En cykelstol er uundværlig, hvis du ønsker at transportere dit barn effektivt igennem byen. Selve stolen vejer kun få kilo og fås fra få hundrede kroner og opefter. Den er således en god investering, da de fleste modeller kan bruges helt frem til barnets skolestart.

Nyere testresultater peger på at der er stor forskel på brugervenlighed og sikkerhed, hvilket er altafgørende for cykelstolens vigtigste funktion: At beskytte dit barn i tilfælde af ulykke. Enkelte cykelstole klarer sig dog rigtig godt i uafhængige tests, og dem vil vi tage et nærmere kig på herunder.

Opsummering – her er de bedste cykelstole

Herunder får du et hurtigt overblik over de cykelstole, vi på baggrund af tests og anmeldelser vurderer at være bedst netop nu.

Thule Yepp Nexxt Mini

Bedste cykelstol til montering foran

 • Testvinder – Tænk

Bedste pris: -0,02

Køb hos Cykelpartner

Thule Yepp Maxi

Bedste cykelstol til montering bagpå

 • Testvinder – Tænk

Bedste pris: 703,57

Køb hos Checkfrank

Polisport Bilby

Bedste billige cykelstol

 • Godt køb – Tænk

Bedste pris: -0,02

Køb hos Cykelpartner

Thule Yepp Nexxt Mini – bedste cykelstol til montering foran


Set til: -0,02Thule-Yepp-Mexxt-Mini-Cykelstol

Køb hos Cykelpartner

 • Testvinder – Tænk

Thule Yepp Nexxt Mini er bedst i test hos Tænk, og så er den frontmonteret. Det betyder at du har bagagebæreren fri til andre ting, eksempelvis en taske eller en stor kurv til indkøb.

Se priser og tilbud på Thule Yepp Nexxt Mini her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Thule Yepp Nexxt Mini er en rigtig god cykelstol, hvilket også bekræftes i det gode testresultat hos Forbrugerrådet Tænk. Sikkerhedsniveauet er nemlig meget højt, og så er det både en let og brugervenlig cykelstol. Da den skal frontmonteres er vægten lavere, blandt andet fordi beslaget er simplere. Den vejer således kun 1,7 kilo, hvilket er langt under bagmonterede cykelstole af samme kvalitet. Fordelene ved frontmonterede cykelstole er desuden mange: Dit barn kan bedre følge med i omgivelserne, du kan hele tiden se dit barn, og samtidig har du både ryggen og bagagebæreren fri til opbevaring af tasker og/eller poser.

Montering: Thule Yepp Nexxt Mini er en cykelstol beregnet til frontmontering, hvilket betyder at den skal fastgøres på styrstammen. Denne skal have en diameter på mellem 20 og 28 millimeter, og der kræves en frihøjde på 21 millimeter til montering af beslaget.

Om: Nexxt Mini cykelstolen laves af hollandske Yepp og sælges til flere EU-lande. I 2016 blev Yepp købt af Thule Group, men cykelstolene markedsføres stadig under samme mærke.

Denne cykelstol er lavet til montering foran på styrstammen, hvilket frigør plads på bagagebæreren og blandt andet gør det muligt for dig at bære en taske på ryggen selvom du transporterer barnet i cykelstolen. Det betyder så til gengæld at bæreevnen ikke er helt så høj som på en bagmonteret cykelstol, men den kan alligevel bære op til 15 kilo hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt. Børn over 15 kilo er typisk gamle nok til at kunne begynde at cykle selv.

Thule Yepp Nexxt Mini har et håndtag foran, som barnet kan holde fast i. Der er desuden fodstøtter, og vægten på cykelstolen er på kun 1,7 kilo. Den fås i flere farver, og der kan tilkøbes forskelligt udstyr efter behov. Eksempelvis en vindskærm, som kan være nyttig hvis du ofte cykler i områder med mange insekter eller hård vind.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 15 kg.
 • Seletype: 5-punktssele
 • Vægt med beslag: 1,7 kg.
 • Tyverisikring: Ja, kan låses til cyklen
 • Fås i flere farver: Ja

Thule Yepp Maxi – bedste cykelstol til montering bagpå


Set til: 703,57TThule-Yepp-Maxi-Cykelstolhule-Yepp-Maxi-Cykelstol

Køb hos Checkfrank

 • Testvinder – Tænk

Thule Yepp Maxi er en smart og brugervenlig cykelstol. Den har blandt andet 5-punkt sele og tydelig indikator for korrekt montering i beslaget. Derudover er den tyverisikret med lås.

Se priser og tilbud på Thule Yepp Maxi her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Thule Yepp Maxi er bedst i test hos Tænk, hvor den samlet klarer sig rigtig godt. Den har en god 5-punktsele med bløde skulderstropper og en tydelig indikator, der viser om cykelstolen er placeret korrekt i beslaget. Dette er blandt de afgørende årsager til at vi vurderer cykelstolen til at være blandt de bedste på markedet. Derudover kan vi rigtig godt lide den simple konstruktion og de runde linjer, som giver en god siddekomfort med minimalt rengøringsbehov. Thule Yepp Maxi kan desuden låses fast til cyklens stel, hvilket især er nyttigt i områder plaget af tyverier.

Montering: Thule Yepp Maxi monteres på cyklens saddelrør. Der kræves en rørdiameter på højst 46 millimeter, og det medfølgende beslag kræver 12,5 centimeter monteringsplads på røret.

Om: Thule Yepp Maxi er en klassisk bagmonteret cykelstol. Den kan bære et barn på op til 22 kilo, som fastspændes i en 5-punktssele med bløde skulderstopper og en dobbelt kliklås. Vægten på cykelstolen er på 5,3 kilo inklusiv beslag, som skal monteres på cyklens stel.

Til denne cykelstol medfølger en anordning, som gør det muligt at låse stolen til cyklens stel. På den måde kan du sikre stolen mod folk med lange fingre, og det kan blandt andet være nyttigt hvis cyklen ofte er parkeret på offentlige steder.

Af praktiske funktioner kan blandt andet nævnes et indbygget bærehåndtag i ryglænet, som gør det nemt at bære cykelstolen fra A til B. Den relativt flade konstruktion gør det ligeledes nemt at transportere den i bilens bagagerum og opbevare den indendørs. Der er selvfølgelig rusterbare fodstøtter med egerafskærmning og remme, så du kan fastspænde barnets ben. Derudover er der reflekser på både ryglæn og fodstøtter.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 5-punktssele
 • Vægt med beslag: 5,3 kg.
 • Tyverisikring: Ja, kan låses til cyklen
 • Fås i flere farver: Ja

Polisport Bilby – god cykelstol til fornuftig pris


Set til: -0,02Polisport-Bilby-Cykelstol

Køb hos Cykelpartner

 • Godt køb – Tænk

Polisport Bilby er et rigtig godt køb. Cykelstolen klarer sig godt i test, og fås til en særdeles god pris på nettet. Den er desuden nem at montere, og siddekomforten er høj.

Se priser og tilbud på Polisport Bilby her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Polisport Bilby anbefales som et godt køb, da den er særdeles billig og generelt klarer sig godt i test. Sikkerhedsmæssigt er den således på højde med de bedste cykelstole, så her får du meget for pengene. Cykelstolen har et klassisk udseende med høje armlæn og en god 5-punktssele med skulderstropper, som sørger for god og komfortabel fastspænding. Vi kan rigtig godt lide den bløde polstring i denne barnestol og den store røde udløserknap, der gør det nemt at af- og påmontere cykelstolen.

Montering: Polisport Bilby skal monteres på cyklens saddelrør. Beslaget kræver en minimumshøjde på 7,5 centimeter, og rørdiameteren skal være mellem 28 og 40 millimeter. Derudover må cyklens bagagebærer ikke være bredere end 17,5 centimeter.

Om: Bilby er en billig cykelstol fra den portugisiske producent Polisport. Polisport designer og producerer en stor mængde plastikvarer til blandt andet cykler og motorcykler, og så har de også en stor produktion af private labels, som blandt andet afsættes til Kvickly og SuperBrugsen i form af deres cykelmærke Mustang, men også til 70 andre europæiske markeder, hvor blandt andet Inter Sport er aftagere.

Polisport Bilby cykelstolen har ligeledes en bæreevne på op til 22 kilo og en 5-punktssele med bløde skulderstropper. Den har en samlet vægt på 3,56 kilo inklusiv beslag, som monteres på cyklens stel.

På denne cykelstol findes en stor rød udløserknap, der gør det muligt at frigøre den fra beslaget ved hjælp af to hænder. Den har desuden justerbare fodstøtter med egerafskærmning og remme, og plastmaterialet er UV-resistent.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 5-punktssele
 • Vægt med beslag: 3,56 kg.
 • Tyverisikring: Ja, kan låses til cyklen
 • Fås i flere farver: Nej

Bobike One Maxi – designerstol med god stabilitet


Set til: 516,00Bobike-One-Maxi-Cykelstol

Køb hos Checkfrank

 • Favorit – Forældre og Børn
 • Topscorer – Tænk

Bobike Maxi Plus, nu One Maxi, er favorit hos Forældre og Børn, der har testet 6 forskellige cykelstole. Den roses blandt andet for at have høj siddekomfort og god stabilitet under kørsel.

Se priser og tilbud på Bobike One Maxi her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Bobike One Maxi er en stilren cykelstol med god siddekomfort og balance mellem kvalitet og pris. Det konkluderer magasinet Forældre og Børn, der også vurderer at den har et brugervenligt selesystem og en god stabilitet under kørsel. Den har et smart monterings-system, der gør det muligt at klikke cykelstolen fast så den er godt sikret under kørsel. Den medfølgende pude kan desuden let af- og påsættes, hvilket eksempelvis er nyttigt hvis den er blevet våd eller beskidt.

Montering: Bobike One Maxi monteres på bagagebæreren og låses til cyklens saddelrør. Der kan tilkøbes et beslag til montering på cyklens saddelrør, i tilfælde af at du ikke har bagagebærer på din cykel. Den kan monteres på cykler med hjul i størrelser mellem 26″ og 28″, og bagagebæreren må være mellem 12 og 17,5 centimeter bred med runde metalrør langs siden på mellem 10 og 16 millimeter. Cykelstolen har desuden at Click & Go system, som ved tilkøb af ekstra beslag gør det muligt at klikke cykelstolen på flere forskellige cykler.

Om: One Maxi er en nyudviklet version af Maxi Plus. Den er lavet af hollandske Bobike, der har specialiseret sig i at lave cykelstole til børn. De har aktiviteter i det meste af verden, men de fleste salgssteder ligger dog i Holland og nabolandene. Denne barnestol kan bære et barn på op til 22 kilo, som fastspændes i en 3-punktssele. Vægten på cykelstolen er på 3,4 kilo inklusiv beslag, som skal monteres på cyklens stel.

Puderne i denne cykelstol er vandafvisende, og kan let afmonteres efter behov. Eksempelvis hvis de er blevet våde, eller skal vaskes. Fodstøtterne kan desuden justeres i højden, så de altid passer til barnets størrelse.

Til cykelstolen kan der tilkøbes beslag til saddelrøret, regnslag og ekstra Click & Go beslag så den nemt kan flyttes mellem flere forskellige cykler.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 3-punktssele
 • Vægt med beslag: Ca. 3,5 kg.
 • Tyverisikring: Ja, kan låses til cyklen
 • Fås i flere farver: Ja

Thule cykelstol – RideAlong – Den sikreste cykelstol hos Forbrugerrådet Tænk


Thule cykelstol – RideAlong

Cykelstolen fra Thule er blandt andet anbefalet af Forbrugerrådet Tænk. Dette skyldes hovedsageligt, at stolen efter sigende er blandt de stole på markedet, der har den bedste sikkerhed.

Derfor anbefaler vi den:

 • Stolen kan tilpasses både små og lidt større børn
 • Monteringen og afmontering klares nemt og hurtigt
 • Passer både til stel med runde rør og ovale rør
 • Beskyttelsesvinger passer godt på barnets fingre
 • Polstret stol giver optimal komfort for barnet
 • Vandafvisende og maskinvaskbar hynde

Se priser og tilbud på Thule cykelstol her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Thule cykelstol – RideAlong – Mørkegrå

Thule RideAlong egner sig til børn, der maksimalt vejer 22 kilo og er mellem 9 måneder og 6 år gamle. Køber du sædet tidligt i barnets liv, kan du altså være sikker på at kunne få glæde af den i mange år frem. Stolen er udstyret med en justerbar 3-punktsseæe og fem forskellige sædeindstillinger, som giver dig mulighed for at opsætte den, så den passer optimalt til dit barn. Den indre polstring sikrer, at barnet sidder godt og behageligt, og beskyttelsesvingerne passer fint på barnets fingre. Sædets affjedringssystem sørger for en jævn cykeltur, og cykelstolens beslag har en hurtigudløser, som medvirker, at monteringen klares nemt og hurtigt. Du kan dertil justere både fodstøtter og remme med kun én hånd. Modellen kan monteres på stel med enten runde rør eller ovale rør, og stolens hynde er både vandafvisende og maskinvaskbar. Thule RideAlong har en siddeflade på 27 x 38 cm. og en højde på 70 cm. 

Specifikationer

 • Siddeflade måler sammenlagt 27 x 38 cm.
 • Stolens ryglæn har en højde på 70 cm.
 • Stolen har en samlet vægt på 5,2 kg.
 • Egnet til børn i alderen 9 mdr. – 6 år
 • Justerbar 3-punktssele og affjedringssystem
 • Beslaget er udstyret med hurtigudløser

 

Hamax Kiss Cykelstol, Sort/Rød – Bekvem cykelstol med fleksibelt selesystem


Hamax Kiss Cykelstol, Sort/Rød

Hamax Kiss Cykelstol anbefales blandt andet af den svenske testside radron.se. Siden kvitterer med en karakter på hele 61 ud af 100, og blandt stolens mange fordele fremhæves blandt andet selen, monteringen og fodstøtterne. 

Derfor anbefaler vi den: 

 • Udstyret med et selesystem, der både er sikkert og fleksibelt
 • Nyt og markant forbedret hurtig-fastspændingssystem
 • Stolens optimale fjedring beskytter fint barnets rygrad
 • Det smart udformede ryglæn giver hovedstøtte og plads til hjelmen
 • Fodremme sørger for at holde barnets fødder på afstand af cyklens baghjul
 • Sædet kan både monteres på cykler med bagagebærer og cykler uden

Se priser og tilbud på Hamax Kiss Cykelstol her:

Om Hamax Kiss Cykelstol, Sort/Rød

Hamax specialiserer sig blandt andet i cykelrelateret udstyr til både store og små, og deres Kiss-model egner sig særligt til børn i alderen fra 9 måneder og op. Stolen måler i alt 48 x 38,5 x 70 cm., og den har en vægt på 3,6 kg. Det fine farvedesign kombinerer sort og rød, og Hamax Kiss passer til langt de fleste former for almindelige cykler. 

Hamax Kiss er en både bekvem og ergonomisk udformet cykelstol. Modellen har et fint fastspændingssystem, og hvis din cykel ikke er udstyret med baggagebærer, kan du snildt fastmontere sædet direkte på cyklens ramme. Det sikre og fleksible selesystem kan både spændes fast og løsnes med blot en enkelt voksen hånd. Dog kan det af sikkerhedsmæssige årsager naturligvis ikke åbnes af barnet. Fodremmene holder barnets fødder på sikker afstand af cyklens baghjul. Sidehåndtagene passer perfekt til den lilles fingre. Det smart udformede ryglæn giver desuden støtte til barnets hoved og god plads til barnets cykelhjelm. 

Specifikationer

 • Egner sig til børn på maks. 22 kg. i alderen fra 9 mdr. og opefter
 • Fjedringen styres af et frit hængende fastspændingsanordning
 • Udstyret med rygstøtte, fodremme, justerbar fodstøtte og sidehåndtag
 • Stolen måler 48 x 38,5 x 70 cm., vejer 3,6 kg. og har et sort og rødt farvetema

 


Hvornår kan dit barn sidde i cykelstol?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår du begynder at transportere dit barn i cykelstol. Det skal nemlig som minimum kunne sidde selv og holde hovedet oprejst, ligesom selerne skal kunne fastholde barnet på forsvarlig vis.

En god tommelfingerregel er at cykelstolen passer dit barn når det vejer 9 kilo og opefter. Er du meget i tvivl kan du med fordel tage dit barn med til den nærmeste cykelforretning, hvor i har mulighed for at afprøve hvordan barnet sidder i stolen i virkeligheden.

Derudover er det vigtigt, at du løbende holder øje med cykelstolens tilstand. Tjek beslaget med jævne mellemrum og undersøg om skruer og bolte stadig sidder helt stramt. Efterspænd gerne efter et par måneder.

Det er også en god idé at holde øje med alle cykelstolens bevægelige dele, og notere dig hvis noget er slidt eller medtaget. Der kan i de fleste tilfælde købes reservedele hos forhandleren eller på nettet, hvis du skulle få behov for at skifte dele.

Testkilder

Herunder har vi samlet de testresultater, som vi har benyttet i vores research til denne artikel.

Doc24.dk (16. januar 2019)

Doc24.dk har lavet en cykelstol test d. 16 januar 2019, hvor de også samler anmeldelser ind og anmelder de 10 bedste produkter på markedet.

Selve testen er godkendt af Lea Christensen (Ph.d. fra Karolinska Institute) og skrevet af journalisten Rikke Eriksen.

Forbrugerrådet Tænk (7. marts 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i marts 2018 testet 14 cykelstole. I testen bemærkes det, at flere cykelstole klarer sig godt, men at flere modeller også dumper på blandt andet sikkerheden.

I testen er cykelstolene blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ergonomi og komfort 25 %
 • Sikkerhed 20 %
 • Kørsel 20 %
 • I brug 20 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Uønsket kemi 5 %

Den samlede bedømmelse kan nedsættes, hvis der konstateres alvorlige fejl i sikkerheden, holdbarheden eller højt indhold af uønsket kemi. Alle cykelstolene har gennemgået en række praktiske tests, hvor de blandt andet er blevet testet og vurderet af forældre der har cyklet med deres børn i stolene.

Hele testresultatet kan ses hos Forbrugerrådet Tænk, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Jyllands-Posten (30. maj 2007)

I denne artikel omtales en test af 6 cykelstole fra Forældre og Børn. Der er tale om cykelstole under 1.000 kroner, og enkelte modeller fås til priser helt ned til 250 kroner for den billigste.

I testen kåres ingen vindere, men to modeller udnævnes til favoritter af testpanelet. Det drejer sig om henholdsvis Ergon fra BabySam og Bobike Maxi Plus. Begge modeller har mange gode sider, som sammenlagt bringer dem op blandt de bedste modeller på markedet.

Du kan læse den uddybende artikel hos Jyllands-Posten, hvor du kan se udfaldet for alle 6 testede modeller.

Stiftung Warentest (29. marts 2007)

Denne cykelstol test er ganske vist dateret til marts 2007, men flere modeller er stadig aktuelle på markedet.

Cykelstolene er hos Stiftung Warentest blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kørsel 25 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Sikkerhed 20 %
 • Ergonomi 15 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Skadelige stoffer 5 %

Blandt de testede cykelstole opfylder alle modellerne kravene under kørsel. Enkelte modeller udmærker sig dog på brugervenligheden, sikkerheden, ergonomien og holdbarheden. Britax Römer Jockey Comfort placeres således i toppen med testens bedste samlede bedømmelsse. Cykelstolen er både brugervenlig, sikker under kørsel, komfortabel og holdbar. Den vurderes at have en god og simpel sele, nem regulering af fodstøtte, justerbart ryglæn og nakkestøtte.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Se også Købsguide til cykelstole – Se vores bud på de 6 bedste skrevet af babyhelp.dk.

Læs også vores artikel om: Cykelholder test – her er de 8 bedste til anhængertræk eller tag

FAQ

???? Hvilke cykelstole er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste cykelstole på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes cykelstole?

Cykelstole vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange cykelstole?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes cykelstole til flere forskellige prisklasser.

???? Hvornår må en baby sidde i cykelstol?

Barnet skal kunne sidde selv. Det kan de som regel ved 9-måneders alderen. Du kan læse mere om børn i trafikken hos Sikkertrafik.

Denne side er anmeldt af: Celina J. Mogensen Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

 1. Hej Thomas,
  Jeg vil høre dig om du ved hvornår Tænk har fundet Yepp Maxi bedst i test? Jeg har prøvet at finde anmeldelsen fra Tænk, men uden held. Kan du hjælpe?
  På forhånd tak,
  Mvh. Christina

  • Hej Christina,

   Det gjorde de tilbage i 2012. Desværre er testen for nylig blevet fjernet fra Tænks hjemmeside, hvilket de normalt gør med tests af lidt ældre dato.

   Du kan dog stadig se en video fra deres test her: https://www.youtube.com/watch?v=ZrMY4ur51PQ (dog indeholder videoen ikke beskrivelse af testresultaterne, men udelukkende en gennemgang af cykelstolenes funktioner, samt fordele og ulemper.)

   Jeg opdaterer selvfølgelig artiklen, så snart der kommer nye testresultater fra Danmark eller udland.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar