En cykelstol er uundværlig, hvis du ønsker at transportere dit barn effektivt fra A til B. Selve stolen vejer kun få kilo og fås fra cirka 400 kroner og opefter. Den er således en god investering, da den kan bruges helt frem til barnets skolestart.

Nyere testresultater peger på at der er stor forskel på brugervenlighed og sikkerhed, hvilket er altafgørende for cykelstolens vigtigste funktion: At beskytte dit barn i tilfælde af ulykke. Enkelte cykelstole klarer sig dog rigtig godt i uafhængige test, og dem vil vi tage et nærmere kig på herunder.

Herunder er de 3 cykelstole, som klarer sig bedst i test lige nu:

Yepp Maxi – brugervenlig testvinder med smarte funktioner

Yepp-Maxi-Cykelstol
Yepp Maxi er en smart og brugervenlig cykelstol. Den har blandt andet 5-punkt sele og tydelig indikator for korrekt montering i beslaget. Derudover er den tyverisikret med lås.
Bedste pris: 879,00 (Cykelpartner)

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi den: Yepp Maxi bliver bedst i test hos Tænk, hvor den samlet klarer sig rigtig godt. Den har en god 5-punktsele med bløde skulderstropper og en tydelig indikator, der viser om cykelstolen er placeret korrekt i beslaget. Dette er blandt de afgørende årsager til at vi vurderer cykelstolen til at være blandt de bedste på markedet. Derudover kan vi rigtig godt lide den simple konstruktion og de runde linjer, som giver en god siddekomfort med minimalt rengøringsbehov. Yepp Maxi kan desuden låses fast til cyklens stel med den medfølgende lås.

Montering: Yepp Maxi monteres på cyklens saddelrør. Der kræves en rørdiameter på højst 46 millimeter, og det medfølgende beslag kræver 12,5 centimeter monteringsplads på røret.

Om: Maxi cykelstolen laves af hollandske Yepp og sælges til flere EU-lande. Den kan bære et barn på op til 22 kilo, som fastspændes i en 5-punktssele med bløde skulderstopper og en dobbelt kliklås. Vægten på cykelstolen er på 5,3 kilo inklusiv beslag, som skal monteres på cyklens stel.

Til denne cykelstol medfølger en anordning, som gør det muligt at låse stolen til cyklens stel. På den måde kan du sikre stolen mod folk med lange fingre, og det kan blandt andet være nyttigt hvis cyklen ofte er parkeret på offentlige steder.

Af praktiske funktioner kan blandt andet nævnes et indbygget bærehåndtag i ryglænet, som gør det nemt at bære cykelstolen fra A til B. Den relativt flade konstruktion gør det ligeledes nemt at transportere den i bilens bagagerum og opbevare den indendørs. Der er selvfølgelig rusterbare fodstøtter med egerafskærmning og remme, så du kan fastspænde barnets ben. Derudover er der reflekser på både ryglæn og fodstøtter.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 5-punktssele
 • Vægt med beslag: 5,3 kg.
 • Tyverisikring: Ja, lås og 2 nøgler
 • Fås i flere farver: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
879,00 kr. 0,00 kr. 879,00 kr. Til butik »
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »

Britax Römer Jockey Comfort – luksusudgave med mange finesser

Britax Römer Jockey Comfort er en luksus-stol til dig, der ønsker optimal komfort for dit barn. Den klarer sig rigtig godt i tysk test, hvor den får testens højeste samlede bedømmelse.
Bedste pris: 949,00 (Coop)

 • Testvinder – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi den: Britax Römer Jockey Comfort er en luksuriøs cykelstol med gode egenskaber. Den bliver samlet set bedst i test hos Stiftung Warentest, hvor den klarer sig bedst blandt 15 testede modeller. Cykelstolen udmærker sig blandt andet på brugervenlighed, sikkerhed og holdbarhed, men den er også testens mest komfortable stol. Det skyldes ikke mindst stolens udformning, men også den udvidede polstring af både siddeflade, armlæn og ryglæn. Vi kan desuden rigtig godt lide at stolen kan indstilles i sidde- eller hvilestøtte, ligesom hovedstøtten kan justeres i 9 forskellige positioner efter barnets højde.

Montering: Britax Römer Jockey Comfort cykelstolen fastgøres på saddelrøret. Den passer til touring- og sportscykler med en hjulstørrelse på 26 eller 28 tommer, samt rørdiameter på mellem 28 og 40 millimeter. Bagagebæreren må højst være 15 centimeter bred.

Om: Jockey Comfort er produceret i Tyskland for Britax Römer, der er en stor international producent af blandt andet autostole, klapvogne og cykelstole. Den er lavet til børn på op til 22 kilo, som fastspændes med en 3-punktssele med skulderstropper. Vægten på denne barnestol er på cirka 8,5 kilo inklusiv beslag, som skal monteres på cyklens stel.

Cykelstolens polstring er aftagelig og klikkes hurtigt af og på efter behov. Den kan desuden vaskes og vendes, hvis dette skønnes nødvendigt. Ryglænet kan indstillet til sidde- eller hvileposition, og hovedstøtten kan reguleres i 9 niveauer efter barnets højde.

Af praktiske funktioner kan blandt andet nævnes det indbyggede bærehåndtag i ryglænet, som gør det muligt at bære cykelstolen i hånden uden besvær. Den har desuden reflekser på siderne og justerbare fodstøtter med en stor egerafskærmning.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 3-punktssele
 • Vægt med beslag: 8,5 kg.
 • Tyverisikring: Nej
 • Fås i flere farver: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
949,00 kr. 0,00 kr. 949,00 kr. Til butik »

Bobike Maxi Plus – designerstol med god stabilitet

Bobike-Maxi-Plus-Cykelstol
Bobike Maxi Plus bliver favorit hos Forældre og Børn, der har testet 6 forskellige cykelstole. Den roses blandt andet for at have høj siddekomfort og god stabilitet under kørsel.
Bedste pris: 699,00 (Cykelpartner)

 • Favorit – Forældre og Børn

Derfor anbefaler vi den: Bobike Maxi Plus er en stilren cykelstol med god siddekomfort og balance mellem kvalitet og pris. Det konkluderer magasinet Forældre og Børn, der også vurderer at den har et brugervenligt selesystem og en god stabilitet under kørsel. Det skyldes blandt andet at stolen skal stives af på baggaflen, hvilket forhindrer den i at hoppe op og ned eller fra side til side når du træder i pedalerne.

Montering: Bobike Maxi Plus monteres på saddelrøret og afstives på cyklens baggaffel. Saddelrøret må have en diameter på højst 50 millimeter og baggaflen må højst have en diameter på mellem 12 og 25 millimeter. Derudover må bagagebæreren højst måle 16 centimeter i bredden.

Om: Maxi Plus laves af hollandske Bobike, der har specialiseret sig i at lave cykelstole til børn. De har aktiviteter i det meste af verden, men de fleste salgssteder ligger dog i Holland og nabolandene. Denne barnestol kan bære et barn på op til 22 kg, som fastspændes i en 3-punktssele. Vægten på cykelstolen er på 3,4 kilo inklusiv beslag, som skal monteres på cyklens stel.

Til denne cykel medfølger et regnslag, og hele polstringen kan afmonteres og vaskes i hånden. Fodstøtterne er justerbare i højden og egerafskærmningen består af frakkeskånere, som monteres direkte på cyklen.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 3-punktssele
 • Vægt med beslag: 3,4 kg.
 • Tyverisikring: Nej
 • Fås i flere farver: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »

Polisport Bilby – testvinder til en fornuftig pris

Polisport-Bilby-Cykelstol
Polisport Bilby er et rigtig godt køb. Cykelstolen bliver testvinder hos Tænk med andenhøjeste samlede bedømmelse, og den vurderes at være blandt de bedste på markedet.
Bedste pris: 349,00 (Cykelpartner)

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi den: Polisport Bilby bliver bedst i test med en bedømmelse, der kommer tæt på Yepp Maxi. Den fås desuden til en rigtig god pris, hvilket samlet set gør den til et fornuftigt køb. Cykelstolen har et klassisk udseende med høje armlæn og en god 5-punktssele med skulderstropper, som giver god og komfortabel fastspænding. Vi kan rigtig godt lide den bløde polstring i denne barnestol og den store røde udløserknap, der gør det nemt at af- og påmontere cykelstolen.

Montering: Polisport Bilby skal monteres på cyklens saddelrør. Beslaget kræver en minimumshøjde på 7,5 centimeter, og rørdiameteren skal være mellem 28 og 40 millimeter. Derudover må cyklens bagagebærer ikke være bredere end 17,5 centimeter.

Om: Bilby er en billig cykelstol fra den portugisiske producent Polisport. Polisport designer og producerer en stor mængde plastikvarer til blandt andet cykler og motorcykler, og så har de også en stor produktion af Private Labels, som blandt andet afsættes til Kvickly og SuperBrugsen i form af deres cykelmærke Mustang, men også til 70 andre europæiske markeder, hvor blandt andet Inter Sport er aftagere.

Polisport Bilby har ligeledes en bæreevne på op til 22 kilo og en 5-punktssele med bløde skulderstropper. Den har en samlet vægt på 3,56 kilo inklusiv beslag, som monteres på cyklens stel.

På denne cykelstol findes en stor rød udløserknap, der gør det muligt at frigøre den fra beslaget ved hjælp af to hænder. Den har desuden justerbare fodstøtter med egerafskærmning og remme, og plastmaterialet er UV-resistent.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Maks. 22 kg.
 • Seletype: 5-punktssele
 • Vægt med beslag: 3,56 kg.
 • Tyverisikring: Nej
 • Fås i flere farver: Nej
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
349,00 kr. 0,00 kr. 349,00 kr. Til butik »
349,95 kr. 39,00 kr. 388,95 kr. Til butik »

Hvornår kan dit barn sidde i cykelstol?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår du begynder at transportere dit barn i cykelstol. Det skal nemlig som minimum kunne sidde selv og holde hovedet oprejst, ligesom selerne skal kunne fastholde barnet på forsvarlig vis.

En god tommelfingerregel er at cykelstolen passer dit barn når det vejer 9 kilo og opefter. Er du meget i tvivl kan du med fordel tage dit barn med til den nærmeste cykelforretning, hvor i har mulighed for at afprøve hvordan barnet sidder i stolen i virkeligheden.

Derudover er det vigtigt, at du løbende holder øje med cykelstolens tilstand. Tjek beslaget med jævne mellemrum og undersøg om skruer og bolte stadig sidder helt stramt. Efterspænd gerne efter et par måneder.

Det er også en god idé at holde øje med alle cykelstolens bevægelige dele, og notere dig hvis noget er slidt eller medtaget. Der kan i de fleste tilfælde købes reservedele hos forhandleren eller på nettet, hvis du skulle få behov for at skifte dele.

Testkilder

Herunder har vi samlet de testresultater, som vi har benyttet i vores research til denne artikel.

Forbrugerrådet Tænk (17. februar 2012)

(Testen er ikke længere online.)

Tænk har i februar 2012 testet 5 forskellige cykelstole. I testen bliver det klart at ingen af stolene lever op til krav om sikkerhed OG ergonomiske hensyn, men enkelte modeller klarer sig alligevel godt i testen.

I denne test er der fokus på følgende kriterier:

 • Holdbarhed og sikkerhed 50 %
 • I brug 20 %
 • Ergonomi 20 %
 • Mærkning og instruktion 5 %
 • Ekstra funktioner 5 %

På trods af at ingen af cykelstolene lever op til ergonomiske hensyn, bliver 2 modeller alligevel bedst i test. Det drejer sig om Yepp Maxi, der får testens højeste bedømmelse, og Polisport Bilby, der får testens andenhøjeste bedømmelse.

En enkelt cykelstol dumper desuden på et dårligt monteringsbeslag, som senere er blevet udskiftet til en forbedret variant. Det drejer sig om Hamax Kiss, hvor en bolt knækkede under en belastningstest.

Du kan læse hele testen og se alle modellerne mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Jyllands-Posten (30. maj 2007)

I denne artikel omtales en test af 6 cykelstole fra Forældre og Børn. Der er tale om cykelstole under 1.000 kroner, og enkelte modeller fås til priser helt ned til 250 kroner for den billigste.

I testen kåres ingen vindere, men to modeller udnævnes til favoritter af testpanelet. Det drejer sig om henholdsvis Ergon fra BabySam og Bobike Maxi Plus. Begge modeller har mange gode sider, som sammenlagt bringer dem op blandt de bedste modeller på markedet.

Du kan læse den uddybende artikel hos Jyllands-Posten, hvor du kan se udfaldet for alle 6 testede modeller.

Stiftung Warentest (29. marts 2007)

Denne cykelstol test er ganske vist dateret til marts 2007, men flere modeller er stadig aktuelle på markedet.

Cykelstolene er hos Stiftung Warentest blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kørsel 25 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Sikkerhed 20 %
 • Ergonomi 15 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Skadelige stoffer 5 %

Blandt de testede cykelstole opfylder alle modellerne kravene under kørsel. Enkelte modeller udmærker sig dog på brugervenligheden, sikkerheden, ergonomien og holdbarheden. Britax Römer Jockey Comfort placeres således i toppen med testens bedste samlede bedømmelsse. Cykelstolen er både brugervenlig, sikker under kørsel, komfortabel og holdbar. Den vurderes at have en god og simpel sele, nem regulering af fodstøtte, justerbart ryglæn og nakkestøtte.

Du kan læse hele testen gratis hos Stiftung Warentest.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Hej Thomas,
  Jeg vil høre dig om du ved hvornår Tænk har fundet Yepp Maxi bedst i test? Jeg har prøvet at finde anmeldelsen fra Tænk, men uden held. Kan du hjælpe?
  På forhånd tak,
  Mvh. Christina

  • Thomas Svar

   Hej Christina,

   Det gjorde de tilbage i 2012. Desværre er testen for nylig blevet fjernet fra Tænks hjemmeside, hvilket de normalt gør med tests af lidt ældre dato.

   Du kan dog stadig se en video fra deres test her: https://www.youtube.com/watch?v=ZrMY4ur51PQ (dog indeholder videoen ikke beskrivelse af testresultaterne, men udelukkende en gennemgang af cykelstolenes funktioner, samt fordele og ulemper.)

   Jeg opdaterer selvfølgelig artiklen, så snart der kommer nye testresultater fra Danmark eller udland.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar