Alle huse har brug for en varmekilde, der kan holde huset varmt året rundt, men i takt med at vi bliver mere og mere klimabevidste, bliver det sværere og sværere at finde den helt rigtige løsning. En gang fik man installeret et oliefyr og lod det være ved det og før da, var det brændeovnen, der opvarmede de danske hjem, men det er jo ikke kun rumtemperaturen, der skal opvarmes, det er også vandet.

Det skorter ikke på miljøvenlige løsninger, men der er stor forskel på, hvor godt de forskellige løsninger virker. En af de løsninger, der både kan opvarme dit hus i den danske vinterkulde, og som samtidig er klimavenligt, er træpillefyret, der i løbet af de sidste par år er blevet mere og mere populært.

Markedet for stokerfyr er vokset stødt, og det er nu så stort, at det faktisk er blevet besværligt at overskue. Derfor har vi lavet denne test, hvor vi har sammenlignet en lang række pillefyr på en række forskellige parametre, og her får du de allerbedste.

Vi har sparet dig for detaljerne. Her er de bedste på markedet:

(AFP: Error loading price from price table)

Bedste pris: 7.401,00

Størrelsesmæssigt praktisk

Stor kapacitet til træpiller

Leveres med fjernindstilling

(AFP: Error loading price from price table)

Bedste pris: 16.000,00

Størrelsesmæssigt praktisk

Super god pris

Behov for minimal service

Vores anbefaling

(AFP: Error loading price from price table)

Bedste pris: 52.378,00

Lukrativt pillefyr

Smarte og praktiske funktioner

Udseendemæssigt flot og appellerende

 

Langå Pillefyr – bedst i test

Langå stokerfyrMed bestselleren Langå Pillefyr kommer du med sikkerhed til at investere i et pillefyr, som du ikke sender tilbage til forhandleren efter kort tid. Fyret vil naturligvis klare de funktionelle behov, og opvarme dit hus og dit vand, men foruden disse får du andre smarte funktioner med fyret. Langå Pillefyr kan kobles op med din telefon via en app. Her kan man trådløst ændre temperaturen, eller lave ugeprogrammer, så pillefyret automatisk regulerer temperaturen på forskellige dage, alt efter behov.

Udover disse er pillefyret enkelt at rengøre. Som et af de eneste fyr på markedet kan blæseren holde brænderhovedet helt fri for slagger. Pillefyret er også praktisk i forhold til størrelsen, og fylder meget lidt.

Særligt fremstillet pillefyr

Pillefyret er fremstillet af særligt udvalgte komponenter, så du som forbruger får de bedste stokerfyrkomponenter på markedet, skruet sammen til et perfekt stokerfyr. Derudover er Langå Pillefyr let at installere, og har ikke brug for årlig service. Pillefyret kan med sin 17kw opvarme op til 200 m2, hvilket er langt dækkende til de fleste husstande.

Specifikationer

 • Let at rengøre.
 • Ingen kedelrør med retrader der kan stoppe til eller sætte sig fast.
 • Praktisk, kompakt og fylder meget lidt.
 • Kan kobles sammen med en app.
 • Automatisk optænding med el-tænder

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Blackstar+ pillefyr 16kw – solidt og praktisk stokerfyr

Pillefyret Blackstar+ 16kW er et topmoderne pillefyr med V13 styring, en støjsvag kompressor, iltsonde og cirkulationspumpe, og det leveres med gratis indregulering og tre års garanti. Der er i sandhed tale om et luksuspillefyr, og det er også derfor, det får den allervarmeste anbefaling herfra.

Et super økonomisk pillefyr

Den primære fordel ved Blackstar+ 16 kW er, at det er et af de mest økonomiske pillefyr på markedet, hvilket også betyder, at det er blandt de mest klimavenlige stokerfyr på markedet. Blackstar+ er udstyret med brænder og V13-styring, og det er ligeledes en ny danskproduceret model af NBE.

En anden af de helt store fordele ved Blackstar+ pillefyret er også, at det kan afbrænde mellem to og tre tons træpiller, før der er behov for at tømme et igen, hvilket blandt andet er, fordi den er bygget med en enormt stor askeskuffe, og det er ligeledes udstyret med kompressor-rens og askekomprimering. Det betyder, at der går enormt længe imellem, at pillefyret skal tømmes og renses.

Der er derfor tale om et meget brugervenligt pillefyr, der samtidig er økonomisk og selvkørende, hvilket gør det perfekt til både sommer- og vinterfyring. Stokerfyret er blandt andet udstyret med en ny teknologi, der giver det en mere økonomisk drift og en renere forbrænding.

Yderligere

Blackstar+ 16 kW leveres med brænder og V13 styring og en 10” stor skærm med fjernindstilling, der gør, at du kan have skærmen med dig rundt, eller du kan placere den et bedre sted end oven på fyret, da den har en rækkevidde på omkring 30 meter. Derudover er det også muligt at tilslutte flere skærme på en gang, så du kan styre pillefyret fra forskellige skærme i forskellige rum, hvis det skulle være et behov.

Brænderen renses med trykluft, hvilket er en ekstremt effektiv proces, der er med til at mindske behovet for vedligeholdelse, en ting der samtidig også mindsker klimabelastningen, og det er ligeledes enormt let at foretage en gennemrensning af kedlen.

Specifikationer

 • Bredde x højde x dybde: 50,6 x 111,3 x 96,8 cm.
 • Vejer 240 kilo.
 • Skorstenen har en diameter på 130 mm
 • Askeskuffen kan indeholde 25 liter og vandbeholdningen er 36 l.
 • Energiklasse A+.

Ekspertvurdering

Der er mange grunde til, at vi har vurderet Blackstar+ 16 kW til at være et af de bedste pillefyr på markedet lige nu, og det handler ikke mindst om, at det er et af de mest økonomiske pillefyr på markedet, samtidig med at det har et meget lavt strømforbrug og er produceret i en meget høj kvalitet. Selvfølgelig er de tekniske specifikationer heller ikke noget at kimse af, men selvom man ikke har forstand på, hvad den procentmæssige virkningsgrad bør ligge på, eller hvor mange kW et pillefyr bør yde, så er det stadig nemt at se, at der er tale om et uovertruffen stokerfyr, og det er også derfor, at det er gået hen og er endt som vores testvinder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

RTB kedel 16 kw Scotte – et luksuspillefyr med indbygget WiFi

RTB Kedel 16 kW ligger i den dyrere ende af pillefyr, men det betyder ikke, at du ikke får noget for pengene. Det er nemlig et overordentligt godt fyr med V13 styring, O2 sonde, kompressor og cirkulationspumpe. Der er tale om et topmoderne pillefyr, der selv klarer det meste af arbejdet i løbet af dagligdagen. Det eneste du skal sørge for, er at fylde træpiller på undervejs.

Ekstremt brugervenligt pillefyr

RTB Kedel 16 kW er et træpillefyr, der er udviklet med et enormt stort fokus på brugervenligheden, hvilket gør, at det er enormt let at betjene, og derfor vil det også gøre det meget let at styre opvarmningen i dit hjem. Til daglig kommer fyret nemlig stort set til at passe sig selv, fordi den topmoderne teknologi styrer det meste af arbejdet. RTB 16 kW er blandt andet udstyret med brænder, kompressor og V13 iltstyring, der er indkørt som standard og også er næsten 100% selvkørende.

Stokerfyret fra RTB på 16 kW er udstyret med en trådløs skærm, der kan kontrolleres direkte fra din smartphone eller din tablet. På den måde kan du altid holde øje med, hvordan det står til med fyret, lige meget hvor du er henne, og det er ligeledes muligt at tilkoble flere trådløse skærme, så det bliver endnu nemmere at overvåge fra flere steder i dit hjem

Indbygget kompressor-rens af flere komponenter

En af de ting der virkelig gør, at træpillefyret fra RTB skiller sig ud fra mængden, er, at det er udstyret med automatisk og trinløs graduering af pilleforbruget, hvilket gør, at du får en meget stabil og samtidig økonomisk drift, der er fuldstændig uafhængigt af årstid og forbrugsmønster.

Både brænderen og kedlen er udstyret med integreret kompressor-rens, der sørger for en effektiv rensning af kedel og brænder via trykluft. Det er endnu en af de ting, der gør, at pillefyret fra RTB er nærmest 100% selvkørende.

Pillefyret er ligeledes udstyret med askekomprimering, der forlænger tiden mellem asketømning ganske betragteligt, hvilket også er med til at øge brugervenligheden og give dig en ekstremt problemfri opvarmning. Og derudover er stokerfyret også udstyret med indbygget WiFi (Stokerfyr Cloud)

Specifikationer

 • Højde x bredde x dybde: 109,2 x 50,9 x 86,5 cm.
 • Vejer 182 kg.
 • Askebeholderen kan indehold 31 liter og vandindholdet er på 36 liter.
 • Lavtemperaturdrift på helt ned til 40 grader.
 • Indbygget WiFi.

Ekspertvurdering

Det punkt, hvor RTB virkelig har formået at skabe et fantastisk produkt, er de muligheder, der leveres via den indbyggede WiFi og Stoker Cloud, der både øger brugervenligheden og giver ekstremt mange muligheder for at overvåge og styre dit pillefyr.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vølund Vedex 4000 med touch display

Det ligner måske en gammeldags printer fra halvfemserne, men det er bestemt ikke det, der er tale om. Der er i stedet tale om et topmoderne træfyr med keramisk rift, efterforbrændingskammer, røgsuger og touch display. Vedex 4000 fra Vølund er både enormt sikker i drift, et CO2 venligt produkt og et selvrensende fyr til fastbrændsel.

Optimeret forbrænding og øget effektivitet

Vedex 4000 har fået optimeret forbrændingen og øget effektiviteten, hvilket gør det til det helt rigtige valg til familieboligen eller andre mindre bygninger, men de helt store fordele ved Vedex er ikke selve de tekniske specifikationer, det er derimod at finde i producenten.

Vølund producerer nemlig et enormt stort udvalg af ekstraudstyr, hvilket betyder, at pillefyret kan tilpasses til dine behov. Det skal dog siges, at kedlen er beregnet til opvarmning af almindelige husstande og mindre bygninger, og det er endnu et sted hvor Vedex virkelig brænder igennem.

Der er i høj grad mulighed for at få en billig opvarmning og samtidig reducere dine månedlige udgifter betragteligt, for der er tale om et pillefyr, der både er effektivt, billigt i drift og ekstremt let at betjene. Vedex 4000 er ligeledes udstyret med touch display, der gør det let at danne sig overblik over, hvordan pillefyret kører.

Yderligere

Vedex 4000 er miljøgodkendt til fyring med træ. Der er tale om en højeffektiv brændekedel med indbygget røgsuger og en keramisk rist, der alt sammen er med til at give dig et ekstremt holdbart produkt med fleksible tilslutningsmuligheder.

Pillefyret fra Vølund er ligeledes en driftsikker varmeløsning, der kan sørge for at holde dit hjem varmt hele året. Som standard kan der udvides med op til 4 varmekredse, der inkluderer varmekredsløb til brugsvand og buffertank til kedlen.

Specifikationer

 • Højde x bredde x dybde: 117,4 x 90 x 95 cm.
 • Vejer 290 kg.
 • Skorstenen har en diameter på 16 cm.
 • Vandkapacitet på 65 liter.
 • Energiklasse A.

Ekspertvurdering

Alt I alt er der tale om et ekstremt fornuftigt pillefyr, der især er ideelt til den private forbruger. Det er ikke det bedste pillefyr der er på markedet lige nu, til gengæld er det heller ikke det dyreste, og til prisen er der bestemt tale om et godt pillefyr. Kort sagt, kan fyret varmt anbefales, især hvis der er tale om opvarmning af et privat hjem eller en anden mindre bygning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Woody Blackstar MINI Plus – det mindste pillefyr i vores test

Pillefyret fra Woody er et meget kompakt pillefyr, der er ideelt, hvis du har brug for et pillefyr, men ikke er sikker på, hvordan du skal få plads til et af de større fyr. Udover at være mindre er der faktisk ikke mange forskelle på pillefyret fra Woody og de større konkurrenter, hvilket betyder, at fyret er udstyret med blandt andet selvrens, fire røgtrækskanaler og en virkningsgrad på helt op til 94,2%

Om

Blackstar Mini er konstrueret i en side-by-side konstruktion med et magasin på 150 liter. Konstruktion der både indeholder magasinet, en indbygget brænder og snegl, er en af de mest kompakte konstruktioner på markedet, hvilket gør det muligt at installere træpillefyret i meget små rum.

Blackstar Mini har fået integreret et automatisk renseprogram af røgkanalerne. Det betyder, at toppen af rækken af røgkanaler har fået monteret et renseapparat, der virker via en motor, der trækker lameller op og ned ad røgkanalerne sider. På den måde falder aske og sod ned i den 20 liter store askeskuffe. Det er med til at overflødiggøre manuel rengøring af røgkanalerne, renseapparatet skal dog rengøres en gang årligt.

Ligeledes er Blackstar Mini udstyret med en relativt stor askeskuffe, der gør, at den kun skal tømmes efter afbrænding af mellem to og tre tons træpiller.

Yderligere

Blackstar Mini fungerer i høj grad på samme måde som et oliefyr eller et gasfyr gør. Et typisk Woody pillefyr er sammenkædet med en Blackstar kedel, hvilket også er tilfældet her, og det er ligeledes afhængigt af varmeforbruget, hvilket betyder, at det kun afbrænder med den effekt, der forbruges. På den måde undgår man den hakkende drift, der ellers er kendetegnende ved et typisk oliefyr.

Pillefyret fra Woody er designet med en meget solid teknisk konstruktion, hvilket betyder, at det får en rigtig lang levetid. Woody Blackstar MINI Plus er fremstillet efter EU standarder, og derfor er der tale om et robust og driftsikkert pillefyr konstrueret med den nyeste teknologi, og så er det tilmed i den lave ende af prisskalaen for pillefyr.

Specifikationer

 • Højde x bredde x dybde: 104 x 91 x 102 cm.
 • Vejer 240 kg.
 • Vandindhold på 35 liter.
 • Ekstremt solid konstruktion.
 • Indbygget renseprogram.

Ekspertvurdering

Woody Blackstar MINI Plus er et meget anbefalelsesværdigt pillefyr, især til installationer, hvor der er meget lidt installationsplads at arbejde på, men det er ikke kun den lille konstruktion, der gør det til et ekstremt velfungerende træpillefyr, der er tæt på at kunne konkurrere med testvinderen, der ligeledes er udstyret med Blackstar kedel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvorfor vælge et pillefyr?

Der er enormt mange forskellige grunde til at vælge at skifte til pillefyr. Blandt de forskellige grunde er både økonomien og klimaet, lige såvel som der er de højteknologiske muligheder, der kommer sig af, at de fleste pillefyr er det man kalder et stokerfyr, hvilket betyder, at der forbrændingen fødes lidt ad gangen, og med de mange smart-muligheder der er begyndt at dukke op, kan du ofte selv styre fødningen i enormt høj grad.

En ting er, at det selvfølgelig giver mening at skifte fra oliefyr til pillefyr, men faktisk er udviklingen nået så langt, at det i rigtig høj grad også kan betale sig at skifte til et nyere pillefyr, hvis du var blandt de første der skiftede til pillefyr.

Her er et par af de fordele du får ud af at skifte til et nyt pillefyr:

 • Du får en sundere varmeøkonomi, hvilket både er godt for dig selv og for klimaet.
 • De fleste nyere pillefyr har internetopkobling, hvilket gør, at de løbende bliver opdateret, og at du kan styre fyrets drift trådløst.
 • Træpiller er CO2 neutrale, hvilket gør, at du kan skrue op for varmen med god samvittighed.
 • De nyere træpillefyr har både minimal vedligehold og lang levetid.
 • Et pillefyr optager ikke mere plads end et oliefyr.
 • Med en højteknologisk løsning får du optimal drift hele året.
 • Pillefyr har typisk en meget høj virkningsgrad.

Økonomi

Du har måske hørt, at et pillefyr både er dyrt at købe og kræver lidt mere arbejde end et oliefyr. Det er sådan set rigtig nok, men det kan faktisk godt betale sig at arbejde lidt ekstra, for besparelsesmulighederne er nemlig ekstremt høje i forhold til et oliefyr.

Faktisk kan et pillefyr give dig besparelser på helt op til 70%, og det siger ikke så lidt, når vi taler om varmeregninger. Besparelsesmængden er selvfølgelig også afhængig af, hvad du tidligere har fyret med. Hvis dine varmeudgifter tidligere er kommet fra oliefyret, så kan du godt regne med en besparelse på omkring 60%, hvis du derimod har haft el, sniger den sig helt op på 70%.

Selvom et stokerfyr måske ser dyrt ud at købe i første omgang, så er den heftige besparelse med til at sørge for, at investeringen i et stokerfyr faktisk kan ende med at tjene sig selv ind inden for de første 2 til 4 år, afhængigt af hvilket mærke og hvilket fyr du ender med at investere i.

I løbet af de sidste par år er virkningen af de pillefyr, der er på markedet nemlig blevet forbedret ret markant. Det betyder, at det også godt kan betale sig at opgradere et gammelt pillefyr til nyt. Her skal du dog forvente, at der går lidt længere end 2 til 4 år før investeringen har tjent sig selv hjem igen, til trods for at der stadig er ret mange penge at spare.

Læs også: Pillefyr – pris inkl. montering – få den bedste start.

Klima

I disse tider bliver det mere og mere almindeligt at tænke klimaet ind i rigtig mange overvejelser, det gælder også i private hjem, og det er nok også en af grundene til, at stokerfyr er blevet så ekstremt populære. Det hænger både sammen med at oliefyr er enormt miljøskadelige, og at brugen af træpiller faktisk er CO2 neutralt, hvilket betyder, at den eneste klimabelastning der er involveret, kommer fra bilen, der transporterer træpillerne.

Derfor er ikke kun en besparelse for din pengepung, det er også en besparelse for klimaet, og derfor kan du med rette skrue op for varmen, og stadig have god klimasamvittighed.

Se også Ordre på 800 pillefyr luner hos KK Metal skrevet af energy-supply.dk.

Se vores artikel om gaveidéer til ham.

Læs også: Test af brændeovne

Læs også vores artikel om: Gasfyr Test – Find det bedste gasfyr lige her

Læs også vores artikel om: Stegepande test – her er de 8 bedste stegepander

Se også denne lignende artikel på vores side: Støvsuger test – her er de 15 bedste

Dette indlæg har fået 4.32 stjerner baseret på 22 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar