Lad lyset tænde automatisk i indkørslen, når du skal køre ud med bilen, lad kaffemaskinen tænde af sig selv på et bestemt tidspunkt, eller hvad med nemt at slukke for lamper eller højttalere. 

Med en wifi stikkontakt bliver livet meget nemmere. En smart kontakt gør det muligt for dig at styre, hvornår du slukker og tænder for elektronikken i dit hjem gennem en app på din telefon, uanset hvor du befinder dig. Det kaldes en smart home stikkontakt, fordi stikket forbindes med en app. 

Vi har fundet nogle af de bedste smart wifi stikkontakter, og vi guider dig gennem fordele og ulemper ved de forskellige produkter, så du nemt kan finde frem til, hvilken en der passer til dit behov. Du skal være opmærksom på, at en wifi styret stikkontakt har forskellige funktioner; nogle er fjernbetjent stikkontakt wifi og andre er wifi stikkontakter til udendørs brug. 

Det skal du overveje, før du køber en ny wifi stikkontakt:

 • Hvad skal den maksimale belastning være i watt? Skal du bruge den i hjemmet, på kontoret eller til tungere elektronik? Det vil have betydning for, hvor mange watt den kan trække. Hvis du skal bruge den i hjemmet, er 2500 watt fint, men hvis du skal bruge den på kontoret eller værkstedet, skal du gerne op i 3000+ watt.
 • Skal den have timer? Stemmestyring? Skal den kunne styre flere apparater samtidigt? Det er alt sammen funktioner, du kan overveje, om er nødvendige for dig. Hvorfor køber du din smart kontakt? Hvis det skal være så nemt som muligt, er stemmestyring eksempelvis smart.
 • Design: Tjek at designet er kompakt og småt, så den nemt kan sidde ved siden af andre stik og ikke komme i vejen for dem.   

 


Homeo WiFi stikkontakt – smart kontakt med timer

Vores anbefaling

 • 9/10 hos Tweak
 • 100 dages returret
 • Bestil inden kl. 14:30 og modtag dagen efter

Homeos smart kontakt er blevet testet af Tweak.dk. De giver den 9/10 og skriver, at det er et sikkert køb til prisen. Du kan nu gøre dit hjem intelligent og spare på strømmen med Homeos wifi stikkontakt.

Den kan sættes til alle dine elektriske enheder: lamper, kaffemaskine, strygejern, radiator osv. Du kan styre apparaterne med app’en i hånden.  

Om Homeo smart plugin

Homeos wifi stikkontakt er meget kompakt og enkelt i designet. Den vil ikke sidde og være i vejen for andre stik. Den kræver ikke gateway eller hub. Du skal sætte den til strøm, installere Smart Life app’en og forbinde den til dit wifi netværk. Du kan have den, lige hvor du ønsker i huset, og du kan bruge den, uanset hvor du er i verden. 

Homeo har en timer, som du kan indstille, alt efter hvornår lyset eksempelvis skal slukke i din indkørsel, eller hvornår det skal tænde i garagen om morgenen. Du kan også lade det tænde og slukke med solopgang og solnedgang. Det er muligt at have friskbrygget kaffe om morgenen, når du vågner med hjælp fra timeren – det er genialt. 

Homeo kan lave scenarier. Det kan være, at du ønsker, at lyset skal tænde i indkørslen, når du nærmer dig hjemmet. Det er muligt at indstille Homeo på denne måde. Den understøtter IFTTT og kan kobles sammen med bilmærker. 

Du kan tænde og slukke via mobil app’en eller på enhedens fysiske tænd/sluk knap på wifi kontakten eller på apparatet. 

Med Smart Home stikkontakten kan du også sætte den foran en stikdåse og kontrollere flere enheder på samme tid. Den maksimale belastning er dog 2000 W. 

FORDELE

 •  Ekstremt kompakt
 • Simpelt og moderne design
 • God app
ULEMPER

 • Maksimal belastning på 2000 w

Specifikationer

 • Vægt: 0,1 kg
 • Mål: 4,3 x 4,3 x 6,5 cm
 • Spænding: 230 V
 • Godkendelser: CE, RoHs

Nedis WiFi – smart plug kompatibel med stemmestyring

Bedst til prisen

 • Overvåg strømforbruget
 • Kompatibel med stemmestyringssystemer
 • 4,7/5 stjerner på Google

 

Nedis vækker begejstring hos kunderne, der blandt andet skriver om produktet på Google: ”Virker uden problemer – også Google Home integreringen” og ”Kontakterne virker perfekt. Kan absolut anbefales”.

Nedis har også mange funktioner, og den er optimeret på flere fronter.

Om Nedis

Nedis er en smart kontakt, hvor du kan styre dine elektriske apparater gennem. Du skal blot forbinde dem til stikket og forbinde med din smartphone eller tablet via wi-fi.

Du kan se, hvor meget strøm apparatet bruger, eller hvor meget strøm det bruger over tid. Det gør det nemt at holde øje med strømforbruget og sørge for et energieffektivt hjem.

Det er nemt at sætte Nedis op med den intuitive app. Du kan slukke og tænde for apparater via fjernbetjening og automatisk. Du kan også bruge stemmestyringssystemet som Amazon Alexa eller Google Home, hvilket gør det endnu nemmere for dig.

Med Nedis er det muligt at lave tidsplaner og scenarier, hvilket du kan aktivere med en enkelt kommando eller et tryk på en knap. 

Designet er slankt, så wifi stikkontakten ikke sidder i vejen for andre stikudtag. Det er muligt at bruge smart kontakten med pærer, kontakter, fatninger, sensorer og kameraer. Du kan også nemt tilslutte andre Nedis SmartLife produkter.

FORDELE

 • Brugervenlig software
 • Arbejder med Google Home og Amazon Alexa
ULEMPER

 • Manualen kunne være bedre
 • Til den større side

 

Specifikationer

 • Farve: hvid
 • Spænding: AC 220 – 250 V
 • Mål: 10,5 x 6,2 x 10,5 cm

Homeo Smart Home 16A – wifi stikkontakt til tungere elektronik

Bedste premiumvalg

 • Bestil inden kl. 14:30 og modtag dagen efter
 • 100 dages returret
 • 9/10 på Tweak

Homeo Smart Home stikkontakten scorer 9/10 point hos Tweak, hvor anmelderen skriver: ”Homeo Smart Home Wifi kontakten er en kompakt lille sag”. Selvom byggekvaliteten måske ikke er fantastisk, virker den præcis som forventet og uden nogle problemer. Opsætningen i SmartLife appen er legende let og man er oppe at køre efter få minutter, skriver eksperten.

Om Homeo

Homeo wifi stikkontakt egner sig godt til dig, der opsætter store mængder julelys, skal styre elektronikken i en fabrikshal eller på kontoret. Den kan hjælpe dig til at styre nogle tunge elektriske apparater, og det sker nemt via Smart Life app’en. Den er 16A, hvilket er mere end de fleste andre smart kontakter. Du kan stadig bruge den i dit eget hjem til stikkontakter, der er 10A. 

Det er nemt at sikre dig, at din kompressor er slukket, når du er taget hjem fra værkstedet med hjælp fra app’en. Eller at dine kollegaer har husket at slukke lyset eller kaffemaskinen, inden de går. Måske har du brug for lys på bestemte tidspunkter i svinestalden.

Med Homeo kan du opsætte scenarier, så lyset tænder og slukker, når den første kommer, og den sidste går. Det kan også være, at du ønsker lyset tændt og slukket med solopgang og solnedgang. 

På app’en kan du altid se, om wifi kontakten er tændt eller slukket. Du kan tilpasse kontakten dine rutiner og arbejdsgange. Det gør det super nemt, og du skal hverken bruge gateway eller bridge. Den skal bare sættes til strøm, og så er du i gang via app’en. 

FORDELE

 • Diskret design
 • Simpel at bruge
 • Indbygget forbrugsmåling
ULEMPER

 • For apparater med mindre belastning er det bedre med et andet Homeo produkt
 • Sideknappen er lidt ustabil

Specifikationer

 • Vægt: 0,1 kg
 • Spænding: 230 V
 • Mål: 4,3 x 4,3 6,5 cm
 • Godkendelser: CE, RoHs

Hvilken wifi stikkontakt skal jeg vælge?

Det afhænger af, hvilke behov du har, og hvor meget du har brug for i din nye wifi stikkontakt. Det er lidt forskelligt, hvilke funktioner de har, og hvor mange watt de kan trække. 

 1. Watt: De fleste smart stikkontakter kan trække 2500 watt. Det burde være fint i det private hjem. Hvis du gerne vil bruge den til tungere el-apparater, skal du op over 3000 watt. 
 2. Stemmestyring: Nogle wifi stikkontakter kan kontrollere via stemmestyring. Det kan være, det er vigtigt for dig, hvis du i forvejen bruger Amazon Alexa, Google Home, Siri Apple eller lignende. 
 3. Timer: De fleste smart stikkontakter har en timer. Det er ideelt til at lave scenarier og indstille, hvornår apparaterne skal tænde og slukke. Det er det, der gør wifi stikkontakten så smart.
 4. Design: Det er vigtigt at se efter et design, der er lille og kompakt, så den nemt kan sættes ved siden af andre stik, som ikke nødvendigvis er små og kompakte. 

Er en wifi stikkontakt værd at købe? 

Det er der ingen tvivl om: Ja, den er værd at købe. Der er mange fordele ved en wifi stikkontakt. Du kan spare energi og nemt holde øje med dit energiforbrug, så du kan skabe et miljømæssigt bedre hjem. 

Du kan tilslutte julelys til en timer, så det automatisk tændes ved solnedgang, og samtidig slukker, når du går i seng. Det er smart, så du ikke selv manuelt skal gøre det. Det er bare et eksempel på, hvad du kan bruge din wifi stikkontakt til.

Du kan tænde for lampen i dit værelse uden at skulle ud fra den varme dyne. Det er også muligt at ændre temperaturen i løbet af natten, og mulighederne er uendelige, hvorfor det er virkelig smart med en smart kontakt. 

Det giver dig fleksibilitet, men samtidig også mulighed for et mere energieffektivt hjem. 

Bruger wifi stikkontakter meget strøm? 

Wifi stikkontakter bruger omkring 1-2 watt strøm. Din energiregning måles i kilowatt i timen. Det er 1000 watt til 1 kWh. Det betyder, at 1 watt strøm kan oversættes til 8,76 kWh på et år, så der er stort potentiale for energibesparelse. 

Kilde: Atlanticenergyco.com

 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google
Google er en af de største og mest anvendte hjemmesider, hvor forbrugere også kan anmelde de produkter, de køber. Nedis wifi smartplug bliver anmeldt af forbrugerne. Den får mere end 100 forbrugerbedømmelser.
Du kan se anmeldelserne her
Tweak.dk
Tweak er en dansk hjemmeside, hvor der skrives artikler om computer, teknologi, software og biler. De anmelder desuden også produkter inden for de kategorier.  Homeo Smart Home wifi stikkontakt bliver anmeldt i en dybdegående anmeldelse med billeder. Anmeldelsen er udført den: 21. september 2020.
Du kan se anmeldelsen her

Andre relevante tests og artikler

Atlantic Energy
Atlantic Energy ønsker at hjælpe folk til at reducere deres energiforbrug og skabe en bedre verden for miljøet. De er et ungt team, der har hovedkvarter i Florida.Vi har anvendt artiklen “What Is A Smart Plug and How It Eliminates Energy Waste”.
Du kan se artiklen her

 

Når du har en wifi stikkontakt, er der mange apparater, der kan være smarte at styre gennem app’en. Det kan være super smart at styre fladskærm tv gennem app’en. Så kan det tænde, når du ønsker det.
Ved at skabe dig et smart hjem, kan det være, du også vil investere i en trådløs ringeklokke. Det gør livet nemmere for dig i hjemmet ved at styre den via smart home.
Aircondition kan også være super smart at styre gennem en app, da du nemmere kan køle huset ned, til du kommer hjem eller omvendt varme det op.

FAQ

Hvilken wifi stikkontakt er den bedste?
Vi har valgt Homeo som vores anbefaling, men det kommer an på dit behov.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en wifi stikkontakt?
Overvej om du skal bruge den i hjemmet eller til tungere elektronik på eksempelvis arbejde.
Bruger wifi stikkontakter meget strøm?
Nej, wifi stikkontakter bruger omkring 1-2 watt strøm, hvilket svarer til 8,76 kWh på et år.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


HiHome – wifi smart plug 16A med energimeter

Bedst til høj belastning

 • Maksimal belastning på 3680 watt
 • Kompatibel med stemmestyringssystemer
 • Med WPA/WPA2 sikkerhedskontrol

HiHome gør livet nemmere for dig med en wifi stikkontakt, der kan styres via app, manuelt eller via stemmestyring. Det er en nem måde at holde øje med, hvor meget strøm dine apparater bruger. App’en er nem og overskuelig at finde rundt i, hvilket gør det nemt at komme i gang med HiHome. 

Om HiHome

HiHome gør det nemt for dig at styre belysning og andet, når du ikke er hjemme. Ved hjælp af app’en kan du indstille timer til hvert værelse og lave justeringer af tidsplanen. Hvis du skal på ferie, kan du bruge wifi stikkontakten, hvis du gerne vil have dine lys til automatisk at tænde ved solnedgang, eller hvis du efterlod kaffemaskinen tændt, kan du slukke den på afstand. 

Du kan styre elektronikken via stemmestyring såsom Amazon Aleza, Google Home og Apple Siri. Det er en nem måde at holde øje med dit energiforbrug og sørge for, at regningen er i orden med Hihome Energy Monitoring. 

Du får hurtig forbindelse via bluetooth Easy Connect. HiHome er lille, og den kan derfor passe ind overalt. Du kan sætte flere stik sammen og styre dem samtidigt. Den kan desuden trække noget tungere elektronik med sin maksimale belastning på 3860 watt. 

FORDELE

 • God app
 • Arbejder med Google Home, Amazon Alexa og Apple Siri
 • Høj belastning på 3860 watt
ULEMPER

 • Skal måske genstartes ved strømafbrydelse

Specifikationer

 • Godkendelser: CE, RoHs, TÜV
 • Wifi: 2,4 ghz

MEROSS MSS210EU – smart wifi stikkontakt som understøtter Apple Homekit

Bedste valg med stemmestyring

 • Kompatibel med stemmestyringssystemer
 • Kompatibel med Apple Homekit
 • E-mærket

Meross er endnu en smart stikkontakt, der gør livet nemmere for dig. Den er kompatibel med de fleste stemmestyringssystemer, så du nemt kan tilgå dine elektriske apparater og tjekke, om de er slukket eller tændt, og du kan slukke og tænde dem på afstand via din app.

Om Meross MSS210EU

En smart stikkontakt gør livet nemmere for dig, hvor du kan styre dine elektriske apparater gennem en app. Stikkontakten sættes i væggen, og så kan du tilslutte hvilket som helst apparat, som du kan tænde og slukke fra din mobil med en gratis app fra Meross. I app’en kan du også til vælge andre smart home enheder fra tyske Meross. Wifi stikkontakten er kompatibel med Google Home, Amazon Alexa og Apple Homekit. Det er muligt at tænde for lyset, når du nærmer dig hjemmet, hvilket du alt sammen kan sætte op i app’en. 

Wifi stikkontakten kræver ikke gateway. Den er lille og kompakt i sit design, så den ikke sidder i vejen for andre stikkontakter. Det er også muligt at tænde og slukke på en fysisk knap på siden af kontakten, men også via din telefon.  

FORDELE

 • Kompakt design
 • Arbejder med Google Home og Amazon Alexa og Apple Homekit
 • Gratis app
ULEMPER

 • Høj pris
 • App’en kunne være bedre

Specifikationer

 • Spænding: 230 V
 • Farve: hvid

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar