En god badevægt er uundværlig, hvis du har et mål om at ændre din fysik eller bare være sikker på at dit helbred er godt. Udsving i kropsvægten kan i mange tilfælde have en underliggende, så derfor er det en rigtig god idé at stige på en badevægt med jævne mellemrum. Det er dog ikke alle badevægte der er lige gode eller nemme at anvende, så her kan du med fordel tjekke de nyeste testresultater.

Vi har igennem flere år indsamlet testresultater og brugeranmeldelser, for at finde de bedste badevægte på markedet. I alt har vi fundet 10 gode badevægte med kropsanalyse og forskellige smarte funktioner, som eksempelvis gør det muligt at følge din udvikling via din smartphone.

Opsummering – her er de bedste badevægte i test

Herunder får du et overblik over de badevægte, der klarer sig bedst i test netop nu. Anbefalingerne er primært baseret på testresultater, men også på brugeranmeldelser.

Beurer BF700

Bedste billige badevægt

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Bedste pris: 395,00

Køb hos Helsebixen

Qardio QardioBase 2

Bedste avancerede badevægt

 • Editors’ Choice – PCMag
 • Anbefalet – MacRumors

Bedste pris: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.


Beurer BF700 – brugervenlig testvinder med Bluetooth

Beurer-bf700-badevaegt

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Den smarte Beurer BF700 badevægt ender på førstepladsen hos Tænk og Råd & Rön. Den vejer præcist, er nem at bruge og har en god konstruktion.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Beurer BF700 placeres på en førsteplads hos Tænk og Råd & Rön, og den roses generelt af køberne for at give præcise målinger og være nem at bruge. Den kan kobles til din smartphone via Bluetooth, og henter du den gratis Beurer Health Manager App, kan du taste dine tal ind i appen og følge din egen udvikling løbende. Kvalitetsindtrykket er også højt, og sammen med en fornuftig pris er denne kropsanalysevægt et rigtig godt køb.

 

Om: Beurer BF700 er en kropsanalysevægt med Bluetooth. Den kan tilsluttes smartphones med iOS eller Android, og via din smartphone kan du følge din udvikling ved hjælp af kropsanalyse.

Badevægten er i stand til at måle kropsvægt, fedtprocent, væskebalance, muskel-forhold, knoglemasse og BMI. Du kan se alle målene i både kilo, pund og stones, og den kan forudindstilles til brug af op til 8 forskellige personer. Den har desuden automatisk brugergenkendelse, så du blot skal stille dig op på vægten for at den kan genkende dig.

Displayet i BF700 er sort med oplyse hvide tal og bogstaver med en højde på 23 mm for vægtresultatet, så du nemt kan aflyse dine mål i lyse og mørke rum. Den har kapacitet til op mod 180 kg og automatisk overbelastningsindikator.


Qardio QardioBase 2 – bedste avancerede badevægt netop nu

 • Editors’ Choice – PCMag
 • Anbefalet – MacRumors
 • Topscorer – AndroidGuys

QardioBase 2 er en af de smarteste badevægte på markedet. Den får generelt rigtig gode bedømmelser i test, deriblandt en “Editor’s Choice”-titel hos PCMag.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Som navnet antyder er QardioBase 2 efterkommer af den originale QardioBase, der tog testpanelerne med storm. 2’eren er en forbedret udgave med en mere stabil konstruktion, indbygget genopladeligt batteri, haptisk feedback (vibrationssignaler) og generelle forbedringer i display og andre elementer. Også denne badevægt klarer sig godt i test, og får generelt meget høje bedømmelser. Ikke mindst hos PCMag, som giver den en “Editor’s Choice” og højeste samlede bedømmelse blandt alle deres testede badevægte. Derudover anbefales den hos både MacRumors og AndroidGuys, hvor begge testpaneler er meget imponerede af de mange velfungerende egenskaber.

 

 

Om: QardioBase 2 er en videreudvikling af QardioBase badevægten, som udkom i 2015. Der er således tale om en opdateret version, hvor både designet og egenskaberne er blevet evalueret og forbedret. Af nævneværdige forskellige har badevægten blandt andet fået en større diameter og dermed øget stabilitet, indbygget genopladeligt batteri der oplades via MicroUSB-port, haptisk feedback som udsender en lille vibration ved slutningen af hver måling og et tydeligere LED-display med grønt oplyste tegn.

Badevægten har mange muligheder, og genkender selv brugeren der træder op på den. Den kan desuden forbindes trådløst til Qardio App som fås til både iOS og Android, og så måler den selvfølgelig alt fra fedtprocent til BMI og væskebalance. Når du træder op på badevægten mødes du af en smiley,  og du kan vælge imellem 4 tilstande for din badevægt:

 • Normal: BMI, muskler, fedtprocent, knogler og væskebalance
 • Vej-kun: Til folk med medicinske implantater – f.eks. pacemaker
 • Smart Feedback: Displayet viser smileys i stedet for vægt
 • Graviditet: Særlig tilstand til gravide

Badevægten kan tilpasses op til 8 brugere, men hver enkelt bruger skal åbne en Qardio konto via appen for at badevægten kan oprette de forskellige brugere. Badevægten registrerer automatisk hvem af de 8 brugere der træder op på vægten ud fra kropsvægt og -bygning, og hvis en “gæst” træder op viser den blot personens vægt.

Du kan enten forbinde via Bluetooth eller WiFi med denne badevægt.


Sportsbuddy Scale badevægt 

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Der er flere gode grunde til at købe den smarte, lille badevægt fra Sportsbuddy. Først og fremmest har den flere gode funktioner og en lav pris. Med vægten medfølger en smartphone app, så du let kan danne overblik over din krops udvikling. App’en kan lave en kropsanalyse, som estimerer muskelmasse, fedt, vand og knoglemasse i kroppen. 

Der er masser af spændende information at udforske, og du kan nemt blive klogere på din krop. Du skal bare aflæse informationen fra applikationens kurvediagrammer, der er lette at forstå. Vægten har et simpelt og elegant design med sin sorte, blanke overflade, og passer godt ind på de fleste badeværelser. 

Om: Vægtens fødder er lavet af hårdført materiale med et lag af skridsikkert gummi yderst. Du skal altså ikke frygte at vægten skrider nogle steder. Den er nem at rengøre og kan holde til en hel del, da dens overflade er fremstillet i hårdt plastik med en plade af hærdet glas ovenpå. Tallet bliver vist på en lille LED-skærm, som tænder, når du træder op på vægten. Skærmen slukker automatisk 5-10 sekunder efter du er trådt ned af den. Du behøver altså ikke selv at skulle tænde og slukke for den, og den sparer også energi. En lille ulempe ved vægten er, at den ikke har et genopladeligt batteri. Den bruger i stedet 2 x AAA-batterier, som følger med.

Scale vs. markedet

Prismæssigt ligger Scale i den billige ende og er oplagt til forbrugeren, som gerne vil have en smart og funktionel vægt, men helst ikke vil betale i dyre domme. Den adskiller sig også med den fikse app, som giver dig en masse spændende information.

Fordele

 • Inkluderer smartphone app
 • Kan lave kropsanalyse
 • Nem at opsætte
 • Kan veje op til 180 kilo
Ulemper

 • Skal bruge AAA-batterier – Kommer ikke med genopladeligt batteri

Caso BF4 – Personlig elektronisk badevægt som kan analysere hele din krop

Caso BF4 – Personlig elektronisk badevægt som kan analysere hele din krop

Denne BF4 badevægt fra Caso er blevet anmeldt af forbrugerne hos Google shopping. Her scorer den 3,5/5 stjerner. En glad forbruger, giver den 5/5 stjerner og skriver: ”Man kan være mere end tilfreds med resultatet. Det viser altid den samme værdi, og designet er fremragende på”.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: 

 • Kan måle BMI, fedtprocent, vandprocent mm. 
 • Kan lave en analyse af din knoglemasse 
 • Enormt brugervenlig og nem at vedligeholde  

 

Om: Denne Caso BF4 badevægt kan meget mere end blot at fortælle dig, hvor mange kilo du vejer i alt. Den kan nemlig gå ind og analysere hele din krop, sådan at du kan få et indblik i, hvad dine kilo består af, hvilket kan være enormt hjælpsomt, hvis du af den eller anden grund gerne vil holde øje med din vægt. 

Nogle af de ting, som du har mulighed for at få analyseret af badevægten, er din BMI (Body Mass Index), dit kropsfedt, din knoglemasse og mængden af kropsvand. Dertil har vægten en hukommelsesfunktion, sådan at du også kan se nogle af dine tidligere resultater. Dermed kan du få en meget bedre indsigt i, hvad din samlede vægt egentlig består af.

Designmæssigt så har denne vægt et fint og simpelt look. Den er bygget til at være intuitiv, hvormed det er nemt at komme i gang med at bruge vægten, hvilket helt klart er et plus, hvis du ikke er super teknisk anlagt.  

Caso BF4 vs. markedet 

Denne badevægt har helt klart en stor fordel i forhold til mange andre badevægte, da den netop kan scanne hele din krop, hvilket kan give dig en indsigt i din sundhed på en meget mere varieret måde, end hvad mange almindelige badevægte kan, hvilket er et stort plus. 

Prismæssigt så kan denne Caso badevægt fås til en super overkommelig pris, hvilket naturligvis altid er en stor fordel for forbrugeren, som værdsætter at få et godt produkt til en fair pris. Dermed kan denne badevægt altså sagtens være et rigtig godt køb, hvis du søger en god badevægt, som gerne må kunne lidt udover det sædvanlige, men uden at det skal koste det hvide ud af øjnene. 


OBH EN1131NO – En personvægt med et elegant og stilrent design 

OBH EN1131NO – En personvægt med et elegant og stilrent design 

Denne EN1131NO personvægt fra OBH er også blevet bedømt af forbrugerne på #?, hvor den er blevet kåret til at være det mest populære produkt blandt forbrugerne. Dette er altså en super god indikation for, at der her er tale om en super god badevægt, som indeholder nogle egenskaber, som forbrugerne virkelig sætter pris på. 

Udover den gode placering på Pricerunner, så er badevægten også blevet anmeldt af flere andre testsider. I disse tests har badevægten opnået disse resultater: 

 •  Er kåret til den 2. bedste badevægt, såvel som den bedst sælgende på Hvidevareshoppen.dk 
 • Den mest populære badevægt på Ekram.dk 

Derfor anbefaler vi denne badevægt: 

 • Fås til en super attraktiv pris 
 • Har et fint og stilrent design 
 • Slankt design som gør den nem at opbevare selv på mindre badeværelser

 

Om: Denne OBH badevægt er et super godt bud, hvis du søger en simpel og ligetil badevægt, som blot skal kunne fortælle dig din samlede vægt. Badevægten er nemlig ikke ligefrem spækket med avancerede egenskaber, men hvis du netop ikke har brug for disse, så er der heller ingen grund til at betale for at få dem, hvilket du slipper for med denne vægt. 

Helt praktisk så har denne badevægt en maks. kapacitet på 160 kg, og der medfølger et batteri til den, hvilket er en god ting. Dertil har badevægten en indikator, som slår til, når vægten begynder at mangle batteri, hvilket er dejligt praktisk. 

Der hvor denne badevægt virkelig indhenter nogle gode pluspoint, det er på dens flotte design. Den har et enkelt og elegant design, da overfladen er lavet af glas. Dertil er vægten super smal, hvilket er enormt praktisk, da det gør det nemt at opbevare vægten i eller under et skab på badeværelset, så den er ude af syne. 

OBH EN1131NO vs. markedet 

Sammenlignet med nogle af de andre badevægte på markedet, så denne OBH vægt relativ simpel. Den kan nemlig ”kun” fortælle dig din vægt – i modsætning til f.eks. Caso badevægten, som kan analysere din krop. Hvis dette dog er, hvad du søger, så er dette en super fin badevægt. 

En stor del af vægtens popularitet blandt forbrugerne på Pricerunner skyldes bl.a., at den kommer til en super attraktiv pris. Faktisk er vægten så billig, at det er svært at finde en god og flot vægt, som fås til er bedre pris, hvilket helt klart også er en bonus ved denne OBH badevægt. 


Medisana PSD – Analog personvægt med et fedt design

Medisana PSD – Analog personvægt med et fedt design

Denne Medisana PSD badevægt er også blevet anmeldt på #?, hvor den har opnået et gennemsnit på 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket er et super flot resultat. Dermed er det altså en badevægt, som forbrugerne er glade for, hvilket altid er en god indikation for, hvorvidt produktet er værd at investere i.  

Udover det flotte gennemsnit i brugeranmeldelserne på Pricerunner, så er denne Medisana badevægt også blevet anmeldt på andre testsider, hvor den har fået disse scores: 

Derfor anbefaler vi denne badevægt: 

 • Bruger ikke batterier 
 • Er super præcis i dens målinger 
 • Har et flot retro-inspireret design 

Om: Hvis du er træt af, at din badevægt altid løber tør for batteri, når du skal til at bruge den, så bør du tage et nærmere kig på denne Medisana badevægt. Denne badevægt er nemlig analog; det vil sige, at den altså ikke bruger strøm eller batterier, men derimod er den udstyret med en mekanisk vægt. Dermed slipper du for at skulle skifte batterier i din badevægt nogensinde igen.

Rent praktisk så har denne badevægt en maks. kapacitet på 150 kg, såvel som at den selv vejer 500 gram. Dette er relativt lidt sammenlignet med nogle af de elektroniske vægte, hvilket kan være en fordel for nogle forbrugere. 

Denne vægt har dertil et ret fedt design, som virker til at være lidt retro-inspireret, da der netop er tale om en mekanisk vægt. Vægten er lavet i sorte og hvide farver, hvilket er med til at holde den stilren. Dette er helt klart en vægt, som du sagtens kan have stående fremme som et dekorativt element på badeværelset. 

Medisana PSD vs. markedet 

Denne personvægt skiller sig selvfølgelig væsentligt ud fra mange af de andre vægte i denne oversigt, da den er analog. Dette har naturligvis sine fordele, da du bl.a. slipper for at købe batterier til vægten, men det har også sine ulemper. Hvis du f.eks. gerne vil kunne analysere din krop mere indgående, så er dette ikke den rette badevægt for dig. 

Prismæssigt fås denne badevægt til en overkommelig pris, men den er til gengæld dyrere end nogle af de elektroniske badevægte. Dermed er det altså en badevægt, som du bør gå efter, hvis du virkelig sætter pris på det analoge element. 


Caso BS1 – populær testvinder til fornuftig pris

 • Testvinder – Politiken

Caso BS1 klarer sig rigtig godt i test, og er desuden en af de mest populære badevægte på tværs af flere netbutikker lige nu. Den fås til en god pris og er desuden nem at bruge.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Caso BS1 har et smart og stilrent design, som falder i mange køberes smag. Den fremstår diskret med den hvide overflade og det skjulte display, og ifølge de mange købere er den ligeledes nem at anvende og nøjagtig i målingerne. Du får således en rigtig god badevægt til en meget attraktiv pris, så hvis du kan undvære diverse trådløse funktioner og bare vil have en simpel badevægt, er Caso BS1 formentlig det bedste valg netop nu.

Om: Caso BS1 er en simpel og billig badevægt i hvidt design. Den er fremstillet med en glasplade øverst, som består af 6 millimeter tykt sikkerhedsglas.

Badevægten vejer i intervaller på 100 gram, og den har maksimal kapacitet på 200 kilo. Badevægten er batteridrevet, og kræver således at du køber batterier til den før den kan bruges.

En særlig finesse ved denne badevægt er at displayet ikke ses når den er slukket, da det er skjult bag den hvide glasplade. Kun når vægten tændes, ses tallene direkte på glaspladen du står på.


Huawei Smart Scale – billig badevægt med kropsanalyse

 • 5/5 stjerner – Alt om Data
 • Topscorer – Mobilsiden
 • Topscorer – iNPUT
 • Topscorer – Computerworld

Skal du have en billig badevægt, der kan kobles til din smartphone? Huawei Smart Scale kan det hele, og den gør det endda rigtig godt.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Huawei har på mange måder revolutioneret og rystet markederne, ved at lancere særdeles højtydende teknologi indenfor flere brancher. Prisen er endda yderst attraktiv, og deres produkter koster ofte det halve af de etablerede konkurrenters. Skal man tro de mange positive testresultater, får du således rigtig meget for pengene med Huawei, og dette gør sig også gældende for deres badevægt – som ganske belejligt er døbt “Smart Scale” – for det er lige præcis hvad den er. Smart Scale kan nemlig forbinde til din telefon ved hjælp af en app, så du nemt kan gemme dine målinger og følge din udvikling gennem diagrammer og statistiker. De mange testresultater taler desuden deres tydelige sprog, og denne badevægt er således et rigtig godt køb.

Om: Huawei Smart Scale er en forbundet badevægt, hvilket betyder at den fungerer ved at forbinde til en app på din smartphone eller tablet. Du kan naturligvis også bruge den som en normal badevægt hvor du bare stiller dig op på den og får dine tal på vægtens display, men du kan også forbinde til en smartphone og få mere avancerede målinger og statistik. Det giver dig blandt andet mulighed for at få målt BMI, fedtprocent, muskelmasse, vandandel, knoglemasse, proteinandel, visceralt fedt og BMR.

Designet af denne badevægt er slankt og stilrent, med en hvid glasplade af hærdet glas. Indvendigt er monteret en chip og 4 tryksensorer, samt runde justerbare fødder der sikrer at badevægten kan stå helt jævnt alle overflader.

Smart Scale har en indbygget alarm, der gør det muligt at få en påmindelse når det er tid til en vejning. Det anbefales nemlig at veje sig med faste intervaller, så man nemmere kan følge sin udvikling og få overblik over om det går den rette eller forkerte vej.

Den tilhørende app kan både hentes til Android og iOS-enheder, og vægten kommunikerer via Bluetooth.


Nokia Body+ – brugervenlig badevægt i smart design

 • Editors’ Choice – Tom’s Guide
 • Anbefalet – TrustedReviews

Nokia Body+ er en smart og brugervenlig badevægt med en velfungerende app til smartphone. Den får blandt andet en “Editor’s Choice”-titel hos Tom’s Guide, da den klarer sig rigtig godt i test.

Derfor anbefaler vi denne badevægt:

Nokia Body+ er en smart og brugervenlig badevægt, der scorer høje bedømmelser i flere forskellige tests. Den får ikke kun ros for at indsamle mange forskellige slags data, men også for at præsentere dem på en flot og overskuelig måde i den tilhørende app. Hos Tom’s Guide klarer den sig så godt i test at den får en “Editor’s Choice”-titel, som kun gives til de bedste produkter i sin klasse. Derudover klarer den sig blandt andet også godt hos TrustedReviews, som giver den en meget høj samlet bedømmelse og anbefaler den på grund af brugervenligheden, designet og de mange muligheder.

Om: Body+ er Nokias top-badevægt. Den har en masse indbyggede funktioner, og fungerer sammen med en masse forskellige fitness-apps. Deriblandt MyFitnessPal, Runkeeper, MapMyRun, Runtastic og mere end 100 andre apps. Den tilhørende Nokia Health Mate-app fungerer desuden med enten iOS eller Android, og bruges til at føre journal over din udvikling.

Badevægten er blandt andet i stand til at måle fedtprocent, væskebalance, muskelmasse, knoglemasse og udregne dit BMI. Den har plads til 8 forskellige brugere og har automatisk genkendelse, samt Position Control der sørger for at du placerer dine fødder korrekt så målingen bliver så præcis som muligt.

Denne badevægt har både WiFi og Bluetooth signal.


Beurer BG013 – billig kropsanalysevægt husker op til 10 personer

Beurer-BG013-Badevaegt

 • Testvinder – Stiftung Warentest

Beurer BG013 bliver bedst i tysk test, hvor den roses for at være nøjagtig, skridsikker og let at betjene. Det er en god og billig badevægt, som også kan bruges til kropsanalyse.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Beurer BG013 badevægten bliver bedst i test i Tyskland, hvor Stiftung Warentest har testet 19 badevægte. Det er især på holdbarheden, brugervenligheden og nøjagtigheden, den skiller sig ud positivt, og så kan du lagre op til 10 personprofiler på den, hvilket er smart hvis i er flere der benytter badevægten til dagligt. Derudover kan du benytte den til at beregne fedtprocent, vand i kroppen og muskelmasse. Beurer giver desuden 5 års garanti på denne badevægt.

 

Om: Beurer BG013 er en badevægt med måling af fedtprocent, vand i kroppen og muskelmasse. Den måler med en nøjagtighed på cirka 100 gram, og kan desuden huske op til 10 personprofiler i hukommelsen. Badevægten har kapacitet på op til 150 kilo og indikator for overbelastning. Du behøver desuden ikke at bekymre dig om at slukke den efter dig, da den automatisk slukker efter at have stået inaktiv i nogle sekunder. Du kan desuden få vægten til at beregne dit BMI.


Tanita RD935S – professionel testvinder i flot design

Tanita-RD901-Badevaegt

 • Testvinder – Tænk

Tanita RD901 bliver testvinder hos Tænk. Det er en avanceret badevægt med måling af blandt andet fedtprocent, og så kan den kobles til din iPhone via en app.

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Tanita RD935S er én ud af to testvindere hos Tænk. Den deler førstepladsen med Beurer BF700, men med RD901 får du flere funktioner som kan være nyttige i din hverdag og vejen mod vægttab. Eksempelvis er den i stand til at kommunikere med din iPhone eller iPad via Bluetooth og en gratis app, så du kan gemme og følge dine resultater løbende. Det er både sjovt og motiverende, når du kan se at du udvikler dig.

Om: Tanita RD935S er en avanceret badevægt som blandt andet kan måle fedtprocent, væskebalance, muskelmasse og flere andre ting. Den hjælper dig også med anbefalinger af dagligt kalorieindtag, og så kan du følge din udvikling via en gratis app fra Tanita.

Selve badevægten har et moderne og futuristisk design, og det er muligt at opsætte personlige profiler for op til 4 personer. De kan også vælge farve på vægtens lys, som både kan være rødt, gult eller grønt. RD935S har kapacitet til op til 200 kilo, hvilket er mere end andre modeller. Fra 0 til 100 kilo måler den med en nøjagtighed på 50 gram, mens den måler med en nøjagtighed på 100 gram ved mere end 100 kilo.


Testpanelerne: Badevægte laver upræcise kropsanalyser

Hos både Tænk og Råd & Rön mener man ikke, at badevægte med fedtprocentmåler kan bruges som et præcist måleredskab. De måler nemlig ikke nøjagtigt nok til at kunne aflæse en eventuel udvikling i fedt- og muskelmasse. En gennemsnitlig kropsbygning kan dog godt måles nogenlunde korrekt, men derudover tager badevægtene ikke højde for proportionelle forskelle i kropsbygninger.

Hos Tænk har man fundet frem til at en række parametre kan påvirke kropsanalysen, så den slår fejl. Deriblandt temperaturen, indtag af mad og væske, kroppens vandindhold, våde fødder, hård hud under fødderne og flere andre ting.

Sofia Börjeskog, projektleder for den svenske test af badevægte, anbefaler i stedet at man bruger et målebånd til at analysere mængden af kropsfedt.

Beregn fedtprocent med målebånd – sådan gør du:

Når du skal måle din fedtprocent med målebåndet, skal du følge en formel, der gør det muligt at udregne fedtprocenten nøjagtigt ud fra dit køn og din alder. Du kan også bruge guiden hos Beregnbmi.dk ved at klikke på dette link:

Beregn fedtprocent ved brug af målebånd

Badevægte med Bluetooth eller WiFi er dog stadig brugbare, da du kan bruge dem til at føre statistiker over din generelle udvikling. Faktisk kan badevægten være med til at motivere dig til yderligere vægttab eller opbygning af muskler.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Alt om Data (13. juni 2018)

Test af Huawei Smart Scale.

I denne test kigges der nærmere på ovenstående badevægt, som har kropsanalyse med 9 forskellige målinger.

Testen er en hurtigtest hvor der kigges på forskellige vigtige parametre, og Huawei Smart Scale ender med at få 5 ud af 5 stjerner. Den roses for at være god og intelligent, ligesom prisen er et meget stort plus.

Hele testen kan læses gratis hos Alt om Data.

Computerworld (13. februar 2018)

Test af Huawei Smart Scale.

I denne test kigges der nærmere på ovennævnte badevægt. Der kigges i testen på følgende punkter:

 • Design
 • Opsætning
 • Præcision

En af de store fordele ved denne badevægt er prisen, men desværre trækker det lidt ned at den har små udfald, som mindsker præcisionen. Det konstateres dog at det i løbet af dagligdagen er muligt at følge sin udvikling, så længe man vejer sig regelmæssigt. Og til prisen vurderes den at være et godt køb.

Hele testen kan læses gratis hos Computerworld.

Mobilsiden (29. december 2017)

Test af Huawei Smart Scale.

Mobilsiden har i december 2017 testet ovennævnte badevægt. I testen kigges der nærmere på følgende punkter:

 • Specifikationer
 • Opsætning
 • Målinger

Konklusionen er at badevægten har et flot design, er godt skruet sammen og nem at bruge. Altsammen til en meget fornuftig pris. Det bemærkes dog at appen kun findes på engelsk, og at der ikke kan synkroniseres med andre apps eller enheder.

Hele testen kan læses gratis hos Mobilsiden.

iNPUT (20. december 2017)

Test af Huawei Smart Scale.

I denne test har iNPUT kigget nærmere på ovennævnte vægt. Der er kigget nærmere på følgende punkter, som er undersøgt og vurderet i løbet af testen:

 • Design
 • Opsætning
 • Forbindelsesmuligheder
 • App
 • Målingernes præcision
 • Pris

Badevægtens samlede bedømmelse ender på lidt over 4 stjerner ud af 5 mulige, og den roses for at have en meget fornuftig pris i forhold til dens gode egenskaber.

Hele testen kan læses gratis hos Mobilsiden.

AndroidGuys (11. november 2017)

Test af Qardio QardioBase 2.

I denne test kigges der nærmere på QardioBase 2, hvor følgende punkter belyses:

 • Byggekvalitet
 • Ydeevne
 • Companien App
 • Værdi

Det vurderes i testen, at der ligger en masse tanker bag badevægtens design. Byggekvaliteten virker generelt meget høj, og det er et stort plus med det indbyggede genopladelige batteri. Derudover klarer badevægten også den praktiske del af testen godt, og appen føles ligeledes simpel at anvende.

Prisen er eneste punkt der for alvor trækker ned, men badevægten vurderes alligevel at være i en klasse for sig selv og dermed usammenlignelig med badevægte med tilsvarende egenskaber. Dermed vurderes den at være alle pengene værd.

Du kan læse hele testen gratis hos AndroidGuys.

PCMag (10. november 2017)

Test af Qardio QardioBase 2.

PCMag har i november 2017 testet den smarte badevægt QardioBase 2, som er en videreudvikling af den forhenværende model QardioBase.

I testen kigges der på følgende:

 • Opsætning og app
 • Ydeevne og flere profiler
 • Sammenligninger og konklusion

Badevægten får i denne test en “Editor’s Choice”-titel og karakteren 4,5 ud af 5, hvilket er rigtig godt. Den roses for at være en smart badevægt, der med sine forbedringer ser ud til at være en værdig arvtager til den forrige model.

Eneste negative kritikpunkt der kunne findes i denne test, er at familiemedlemmer måske kan se din vægt når de selv benytter badevægten.

Hele testen kan læses gratis hos PCMag.

MacRumors (12. oktober 2017)

Test af Qardio QardioBase 2.

I oktober 2017 udgav MacRumors deres test af QardioBase 2 badevægten, og de berører følgende punkter i deres test:

 • Design
 • App og funktioner
 • Konklusion

I testen pointeres det, at ingen rigtigt har brug for en kropsanalysevægt med indbygget WiFi og Bluetooth. Til gengæld kan den være en nyttig kompagnon i forbindelse med et mål om vægttab eller træningsresultater, da det kan give ekstra motivation at se fremskridtet i tal og statistiker. QardioBase 2 vurderes til at være skridt i den rigtige retning i forhold til design og nøjagtighed, hvilket ifølge testpanelet betyder at Qardio har taget brugernes feedback til sig i forbindelse med udviklingen.

Badevægten får ikke en karakter, men anbefales at overveje hvis du er ude efter en smart badevægt.

Hele testen kan læses gratis hos MacRumors.

Tom’s Guide (4. oktober 2017)

I denne test har Tom’s Guide samlet og undersøgt de bedste badevægte i test for år 2017. Det drejer sig om 6 forskellige modeller, og Nokia løber med begge titler – både “Best Overall” og “Best Budget Scale”.

Der er tale om en hurtigtest, hvor hver badevægt er vurderet ud fra hvad der er godt og hvad der er skidt, en samlet bedømmelse og en kort introduktion til badevægten.

I testen ender Nokia Body+ med at blive anbefalet som den bedste over-all badevægt, af den simple årsag at den har så mange funktioner og generelt er god og nem at anvende.

Eneste ulempe ved Nokia Body+ er, ifølge testpanelet, et lille display som kan være svært at tyde.

Den billigere Nokia Body badevægt vurderes desuden som et godt køb.

Hele testen kan læses gratis hos Tom’s Guide.

TrustedReviews (24. august 2017)

Test af Nokia Body+ badevægt.

I denne test kigges der nærmere på Nokia Body+ badevægten, som er testet ud fra følgende punkter:

 • Design og opsætning
 • Målinger og app
 • Burde jeg købe Nokia Body?
 • Konklusion

Badevægten ender med at få en rigtig god samlet bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner, og den roses får at være attraktiv, smart og WiFi-forbundet. Den integrerer desuden godt med andre tjenester, eksempelvis andre apps.

Hele testen kan læses gratis hos TrustedReviews.

Tænk (17. december 2015)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 16 forskellige badevægte med kropsanalyse blevet testet. De kan blandt andet måle fedtprocent og BMI ved at sende en svag og smertefri mængde strøm gennem kroppen.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Vejningens kvalitet (præcision, nøjagtighed og følsomhed) 60 %
 • Kropsfedtanalyse 15 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Miljøvurdering 10 %
 • Sikkerhed 0 %*

*Da sikkerhed vægtes med 0 %, skyldes det at den ikke tæller med i den samlede vurdering. Der er udelukkende tale om laboratoriets subjektive vurdering af hvor godt badevægtene står fast på gulvet, om der er risiko for at glide på den med bare fødder og lignende.

I testen bliver to badevægte bedst i test. Det konkluderes desuden i testen, at badevægtene laver upræcise kropsanalyser.

Du kan læse hele testen og se hvilke modeller der klarede sig bedst, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk.

Politiken (4. januar 2016)

Politiken har i januar 2016 kigget nærmere på et antal badevægte, som er blevet testet og vurderet ud fra en række givne kriterier.

Det konkluderes i overskriften at kun én badevægt vejer stabilt.

Du kan læse hele testen ved at blive medlem af Politiken.dk, hvor du mod betaling får adgang til det fulde testresultat med det samme.

Råd & Rön (25. november 2015)

Svenske Råd & Rön har i november 2015 foretaget en test af 12 forskellige badevægte med måling af blandt andet fedtprocent og BMI.

Der er i testen blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Vejning
 • Kropsfedtanalyse
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk
 • Sikkerhed

I det endelige testresultat konstateres det, at badevægtenes egenskaber til at afmåle kropsfedt nøjagtigt er begrænsede, og derfor bliver der ikke fundet en decideret testvinder. Til gengæld klarer Beurer BF700 sig bedst i den samlede bedømmelse, da den er nem at bruge og vejer meget nøjagtigt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tech-Test (30. juni 2015)

Test af Fitbit Aria badevægten.

Hos Tech-Test har Lars Bennetzen testet Fitbit Aria badevægten, og det er der kommet en spændende artikel ud af. Du får et godt indblik i mulighederne med denne badevægt, opsætningen af den og en vurdering af anmelderen.

Tech-Test tildeler Fitbit Aria en Tech-Test Gold bedømmelse og en samlet vurdering på 95 %, da badevægten overrasker positivt på alle punkter. Den fungerer godt, måler nøjagtigt og så fungerer den godt sammen med Fitbit-appen, som bruges til at forbinde badevægten med smartphones og tablets. De havde dog udfordringer med at få sat vægten korrekt op, men det lykkedes efter at have forsøgt med et par forskellige enheder.

Tek.no (14. juni 2014)

Test af Fitbit Aria badevægten.

Det norske gadget-magasin Tek.no har testet Fitbit Aria badevægten, som er designet i Sverige. Det er en såkaldt kvik-test, der ikke rummer en særligt dybdegående analyse af vægten, men derimod en hurtig oversigt over vægtens funktioner og præstationer. Du kan i testen læse mere om Fitbit Aria badevægtens funktioner og få et indblik i hvordan den lagrer dine informationer på nettet.

Stiftung Warentest (januar 2014)

Det tyske testmagasin Stiftung Warentest (test.de) har i starten af år 2014 testet hele 19 badevægte med forskellige funktioner og i forskellige prislejer. Testen konkluderer, at langt fra alle badevægte vejer nøjagtigt, og det kan i nogle tilfælde have afgørende betydning for din motivation.

I denne test af badevægte med fedtprocent måler er modellerne vurderet ud fra følgende delkriterier:

 • Nøjagtighed 50 %
 • Betjening 30 %
 • Stabilitet 10 %
 • Skridsikkerhed 5 %
 • Holdbarhed 5 %

Testens klare vinder er Beurer BG013 og Medisana ISA, der begge klarer testen godt og får den bedste bedømmelse af alle de testede badevægte. Det er især nøjagtigheden og brugervenligheden, der trækker op, men Beurer BG013 vurderes også at være meget holdbar.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Helsingborgs Dagblad (4. maj 2013)

Testen er ikke længere online.

Helsingborgs Dagblad (HD.se) har fået svenske WiseGuide til at teste 8 badevægte for sig. I deres badevægt test har de undersøgt hvilken badevægt der vejer bedst og mest præcist, og de er alle blevet bedømt ud fra kriterierne design, kvalitet, kapacitet, funktioner samt pris.

I testen svinger kvaliteten af de forskellige badevægte meget, og det er noget som har indflydelse på nøjagtigheden og holdbarheden. Beurer BF750 ender med at tage førstepladsen i testen, da den klarer sig bedst på alle kriterierne.

Hus & Hem (1. februar 2013)

Det svenske forbrugermagasin Hus & Hem har testet 8 badevægtet og kåret den bedste af de otte. Testen er foregået mere lavpraktisk end eksempelvis hos Stiftung Warentest. En person er således blevet vejet over flere omgange, for at måle badevægtenes nøjagtighed fra gang til gang, ligesom funktioner som eksempelvis måling af kropsfedt m.m. også er belvet testet.

Bosch Axxence Slim Line Analysis Plus ender med at vinde testen, og får 4/5 H’er, som er testens højeste og bedste bedømmelse.

Politiken (27. september 2010)

I Politikens Forbtug & Liv sektion er 8 badevægte blevet testet, og her konkluderes det at de elektroniske badevægte er langt mere pålidelige end de mekaniske.

Politikens badevægt test er blevet foretaget i et laboratorium, hvor de har haft 20 kg vægtklodser til rådighed for en helt præcist måling af badevægtenes nøjagtighed.

Det overraskende resultat af denne test viser, at pris og nøjagtighed ikke altid hænger sammen. En billig badevægt løber derfor med testsejren.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle badevægtene vurderes individuelt, ved at oprette betalt medlemsskab hos Politiken.

Læs også om de bedste massagestole.

 

FAQ

Hvilke badevægte er mest nøjagtige?
Badevægte er for mange en trofast følgesvend i badeværelset – især hvis du ønsker at tabe dig og vil høje øje med din vægt. Det er dog vigtigt, at du vælger den helt rigtige badevægt! En af de mest præcise badevægte på markedet er den smarte badevægt kaldet BEURER BF700.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en badevægt?
Når du køber en badevægt til dit badeværelse, skal du først og fremmest kigge efter funktioner. Indeholder badevægten de funktioner, du ønsker? Derefter skal du kigge på badevægtens design. Badevægten skal med stor sandsynlighed stå på dit badeværelse, så den skal se fin ud og have et flot design.
Er en smart vægt det værd?
Går du meget op i vejning og vægt, er en smart vægt med sikkerhed lige noget for dig. En smart vægt gør vejning i hverdagen langt lettere – især hvis du har en travl hverdag og ofte er på farten. Der er rigtigt mange forskellige muligheder med en smart vægt!
Hvornår bør du veje dig selv?
Det er helt op til dig selv at bestemme, hvornår du vil veje dig. Ønsker du dog at få den mest præcise og korrekte vægt, skal du veje dig selv om morgenen lige efter du er stået op og har fået alt vand og madrester ud af kroppen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar