Et bålfad er et flot, sikkert og fleksibelt alternativ til den traditionelle bålplads, som enten er formet ud af sten eller blot er et hul i jorden. Bålfadet gør det desuden let for børn og barnlige sjæle at lave snobrød, popcorn og skumfiduser over gløderne, da kanterne naturligt kan bruges som støtte for pindene.

I denne artikel har vi samlet 19 af de flotteste bålfade i butikkerne netop nu, så du kan få et flot nyt bålsted i haven.

House Doctor HotPot – bålfad i jern med høje ben

Baalfad-House-Doctor
House Doctor bålfadet er rustikt og flot i den moderne have.
Forhandler: luxoliving.dk

Smukt bålfad fra danske House Doctor med aftagelig skål, så aske og andre rester nemt kan tømmes ud. Bålstedet har en smuk ujævn overflade, hvilket er en del af designet, ligesom det med tiden vil få en smuk patinering i form af overfladerust. Du kan med fordel børste rusten af med en stålbørste, og efterfølgende opbevare den under halvtag, hvis du gerne vil begrænse overfladerusten.

De tre slanke ben på stativet løfter desuden bålfadet højt op over underlaget, hvilket betyder at du kan have dette bålsted stående på terrassebrædderne uden de tager skade, ligesom du kan have det stående tæt ved dine havemøbler, hvor man kan nyde varmen fra den levende ild.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der elsker rustikt dansk design, og som gerne vil benytte det flere steder i haven.

 • Materiale: Jern
 • H 62 cm., diameter 55 cm.

Se pris på House Doctor HotPot hos luxoliving.dk

Morsø Fire Pot – dekorativt og hyggeligt bålfad

Morsø Fire Pot

Forhandler: Pejsen.com

Hos Pejsen.com er Morsø Fire Pot det mest populære produkt i kategorien ”Bålfad”. Det er designet af den kendte danske designer Klaus Rath. Bålfadet er en hyldest til de små simple øjeblikke i livet – for eksempel godt selskab omkring et bål.

Smuk, hyggelig og praktisk

Hvis du køber Morsø Fire Pot får du ikke blot et bålfad. Nej, du får en levende dekoration, som kan pryde din have eller din terrasse.
Æstetikken tager dog ikke noget fra det praktiske. Dette bålfad er fremstillet i pladejern og er behandlet med varmebestandig maling. Bålfadet kommer til at holde i mange år, så du kan lige så godt komme i gang med at snitte pindene til snobrød, der nemlig er lagt i ovnen til mange hyggelige aftener ved bålet. 

Vælg dette bålfad, hvis du gerne vil kombinere det dekorative og det praktiske.

Gode ting ved dette bålfad

 • Æstetisk design af Klaus Rath
 • Fungerer som levende dekoration
 • Praktisk læskærm
 • Behandlet med varmebestandig maling

Morsø Fire Pot vs. markedet

Dette bålfad kan let sammenlignes med Eva Solo FireGlobe eller Morsø Forno, som er det andet produkt fra Morsø i denne oversigt. Ved alle tre produkter er det æstetikken, der er i højsædet. Hvilket bålfad, der vinder den interne konkurrence, er naturligvis en subjektiv vurdering. Men hvis vi sammenligner prisen, er Morsø Fire Pot en del billigere end de to andre smukke bålfade.

Se pris på Morsø Fire Pot hos Pejsen.com

Höfats Cube – Bålkurv og grill i én 

Höfats Cube

Forhandler: Frishop

Er du til det ekstraordinære? Det, der skiller sig ud, og som man virkelig lægger mærke til? Og ønsker du samtidig et produkt, hvor kvaliteten er i orden? Så er denne to-i-éner helt sikkert noget for dig. 

Et hav af muligheder

Med en Cube fra Höfats har du et væld af muligheder. Denne kurv er nemlig designet således, at den både kan bruges som bålkurv og grill – alt efter, hvad du ønsker. Endvidere er den designet således, at den skærmer for vinden, så ingen får en generende røg i hovedet. Sidst, men ikke mindst, kan denne cube, når den ikke er i brug, vendes på hovedet, og derved anvendes som en siddeplads. 

Specifikationer

Cuben er fremstillet i stål, men skiller sig ud grundet dens rustikke, rustne og patinaprægede overflade. 

Modellen måler 43 x 46 x 44 cm og har en vægt på 15 kg.

Se pris på Höfats Cube hos Frishop

Gardenlife Corun Ildsted- Bålfad til hyggelige bålaftener i haven

Gardenlife Corun Ildsted

Forhandler: Frishop

På sene sommeraftener findes der intet bedre end at samles med familie og venner ved et hyggeligt bålsted og lave snobrød, grille skumfiduser eller noget helt tredje. Ikke alle har et bålsted i haven, og det kan derfor være nødvendigt at finde et alternativ. En mulighed til dig, der søger dette, kunne blandt andet være dette bålfad fra Gardenlife. 

Enkelt og stilrent bålfad 

Her er der tale om et stort bålfad, der er fremstillet i 2,5 mm sort stål. Fadet er placeret på tre solide fødder og har herudover to håndtag i siderne samt et dræningshul i midten. Fadets stilrene materialer bidrager til et minimalistisk og moderne design, der med tiden, grundet stålet – vil få en flot og unik patina, der leder tankerne hen på tidligere aftener omkring bålet. 

Specifikationer

Bålfadet har en størrelse på 110 x 100 x 30 cm.

Se pris på Gardenlife Corun Ildsted hos Frishop

Morsø Forno II – Grill med god varmefordeling

Morsø Forno IIForhandler: KitchenOne

Denne stilrene grill fra det velkendte og populære Morsø kommer i et eksklusivt design og kan herudover bryste sig af en perfekt varmefordeling. Desuden medfølger en støbejernsrist og en kulindsats i støbejern. 

Flere forskellige funktioner

Ved køb af denne model får du ikke blot en regulær og almindelig grill, men derudover også mulighed for en kuglegrill ved tilkøb af en Grill Forno Dør. Herudover kan grillen bruges som rygeovn, træfyret pizzaovn – ved køb af en Vetro pizzasten i glas, og sidst men ikke mindst kan denne model også blot bruges som en flot og elegant pejs til terrassen. 

Brugervenlighed i top

Denne grill kommer med en stor og bagudrettet åbning til selve ovnrummet, der har til formål at gøre modellen ekstra brugervenlig og sikker, samtidig med, at netop dette design givet et større indblik, så du kan følge med i tilberedningen.

Se pris på Morsø Forno II hos KitchenOne

Aduro Udepejs – Hyggelig udepejs til haven

Aduro Udepejs

Forhandler: (Produktet er udgået)

Ønsker du at tilføje et ekstra hyggeligt element til dit loungeområde eller hyggekrog i haven? Så burde du måske overveje denne udepejs fra Aduro. Her får du en smuk og arkitektonisk moderne pejs, der med tiden vil få en flot patineret overflade. 

Modellens materiale samt mulighed for tilbehør

Denne udepejs er fremstillet i 3 mm tykt cortonstål, der som sagt- med tiden – vil få en flot og unik patina, der gør udepejsen ekstra speciel. Ønsker du at benytte udepejsen til at grille snobrød, skumfiduser eller andet, kan du ved tilkøb af en rist med tre forskellige højdeindstillinger bruge pejsen til netop dette. Når risten, der er udformet i rustfrit stål, ikke er brug, bliver den skjult under pejsens bundplade, så den ikke ligger i vejen. 

Specifikationer

Aduro udepejsen har en højde på 124 cm, en bredde på 60 cm og en dybde på 58 cm.

Se pris på Aduro Udepejs hos (Produktet er udgået)

Eva Solo FireGlobe – kuppelformet bålfad i støbejern

Eva-Solo-FireGlobe-Baalfad
Eva Solo FireGlobe er et unikt kuppelformet bålfad i matsort støbejern, der sikrer varme og hygge på den moderne terrasse.
Forhandler: Coolshop

Du har sandsynligvis stiftet bekendskab med danske Eva Solo allerede, men vidste du at de også lave bålfade?

FireGlobe er et smukt kuppelformet bålfad, hvor kuplen er skråtstillet på de tre stålben. Det unikke design giver en god afskærmning fra vinden, og så er det muligt at flytte rundt på det ved hjælp af håndtaget i toppen. Den kan med fordel placeres i et hjørne, hvor varmen vil stråle mod alle, der sidder foran.

Selve bålfadet er lavet i matsort støbejern, og det måler 64 centimeter i diameter og 75 centimeter i højden. Der medfølger desuden en rist, som giver ventilation og optimal afbrænding.

 • Materiale: Støbejern
 • H 75 cm., diameter 64 cm.

Se pris på Eva Solo FireGlobe hos Coolshop

Weber Fireplace – bålfad i holdbart design med låg

Weber Fireplace
Weber Fireplace er fremstillet i USA, og har et robust design der sikrer at underlaget ikke bliver varmt.
Forhandler: Frishop

Weber er for mange ensbetydende med succesfulde grillaftener, da deres store udvalg af griller til både gas og kul er yderst populære. Weber har dog også forsøgt sig med et bålfad, og det har ligeledes vist at være en succes.

Fireplace er et smart og alsidigt bålfad, der egner sig godt til placering på terrassen, den store balkon eller andre placeringer, hvor man ikke ønsker at opvarme underlaget. Bålfadet står nemlig på ben af aluminium, som ikke leder varme, og under selve bålfadet er ligeledes monteret en aluminiumsskål, der tilbageholder en del af varmestrålingen.

Selve bålfadet er fremstillet af samme materialer som kuglegrillerne fra Weber: Stål med en kraftig sort porcelænsemalje, der beskytter mod rust. Det vil således kunne holde i mange år, helt uden at blive rustent. Og med låget sikrer du at fadet ikke står og opsamler regnvand. Det er også muligt at hægte låget fast til siden af bålfadet, således at det giver læ for eventuel vind, samtidig med at varmen kan reflekteres i en ønsket retning.

 • Materiale: Stål med porcelænsemalje og aluminium
 • H 48 cm., diameter 57 cm.

Se pris på Weber Fireplace bålfadet hos Frishop

Greenhand bålfad

Greenhand bålfad
Rundt og hyggeligt bådfad. Klik på billedet for at se mere.
Forhandler: (Produktet er udgået)

Dette flade og neutrale bålfad er genialt til familien, der gerne vil kunne riste skumfiduser og bage snobrød over ilden. De høje ben gør det nemlig let og enkelt, da man kan sidde i stole eller på taburetter omkring bålet og få en god jævn ristning hele vejen rundt.

Bålfadet er lavet af metal og vejer ikke mere, end at det er til at flytte.

Dette bålfad måler 70 centimeter i diameter, hvilket er en fin størrelse til et lille eller mellemstort bål.

 • Materiale: Metal
 • Diameter:77 cm.
 • Højde: 27 cm.

Se pris på Greenhand bålfad på (Produktet er udgået)

Gardenlife Astur – rundt bålfad i stål med 3 ben

Gardenlife Astur
Gardenlife Astur er et stort rundt bålfad med en diameter på 65 centimeter.
Forhandler: Frishop

Astur bålfadet er lavet i sortlakeret og varmebestandigt stål, som giver god holdbarhed.

Bålfadet har et dekorativt udseende med 3 ben, der løfter det 30 centimeter op over jorden. Diameteren er på 65 centimeter, så der er god plads om bålfadet når der skal laves snobrød eller ristes skumfiduser.

Fordelen ved at vælge et bålfad i sortlakeret stål, er at der ikke sætter sig overfladerust som på bålfade i støbejern.

 • Materiale: Stål
 • Mål: H 30 cm., diameter 65 cm.

Se pris på Gardenlife Astur bålfad hos Frishop

Gardenlife Catalon – bålfad i brændt ler med slanke ben

Gardenlife Catalon
Gardenlife Catalon er et flot og dekorativt bålfad i brændt ler.
Forhandler: (Produktet er udgået)

Catalon bålfadet har et flot sydlandsk design, der passer perfekt ind på den romantiske terrasse. Selve fadet er lavet a brændt ler med dekorativt mønster hele vejen rundt, mens benene er slanke og lavet i sort metal.

Bålfadet kan desuden bruges som en krukke, hvis du en dag ikke længere ønsker at lave bål i det. Således har det flere funktioner, og det brændte ler kræver ingen former for løbende vedligeholdelse.

 • Materiale: Brændt ler og metal

Se pris på Gardenlife Catalon hos (Produktet er udgået)

Gardenlife Galiz – højt bålfad på fod i granitlook

Gardenlife Galiz
Flot bålfad på høj terrazzofod gør det nemt at bage snobrød og riste skumfiduser for hele familien.
Forhandler: Frishop

Utrolig smukt bålsted, der består af et bålfad på ca. 50 cm i diameter og en kraftig og flot udformet terrazzofod på 64 x 64 cm. Bålfadet er på grund af denne fod løftet 46,5 cm op over underlaget, hvilket betyder at dette bålfad sagtens kan benyttes på terrassen og andre steder, hvor det er vigtigt at underlaget ikke må varmes op.

Det smukke bålfad er bedst egnet til en stationær position i haven, da vægten er helt oppe på 89,1 kg. Det betyder dog også, at dette bålsted er utrolig solidt.

Vi anbefaler dette bålfad til familien der ønsker en smuk løsning, med en nærmest skulpturel terrazzofod under fadet.

 • Materiale: Støbejern, terrazzo
 • Mål: H 46,5 cm., diameter 68 cm.

Se pris på Gardenlife Galiz bålfad hos Frishop

Bon-fire Cone – bålfad formet som kræmmerhus af sortlakeret stål

Bon-fire Cone
Bon-fire Cone er et smart og funktionelt bålfad med høje kanter og en diameter på 77 centimeter. Det kan fyldes med sand, hvis du ønsker en rigtig lejrbål-oplevelse.
Forhandler: Frishop

Bon-fire Cone er et flot og dekorativt bålfad, som med fordel kan fyldes med sand for en mere autentisk lejrplads-følelse. Bålfadet har en god diameter på 77 centimeter, og højden er på 49 centimeter. Der er desuden en god kant hele vejen rundt, som nemt kan understøtte snobrødspinde og lignende.

Cone bålfadet passer til Bon-fire tilbehør, og du kan således tilkøbe det smarte Bon-fire bålstativ og lave mad over bålfadet. Det er lavet i stål fra top til bund, som efterfølgende har fået en sort pulverlakering. Hvis du vælger at fylde bålfadet med sand, mindskes strålevarmen mod jorden og du kan således have det stående på en træterrasse. Dermed bliver det nemmere at finde den rette placering til dette bålfad.

 • Materiale: Stål
 • Mål: H 49 cm., diameter 77 cm.

Se pris på Bon-fire Cone bålfad hos Frishop

Eva Solo – højt bålfad med grillrist og låg med termometer

Forhandler: (Produktet er udgået)

Eva Solo gasgrill
Bålfadet fra Eva Solo er det perfekte valg til dig der også vil grille. Der medfølger nemlig en rist, og højden er optimal når der skal grilles.
Her får du en flot kombination af bålfad og grill, da Eva Solo har designet det til begge ting. Bålfadet har en diameter på 49 centimeter med tilhørende rist og fladt låg, så det bliver en fornøjelse at grille maden udenfor.

Bålfadet er lavet af rustfrit stål, som ikke kræver nogen former for løbende pleje. I bålfadet er desuden en kulspand med hank, som du nemt kan tage op og tømme når bålet er gået ud. Du behøver således ikke at vende hele bålfadet på hovedet, da du blot kan tage kulspanden op og smide kul og aske ud derfra.

Dette bålfad er velegnet til dig der også ønsker at grille, da der medfølger rist og låg. Det har desuden et moderne design, som passer ind på den minimalistisk indrettede terrasse.

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Mål: Diameter 49 cm.

Se pris på Eva Solo bålfad i rustfrit stål hos (Produktet er udgået)

Bon-fire bålfad i stål

Bon-fire
Bon-fire bålfadet i stål er simpelt og meget funktionelt. Med tiden vil stålet ruste i overfladen, hvilket giver en pæn kulør.
Forhandler: Shopping.coop.dk

Her et dejligt simpelt bålfad fra Bon-fire, som er let at gemme væk når det ikke bruges. Det er fremstillet af stål, og velegnet til det lille hyggelige bålsted, hvor bålfadet vil sprede hygge omkring sig.

Når det har stået ude i noget tid, vil farven ændres, og bålfadet vil få en smuk overfladepatinering, som er en del af designet.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der nyder at tænde op i et lille bål i forbindelse med udendørs hygge, og hvis der eventuelt skal bages snobrød eller ristes skumfiduser imens. Bålfadet er desuden nemt at transportere.

 • Materiale: Stål
 • Diameter: 70 cm.

Se pris på Bon-fire bålfad i stål hos Shopping.coop.dk

Komplet Bon-fire sæt – bålfad og stativ til campingpladsen

Baalfad-Bonfire-Saet
Bon-fire bålsættet er et komplet sæt med bålfad, grillrist, pande og gryde. Det er perfekt til eksempelvis camping.
Forhandler: Frishop

Her et komplet og transportabelt sæt til familien, der elsker at være ude i det fri. Du får udover bålfadet en tre-fod, som kan klappes sammen, en grillrist, en halvpande og en stor 6-liters gryde.

Med dette sæt kan der laves store mængder mad over bålet, og det er perfekt egnet til familien der elsker rustik madlavning. Grillristen og gryden kan justeres i højden ved hjælp af stærke kæder, og halvpanden kan enten bruges på grillristen eller fjernes så man har et større areal at grille på.

Vi anbefaler dette bålfad med tilbehør til dig der elsker at være ude, og som gerne tilbereder mad over levende ild året rundt.

 • Materiale: Bålfad i stål
 • Mål: H 140 cm., diameter 68 cm.
 • Inkl. 3-ben, halvpande, 6-liters gryde, grillrist

Se pris på Bon-fire bålsættet hos Frishop

Gardenlife Zamor – lille rundt bålfad i støbejern

Baalfad-Stoebejern-Lille
Dette massive bålfad er udført i støbejern og ser godt ud i haven med sit enkle design.
Forhandler: Frishop

Dette lille bålfad i kraftigt støbejern er utrolig populært, både på grund af den lave pris men også på grund af den kompakte størrelse, der passer godt ind i stort set alle haver.

Her får du et bålsted med en diameter på 60 cm, hvilket er en passende størrelse, hvis et par børn skal kunne lave snobrød og en mindre forsamling skal kunne få varmen. Bålfadet har god kapacitet til brænde, og det vil med garanti kunne skabe hygge og smil på læben når der tændes op.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der ønsker en mere stationær løsning, og som gerne vil have en lille hyggelig bålplads i haven.

 • Mål: H 21 cm., diameter 60 cm.
 • Materiale: Støbejern

Se pris på Gadenlife Zamor bålfad hos Frishop

Gardenlife Geron – rundt bålfad i støbejern med fod af granit

Baalfad-Stoebejern-Firkantet-fod
Det flotte støbejernsfad er monteret på en solid firkantet fod af granit.
Forhandler: Frishop

Flot lille bålfad på en flot og solid granitfod. Dette smukke bålsted giver med sine minimalistiske former et flot og hyggeligt udseende i haven, samtidig med at det løftes lidt op fra underlaget.

Den kraftige granitfod betyder desuden, at bålfadet står utrolig solidt plantet i jorden. Med sine 53 kg er dette bålsted bedst egnet til en stationær position i haven.

Vi anbefaler dette bålfad til dig der gerne vil have en flot bålplads i haven i mange år frem. Materialerne er solide, og slides ikke så let op. Det tåler desuden fint at stå ude året rundt.

 • Mål: 50 x 50 x 72 cm.
 • Materiale: Støbejern, granit

Se pris på Gardenlife Geron bålfad hos Frishop

FAQ

???? Hvilke bålfade er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste bålfade på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

???? Hvordan testes bålfade?

bålfade vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

???? Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger nyt bålfad?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes bålfade til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Victor F. Mortensen Rating 10/10

Author

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

1 Comment

Write A Comment