Artiklen indeholder reklamelinks.

Med en blodtryksmåler kan du kontrollere dit blodtryk i hjemmet, og det er nemmere end at skulle tage til lægen for at få det gjort. Det er dog en god idé at vælge din nye blodtryksmåler med omhu, da der er stor forskel på hvor præcist de måler. Det konkluderes blandt andet i en stor test af Doc24.dk, som du kan læse mere om i denne artikel. Vi tager også et kig på Hjerteforeningens foreslag, og kommer i denne artikel med vores anbefalinger af 4 gode blodtryksmålere.

Herunder kan du se hvilke blodtryksmålere der klarer sig bedst i test, og hvilke der anbefales af Hjerteforeningen og Doc24.dk:

Omron RS2 – billig testvinder til håndleddet

Omron-RS2-Blodtryksmaaler

Bedste pris: 399,00 (LivetSomSenior)

Derfor anbefaler vi denne blodtryksmåler: Omron RS2 bliver testvinder hos tyske Stiftung Warentest, og er således den bedste ud af de i alt 3 modeller, som klarer testen med et godt resultat. Blodtryksmåleren udmærker sig især på præcisionen, holdbarheden og brugervenligheden, og så koster den under 300 kroner. Omron RS2 placeres desuden på håndleddet, hvilket gør den nem at tage af og på når du er alene. Alt i alt et godt køb til dig der en lille og simpel blodtryksmåler.

Om: Omron RS2 er en simpel blodtryksmåler til brug på håndleddet. Den har et simpelt display og en start-stop knap, hvilket betyder at den er enkel at bruge.

Udover at måle dit blodtryk, kan Omron RS2 også advare dig, hvis dit blodtryk er for højt. Du behøver derfor ikke have kendskab til hvordan måling af blodtryk fungerer, da blodtryksmåleren har et sæt standardværdier indkodet, som den bruger til at afmåle om dit blodtryk er normalt eller ej. Der er desuden en huskefunktion indbygget, hvilket betyder at blodtryksmåleren gemmer den seneste måling. Dermed kan du nemt sammenligne din aktuelle måling med den sidste måling, for at se om der er nogle udfald.

Detaljer:

 • Anbringelse: Håndled
 • Huskefunktion (gemmer seneste måling)
 • Display med 3 linjer
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
350,00 kr. 49,00 kr. 399,00 kr. Til butik »

Microlife BP A2 Basic – billig og pålidelig blodtryksmåler til overarmen

Microlife-BP-A2-Basic-Blodtryksmaaler

Bedste pris: 450,00 (Helsebixen)

Derfor anbefaler vi denne blodtryksmåler: Microlife BP A2 Basic anbefales af Hjerteforeningen, fordi den kan måle med en god præcision. Den er desuden billig og fuldautomatisk, hvilket betyder at du blot skal sætte den på overarmen og foretage målingen. Fordelen ved at vælge denne blodtryksmåler er at den har huskefunktion for op til 30 målinger, og så har den en indbygget arytmi-detektor, som kan opdage uregelmæssigheder i pulsen. De mange funktioner gør det muligt for dig at følge udviklingen i dit blodtryk, og du får således en indikation af om du er på rette vej eller ej.

Om: Microlife BP A2 Basic er en simpel blodtryksmåler til overarmen. Den anbefales af Hjerteforeningen for sin nøjagtighed, og den fås på nettet til under 500 kroner.

Blandt de mest interessante funktioner er den indbyggede hukommelse, som husker op til 30 målinger for en enkelt person. Dermed kan du foretage flere målinger over tid og følge din egen udvikling, så du kan se om din udvikling er positiv eller negativ. Blodtryksmåleren har desuden PAD teknologi, hvilket betyder at uregelmæssigheder i pulsen kan detekteres.

Detaljer:

 • Anbringelse: Overarm
 • Huskefunktion (gemmer 30 målinger)
 • Arytmi-detektor
 • Indikator for lavt batteri
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
450,00 kr. 0,00 kr. 450,00 kr. Til butik »

Microlife BP A6 – anbefalet blodtryksmåler til brug for 2 personer

Microlife-BP-A6-Blodtryksmaaler

Bedste pris: 1.095,00 (Helsebixen)

Derfor anbefaler vi denne blodtryksmåler: Microlife BP A6 er en lidt dyrere blodtryksmåler, men den egner sig til gengæld til brug for 2 personer. Den har nemlig 2 indbyggede hukommelser, og der kan huskes op til 99 målinger per person. Denne blodtryksmåler anbefales også af Hjerteforeningen, grundet nøjagtigheden i målingerne. Alt i alt et rigtig godt køb til dig, der ønsker en god og nøjagtig blodtryksmåler med flere funktioner.

Om: Microlife BP A6 er en udvidet blodtryksmåler til brug på overarmen. Den har 2 indbyggede hukommelser med plads til 99 målinger i hver, og den kan derfor bruges af 2 forskellige personer. Du kan således følge den udvikling over længere tid, og det kan være nyttigt.

Med denne blodtryksmåler er det muligt at trække en rapport ud via computeren, som lægen kan aflæse. Dermed kan lægen følge udviklingen i dit blodtryk over tid, og eventuelt vurdere om der skal foretages yderligere eller om din tilstand er fin.

Detaljer:

 • Anbringelse: Overarm
 • Huskefunktion (gemmer 2 x 99 målinger)
 • Kan bruges af 2 personer
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.095,00 kr. 0,00 kr. 1.095,00 kr. Til butik »

Withings Wireless Blood Pressure Monitor – anbefales i Sverige

Withings-Wireless-Blood-Pressure-Monitor

Bedste pris: 944,87 (Made4men)

Derfor anbefaler vi denne blodtryksmåler: Withings Wireless Blood Pressure Monitor er testet af Mobil.se, som ender med at give den en samlet karakter på 7 ud af 10 og en anbefaling. Det er en smart og moderne blodtryksmåler, som taler direkte med din smartphone. Dermed kan du føre statistik over dine målinger direkte på telefonen, og det kan være smart hvis du vil følge din udvikling over tid. Som med andre blodtryksmålere har Withings selvfølgelig fået den testet og godkendt af relevante myndigheder, blandt andet den amerikanske fødevare-  og lægemiddelmyndighed FDA.

Om: Withings Wireless Blood Pressure Monitor er en smart gadget til dig, der godt kan lide at have dine data liggende et sted hvor de er sikret og samtidig let tilgængelige overalt. Blodtryksmåleren sættes på din overarm, hvorfra den sender målingerne direkte over i din smartphone.

Ved at benytte blodtryksmåleren med den tilhørende Health Mate app, som fås til både iOS og Android, kan du få detaljerede oversigter og statistikker over din udvikling. Det gør det nemt og forståeligt at aflæse blodtrykket, og ved tryk på en enkelt knap kan du dele dine målinger med lægen.

Detaljer:

 • Anbringelse: Overarm
 • Kan bruges til iOS og Android
 • Ubegrænset hukommelse
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
944,87 kr. 0,00 kr. 944,87 kr. Til butik »

Testkilder og links

Herunder får du indblik i hvilke test vi har undersøgt, for at finde de bedste blodtryksmålere lige nu. Vi henviser også til Hjerteforeningen, som giver en god beskrivelse af hvem der kan have fordel af blodtryksmålinger, samt hvordan du bruger blodtryksmåleren.

Doc24.dk – Godkendt test af Ph.d. Lea Christensen

Lea Christensen fra Doc24.dk er uddannet i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet i Sverige, og har gennemgået 15 forskellige blodtryksmålere.

Hendes top 5 bedste modeller er:

 • #1 Beurer BM26 – Score 9.8
 • #2 Beurer BM 40  – Score 9.5
 • #3 Testdig – Score 9.2
 • #4 Soehnle SYsto Minitor 200 – Score 8.9
 • #5 Microlife BP A2 Basic – Score 8.7

Hjerteforeningen – anbefalinger og guide til måling af blodtryk

Det kan være svært at vurdere hvilke blodtryksmålere der er de bedste. Derfor hjælper Hjerteforeningen dig med at vælge, da de anbefaler 2 blodtryksmålere fra Microlife. Det drejer sig om modellerne BP A2 Basic og BP A6 PC, som begge er udmærkede blodtryksmålere med kliniske godkendelser og brugbare funktioner.

Hos Hjerteforeningen kan du desuden læse hvordan du bruger blodtryksmåleren, samt hvem der kan have nytte af at benytte denne.

Stiftung Warentest (28. april 2016)

Hos tyske Stiftung Warentest er 15 blodtryksmålere blevet testet i slutningen af april 2016. Der er tale om blodtryksmålere til brug i hjemmet, og dermed ligger prisniveauet for de fleste testede modeller på 50 Euro eller derunder.

Testpanelet konkluderer, at kun 3 ud af 15 blodtryksmålere er tilstrækkeligt præcise i målingerne. Resten af modellerne klarer sig middelmådigt eller utilstrækkeligt, og derfor anbefales det at se sig godt for.

Der er i testen fokus på følgende kriterier:

 • Blodtryksmåling 60 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Brugervenlighed 30 %

I testen indgår 32 mænd og kvinder, hvorpå der er blevet foretaget målinger med de testede blodtryksmålere. Der er tale om patienter i forskellige aldersgrupper og med forskellige tilstande.

Omron RS2 bliver testens vinder med den bedste samlede bedømmelse. Den klarer sig godt på præcisionen og er samtidig robust og brugervenlig. Boso MediStar + og Boso Medicus X klarer sig også fint, mens resten af de testede modeller klarer sig middelmådigt eller utilstrækkeligt.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Mobil.se (18. marts 2013)

Test af Withings Blood Pressure Monitor.

Det svenske gadgetmagasin, Mobil.se, har i marts 2013 testet den moderne blodtryksmåler fra Withings. I anmeldelsen er der kigges nærmere på blodtryksmålerens egenskaber, og du får indblik i hvordan den tilhørende app fungerer.

Anmelderen vurderer at blodtryksmåleren er en unødig gadget til almindelige raske mennesker, men at den kan være en god hjælp for folk med højt blodtryk eller andre diagnoser, der kan have indflydelse på blodtrykket.

Bedømmelsen ender på 7/10.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar