet, og vi vurderer i vores damprenser test at den er et godt køb hvis du ønsker en damprenser med mange udvidelsesmuligheder. Du kan nemlig tilkøbe en masse ekstra udstyr, så du kan tilpasse damprenseren til netop dine behov. En smart detalje er desuden den indbyggede tragt, som gør at du nemt kan hælde vand ind og ud af damprenseren. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der ønsker en totalløsning med mange udvidelsesmuligheder.

Om: Kärcher SC 3 er en kompakt damprenser med en stor tilbehørspakke. Der medfølger som standard et gulvmundstykke, et håndmundstykke, en lille dampdyse, en 2 meter slange, 2 x 0,5 meter forlængerrør, en afkalkningspatron, en frotté gulvklud og et frottéovertræk til håndmundstykke. Alle tilbehørsdelene kan monteres på forskellige måder, alt efter arbejdsopgaven.

SC 3 damprenseren vejer 3,14 kilo og har en rustfri vandbeholder med kapacitet til 1 liter vand. Der er desuden et indbygget afkalkningssystem, som giver signal når afkalkningspatronen skal skiftes. Med en vandtemperatur på ca. 100 grader kommer Kärcher lidt efter Nilfisk Steamtec 312, men temperaturen er høj nok til at være lige så desinficerende.

Specifikationer:

 • Damptemperatur: Over 100 grader
 • Vandbeholder: 1 liter
 • Vægt: 3,14 kg.
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.138,00 kr. 0,00 kr. 1.079,00 kr. Til butik »
1.138,00 kr. 0,00 kr. 1.138,00 kr. Til butik »

Morphy Richards 720020 – alsidig damprenser til fornuftig pris

Bedste pris: 749,00 (Whiteaway)

Anvendelse: God til mange forefaldende opgaver. Morphy Richards 720020 klarer nemt både klinker gulvtæpper, som den ifølge køberne efterlader pæne og rene.

Anmeldelser:

Derfor anbefaler vi Morphy Richards 720020: Denne damprenser vurderes i vores test at være god til gulve, men grundet dens design kan den bruges til mange forskellige ting. Hvis du eksempelvis lider af støvallergi eller gerne vil rengøre dine gulve uden brug af kemikalier, så er denne Morphy Richards damprenser derfor et rigtig godt køb. Dampen dræber nemlig husstøvmiderne og desinficerer gulve og tekstiler, så de igen fremstår rene og pæne. Et stort plus er desuden at den medfølgende ledning måler hele 5 meter, hvilket giver en rigtig god aktionsradius. Alt i alt er Morphy Richards 720020 et godt køb til dig der ønsker en damprenser til nem og hurtig rengøring af gulvene samt pletfjerning på tæpper og møbler, og som ikke ønsker samme dybdegående rengøringsegenskaber som dyrere modeller.

Om: Morphy Richards 720020 er en damprenser med mange forskellige funktioner. Den er håndholdt og vejer kun 2,52 kilo, så den ikke er tung at arbejde med. Det specielle ved denne damprenser er at der medfølger håndtag til rengøring på gulve, men dette kan blandt andet også bruges til gardiner, møbler og lignende, da der medfølger en række forskellige mundstykker til rengøring på forskellige områder. Hvis der er trangt, kan du klikke damprenseren ud af håndtaget, så du får en lille bærbar enhed på størrelse med en håndstøvsuger.

Damprenseren har en vandtank med plads til 400 milliliter, og den er ca. 30 sekunder om at blive varm.

Specifikationer:

 • Damptemperatur: Over 100 grader
 • Vandbeholder: 400 ml.
 • Vægt: 2,52 kg.
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
788,00 kr. 0,00 kr. 749,00 kr. Til butik »
788,00 kr. 0,00 kr. 788,00 kr. Til butik »
788,00 kr. 0,00 kr. 788,00 kr. Til butik »
999,00 kr. 39,00 kr. 1.038,00 kr. Til butik »

Philips FC7008/01 – let og god til mindre arealer

Philips-FC7008-Damprenser

Bedste pris: (AFP: Error loading price from price table) ((AFP: Error loading reseller from price table))

Anvendelse: God til mindre arealer, eksempelvis køkkenborde, vinduer, møbler og havemøbler. Damprenseren er håndholdt og kan derfor bruges både højt og lavt.

Derfor anbefaler vi FC7008/01: Denne damprenser anbefales i vores damprenser test som et lille smart supplement til de større modeller. Den er velegnet til brug på høje steder såvel inde som ude, og der medfølger som standard 2 mikrofiberklude og et præcisionsmundstykke, som du kan bruge på forskellige overflader og helt ind i hjørnerne. Den lille damprenser er velegnet til brug i køkkenet hvor den nemt opløser fedt og snavs, men også på vinduer, møbler og havemøbler, hvor dampen dræber bakterier og opløser snavsen, så det let kan tørres af med en tør klud eller håndklæde efterfølgende. Alt i alt et fint lille køb til dig, der ønsker at kunne rengøre uden brug af kemi.

Om: Philips FC7008/01 er en smart lille damprenser til brug på mindre overfladearealer. Den er håndholdt og leveres med 2,5 meter ledning, hvilket giver en fornuftig aktionsradius. Der medfølger 2 mikrofiberpuder som er vaskbare og et præcisionsmundstykke til brug i hjørnerne. Vægten på damprenseren er på 0,7 kilo, hvilket betyder at den er let at komme rundt med.

Den lille vandtank har plads til 75 milliliter demineraliseret vand, hvilket anbefales af Philips. Du kan også bruge almindeligt postevand, men der er risiko for at udgange kalker til med tiden.

Specifikationer:

 • Damptemperatur: Over 100 grader
 • Vandbeholder: 75 ml.
 • Vægt: 0,7 kg.
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere

Sådan har vi fundet de bedste damprensere

For at finde de bedste damprensere til hjemmebrug, har vi undersøgt udvalget i førende netbutikker. Herfra har vi valgt de mest populære modeller, og for at give dig overblik over mulighederne med en damprenser, har vi både udvalgt store gulvmodeller og mindre håndholdte modeller, så du kan danne dig et indtryk af hvad du har brug for.

Vi har desuden sammenlignet specifikationer på de forskellige damprensere for at kortlægge hvor deres individuelle styrker og svagheder ligger. Den praktiske test af de forskellige damprensere har vi ikke selv foretaget, men vi har til gengæld indsamlet brugeranmeldelser fra uafhængige kilder på nettet, så du kan få et indblik i hvordan damprenserne klarer sig ude i virkelige hjem hos rigtige forbrugere.

Vores damprenser test har derfor til formål at rådgive dig i hvilke modeller der findes på markedet, samt give dig et overblik over hvad der passer bedst til dine behov.

Sådan fungerer en damprenser

For at give dig et indtryk af hvordan en damprenser fungerer i praksis, har vi fundet et par videoklip som kan illustrere det. Se dem herunder:

Test af Kärcher SC3 damprenser:

Rengøring af fuger med damprenser:

Som det kan ses i videoklippene herover, er damprenseren ikke helt ufarlig. Den varme damp sendes ud af damprenseren under tryk, og der kan til tider også komme varmt vand ud hvis damprenseren har ligget et par minutter og varmet uden at blive brugt. Vær derfor altid opmærksom på dine omgivelser når du bruger damprenseren, og tag evt. handsker på for at beskytte dine hænder.

Damprenseren opløser snavs, men fjerner det ikke

Når du bruger din damprenser, er det vigtigt at vide at den ikke er lavet til at fjerne snavs. Den er lavet til at opløse og løfte snavset, så du nemt kan fjerne det efterfølgende ved brug af en tør klud eller et håndklæde. Damprenseren har den fordel at den kommer helt ind langs kanter og hjørner, fordi den “skyder” dampen mod det ønskede sted, samtidig med at dens børster hjælper med at opløse skidtet.

Du kan læse mere om hvor og hvordan du kan bruge din damprenser i denne artikel hos Idényt.

Damprenser testresultater

Vi har undersøgt damprenser test fra Danmark og udland, for at finde frem til de bedste damprensere på markedet. Der har dog ikke været foretaget mange test i nyere tid, hvorfor vi har ladet vores anbefalinger bero på forbrugeranmeldelser i større omfang end normalt.

Herunder får du overblik over test af damprensere i Danmark og udland:

Smartson (24. april 2012)

Hos svenske Smartson er 8 forskellige damprensere i forskellige prisklasser blevet testet. Alle damprenserne er blevet testet på forskellige overflader, og her enkelt model har fået en skriftlig vurdering af testpanelet.

I denne damprenser test ender Kärcher SC1402 med at blive bedst i test. Nilfisk Steamtec klarer sig næsten lige så godt, og begge damprenserne får topkarakter for at levere høj varme ved et godt tryk. Deres slanger er desuden lange, hvilket gør det muligt at komme nemt omkring.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson, hvor du kan se hvordan alle modellerne klarede sig i forhold til hinanden.

Damprenser test – her er de 4 bedste
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

  • Bomagasinet Svar

   Hej Per,

   Jeg kender godt det respektive produkt, men har ingen praktiske erfaringer med det. Jeg har ej heller kunnet fremsøge nogen anmeldelser eller testresultater på den, da produktnavnet tilpas generisk til at Google ikke rigtigt kan levere nogen resultater.

   Måske er du bedre stillet ved at købe en tilsvarende damprenser i en fysisk butik eller – eksempelvis – kigge på sortimentet hos Coop.dk eller Wupti. Dampen er jo i sig selv effektiv uagtet hvilken model den kommer ud af, og den skal nok få bugt med støvmider og bakterier så længe du går i dybden med rensningen :) Husk dog at sikre dig, at tæpperne kan tåle at blive renset med damp.

   I de fleste byggemarkeder kan du i øvrigt også leje professionelle maskiner, deriblandt damprensere, hvilket kan anbefales hvis du kun skal bruge maskinen i en kort periode.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar