Med en bagemaskine kan du stå op til duften af friskbagt brød hver morgen. Du fylder blot ingredienserne i maskinen aftenen før, og så sørger den selv for at brødet er færdigbagt når du ønsker det. Så er det slut med at stå i kø hos bageren, og du kan selv vælge opskrift og ingredienser efter din smag.

Vi har undersøgt en række testresultater og fundet de 3 bedste bagemaskiner lige nu. Se dem herunder, hvor du også kan læse om mulighederne med en bagemaskine:

Morphy Richards Premium Plus – bedste bagemaskine til brød

morphy-richards-premium-plus-bagemaskine

Bedste pris: 999,00 (Skousen)

 • Testvinder – Familie Journal
 • Gode anmeldelser

Denne bagemaskine klarer sig rigtig godt i Familie Journals test, hvor den bliver testvinder med den bedste samlede bedømmelse. Den roses især for at være god til at bage brød og rugbrød med, og så er den meget støjsvag. Der er 19 indbyggede programmer, og du kan vælge at bage brødet i 3 forskellige størrelser og med 3 forskellige brødskorper. Således er der gode muligheder for at indstille bagemaskinen efter din smag, så du får netop det brød du kan lide. Bagemaskinen får gode anmeldelser af køberne, der roser den for at være nem at bruge og for at lave flot og velsmagende brød.

Morphy Richards Premium Plus er i stand til at bage brød på kun 70 minutter (hvidt brød, 680 gram). Den har desuden påmonteret en dispenser på låget, der hjælper dig med at dosere nødder og andre ingredienser til dit brød undervejs. Det giver mulighed for på nem vis at bage spændende brød og/eller rugbrød, hvor der kan tilsættes flere typer kerner, tørret frugt og andre ting.

Hvis du ønsker at stå op til friskbagt morgenbrød, kan du indstille bagemaskinens timerfunktion med op til 12 timer. Så går den igang med at bage brødet på et forudinstillet tidspunkt, og derefter holder den det varmt i op til 60 minutter. Du fylder blot ingredienserne i bagemaskinen aftenen forinden, og så klarer den selv resten.

Specifikationer:

 • Antal indbyggede programmer: 19
 • Brødstørrelser: 450 g, 680 g og 900 g
 • Hurtigste program: 70 min. (hvidt brød på 680 g)
 • Timerfunktion: Ja – op til 12 timer
 • Dispenser til nødder og frugt: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »
1.395,00 kr. 0,00 kr. 1.395,00 kr. Til butik »

OBH Nordica Inox 6544 – bedste bagemaskine til prisen

obh-6544-bagemaskine

Bedste pris: 639,00 (Skousen)

 • Bedste valg – Familie Journal
 • Gode anmeldelser

Hvis du ikke ønsker en masse overflødige programmer men bare gerne vil kunne bage et godt brød eller rugbrød, så er bagemaskinen fra OBH Nordica det bedste valg. Den fås til en fornuftig pris på nettet, og ifølge testpanelet hos Familie Journal klarer den opgaven rigtig fint og med et lavt støjniveau. Den får desuden gode anmeldelser fra køberne, der blandt andet roser bagemaskinen for at være nem at bruge og med godt resultat hver gang.

OBH Nordica Inox 6544 er en billig og kompakt bagemaskine med god kapacitet. Den kan indstilles til at bage brød i 2 størrelser – enten 750 gram eller 900 gram, hvilket er fint til en almindelig familie. Den har desuden 12 forskellige programmer, hvor det hurtigste program tager 58 minutter (hvidt brød på 750 gram). Derudover er bagemaskinen også i stand til blot at ælte en dej, som du så efterfølgende kan bage i almindelig ovn. Dermed undgår du svineriet på køkkenbordet, og du kan bruge dejen til blandt andet boller, snobrød, kanelsnegle, pizza og andre ting. Der kan vælges imellem 3 brødskorper: Lys, medium eller mørk.

Denne bagemaskine har både 13-timers timerfunktion og en hold-varm funktion, der gør maskinen i stand til at holde dit friskbagte brød varmt i op til 60 minutter.

Specifikationer:

 • Antal indbyggede programmer: 12
 • Brødstørrelser: 750 g eller 900 g
 • Hurtigste program: 58 min. (hvidt brød på 750 g)
 • Timerfunktion: Ja – op til 13 timer
 • Dispenser til nødder og frugt: Nej
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
639,00 kr. 0,00 kr. 639,00 kr. Til butik »
639,00 kr. 0,00 kr. 639,00 kr. Til butik »
645,00 kr. 0,00 kr. 645,00 kr. Til butik »
659,00 kr. 0,00 kr. 669,00 kr. Til butik »

Gastroback 42820 – lille og funktionel bagemaskine

Bedste pris: 847,00 (Wupti)

 • Topscorer – ETM Testmagazin

Gastroback 42820 får en god samlet bedømmelse i test hos ETM Testmagazin, hvor den placeres som 4. bedste bagemaskine af 10 testede modeller. Den roses blandt andet for at være brugervenlig, hvilket skyldes den nemme betjening og tydelige oversigt over de 13 indbyggede bageprogrammer.

Hos Amazon har mere end 50 købere givet en gennemsnitlig bedømmelse på 4,1 ud af 5 stjerner. Brugerne er generelt tilfredse med hvor nem den er at betjene, men også bageresultatet er godt.

Gastroback 42820 er velegnet til dig der primært bager mindre portioner ad gangen. Betjeningen foregår hurtigt og enkelt ved hjælp af toppanelet, hvor der kan vælges portion (500 eller 750 gram), farve på skorpen (lys, mellem eller mørk), timer (op til 13 timer) og ønsket program.

I bagemaskinen er der 13 forskellige programmer, deriblandt et hurtigprogram på kun 59 minutter, marmeladeprogram, yoghurtprogram og flere andre, som gør din bagemaskine nyttig i mange sammenhænge.

Specifikationer:

 • Antal indbyggede programmer: 13
 • Brødstørrelser: 500 g eller 750 g
 • Hurtigste program: 59 min. (hvidt brød på 500 g.)
 • Timerfunktion: Ja – op til 13 timer
 • Dispenser til nødder og frugt: Nej
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
847,00 kr. 0,00 kr. 847,00 kr. Til butik »
1.199,00 kr. 39,00 kr. 1.238,00 kr. Til butik »

Det kan du bruge bagemaskinen til

Din bagemaskine giver dig næsten uendelige muligheder, når blot der er tale om en dej som skal blandes, eventuelt æltes og til sidst bages. Fælles for de fleste bagemaskiner er dog at de er bedst til bagning af lyst og groft brød, samt rugbrød. Flere af de testede bagemaskiner har også mulighed for at blande en kagedej og bage en kage, men den bliver i mange tilfælde ikke bagt ordentligt så du ender op med en klæg masse der ikke føles rigtig. En kagedej kan dog i de fleste tilfælde nemt røres i hånden, fordi den ikke er lige så svær at arbejde med som en brød- eller rugbrødsdej, der kræver længere tids æltning og masser af kræfter for at blive god.

Bagemaskinen er således god til blandt andet:

 • Rugbrød
 • Lyst brød
 • Groft brød
 • Glutenfrit brød

Det er nemt at finde gode opskrifter på nettet. Alletiders Kogebog er et godt sted at starte, men du kan også nøjes med at bruge de opskrifter der følger med bagemaskinen. De er i mange tilfælde optimeret til netop den bagemaskine de leveres med, så det er en god måde at lære bagemaskinen at kende på når du bruger den de første par gange.

Testresultater

Herunder får du indblik i, hvilke test vi har gennemgået for at finde de bedste bagemaskiner på markedet:

Familie Journal (1. september 2015)

Hos Familie Journal er 7 forskellige bagemaskiner blevet testet i september 2015. De er testet og vurderet af husholdningslærer Susi Toft Petersen fra Linieskolen, som er en fri fagskole.

De 7 bagemaskiner er testet og bedømt ud fra følgende delkriterier:

 • Brugervenlighed
 • Betjening
 • Støjniveau
 • Ælteevne

På trods af at OBH Nordica Inox 6544 er lige ved at vinde, er det altså Premium Plus bagemaskinen fra Morphy Richards, der bliver testvinder. Bagemaskinen fra OBH Nordica får dog en andenplads og anbefales alligevel som det bedste valg. Fælles for begge bagemaskiner er at de er rigtig gode til at bage brød og rugbrød, mens det kniber med kagedejen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle bagemaskinerne klarer sig, ved at gå til Familie Journal. Testen er gratis tilgængelig.

Smartson (16. april 2010)

Dette er en ældre test fra Smartson, som dog stadig er aktuel da flere af bagemaskinerne stadig forhandles. Der er i alt testet 5 forskellige bagemaskiner i denne test, og der gives point fra 0 til 25 hvor 25 er bedst.

I testen bedømmes bagemaskinerne ud fra følgende delkriterier:

 • Brødets farve og form
 • Brugervenlighed
 • Bageresultat

Tefal Home Bread XXL OW500 ender med at blive testens vinder. Den leverer et fint resultat hver gang, og brugsanvisningen er let at gå til. Derudover klarer Kenwood BM350 sig også godt, og får en fin andenplads med en anbefaling. Den bager ligeledes et godt brød uden det bliver for besværligt.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar