Om det er et brændeskur eller et brændely der passer bedst til dig, afhænger mest af dit behov og den plads du har til rådighed. Vi har i denne artikel fundet 7 smarte og funktionelle brændeskure og brændely, så du kan blive klogere på dine muligheder for god og korrekt opbevaring af brænde.

Brændely: Billig, nem og pladsbesparende løsning

Et brændely er nemt og enkelt at montere og opsætte. Det består typisk af et tag med to eller tre vægge, og har bedst af at blive placeret i et område med læ for vinden, da der ellers kan blæse regn og sne ind på dit brænde. Brændelyet er utrolig rummeligt, og sikrer bedst mulig ventilation til dit brænde, både under tørring men også efterfølgende i løbet af vinteren.

Vedligeholdelsesfrit brændely af stål

Dette brændely er lavet af stål, som har fået en antracitgrå lakering. Toppen er desuden galvaniseret, og tilsammen er dette en smart og vedligeholdelsesfri løsning.

Hvis du søger et billigt, let og vedligeholdelsesfrit brændely, så er dette et godt valg. Det rummer cirka 2,25 kvadratmeter brænde, som kan stables helt op til under taget.

Brændelyet er lavet af stål, og skal placeres op ad en husmur. Således giver det godt læ for dit brænde, så det kan ligge godt og tørt hele vinteren. Brændelyet er lavet af en stålkonstruktion, som både er robust og modstandsdygtig overfor vind og vejr. Toprammen er desuden af galvaniseret stål, så brændelyet vil holde sig pænt i lang tid uden nogen former for vedligeholdelse.

Brændelyet har en højde på 154 centimeter, en bredde på 216 centimeter og en dybde på 89 centimeter. Det fås også i en lidt mindre udgave, og sættet leveres med forborede huller så det er nemt at samle.

 • Komplet byg-selv sæt
 • Antracitgrå stålkonstruktion
 • Mål: H154 x B216 x D89 cm

Se pris på stålbrændelyet hos Wupti

8-kantet brændely samles uden brug af bolte og møtrikker

Det 8-kantede brændely kan både stå frit eller placeres i et hjørne. Det samles nemt uden brug af bolte og møtrikker, og rummer en stor mængde brænde.

Det 8-kantede brændely er perfekt til dig der ønsker et let og funktionelt brændely med forskellige opbevaringsmuligheder.

Brændelyet optager et areal på 2,75 kvadrater, og kan enten fyldes helt op med brænde eller have en enkelt brændestabel langs enkelte sider. Dermed bliver noget af pladsen fri, og den kan eksempelvis bruges til opbevaring af haveredskaber eller lignende.

Dette brændely er en billig og simpel løsning, der nemt kan sættes op og pilles ned efter behov. Siderne er lavet af metalgitter med en trådtrykkelse på 3 millimeter, og maskestørrelsen er på 5 x 10 centimeter. Du kan således også bruge brændelyet til høns eller andre husdyr hvis du en dag ikke skal bruge det til brænde længere.

 • Komplet byg-selv sæt
 • God plads til brænde
 • Mål: H180 x Ø185 cm

Se pris på det 8-kantede brændely hos P.Lindberg

Cubic brændely i moderne sort design

Cubic-Braendely
Cubic er et flot og stilrent brændely med Tokyo hegn i siderne og trykimprægneret træ med sort grundmaling. Klik og læs mere.

Dette brændely har et robust og moderne design, der leveres med en stilren sort grundmaling og samlinger i stål. Brændelyet er lavet af danske Plus A/S og hører til deres Cubic-serie, som blandt andet omfatter brænderumdelere og mange andre spændende artikler.

I brændelyet er der rigtig god plads og masser af læ til dit brænde. Det kan både stå frit eller op ad en væg, og anvendelsesområderne er mange. Eksempelvis kan der opsættes en hylde indvendigt, og udvendigt kan der dekoreres med blomster som det ses på billedet. Ønsker du ikke at bruge det som brændely længere, kan det nemt omdannes til en lille hyggekrog eller lille udekøkken, hvor du kan have grillen og lidt udstyr stående.

Træet er imprægneret og grundmalet sort. Der skal tilkøbes en krydsfinérplade, sternbrædder og tagpap, hvis du ønsker en løsning med vandtæt tag.

 • Komplet byg-selv sæt (dog eksl. tagpap m.m.)
 • God plads til brænde
 • Mål: H210 x L193 x B100 cm

Se pris på Cubic brændelyet hos Huskhaven

Billigt brændely fra XL-Byg er nemt at samle og holder længe

XL-Byg-Braendely
Simpelt og billigt brændely i trykimprægneret træ. Klik og læs mere.

Dette brændely er perfekt til dig der har behov for opbevaring af brænde til en enkelt brændeovn, der står centralt placeret i hjemmet. Der er godt med plads til dit brænde, som bliver ventileret godt igennem hele året. Og er du bekymret for om dit brænde får for meget fugt, kan du eventuelt dække til foran med en presenning i perioder med stærk blæst og – eksempelvis – snefald.

Brændelyet leveres med 100 % trykimprægneret træ, hvilket sikrer en god holdbarhed, ligesom det flade plasttag er nemt at montere og vedligeholde. Du kan desuden købe tagrender, som dette brændely er klar til at få monteret.

 • Mål: L216,8 x D95 cm
 • Areal: 2,06 kvm

Se pris på brændelyet hos XL-Byg

Brændeskur: God plads og mulighed for opbevaring af flere ting

Med et brændeskur får du god plads til at opbevare såvel brænde som andre ting i fuldstændigt tørvejr. Der er nemlig lukket af hele vejen rundt, og taget holder helt tæt, så der hverken trænger regn eller sne ind. Og det er praktisk, hvis du eksempelvis har en plæneklipper der gerne må stå tørt sammen med dit brænde.

Yardsaver er et praktisk lille brændeskur perfekt til briketter

Yardsaver-Braendeskur
Yardsaver brændeskur er velegnet til tør opbevaring af eks. briketter. Klik og læs mere.

Dette praktiske skur kan både bruges til opbevaring af brænde, men også til redskaber. Og så er det især velegnet til træbriketter, da det er konstrueret af stål, som både er utrolig robust og ganske vejrbestandigt. Der kan med andre ord ikke trænge fugt ind.

Yardsaver brændeskuret bag desuden bagvæg, så du kan selv vælge om det skal placeres fritstående eller op ad en væg.

Der findes desuden en lang række ekstra tilbehør til dette brændeskur, blandt andet en kraftig stålsokkel, redskabsholdere, hyldesystem og meget mere.

 • Fremstillet i stål
 • Inkl. bagvæg – kan stå frit
 • Velegnet til vandtæt opbevaring af træbriketter

Se priser på Yardsaver brændeskuret hos Plantetorvet

Dallas brændeskur har store skydedøre og fås i flere størrelser

Dallas-Braendeskur
Dallas-skuret i stål fås i tre rummelige størrelser. Klik og læs mere.

Ligesom det lidt mindre Yardsaver brændeskur er Dallas-skuret også perfekt til opbevaring af endda store mængder træbriketter eller brænde, samt alle havens redskaber.

Det største brændeskur i Dallas-serien har et areal på 11 kvadratmeter, hvilket er mere end rigeligt til en hel sæsons brænde til hjemmet og opbevaring af alle redskaber og grill.

Dallas-brændeskuret er fremstillet af elgalvaniserede stålplader, som er cobolt behandlet, grundmalet og færdigbehandlet med en polyestermaling, hvilket er med til at gøre det utrolig hårdført overfor vind og vejr. Som det ses på billedet er stålpladerne panelformede så de får et “trælook”, hvilket er med til at forstærke alle fire sider.

Der kan tilkøbes en lang række tilbehør til Dallas-skurene, så opbevaringen bliver mere praktisk.

 • Findes i tre størrelser: 4,20, 7,10 eller 11 kvm
 • Stærke stålplader i trælook
 • God og vandtæt opbevaring af brænde og redskaber
 • Skydedøre giver god plads til at komme ind og ud

Se priser på Dallas-skuret hos Plantetorvet

Simpelt og stort brændeskur i trykimprægneret træ

XL-Byg-Braendeskur
Stort og simpelt brændeskur i trykimprægneret træ. Kan males efter eget ønske. Klik og læs mere.

Hele 5 kvadratmeter, måler dette brændeskur, som er både smart og neutralt i stilen.

Det leveres gratis til din dør som et komplet byggesæt, og alt træet er trykimprægneret for optimal holdbarhed. Du kan naturligvis vælge at male dit nye brændeskur i en farve der matcher resten af dit hus, men du kan også lade det være som det er.

Dette brændeskur er perfekt til opbevaring af større mængder brænde, ligesom du også sagtens kan få plads til opbevaring og hensætning af eksempelvis grill og plæneklipper i løbet af vinteren.

 • Velegnet til opbevaring af større mængder brænde
 • Godt til tør opbevaring af haveredskaber
 • Mål: L250 x B245 cm
 • Areal: 5 kvm

Se pris på brændeskuret hos XL-Byg

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar