Med en blodtryksmåler kan du kontrollere dit blodtryk i hjemmet, og det er nemmere end at skulle tage til lægen for at få det gjort. Det er dog en god idé at vælge din nye blodtryksmåler med omhu, da der er stor forskel på hvor præcist de måler. Det konkluderes blandt andet i en stor test af Doc24.dk, som du kan læse mere om i denne artikel. Hjerteforningen har ikke selv en liste over anbefalede produkter, men henviser derimod til listen af blodtryksmålere, som britiske Hypertenssionselskab har lavet på deres hjemmeside.

Herunder kan du se hvilke blodtryksmålere der klarer sig bedst i test, og hvilke der anbefales af Doc24.dk:

Microlife BP A2 Basic – billig og pålidelig blodtryksmåler til overarmen

Microlife-BP-A2-Basic-Blodtryksmaaler

Bedste pris: 399,00 (Med24.dk)

Derfor anbefaler vi denne blodtryksmåler: Microlife BP A2 Basic anbefales af Hjerteforeningen, fordi den kan måle med en god præcision. Den er desuden billig og fuldautomatisk, hvilket betyder at du blot skal sætte den på overarmen og foretage målingen. Fordelen ved at vælge denne blodtryksmåler er at den har huskefunktion for op til 30 målinger, og så har den en indbygget arytmi-detektor, som kan opdage uregelmæssigheder i pulsen. De mange funktioner gør det muligt for dig at følge udviklingen i dit blodtryk, og du får således en indikation af om du er på rette vej eller ej.

Om: Microlife BP A2 Basic er en simpel blodtryksmåler til overarmen. Den anbefales af Hjerteforeningen for sin nøjagtighed, og den fås på nettet til under 500 kroner.

Blandt de mest interessante funktioner er den indbyggede hukommelse, som husker op til 30 målinger for en enkelt person. Dermed kan du foretage flere målinger over tid og følge din egen udvikling, så du kan se om din udvikling er positiv eller negativ. Blodtryksmåleren har desuden PAD teknologi, hvilket betyder at uregelmæssigheder i pulsen kan detekteres.

Detaljer:

 • Anbringelse: Overarm
 • Huskefunktion (gemmer 30 målinger)
 • Arytmi-detektor
 • Indikator for lavt batteri
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
399,00 399,00 Til butik »
450,00 450,00 Til butik »

Beurer BM77 – Medicinsk godkendt apparatblodtryksmåler

Bedste pris: 709,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi denne blodtryksmåler: Beurer BM77 bliver testvinder hos tyske Blutdruckmessgerät, og er således den bedste ud af de i alt 3 modeller, som klarer testen med et godt resultat. Blodtryksmåleren udmærker sig især på præcisionen, holdbarheden og brugervenligheden. Beurer BM77 placeres på overarmen, og indeholder også en arytmi detektor, som giver advarsel i tilfælde af uregelmæssig hjerterytme.

Om: Beurer BM77 er en fulautomatisk blodtryks- og pulsmåler til overarmen og indeholder også Bluetooth, så du kan overfører resultaterne til et smart device.

Udover at måle dit blodtryk, kan Beurer BM77 også advare dig, hvis dit blodtryk er for højt. Du behøver derfor ikke have kendskab til hvordan måling af blodtryk fungerer, da blodtryksmåleren har et sæt standardværdier indkodet, som den bruger til at afmåle om dit blodtryk er normalt eller ej. Der er desuden en huskefunktion indbygget, hvilket betyder at blodtryksmåleren gemmer den seneste måling. Dermed kan du nemt sammenligne din aktuelle måling med den sidste måling, for at se om der er nogle udfald.

Detaljer:

 • Anbringelse: Overarm
 • Huskefunktion (gemmer op til 60 målinger)
 • Stort XXL display
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
745,00 709,00 Til butik »
745,00 709,00 Til butik »
845,00 845,00 Til butik »

Testkilder og links

Herunder får du indblik i hvilke test vi har undersøgt, for at finde de bedste blodtryksmålere lige nu. Vi henviser også til Hjerteforeningen, som giver en god beskrivelse af hvem der kan have fordel af blodtryksmålinger, samt hvordan du bruger blodtryksmåleren.

Doc24.dk – Godkendt test af Ph.d. Lea Christensen

Lea Christensen fra Doc24.dk er uddannet i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet i Sverige, og har gennemgået 15 forskellige blodtryksmålere.

Hendes top 5 bedste modeller er:

 • #1 Beurer BM26 – Score 9.8
 • #2 Beurer BM 40  – Score 9.5
 • #3 Testdig – Score 9.2
 • #4 Soehnle SYsto Minitor 200 – Score 8.9
 • #5 Microlife BP A2 Basic – Score 8.7

Britiske hypertenssionselskabs – anbefalinger og guide til måling af blodtryk

Det kan være svært at vurdere hvilke blodtryksmålere der er de bedste. Derfor henviser Hjerteforeningen dig til britiske hypertenssionselskab, da de anbefaler en række forskellige blodtryksmålere på markedet. Det drejer sig om modellerne fra mærkerne Omron, Microlife og A&D, som begge er udmærkede blodtryksmålere med kliniske godkendelser og brugbare funktioner.

Hos Hjerteforeningen kan du desuden læse hvordan du bruger blodtryksmåleren, samt hvem der kan have nytte af at benytte denne.

Stiftung Warentest (28. april 2016)

Hos tyske Stiftung Warentest er 15 blodtryksmålere blevet testet i slutningen af april 2016. Der er tale om blodtryksmålere til brug i hjemmet, og dermed ligger prisniveauet for de fleste testede modeller på 50 Euro eller derunder.

Testpanelet konkluderer, at kun 3 ud af 15 blodtryksmålere er tilstrækkeligt præcise i målingerne. Resten af modellerne klarer sig middelmådigt eller utilstrækkeligt, og derfor anbefales det at se sig godt for.

Der er i testen fokus på følgende kriterier:

 • Blodtryksmåling 60 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Brugervenlighed 30 %

I testen indgår 32 mænd og kvinder, hvorpå der er blevet foretaget målinger med de testede blodtryksmålere. Der er tale om patienter i forskellige aldersgrupper og med forskellige tilstande.

Omron RS2 bliver testens vinder med den bedste samlede bedømmelse. Den klarer sig godt på præcisionen og er samtidig robust og brugervenlig. Boso MediStar + og Boso Medicus X klarer sig også fint, mens resten af de testede modeller klarer sig middelmådigt eller utilstrækkeligt.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Mobil.se (18. marts 2013)

Test af Withings Blood Pressure Monitor.

Det svenske gadgetmagasin, Mobil.se, har i marts 2013 testet den moderne blodtryksmåler fra Withings. I anmeldelsen er der kigges nærmere på blodtryksmålerens egenskaber, og du får indblik i hvordan den tilhørende app fungerer.

Anmelderen vurderer at blodtryksmåleren er en unødig gadget til almindelige raske mennesker, men at den kan være en god hjælp for folk med højt blodtryk eller andre diagnoser, der kan have indflydelse på blodtrykket.

Bedømmelsen ender på 7/10.

Se vores artikel om: Kuffert test – her er de 9 bedste rejsekufferter lige nu

Denne side er anmeldt af: Sebastian C. Gregersen Rating 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar