Et bålfad er et flot, sikkert og fleksibelt alternativ til den traditionelle bålplads, som enten er formet ud af sten eller blot er et hul i jorden. Bålfadet gør det desuden let for børn og barnlige sjæle at lave snobrød, popcorn og skumfiduser over gløderne, da kanterne naturligt kan bruges som støtte for pindene.

I denne artikel har vi samlet 18 af de flotteste bålfade i butikkerne netop nu, så du kan få et flot nyt bålsted i haven.

House Doctor HotPot – bålfad i jern med høje ben

Baalfad-House-Doctor
House Doctor bålfadet er rustikt og flot i den moderne have.

Forhandler: Luxo Living

Smukt bålfad fra danske House Doctor med aftagelig skål, så aske og andre rester nemt kan tømmes ud. Bålstedet har en smuk ujævn overflade, hvilket er en del af designet, ligesom det med tiden vil få en smuk patinering i form af overfladerust. Du kan med fordel børste rusten af med en stålbørste, og efterfølgende opbevare den under halvtag, hvis du gerne vil begrænse overfladerusten.

De tre slanke ben på stativet løfter desuden bålfadet højt op over underlaget, hvilket betyder at du kan have dette bålsted stående på terrassebrædderne uden de tager skade, ligesom du kan have det stående tæt ved dine havemøbler, hvor man kan nyde varmen fra den levende ild.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der elsker rustikt dansk design, og som gerne vil benytte det flere steder i haven.

 • Materiale: Jern
 • H 62 cm., diameter 55 cm.

Se pris på House Doctor HotPot hos Luxo Living

Eva Solo FireGlobe – kuppelformet bålfad i støbejern

Eva-Solo-FireGlobe-Baalfad
Eva Solo FireGlobe er et unikt kuppelformet bålfad i matsort støbejern, der sikrer varme og hygge på den moderne terrasse.

Forhandler: KitchenOne

Du har sandsynligvis stiftet bekendskab med danske Eva Solo allerede, men vidste du at de også lave bålfade?

FireGlobe er et smukt kuppelformet bålfad, hvor kuplen er skråtstillet på de tre stålben. Det unikke design giver en god afskærmning fra vinden, og så er det muligt at flytte rundt på det ved hjælp af håndtaget i toppen. Den kan med fordel placeres i et hjørne, hvor varmen vil stråle mod alle, der sidder foran.

Selve bålfadet er lavet i matsort støbejern, og det måler 64 centimeter i diameter og 75 centimeter i højden. Der medfølger desuden en rist, som giver ventilation og optimal afbrænding.

 • Materiale: Støbejern
 • H 75 cm., diameter 64 cm.

Se pris på Eva Solo FireGlobe hos KitchenOne

Rustikt firkantet bålfad til hyggehjørnet

Dette firkantede bålfad har en flot rustbelægning, som får det til at fremstå charmerende og rustikt.

Forhandler: Moreland

Hvis du er på udkig efter et lille firkantet bålfad til en hjørneplacering, er denne model et godt valg. To af siderne er nemlig forhøjede, hvilket betyder at flammer ikke så nemt får fat i muren eller stakittet bagtil. Derudover kan de forhøjede sider også fungere som læ mod vinden, så det bliver nemmere at tænde bålet på en dag med lidt frisk vind.

Bålfadet måler 38 x 38 x 38 centimeter, og er således helt kvadratisk. Det optager således ikke alt for meget plads, og kan derfor med fordel stå på den lille terrasse eller i en lille hyggekrog. Der kan både bruges briketter eller pejsebrænde i bålfadet, så der er mange forskellige muligheder.

Det anbefales som med andre bålfade også her at dække det til, når det ikke bruges – eller sætte det i læ for vind og vejr. På den måde holder det længere, og det vil altid være tørt og klart til brug.

 • Materiale: Stål
 • H38 x B38 x D38 cm.

Se pris på Eva Solo FireGlobe hos Moreland

Rundt bålfad med høje ben

Det runde bålfad har gode store håndtag, der gør det nemt og sikkert at flytte det.

Forhandler: Husoghaveliv

Dette flade og neutrale bålfad er genialt til familien, der gerne vil kunne riste skumfiduser og bage snobrød over ilden. De høje ben gør det nemlig let og enkelt, da man kan sidde i stole eller på taburetter omkring bålet og få en god jævn ristning hele vejen rundt.

Bålfadet er lavet af stål og har fået en sort varmebestandig overfladelakering, men med tiden vil rusten formentlig præge overfladen. Du kan med fordel tippe bålfadet eller sætte det ind i tørvejr når det ikke bruges, for at det ikke skal blive vådt og tiltrække mere rust end højst nødvendigt.

Dette bålfad måler 56 centimeter i diameter, hvilket er en fin størrelse til et lille eller mellemstort bål.

 • Materiale: Stål
 • Diameter: 56 cm.
 • Højde: 30 cm.

Se pris på rundt bålfad hos Husoghaveliv

Bon-fire bålfad i stål

Bon-fire bålfadet i stål er simpelt og meget funktionelt. Med tiden vil stålet ruste i overfladen, hvilket giver en pæn kulør.
Forhandler: Frishop

Her et dejligt simpelt bålfad fra Bon-fire, som er let at gemme væk når det ikke bruges. Det er fremstillet af stål, og velegnet til det lille hyggelige bålsted, hvor bålfadet vil sprede hygge omkring sig.

Når det har stået ude i noget tid, vil farven ændres, og bålfadet vil få en smuk overfladepatinering, som er en del af designet.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der nyder at tænde op i et lille bål i forbindelse med udendørs hygge, og hvis der eventuelt skal bages snobrød eller ristes skumfiduser imens. Bålfadet er desuden nemt at transportere.

 • Materiale: Stål
 • Diameter: 70 cm.

Se pris på Bon-fire bålfad i stål hos Frishop

Skagerak Helios – stort bålfad i støbejern med håndtag

Baalfad-Trip-Trap-Helios
Skagerak Helios har håndtag i siderne, så det nemt kan flyttes rundt i haven hvor det ønskes.

Forhandler: KitchenOne

Endnu et Skagerak bålfad, som denne gang er fremstillet af støbejern. Det specielle ved netop dette bålfad, er den smarte anordning i midten, som leder overskydende aske væk, og sikrer god cirkulation af luft om brændet, hvilket hjælper til afgivelse af mere varme.

Bålfadet er ideelt som transportabelt bålsted, da det er udstyret med to huller, der kan benyttes som håndtag. Dermed bliver det nemt og praktisk at flytte rundt på.

Vi anbefaler ligeledes dette flotte Skagerak bålfad til dig der elsker tidløst dansk design, og som ønsker en solid og holdbar bålplads.

 • Materiale: Støbejern
 • Mål: H 19 cm., diameter 58 cm.

Se pris på Skagerak Helios bålfad hos KitchenOne

Bon-fire Cone – bålfad formet som kræmmerhus af sortlakeret stål

Bon-fire Cone er et smart og funktionelt bålfad med høje kanter og en diameter på 77 centimeter. Det kan fyldes med sand, hvis du ønsker en rigtig lejrbål-oplevelse.

Forhandler: Coop

Bon-fire Cone er et flot og dekorativt bålfad, som med fordel kan fyldes med sand for en mere autentisk lejrplads-følelse. Bålfadet har en god diameter på 77 centimeter, og højden er på 49 centimeter. Der er desuden en god kant hele vejen rundt, som nemt kan understøtte snobrødspinde og lignende.

Cone bålfadet passer til Bon-fire tilbehør, og du kan således tilkøbe det smarte Bon-fire bålstativ og lave mad over bålfadet. Det er lavet i stål fra top til bund, som efterfølgende har fået en sort pulverlakering. Hvis du vælger at fylde bålfadet med sand, mindskes strålevarmen mod jorden og du kan således have det stående på en træterrasse. Dermed bliver det nemmere at finde den rette placering til dette bålfad.

 • Materiale: Stål
 • Mål: H 49 cm., diameter 77 cm.

Se pris på Bon-fire Cone bålfad hos Coop

Ib Laursen bålfad af metal i rustikt look

Bålfadet fra Ib Laursen har et rustikt udseende med høje kanter. Det er lavet i støbejern, som med tiden vil få en brunlig patina.

Forhandler: BOBO

Dette bålfad er lavet af støbejern, og har et flot stativ af runde metalrør med 3 ben. Det er blandt andet dekorativt på den rustikke terrasse, hvor der ønskes en hyggelig atmosfære.

Bålfadet fra Ib Laursen måler 66 centimeter i diameter, og højden er på 32 centimeter. Også her er der høje kanter, som du kan bruge til støtte af snobrødspinde og lignende. Da bålfadet er lavet af støbejern, får det en flot brunlig patina med tiden.

 • Materiale: Støbejern
 • Mål: H 32 cm., diameter 66 cm.

Se pris på Ib Laursen bålfad hos BOBO

Eva Solo – højt bålfad med grillrist og låg med termometer

Bålfadet fra Eva Solo er det perfekte valg til dig der også vil grille. Der medfølger nemlig en rist, og højden er optimal når der skal grilles.

Forhandler: Coop

Her får du en flot kombination af bålfad og grill, da Eva Solo har designet det til begge ting. Bålfadet har en diameter på 49 centimeter med tilhørende rist og fladt låg, så det bliver en fornøjelse at grille maden udenfor.

Bålfadet er lavet af rustfrit stål, som ikke kræver nogen former for løbende pleje. I bålfadet er desuden en kulspand med hank, som du nemt kan tage op og tømme når bålet er gået ud. Du behøver således ikke at vende hele bålfadet på hovedet, da du blot kan tage kulspanden op og smide kul og aske ud derfra.

Dette bålfad er velegnet til dig der også ønsker at grille, da der medfølger rist og låg. Det har desuden et moderne design, som passer ind på den minimalistisk indrettede terrasse.

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Mål: Diameter 49 cm.

Se pris på Eva Solo bålfad i rustfrit stål hos Coop

Gardenlife Astur – rundt bålfad i stål med 3 ben

Gardenlife Astur er et stort rundt bålfad med en diameter på 65 centimeter.

Forhandler: Haveglad

Astur bålfadet er lavet i sortlakeret og varmebestandigt stål, som giver god holdbarhed.

Bålfadet har et dekorativt udseende med 3 ben, der løfter det 30 centimeter op over jorden. Diameteren er på 65 centimeter, så der er god plads om bålfadet når der skal laves snobrød eller ristes skumfiduser.

Fordelen ved at vælge et bålfad i sortlakeret stål, er at der ikke sætter sig overfladerust som på bålfade i støbejern.

 • Materiale: Stål
 • Mål: H 30 cm., diameter 65 cm.

Se pris på Gardenlife Astur bålfad hos Haveglad

Gardenlife Catalon – bålfad i brændt ler med slanke ben

Gardenlife Catalon er et flot og dekorativt bålfad i brændt ler.

Forhandler: Haveglad

Catalon bålfadet har et flot sydlandsk design, der passer perfekt ind på den romantiske terrasse. Selve fadet er lavet a brændt ler med dekorativt mønster hele vejen rundt, mens benene er slanke og lavet i sort metal.

Bålfadet kan desuden bruges som en krukke, hvis du en dag ikke længere ønsker at lave bål i det. Således har det flere funktioner, og det brændte ler kræver ingen former for løbende vedligeholdelse.

 • Materiale: Brændt ler og metal

Se pris på Gardenlife Catalon hos Haveglad

Komplet Bon-fire sæt – bålfad og stativ til campingpladsen

Baalfad-Bonfire-Saet
Bon-fire bålsættet er et komplet sæt med bålfad, grillrist, pande og gryde. Det er perfekt til eksempelvis camping.
Forhandler: Frishop

Her et komplet og transportabelt sæt til familien, der elsker at være ude i det fri. Du får udover bålfadet en tre-fod, som kan klappes sammen, en grillrist, en halvpande og en stor 6-liters gryde.

Med dette sæt kan der laves store mængder mad over bålet, og det er perfekt egnet til familien der elsker rustik madlavning. Grillristen og gryden kan justeres i højden ved hjælp af stærke kæder, og halvpanden kan enten bruges på grillristen eller fjernes så man har et større areal at grille på.

Vi anbefaler dette bålfad med tilbehør til dig der elsker at være ude, og som gerne tilbereder mad over levende ild året rundt.

 • Materiale: Bålfad i stål
 • Mål: H 140 cm., diameter 68 cm.
 • Inkl. 3-ben, halvpande, 6-liters gryde, grillrist

Se pris på Bon-fire bålsættet hos Frishop

Dancook 9000 – bålfad i rustfrit stål med grillrist

Dancook 9000 er en kombination af grill og bålfad. Når madlavningen er overstået, kan risten løftes af og der kan laves bål.

Forhandler: Homeshop

Her får du en kombination mellem bålsted og grill. Det flotte bålfad fra Dancook kommer nemlig med en grillrist, der kan af- og påmonteres med et smart håndtag, så du ikke risikerer at brænde fingrene.

Dette bålfad er supersmart og tjener ikke blot én men to funktioner, så det nu er 100% muligt at benytte sin bålsted til både madlavning, hygge og varme på samme tid.

Den høje fod løfter desuden bålfadet højt op over underlaget, hvilket betyder at du kan tage det med op på terrassebrædderne uden at skade dem.

Vi anbefaler dette kombinerede bålfad og grill til dig der gerne vil have god værdi for pengene, og som nyder at tilberede maden udendørs over levende ild.

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Inkl. grillrist og håndtag

Se pris på Dancook 9000 bålfad hos Homeshop

Lille rundt bålfad i støbejern

Baalfad-Stoebejern-Lille
Dette massive bålfad er udført i støbejern og ser godt ud i haven med sit enkle design.

Forhandler: Huskhaven

Dette lille bålfad i kraftigt støbejern er utrolig populært, både på grund af den lave pris men også på grund af den kompakte størrelse, der passer godt ind i stort set alle haver.

Her får du et bålsted med en diameter på 60 cm, hvilket er en passende størrelse, hvis et par børn skal kunne lave snobrød og en mindre forsamling skal kunne få varmen. Bålfadet har god kapacitet til brænde, og det vil med garanti kunne skabe hygge og smil på læben når der tændes op.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der ønsker en mere stationær løsning, og som gerne vil have en lille hyggelig bålplads i haven.

 • Mål: H 21 cm., diameter 60 cm.
 • Materiale: Støbejern

Se pris på lille rundt bålfad hos Huskhaven

Stort rundt bålfad i støbejern

Baalfad-Stoebejern-Stort
Dette store bålfad i støbejern har en diameter på hele 78,5 centimeter og giver god varme og plads til hele familien.

Forhandler: Huskhaven

Her er det et stort og flot bålfad med en diameter på hele 78,5 cm, hvilket betyder at selv en stor forsamling kan nyde varmen fra bålet, samtidig med at flere børn kan bage snobrød og riste skumfiduser samtidig.

Bålfadet er fremstillet i kraftigt støbejern og vejer 40 kg, så det er bedst egnet til en stationær position på et hyggeligt bålsted, hvor man gerne vil have ilden væk fra underlaget.

Vi anbefaler dette bålfad til den store og flotte bålplads, hvor der gerne må være plads til både egne børn og nabobørn omkring ilden.

 • Mål: H 28 cm., diameter 78,5 cm.
 • Materiale: Støbejern

Se pris på stort rundt bålfad hos Huskhaven

Rundt bålfad i støbejern med firkantet fod af granit

Baalfad-Stoebejern-Firkantet-fod
Det flotte støbejernsfad er monteret på en solid firkantet fod af granit.
Forhandler: Huskhaven

Flot lille bålfad på en flot og solid granitfod. Dette smukke bålsted giver med sine minimalistiske former et flot og hyggeligt udseende i haven, samtidig med at det løftes lidt op fra underlaget.

Den kraftige granitfod betyder desuden, at bålfadet står utrolig solidt plantet i jorden. Med sine 53 kg er dette bålsted bedst egnet til en stationær position i haven.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der gerne vil have en flot bålplads i haven i mange år frem. Materialerne er solide, og slides ikke så let op. Det tåler desuden fint at stå ude året rundt.

 • Mål: 50 x 50 x 72 cm.
 • Materiale: Støbejern, granit

Se pris på rundt bålfad med firkantet granitfod hos Huskhaven

Rundt bålfad i støbejern med rund granitfod

Baalfad-Rundt-Rund-Fod
Det runde bålfad med solid fod i granit er både flot og tidløst i designet.
Forhandler: Huskhaven

Her et lille hyggeligt bålfad med en smuk rund granitfod. Vægten på 35 kg og diameter på 39 cm gør dette bålfad velegnet som bålsted på terrassen, hvor det fint kan stå i midten af et par lounge havemøbler, så man kan kickstarte en hyggelig aften på terrassen i flammernes skær.

Ungerne vil også fint kunne bage snobrød over gløderne, men pladsen vil muligvis blive trang over varmen, hvis der er mere end 2 børn om bålstedet. Her kan en af de ovenstående bålfade med en lidt større diameter anbefalet i stedet.

 • Materiale: Støbejern, granit

Se pris på rundt bålfad med rund granitfod hos Huskhaven

Rundt bålfad med høj terrazzofod

Flot bålfad på høj terrazzofod gør det nemt at bage snobrød og riste skumfiduser for hele familien.
Forhandler: Huskhaven

Utrolig smukt bålsted, der består af et bålfad på ca. 50 cm i diameter og en kraftig og flot udformet terrazzofod på 64 x 64 cm. Bålfadet er på grund af denne fod løftet 46,5 cm op over underlaget, hvilket betyder at dette bålfad sagtens kan benyttes på terrassen og andre steder, hvor det er vigtigt at underlaget ikke må varmes op.

Det smukke bålfad er bedst egnet til en stationær position i haven, da vægten er helt oppe på 89,1 kg. Det betyder dog også, at dette bålsted er utrolig solidt.

Vi anbefaler dette bålfad til familien der ønsker en smuk løsning, med en nærmest skulpturel terrazzofod under fadet.

 • Materiale: Støbejern, terrazzo
 • Mål: H 46,5 cm., diameter 68 cm.

Se pris på rundt bålfad med terrazzofod hos Huskhaven

Bålfad: 18 af de bedste bålsteder til haven
4.6 (92.73%) 11 votes

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

1 kommentar

Skriv en kommentar