Der er mange fine ting man kan have på sin altan, for at gøre den flot og personlig. 

Noget af det, der gør en altan ekstra hyggelig, uanset hvor stor den er, er fine altanplanter. Det kan være blomster, krydderurter, grønsager og frugter, der alle kan være med til at sætte et personligt præg på din altan. 

Du kan sågar forvandle din altan til en lille have, hvor du kan dyrke forskellige altanplanter, og se dem vokse op og spire, lige så stille. 

Der er her samlet inspiration til de bedste og flotteste planter til altanen, der virkelig vil gøre din altan hyggelig og flot. 

Her kan du finde inspiration, uanset som du søger nemme altanplanter, planter til altankassen eller noget helt tredje. 

 

Stjerneklokke ‘Stella’ – Eventyrlige blomster


Set på Plantetorvet

Stjerneklokke ‘Stella’ – Eventyrlige blomsterDenne altanplante er perfekt til at gøre din altan hyggelig og smuk at se på. 

Den står med de mest fantastiske og eventyrlige lilla blomster, som næsten ligner små klokker, hvilket er herfra den har fået sit navn. 

Den bliver typisk 10-15 cm høj, og 20-30 cm bred, og trives bedst i sollys og varme, dog med en smule skygge i løbet af dagen. 

Den er meget hårdfør, og tåler sagtens det danske klima, der kan være lidt skiftende. Planten blomstrer mellem juni og juli, og din altan vil derfor stå med smukke blomster i løbet af sommeren. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Stjerneklokke ‘Stella’ hos Plantetorvet

Lavendel ‘Hidcote Blue’ – Smukke lilla farver og gode planter til altanen


Set på Blomsterverden.dk

Lavendel ‘Hidcote Blue’ – Smukke lilla farver og gode planter til altanenLavendel er en super smuk plante, som står med nogle fantastiske lilla blomster, når den blomstrer. Faktisk blomstrer denne altanplante i lang tid ad gangen, fra juni helt hen til august, og kan endda finde på at blomstre igen til efteråret, hvis du klipper blomsterne af, når planten er afblomstret. 

Den udvider sig meget, og kan godt finde på at brede sig meget. Derfor kræver denne altanplante, at du klipper den til, og sørger for at have den i en potte, hvor den har plads til at gro, men ikke har plads til at overtage hele din altan. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Lavendel ‘Hidcote Blue’ hos Blomsterverden.dk

Spansk margerit – hvid – En klassisk blomst 


Set på (AFP: Error loading reseller from price table)

Spansk margerit – hvid – En klassisk blomstDenne fine altanplante er en klassiker, som du uden tvivl har stiftet bekendtskab med, på et eller andet tidspunk i dit liv. 

Margueritter er utrolig smukke, samtidig med at de er enormt simple. De giver et utrolig smukt udseende til din altan, og findes i et hav af forskellige farver. Den står med store, flotte mørkegrønne blade, der fremhæver blomstens smukke farve. 

Du kan nemt finde en marguerit, der passer perfekt ind i det farvetema som du ønsker at skabe på din altan.  

Den kan nemt flyttes til en potte som passer ind i din indretning, og som klæder din altan. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Spansk margerit – hvid hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Hortensia ‘Clara’ – Fine, blå blomster 


Set på Plantetorvet

Hortensia ‘Clara’ – Fine, blå blomsterHortensia er uden tvivl en af de smukkeste og mest farverige blomster man kan komme i nærheden af. 

Du har med sikkerhed set dem i store buske, i store villahaver, men det kan faktisk nemt lade sig gøre at dyrke dem på sin altan. 

Denne altanplante er til dig, som går op i at have smukke altanplanter, og som ønsker at bruge tid på at passe og pleje dem. Til gengæld vil du få de smukkeste blå blomster på din altan, som virkelig vil gøre den smuk og fin at se på. 

Denne plante blomstrer mellem juli og september, og det er altså her at du får de smukke blå blomster at se. Resten af året vil planten stå med flotte, grønne æggeformede blade.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Hortensia ‘Clara’ hos Plantetorvet

Basilikum – Smuk, lækker og tæt plante 


Set på Blomsterverden.dk

Basilikum – Smuk, lækker og tæt planteDenne smukke altanplante giver en fantastisk aroma og duft, og pynter, uanset om du placerer den på altanen eller i køkkenet. 

Planten får store mængder af grønne, flotte blade, og er en meget tæt plante. 

Basilikumplanter elsker varme, og trives bedst i en potte, på solrige, vindstille og varme steder. Du kan derfor udpege det mest solrige hjørne til denne plante, og placere den her, for at få det bedste resultat. 

Du kan med fordel flytte altanplanten indenfor i de koldere måneder, for at passe ekstra godt på den, så længe du sørger for at den stadig får masser af lys. 

Basilikumplanten er perfekt til dig, som går op i at dyrke en dejlig altanplante, som du både kan bruge i din madlavning, men som også pynter på din altan, og gør den endnu hyggeligere. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Basilikum hos Blomsterverden.dk

Oregano – Den nemme, smukke løsning 


Set på Blomsterverden.dk

Oregano – Den nemme, smukke løsningNår de fleste hører ordet ”oregano” er det første de kan tænke på, en lækker, varm pizza. 

Dog kan oregano meget mere end blot at være noget der kommer ovenpå pizza. 

Udover at oregano har en fuldstændig fantastisk aroma, blomstrer den med små, fine lyseblå blomster, som vil pynte på enhver altan. 

Det er en yderst let altanplante at dyrke og holde, og de trives godt med tørke. Det er derfor ikke en plante du behøver at skulle vande hver eneste dag. 

Den er glad for sollys, men udover det er planten utrolig let at holde, og den er derfor perfekt til dig, som ikke har grønne fingre, men som stadig ønsker at tilføje lidt liv til din altan.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Oregano hos Blomsterverden.dk

Timian – Dejlig duft, fine blomster 


Set på Blomsterverden.dk

Timian – Dejlig duft, fine blomsterTimian er ikke blot en lækker krydderurt til diverse mad retter, det dufter fantastisk og er ydermere også utrolig flot at se på. 

De smukke lilla blomster som timian udvikler, vil give din altan et lille ”pust” af farve, og vil gøre den meget mere hjemlig. 

Timian er let at dyrke og holde, og skal helst have en del sollys og varme, for at blive så stor og flot som muligt. 

Den bliver ca. 20 cm høj, hvilket betyder, at det er en stor og flot altanplante, men som man sagtens kan have stående på en altan, uden at den virker alt for stor og dominerende. 

Denne plante er perfekt til dig, som ønsker at tilføje en smuk krydderurt til din altan, og som ikke er ekspert på altanplanter, som derfor søger noget let og enkelt. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Timian hos Blomsterverden.dk

Rosmarin – Til mad entusiasten 


Set på Blomsterverden.dk

Rosmarin – Til mad entusiastenDet kan være utrolig lækkert at træde ud på sin altan til en lækker duft af krydderurter, og plukke lidt forskelligt til at komme i maden. 

Denne rosmarin er yderst velduftende, og kan bruges til mange forskellige lækre retter, såsom lam, vildt, fjerkræ og kartofler. 

Udover at altanplanten dufter himmelsk, ser den også rigtig pæn ud, og pynter altså rigtig fint på din altan. 

Den trives bedst i læ og med sollys, men er utrolig let at dyrke og holde. Det eneste du skal være opmærksom på er, at frøene helst skal holdes fugtige inden altanplanten begynder at spire, for at få det bedste resultat. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Rosmarin hos Blomsterverden.dk

Økologiske tomat frø, Matina – Lækre tomater på altanen 


Set på Havehandel.dk

Økologiske tomat frø, Matina – Lækre tomater på altanenEn lille tomatplante kan også tilføre din altan en lille smule hygge. 

Denne tomatplante er økologisk, og giver nogle små, faste og saftige tomater, perfekt til enhver sommersalat, eller på en lækker pizza. 

Når de små tomater begynder at vise sig på planten, vil altanen også få en lille smule farve, fra de flotte, røde tomater.

Det eneste man skal være opmærksom på med disse tomatplanter er, at de er meget vandkrævende, og det er derfor vigtigt at du vander dem hver dag. 

Du skal helst placere dem et sted, hvor de står i læ, og hvor de får masser af sol og varme, så de får den lækre smag af sommer og sol. 

Du vil kunne høste lækre, fine tomater fra denne altanplante, helt ind i efteråret, og det er derfor slut med at købe tomater i supermarkedet om sommeren, da du vil have de lækreste tomater lige ude på din altan. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Økologiske tomat frø, Matina hos Havehandel.dk

Agurkefrø, salat, skoleagurk – Dyrk dine egne skoleagurker 


Set på Havehandel.dk

Agurkefrø, salat, skoleagurk – Dyrk dine egne skoleagurkerDisse agurker er i sandhed smagen af sol og sommer, og vil sikre dig at du altid har en lille snack, når du sidder og nyder solen på din altan med en god bog eller noget dejligt musik. 

Skoleagurker trives bedst i meget sol og varme, og skal helst stå i læ. 

Disse skal derfor placeres i det hjørne af din altan, som får mest sol i løbet af dagen, og får der ikke er meget blæst. 

De skal helst vandes dagligt, men selve sorten er utrolig nem at dyrke, og er yderst resistent for sygdomme. Denne sort vil give dig nogle velsmagende skoleagurker på ca. 10-12 cm, som vil have en flot, mørkegrøn farve. 

De fine skoleagurker vil være en hyggelig tilføjelse til din altan, og er perfekt til salater, madpakker og til en hurtig snack. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Agurkefrø, salat, skoleagurk hos Havehandel.dk

Radise frø “Cherry belle” – Perfekt til sommerens salater 


Set på Havehandel.dk

Radise frø "Cherry belle" – Perfekt til sommerens salaterDer er ikke noget bedre, end sprøde velsmagende radisser på en lækker sommersalat. 

Her kan du ovenikøbet dyrke dine helt egne. 

Noget af det bedste ved disse radisser er, at de ikke kræver meget pleje, så længde du husker at vande dem dagligt. 

De har godt af at få masser af sollys og varme, og du kan med fordel sætte dem i det mest solrige og vindstille hjørne af din altan, for at få det bedste resultat. De kan sås fra marts til august, og kan høstes fra maj til oktober. 

Du vil hurtigt opleve, hvor lækkert det er at kunne gå ud på altanen og plukke nogle lækre radisser til salaten, som du selv har dyrket. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se pris på Radise frø “Cherry belle” hos Havehandel.dk

Læs også: Urtepotte – 9 smukke urtepotter i alle størrelser

Læs også: Få inspiration til nemme stueplanter

Læs også vores artikel om: Smukke sommerblomster til krukker: Få inspiration her

Se også denne lignende artikel på vores side: Store stueplanter – find flotte store planter til stuen her 

Se også 10 flotte planter, der er gode til altanen skrevet af woman.dk.

Denne side er anmeldt af: Asta W. Ravn Rating 5/5

 

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar