En ammepude hjælper dig med at opnå en god stilling, så du ikke overbelaster ryggen og nakken under amningen. Den er derfor uundværlig for dig der ofte døjer med ondt i ryggen eller nakken, som følge af at du sidder foroverbøjet eller løfter dit barn op under amningen.

Men hvilke ammepuder er egentlig bedst, og hvad skal du kigge efter? Vi har undersøgt de nyeste tests og fundet de bedste ekspertråd, så du kan blive klogere på hvilke ammepuder du bør kigge nærmere på.

Fossflakes – allergivenlig ammepude er bedst i test

Fossflakes er lige så simpel, som den er god. Størrelsen er perfekt, fyldet er blødt og det hele kan vaskes ved 60 grader.  En af de bedste ammepuder på markedet.


Fossflakes ammepuden er bedst i test. Der kan tilkøbes betræk i mange farver og motiver.

Set til: 306,00

Køb hos Mammashop

 • Testvinder – Vores Børn
 • Anbefalet – Mette Lyngholm

Om: Fossflakes ammepuden klarer sig rigtig godt i mødrenes egen test hos Vores Børn, hvor den får 6 ud af 6 stjerner. Den har en klassisk boomerang-form og et blødt fyld, der efterligner egenskaberne og kvaliteterne i dun. Både fyld og betræk tåler vask ved 60 grader, så ammepuden er både komfortabel og allergivenlig.

I modsætning til ammepuder med EPS kugler og lignende fyld, kan Fossflakes genvinde sin fylde hvis den får en tur i tørretumbleren ved svag varme. Du kan også give den en god rystetur og et par timers frisk luft i det fri. Dermed holder den i lang tid, og du slipper for at skulle købe ekstra fyld med tiden. Når den skal vaskes kan den smides i vaskemaskinen og vaskes ved 60 grader, så den bliver helt ren og fri for støvmider. Dette anbefales til allergikere, og kan lade sig gøre fordi fyldet er syntetisk og består af en blanding af 70 % polyethylen og 30 % polyesterkuglefibre.

Fossflakes ammepuden måler 114 centimeter i længden af den udvendige bue, samt 68 centimeter i den indvendige bue. Den er desuden 20 centimeter høj og i alt 70 centimeter bred. Ammepuden vejer 720 gram i alt.

Der kan tilkøbes mange forskellige slags betræk til Fossflakes ammepuden, så du kan tilpasse den efter din egen stil.

Opsummering:

 • Mål: L70 x H20 cm.
 • Betræk: Bomuld
 • Fyld: 70 % polyethylen, 30 % polyesterkuglefibre
 • Vægt: 720 gram

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Doomoo Softy – blød ammepude med fyld af EPS kugler

Doomoo Softy ligner en forvokset nakkepude, men det falder i god jord hos testpanelet. Den giver nemlig god støtte og kan bruges til mange formål.


Doomoo Softy scorer højt hos testpanelet. Den fås med betræk i mange farver og motiver.

Set til: 442,00

Køb hos Computersalg

 • Topscorer – Vores Børn

Om: Doomoo Softy er en flot og trendy ammepude, som fås med mange forskellige betræk. Den ligner til forveksling en forvokset nakkepude eller badering, men dette falder i god jord hos testpanelet. Den er nemlig dejlig blød og dækker rundt om hele maven, så den er nem at placere og giver god støtte til din baby. Dens form gør også at den ligger godt fast, så du ikke skal ulejlige dig med at rette til, skubbe på plads og holde fast.

Ammepuden har et aftageligt betræk af Oeko-Tex 100 bomuld blandt med en smule elastan, som giver bedre smidighed. Den er fyldt med bløde EPS kugler, som er nemme at former og meget stabile. Du kan vaske puden ved 30 grader, og det medfølgende betræk tåler temperaturer op til 40 grader.

Du kan til denne ammepude købe ekstra fyld, hvilket er smart fordi EPS kugler har det med at falde lidt sammen med tiden.

Opsummering:

 • Mål: L58 x B51 x H10 cm.
 • Betræk – indvendigt: 92 % polyester, 8 % elastan
 • Betræk – udvendigt: 95 % bomuld, 5 % elastan
 • Fyld: EPS kugler (polystyren)
 • Vægt: 960 gram

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Candide Multirelax – smart og multifunktionel ammepude

Denne ammepude har flere forskellige funktioner, og den er både stor og blød. Den klarer sig godt i test, men er også en smule dyr.


Candide Multirelax er en funktionel ammepude med mange nyttige egenskaber.

Set til: -0,02

Køb hos Med24.dk

 • Topscorer – Vores Børn

Om: Ammepuden fra Candide får en blandet modtagelse hos testpanelet, der synes den virker en anelse stor. Men andre er anderledes positive, for den er både blød og funktionel.

Candide Multirelax kan ikke kun bruges som ammepude, men fungerer også som graviditetsstøtte, rygstøtte til baby og som skråstol, hvor babyer op til 6 måneder kan sættes i ammepuden med god støtte i siderne, nakken og ryggen. Under amning giver puden god støtte til barnet, og den ligger både stabilt og godt rundt om maven.

Ammepuden måler 74 centimeter i længden, 46 centimeter i bredden og 16 centimeter i højden. Den har et betræk af 80 % bomuld og 20 % polyester, samt fyld af EPS kugler.

Opsummering:

 • Mål: L74 x B46 x H16 cm.
 • Betræk: 80 % bomuld, 20 % polyester
 • Fyld: EPS kugler (polystyren)
 • Vægt: Ca. 1,2 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvilken ammepude skal du vælge?

Der er rigtig mange ammepuder på markedet, og det kan være svært at vælge. Du støder sikkert også på en masse delte meninger omkring hvilke ammepuder der er bedst, så herunder har vi stykket en generel guide sammen der skal hjælpe dig med at træffe valget:

En god ammepude skal:

 • Aflaste din ryg og nakke
 • Give god støtte til baby
 • Være nem at vaske og holde ren
 • Have et godt fyld, som både er blødt og formstabilt
 • Hverken være for stor eller for lille

Der findes med andre ord ikke et bestemt facit, da det er op til hver enkelt hvad der fungerer bedst. Du kan dog med fordel vælge en ammepude i en størrelse du synes er praktisk, og derudover overveje hvad du vil bruge puden til. Er du tit på farten, og skal du have ammepuden med? Så bør du gå efter en mindre model – eksempelvis Fossflakes ammepuden. Vil du gerne have en ammepude, som når hele vejen rundt om din mave, og som kan fungere som graviditetsstøtte m.m.? Så bør du gå efter en større model formet som nakkepude – eksempelvis Doomoo Softy, der også fås i en større model.

Ammepuder til tvillinger

Der findes mange forskellige ammepuder til dig der har tvillinger. Blandt andet en smart Fossflakes ammepude til tvillinger, som er ekstra lang og defor giver støtte hele vejen rundt om din mave. Dermed kan du lægge begge babyer til brystet samtidig, og få god støtte på begge sider.

Ammestillinger med ammepude

Du kan i bund og grund amme i alle stillinger, så det er bare at finde en stilling der fungerer bedst og hvor ammepuden giver dig optimal støtte. Du kan dog med fordel variere stillingerne.

Ifølge Baby Instituttet er der følgende fordele ved at amme i forskellige stillinger:

 • Babyen får mere råmælk
 • Babyen får mere af den fede og nærende mælk
 • Mælkekirtlerne aktiveres bedre
 • Brystet laver mere mælk
 • Mælkeknuder og brystbetændelse forebygges
 • Gulsot, stort vægttab efter fødsel og for lille vægtøgning forebygges

Det bemærkes, at forudsætningen for ovenstående er af babyens teknik ved brystet er god. Dette kan du læse mere om her.

 

Testkilder

Vi har undersøgt en række tests og anmeldelser, for at finde frem til de bedste ammepuder på markedet. Herunder får du indblik i hvilke tests vi har gennemgået:

Mette Lyngholm (28. oktober 2016)

Test af Fossflakes ammepude.

Mette Lyngholm er uddannet personlig træner, men hun er også forfatter, livsstilsblogger og meget mere. Hun er desuden mor, og i den forbindelse har hun testet og anmeldt ammepuden fra Fossflakes.

Generelt får Fossflakes ammepuden meget ros, blandt andet på grund af designet og størrelsen som betyder at den er nem at have med rundt.

Du kan læse hele hendes test og bedømmelse gratis, ved at klikke dig videre til hendes blog.

Vores Børn (30. maj 2014)

Vores Børn har i maj 2014 testet 6 forskellige ammepuder i vidt forskellige prisklasser. Det drejer sig om både store og små modeller i forskellige udformninger, og de varierer meget i kvalitet.

Ammepuderne er testet ud fra følgende kriterier:

 • Førstehåndsindtryk
 • Funktion
 • Amning
 • Pengene værd?

I testen klarer flere ammepuder sig fint, men enkelte skiller sig ud fordi de er lidt bedre end de andre. Det drejer sig blandt andet om Fossflakes ammepuden, som er tæt på perfekt og får testens højeste karakter på 6 ud af 6 stjerner.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle ammepuderne klarer sig, ved at klikke dig videre til Vores Børn. Testen er tilgængelig for alle og kræver ikke medlemsskab.

Se også denne artikel på pricerunner.dk: Ammepude Test: De bedste modeller for god støtte under amningen

FAQ

🏆 Hvilken ammepude er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste ammepude på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes ammepuder?

Ammepuder vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange ammepuder?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes ammepuder til flere forskellige prisklasser.

👶 Hvordan bruger man en ammepude?

Det findes der ikke et facit for. Det er op til den enkelte selv, da der kan være forskellige behov. Er du på farten kan en mindre pude fungerer godt. Er du der hjemme, kan en større model i flere tilfælde være en foretrukne løsning.

Denne side er anmeldt af: Oscar M. Jepsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder.Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar