Nu kan du få badevægte med indbygget trådløs forbindelse, så de kan forbinde til din smartphone. På den måde kan du nemt føre log over dine fremskridt, og det bliver nemmere at opretholde motivationen. Derudover skal en badevægt kunne måle præcist, hurtigt og effektivt, ligesom de gode modeller også kan måle BMI og fedtprocent. Vi har undersøgt testresultater og kommer med 6 konkrete anbefalinger i denne artikel.

Herunder er vores top 3 over de bedste badevægte med fedtprocent måler lige nu:

Withings WS-50 – anmelderrost WiFi badevægt gør vægttabet sjovt

Withings-WS-50-WiFi-badevaegt
Withings WS-50 er genial til dig der ønsker at følge dine resultater løbende. Den tilsluttes til din smartphone via WiFi og du kan hele tiden følge din udvikling via den smarte app. Klik på billedet og se mere.
Bedste pris: 1.189,15 (Made4men)

 • Editors’ Choice – PCMag.com
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Withings WS-50 modtog i april 2015 en Editors’ Choice Award hos PCMag.com og blev topscorer hos både Tænk og Råd & Rön ultimo 2015. En badevægt med WiFi er uundværlig for dig der eksempelvis træner og gerne vil følge udviklingen af dine målinger nøjagtigt og præcist over længere perioder. Badevægten fra Withings måler din vægt, dit BMI, din hvilepuls, din fedtprocent og luftkvaliteten. Det hele sendes til din smartphone via det trådløse netværk, hvor der bliver ført detaljeret statistik over dine fremskridt. 8 personer har valgt at beskrive badevægten hos Coolstuff efter de har haft den hjemme til test, og kommentarerne er generelt positive.

Om: Withings WS-50 har modelnavnet ‘Smart Body Analyzer’. Badevægten måler både din vægt, din fedtprocent, dit BMI, din puls samt indeklimaet (temperatur og mængden af CO2 i rummet). Der føres statistik over det hele via en App til enten iOS eller Android, og den kan indstilles til op til 8 forskellige brugere, som automatisk genkendes når de træder op på vægten.

Withings WS-50 måler vægten via 4 sensorer, og har en fejlmargen på 100 gram. Du kan selv indstille hvilke enheder der skal vejes i: Kilo, Pund eller Stones. Når vægten er koblet på WiFi-netværket, henter den automatisk software-opdateringer.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.189,15 kr. 0,00 kr. 1.189,15 kr. Til butik »
1.145,00 kr. 59,00 kr. 1.204,00 kr. Til butik »

Beurer BF700 – brugervenlig topscorer med Bluetooth

Beurer-bf700-badevaegt
Den smarte Beurer BF700 badevægt ender på førstepladsen hos Tænk og Råd & Rön, hvor den vejer præcist og er nem at bruge. Det generelle kvalitetsindtryk er også højt.
Bedste pris: 399,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Førsteplads – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Beurer BF700 placeres på en førsteplads hos Tænk og Råd & Rön, da den måler præcist og er nem at bruge. Den kan kobles til din smartphone via Bluetooth, og henter du den gratis Beurer Health Manager App, kan du taste dine tal ind i appen så du kan følge din egen udvikling løbende. Kvalitetsindtrykket er også højt, og sammen med en fornuftig pris er denne kropsanalysevægt et rigtig godt køb.

Om: Beurer BF700 er en kropsanalysevægt med Bluetooth. Den kan tilsluttes smartphones med iOS eller Android, og via din smartphone kan du følge din udvikling ved hjælp af kropsanalyse.

Badevægten er i stand til at måle kropsvægt, kropsfedt, kropsvæske, muskel-forhold, knoglemasse og BMI. Du kan se alle målene i både kilo, pund og stones, og den kan forudindstilles til brug af op til 8 forskellige personer. Den har desuden automatisk brugergenkendelse, så du blot skal stille dig op på vægten for at den kan genkende dig.

Displayet i BF700 er sort med oplyse hvide tal og bogstaver med en højde på 23 mm for vægtresultatet, så du nemt kan aflyse dine mål i lyse og mørke rum. Den har kapacitet til op mod 180 kg og automatisk overbelastningsindikator.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
399,00 kr. 0,00 kr. 399,00 kr. Til butik »
399,00 kr. 39,00 kr. 438,00 kr. Til butik »
699,00 kr. 0,00 kr. 699,00 kr. Til butik »

Beurer BG013 – billig kropsanalysevægt husker op til 10 personer

Beurer-BG013-Badevaegt
Beurer BG013 bliver bedst i tysk test, hvor den roses for at være nøjagtig, skridsikker og let at betjene. Klik på billedet og se mere.
Bedste pris: 250,00 (Wupti)

 • Testvinder – Stiftung Warentest

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Beurer BG013 badevægten bliver bedst i test i Tyskland, hvor Stiftung Warentest har testet 19 badevægte. Det er især på holdbarheden, brugervenligheden og nøjagtigheden, den skiller sig ud positivt, og så kan du lagre op til 10 personprofiler på den, hvilket er smart hvis i er flere der benytter badevægten til dagligt. Derudover kan du benytte den til at beregne fedtprocent, vand i kroppen og muskelmasse. Du får desuden 5 års garanti hos Beurer.

Om: Beurer BG013 er en badevægt med måling af fedtprocent, vand i kroppen og muskelmasse. Den måler med en nøjagtighed på ca. 100 g, og kan desuden huske op til 10 personprofiler i hukommelsen. Badevægten har kapacitet på op til 150 kilo og indikator for overbelastning. Du behøver desuden ikke at bekymre dig om at slukke den efter dig, da den automatisk slukker efter at have stået inaktiv i nogle sekunder. Du kan desuden få vægten til at beregne dit BMI.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
250,00 kr. 0,00 kr. 250,00 kr. Til butik »

Tanita RD901 – professionel testvinder i flot design

Tanita-RD901-Badevaegt
Tanita RD901 bliver testvinder hos Tænk. Det er en avanceret badevægt med måling af blandt andet fedtprocent, og så kan den kobles til din iPhone via en app.
Bedste pris: 1.410,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Tanita RD901 er én ud af to testvindere hos Tænk. Den deler førstepladsen med Beurer BF700, men med RD901 får du flere funktioner som kan være nyttige i din hverdag og vejen mod vægttab. Eksempelvis er den i stand til at kommunikere med din iPhone eller iPad via Bluetooth og en gratis app, så du kan gemme og følge dine resultater løbende. Det er både sjovt og motiverende, når du kan se at du udvikler dig.

Om: Tanita RD901 er en avanceret badevægt som blandt andet kan måle fedtprocent, kropsvæskeprocent, muskelmasse og flere andre ting. Den hjælper dig også med anbefalinger af dagligt kalorieindtag, og så kan du følge din udvikling via en gratis app fra Tanita.

Selve badevægten har et moderne og futuristisk design, og det er muligt at opsætte personlige profiler for op til 4 personer. De kan også vælge farve på vægtens lys, som både kan være rødt, gult eller grønt. RD901 har kapacitet til op til 200 kilo, hvilket er mere end andre modeller. Fra 0 til 100 kilo måler den med en nøjagtighed på 50 gram, mens den måler med en nøjagtighed på 100 gram ved mere end 100 kilo.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.410,00 kr. 0,00 kr. 1.410,00 kr. Til butik »
1.699,00 kr. 0,00 kr. 1.699,00 kr. Til butik »

Fitbit Aria – anmelderrost high-tech badevægt med WiFi

Fitbit-Aria-Badevaegt
Fitbit Aria badevægten klarer sig godt i test, og så får den mange gode anmeldelser af køberne. Klik på billedet og se mere.
Bedste pris: 999,00 (Made4men)

 • Anbefalet – Tek.no

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Fitbit Aria badevægten anbefales i Tek.no’s test, og så er den udstyret med moderne teknologi og indbygget WiFi, så dine oplysninger automatisk lagres i din personlige logbog. Det betyder at du hele tiden kan følge din udvikling og motiveres af dit vægttab, opstillet med flot grafik og spændende detaljer. Det er desuden noget, som køberne har fundet positivt, da der hos forhandleren Coolstuff er 6 positive anmeldelser.

Om: Fitbit Aria er en WiFi-badevægt med måling af såvel kropsfedt som BMI, men derudover har den en række ekstra funktioner som Beurer og Bosch badevægtene i denne artikel ikke har. Den lagrer alle dine data i din personlige logbog, og denne kan du følge via Fitbits hjemmeside eller via Fitbits egen gratis-app, så du hele tiden kan motiveres af din fremgang med detaljerede oversigter og kurver. Du kan med andre ord hele tiden kalde en statistik frem, så du præcist kan se hvad du har vejet hvornår, opstille delmål og gå efter dem, samt glæde dig over en udvikling i dine tal.

Selve badevægten fås i både hvid og sort, og fremstår i et stilrent design, der passer ind i alle hjem.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »

Bosch PPW3330 – stilren og simpel testvinder

Bosch PPW3330 er identisk med den blå PPW3320, som bliver bedst i svensk test. Den roses blandt andet for at måle præcist og er let at bruge.
Bedste pris: 338,00 (Wupti)

 • Testvinder – Hus & Hem

Derfor anbefaler vi denne badevægt: Denne badevægt har ligesom Beurer BG013 måling af bl.a. kropsfedt, og så vinder den over 7 andre badevægte i Hus & Hems badevægt test. Den roses for at være en meget nøjagtig badevægt, der vejer med en nøjagtighed på 0,1 kilo. Den har høj kapacitet og et stort letlæseligt digitalt display. Det er en tynd badevægt på kun 21 mm i højden, så den er nem at gemme væk på et badeværelse.

Om: Bosch PPW3330 badevægten vinder testen i Hus & Hem, da den måler med en nøjagtighed på 0,1 kilo. Den har en kapacitet på 180 kg og et ultratyndt design på 21 mm. Vægten er bygget op om 4 vejesensorer og har en glasplade øverst. Den har også automatisk slukkefunktion og kan vise BMI, kropsfedt og vandindhold. Den har ligeosm Beurer BG013 mulighed for at lagre op til 10 personprofiler, og så er der inkluderet 1 stk. Litium batteri.

Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
338,00 kr. 0,00 kr. 338,00 kr. Til butik »
295,00 kr. 49,00 kr. 344,00 kr. Til butik »

Testpanelerne: Badevægte laver upræcise kropsanalyser

Hos både Tænk og Råd & Rön mener man ikke, at badevægte med fedtprocent måler kan bruges som et præcist måleredskab. De måler nemlig ikke nøjagtigt nok til at kunne aflæse en eventuel udvikling i fedt- og muskelmasse. En gennemsnitlig kropsbygning kan dog godt måles nogenlunde korrekt, men derudover tager badevægtene ikke højde for proportionelle forskelle i kropsbygninger.

Hos Tænk har man fundet frem til at en række parametre kan påvirke kropsanalysen, så den slår fejl. Deriblandt temperaturen, indtag af mad og væske, kroppens vandindhold, våde fødder, hård hud under fødderne og flere andre ting.

Sofia Börjeskog, projektleder for den svenske test af badevægte, anbefaler i stedet at man bruger et målebånd til at analysere mængden af kropsfedt.

Beregn fedtprocent med målebånd – sådan gør du:

Når du skal måle din fedtprocent med målebåndet, skal du følge en formel, der gør det muligt at udregne fedtprocenten nøjagtigt ud fra dit køn og din alder. Du kan også bruge guiden hos Beregnbmi.dk ved at klikke på dette link:

Beregn fedtprocent ved brug af målebånd

Badevægte med Bluetooth eller WiFi er dog stadig brugbare, da du kan bruge dem til at føre statistiker over din generelle udvikling. Faktisk kan badevægten være med til at motivere dig til yderligere vægttab eller opbygning af muskler.

Testkilder

For at finde de bedste badevægte med måling af blandt andet fedtprocent, vandprocent og muskelmasse, har vi undersøgt en række tests og anmeldelser. Disse har efterfølgende haft indflydelse på vores anbefalinger af badevægte. Herunder kan du læse mere om de tests og anmeldelser, som vi har benyttet i vores research:

Tænk (17. december 2015)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 16 forskellige badevægte med kropsanalyse blevet testet. De kan blandt andet måle fedtprocent og BMI ved at sende en svag og smertefri mængde strøm gennem kroppen.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Vejningens kvalitet (præcision, nøjagtighed og følsomhed) 60 %
 • Kropsfedtanalyse 15 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Miljøvurdering 10 %
 • Sikkerhed 0 %*

*Da sikkerhed vægtes med 0 %, skyldes det at den ikke tæller med i den samlede vurdering. Der er udelukkende tale om laboratoriets subjektive vurdering af hvor godt badevægtene står fast på gulvet, om der er risiko for at glide på den med bare fødder og lignende.

I testen bliver to badevægte bedst i test med samme bedømmelse: Tanita RD901 og Beurer BF700. Begge badevægte måler præcist og tilfredsstillende, samtidig med at brugervenligheden er i top. Kropsfedtanalysen vurderes dog kun at være middel, hvilket gør sig gældende for alle vægte i testen på nær to modeller, som til gengæld klarer sig mindre godt på andre parametre. I toppen af testskemaet finder vi også Withings WS-50, der klarer sig godt på nøjagtighed, vejning, præcision, følsomhed og brugervenlighed.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (25. november 2015)

Svenske Råd & Rön har i november 2015 foretaget en test af 12 forskellige badevægte med måling af blandt andet fedtprocent og BMI.

Der er i testen blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Vejning
 • Kropsfedtanalyse
 • Brugervenlighed
 • Kvalitetsindtryk
 • Sikkerhed

I det endelige testresultat konstateres det, at badevægtenes egenskaber til at afmåle kropsfedt nøjagtigt er begrænsede, og derfor bliver der ikke fundet en decideret testvinder. Til gengæld klarer Beurer BF700 sig bedst i den samlede bedømmelse, da den er nem at bruge og vejer meget nøjagtigt. Withings WS-50 klarer sig også godt i testen, men er en smule vanskeligere at bruge.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tech-Test (30. juni 2015)

Test af Fitbit Aria badevægten.

Hos Tech-Test har Lars Bennetzen testet Fitbit Aria badevægten, og det er der kommet en spændende artikel ud af. Du får et godt indblik i mulighederne med denne badevægt, opsætningen af den og en vurdering af anmelderen.

Tech-Test tildeler Fitbit Aria en Tech-Test Gold bedømmelse og en samlet vurdering på 95 %, da badevægten overrasker positivt på alle punkter. Den fungerer godt, måler nøjagtigt og så fungerer den godt sammen med Fitbit-appen, som bruges til at forbinde badevægten med smartphones og tablets. De havde dog udfordringer med at få sat vægten korrekt op, men det lykkedes efter at have forsøgt med et par forskellige enheder.

PCMag (17. april 2015)

Det amerikanske PC-magasin testede i april 2015 den nye Withings WS-50 badevægt, og det har medført en meget positiv bedømmelse.

I testen går personerne bag om badevægtens design, opsætning, funktioner og egenskaber.

Af positive ting nævnes blandt andet at badevægten kan holde styr på op til 8 personlige profiler, og så er den i stand til at måle luftkvaliteten i det rum den er placeret. Designet er desuden flot og moderne, og displayet er nemt at aflæse. Den medfølgende app fungerer både til iOS og Android enheder, så her kan alle være med. Du har også mulighed for at føre log på nettet, hvis ikke du har adgang til appen.

Badevægten ender med at få en Editors’ Choice, hvilket er den bedst mulige bedømmelse.

Tek.no (14. juni 2014)

Test af Fitbit Aria badevægten.

Det norske gadget-magasin Tek.no har testet Fitbit Aria badevægten, som er designet i Sverige. Det er en såkaldt kvik-test, der ikke rummer en særligt dybdegående analyse af vægten, men derimod en hurtig oversigt over vægtens funktioner og præstationer. Du kan i testen læse mere om Fitbit Aria badevægtens funktioner og få et indblik i hvordan den lagrer dine informationer på nettet.

Stiftung Warentest (januar 2014)

Det anerkendte tyske testmagasin Stiftung Warentest (test.de) har i starten af år 2014 testet hele 19 badevægte med forskellige funktioner og i forskellige prislejer. Testen konkluderer, at langt fra alle badevægte vejer nøjagtigt, og det kan i nogle tilfælde have afgørende betydning for din motivation.

I denne test af badevægte med fedtprocent måler er modellerne vurderet ud fra følgende delkriterier:

 • Nøjagtighed 50 %
 • Betjening 30 %
 • Stabilitet 10 %
 • Skridsikkerhed 5 %
 • Holdbarhed 5 %

Testens klare vinder er Beurer BG013 og Medisana ISA, der begge klarer testen godt og får den bedste bedømmelse af alle de testede badevægte. Det er især nøjagtigheden og brugervenligheden, der trækker op, men Beurer BG013 vurderes også at være meget holdbar.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Helsingborgs Dagblad (4. maj 2013)

Helsingborgs Dagblad (HD.se) har fået svenske WiseGuide til at teste 8 badevægte for sig. I deres badevægt test har de undersøgt hvilken badevægt der vejer bedst og mest præcist, og de er alle blevet bedømt ud fra kriterierne design, kvalitet, kapacitet, funktioner samt pris.

I testen svinger kvaliteten af de forskellige badevægte meget, og det er noget som har indflydelse på nøjagtigheden og holdbarheden. Beurer BF750 ender med at tage førstepladsen i testen, da den klarer sig bedst på alle kriterierne.

Hus & Hem (1. februar 2013)

Det svenske forbrugermagasin Hus & Hem har testet 8 badevægtet og kåret den bedste af de otte. Testen er foregået mere lavpraktisk end eksempelvis hos Stiftung Warentest. En person er således blevet vejet over flere omgange, for at måle badevægtenes nøjagtighed fra gang til gang, ligesom funktioner som eksempelvis måling af kropsfedt m.m. også er belvet testet.

Bosch Axxence Slim Line Analysis Plus ender med at vinde testen, og får 4/5 H’er, som er testens højeste og bedste bedømmelse.

Politiken (27. september 2010)

I Politikens Forbtug & Liv sektion er 8 badevægte blevet testet, og her konkluderes det at de elektroniske badevægte er langt mere pålidelige end de mekaniske.

Politikens badevægt test er blevet foretaget i et laboratorium, hvor de har haft 20 kg vægtklodser til rådighed for en helt præcist måling af badevægtenes nøjagtighed.

Det overraskende resultat af denne test viser, at pris og nøjagtighed ikke altid hænger sammen. En billig badevægt løber derfor med testsejren.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle badevægtene vurderes individuelt, ved at oprette betalt medlemsskab hos Politiken.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar