Artiklen indeholder reklamelinks.

En allergivenlig støvsuger kræver et godt filter, og den skal være designet så den er så tætsluttende som muligt. Dermed undgår du at støvpartikler blæses ud i rummet mens du støvsuger, og det er blandt andet godt for støvallergikere og indeklimaet generelt.

Vi har undersøgt en række tests og anmeldelser, og kommer i denne artikel med anbefalinger af 6 gode allergivenlige støvsugere.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 – allergivenlig topscorer med bedste HEPA-filter

Nilfisk-Elite-Energy-Classic-Stoevsuger

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har et effektivt HEPA14-filter, og klarer sig rigtig godt i test. Den har desuden en række nyttige komfortfunktioner, som gør den til et godt køb for dig der støvsuger ofte.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.545,00 1.545,00 Til butik »
1.545,00 1.545,00 Til butik »
2.499,00 1.595,00 Til butik »
2.499,00 1.595,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne allergivenlige støvsuger: Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en rigtig god allergivenlig støvsuger. Den har nemlig et HEPA14-filter, som er det bedste i sin klasse. Dermed sikrer du at 99,995 % af støvpartiklerne bliver i posen, i stedet for at blive blæst ud i rummet igen. Den allergivenlige støvsuger klarer sig desuden godt i test, og køberne i flere individuelle netbutikker roser den generelt for at have god sugestyrke og et brugervenligt design. Alt i alt en rigtig god allergivenlig støvsuger, som både kan bruges til hårde gulve og tæpper i kraft af dens A-mærkning i rengøringsevne på begge overflader.

Om: Nilfisk Elite RCL14E08A2 er en god kombination af fornuftigt energiforbrug og effektivitet. Den er ifølge EU-mærkningen god på både hårde gulve og tæpper, da den er mærket med rengøringsevne A på begge overflader. Motorens effektoptag er på små 450 Watt, hvilket betyder at den allergivenlige Nilfisk støvsuger er blandt de mest energivenlige støvsugere på markedet netop nu. Derudover er støjniveauet nede på 68 decibel, som følge af at motoren og luftgennemstrømningen er mere effektiv end på tidligere modeller.

Af bekvemme funktioner kan nævnes fjernbetjeningen på håndtaget. Her kan du tænde og slukke støvsugeren, samt regulere sugestyrken. Du er således fri for at justere det på selve støvsugeren, og derfor kan du spare tid i hverdagen.

Det medfølgende HEPA14-filter er vaskbart, og sørger for at holde 99,995 % af støvpartiklerne inde i maskinen. Dermed er du sikret en lav udledning af støv under brug, og det er godt for allergikere. Der medfølger desuden et kombimundstykke, en rundbørste, et møbelmundstykke og et fugemundstykke.

Støvsugeren har en vægt på 7,2 kilo, hvilket er i den høje ende af skalaen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne, tæppe: A
 • Rengøringsevne, hårdt gulv: A
 • Motoreffekt: 450 Watt
 • Lydniveau: 68 dB
 • Filter: HEPA14
 • Vægt: 7,2 kg.

Philips FC8721/09 – højtydende testvinder med god støvfiltrering

Philips-FC8721-Stoevsuger

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Philips Performer Expert FC8721/09 er en effektiv letvægter med et godt og allergivenligt filter, der sørger for en effektiv filtrering af støvpartikler.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
999,00 999,00 Til butik »
999,00 999,00 Til butik »
1.150,00 1.150,00 Til butik »
1.995,00 1.995,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne allergivenlige støvsuger: Den effektive og allergivenlige Philips støvsuger klarer sig rigtig godt i test. Den bliver nemlig testvinder hos Tænk og anbefalet som godt køb hos Råd & Rön, hvilket indikerer at den er rigtig god. Philips FC8721/09 fås desuden til en rigtig god pris på nettet, og det selvom effektiviteten og støvfiltreringen er rigtig god. Derudover er støvsugeren blandt de mest populære lige nu, og den har fået mange gode anmeldelser af købere hos blandt andet Whiteaway. Alt i alt et rigtig godt køb, hvis du ønsker en god og effektiv støvsuger til hårde gulve.

Om: Philips FC8721/09 Performer Expert er en billig støvsuger med fokus på energiforbrug og effektivitet. Det er en simpel og allergivenlig støvsuger uden for mange funktioner, hvilket blandt andet er med til at holde prisen på et acceptabelt niveau. Der medfølger et 3-i-1 mundstykke til gulvet, som kan bruges på forskellige overflader og som ifølge Philips øger effektiviteten.

På selve støvsugeren finder du 2 knapper, hvoraf den ene tænder og slukker støvsugeren og den anden ruller ledningen op. Du finder desuden en knap som kan skydes til højre eller venstre, for at regulere sugestyrken.

For at denne støvsuger kan være allergivenlig, er der gjort meget ud af at tætne luftstrømmen. Derudover er der monteret et vaskbart HEPA 13-filter, som sørger for at 99,95 % af støvpartiklerne bliver i beholderen. Billigere støvsugere med andre filtre vil normalt udlede en større mængde støvpartikler, og hvis de hvirvles ud i rummet kan det påvirke en støvallergiker og forværre indeklimaet.

Til støvsugeren medfølger desuden et møbel- og fugemundstykke, så du kan komme ind i hjørner og kanter.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne, tæppe: C
 • Rengøringsevne, hårdt gulv: B
 • Motoreffekt: 650 Watt
 • Lydniveau: 78 dB
 • Filter: HEPA 13
 • Vægt: 5 kg.

Nilfisk Select WCL13P08A1 – allergivenlig støvsuger med høj rækkevidde

 • Gode anmeldelser

Nilfisk klarer sig generelt rigtig fint i test, og denne allergivenlige model får ligeledes positive anmeldelser af køberne. Den har blandt andet digital sugestyrkeregulering.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.199,00 1.199,00 Til butik »
1.199,00 1.199,00 Til butik »
1.899,00 1.899,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne allergivenlige støvsuger: 

Da Nilfisk generelt klarer sig godt i test med deres Select- og Elite modeller, er denne allergivenlige støvsuger et godt valg. Den roses desuden af flere købere på tværs af forskellige netbutikker, blandt andet fordi den er effektiv og nem at bruge. Sugestyrken er også god, og da den er udstyret med et HEPA 13-filter er støvemissionen ganske lav. Den er da også placeret i støvemissionsklasse A, hvilket er den bedste klasse.

Om: Nilfisk Select WCL13P08A1 er en allergivenlig støvsuger med en vægt på 6,4 kilo, hvilket er en smule mere end letvægterne. Det skyldes dog flere ting, deriblandt en højere arbejdsradius på hele 11,2 meter, hvilket betyder at du ikke hele tiden skal rykke ledningen til nye stikkontakter.

På denne allergivenlige støvsuger er der et digitalt display på toppen, hvori du kan se den valgte sugestyrke. Den har desuden integreret plads til 3 stykker tilbehør: Fugemundstykke, polstermundstykke og rundbørste.

I støvsugeren sidder et allergivenligt HEPA 13-filter, som kan opsamle 99,95 % af støvpartiklerne. HEPA 13 er den næstbedste filterstandard i serien, kun overgået af HEPA 14-filtret.

Støvsugeren har et effektoptag på 650 Watt, samt et lydniveau i den lidt høje ende på 75 decibel.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne, tæppe: A
 • Rengøringsevne, hårdt gulv: A
 • Motoreffekt: 650 Watt
 • Lydniveau: 75 dB
 • Filter: HEPA 13
 • Vægt: 6,4 kg.

Bosch BGL35MON6 – kompakt allergivenlig støvsuger

 • Gode anmeldelser

Bosch MoveOn BGL35MON6 er en lille fiks støvsuger med allergivenligt HEPA13-filter og lav støvemission. Den får mange gode anmeldelser og vejer kun 4,6 kilo.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
809,00 809,00 Til butik »
809,00 809,00 Til butik »
813,00 813,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne allergivenlige støvsuger: Bosch MoveOn BGL35MON6 er en kompakt og let støvsuger, som samtidig er allergivenlig på grund af det effektive filter. Støvsugeren har et HEPA13-filter og anbefales således til allergikere, da filteret er vaskbart og renser luften når du støvsuger. Til den lille allergivenlige støvsuger medfølger et ekstra parketmundstykke, som er velegnet til brug på hårde gulve. Alt i alt er Bosch BGL35MON6 således et godt køb til den mindre bolig.

Om: Bosch MoveOn BGL36MON6 er en lille, let og manøvredygtig støvsuger. Den er desuden allergivenlig, da den har et vaskbart hygiejnefilter i HEPA13-klassen.

Denne allergivenlige støvsuger er i sig selv ganske simpel, da der er lagt vægt på holde prisen nede. Den har således ikke en masse komfortfunktioner som ses på dyrere modeller, men der medfølger dog et ekstra mundstykke særligt til parketgulve.

Det medfølgende tilbehør inkluderer desuden et fuge- og møbelmundstykke, som ikke er integreret i støvsugeren. Den har en arbejdsradius på 10 meter fra stikkontakt til mundstykke, hvilket er tilstrækkeligt for den mindre bolig.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne, tæppe: D
 • Rengøringsevne, hårdt gulv: A
 • Motoreffekt: 600 Watt
 • Lydniveau: 76 dB
 • Filter: HEPA13
 • Vægt: 4,6 kg.

Bosch BGS5335 – allergivenlig støvsuger uden pose

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er i skrivende stund en af de bedste poseløse støvsugere på markedet, og den er ligeledes allergivenlig og velegnet til støvsugning af dyrehår.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.925,00 Til butik »
1.999,00 1.925,00 Til butik »
1.989,00 1.989,00 Til butik »
4.099,00 4.099,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne allergivenlige støvsuger: Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er en allergivenlig støvsuger, som ikke bruger poser. Den har nemlig en integreret beholder, som bruges til opsamlet støv og hår. I støvsugeren er monteret et HEPA13-filter, som er vaskbart og bidrager til at støvsugeren placeres i støvemissionsklasse A. Den allergivenlige støvsuger klarer sig rigtig godt i test og får mange gode bedømmelser af køberne. Det skyldes ikke mindst at den er brugervenlig og effektiv, men også at der medfølger et særligt motoriseret børstemundstykke der kan bruges til opsamling af blandt andet dyrehår på tæpper og lignende svære overflader. Alt i alt er denne allergivenlige støvsuger således et godt valg til den krævende husstand.

Om: Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er en poseløs og allergivenlig støvsuger, som er særligt velegnet til den krævende husstand med dyr eller stort behov for støvsugning. I stedet for at bruge poser er der monteret en aftagelig beholder, som opsamler støvet og kan tømmes direkte i skraldespanden efter behov.

Støvsugeren har et vaskbart HEPA13-filter monteret, og da det er en ProAnimal-model er der inkluderet et særligt mundstykke med motoriserede børster. Dette bruges blandt andet på tæpper, hvor det sørger for at løsne hårene og opsamle dem selvom de har sat sig i tæppets fibre.

Støjniveauet på denne allergivenlige støvsuger er i den høje ende på 74 decibel. Det er dog mindre end flere andre poseløse støvsugere, som generelt er en smule mere støjende end støvsugere med pose. Uden tilbehør vejer støvsugeren desuden 6,7 kilo.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne, tæppe: C
 • Rengøringsevne, hårdt gulv: A
 • Motoreffekt: 800 Watt
 • Lydniveau: 74 dB
 • Filter: HEPA13
 • Vægt: 6,7 kg.

Bosch BGL85S330 – støjsvag og allergivenlig støvsuger

 • Gode anmeldelser

Bosch In’genius ProSilence 57 BGL85S330 er en af markedets mest støjsvage støvsugere, og samtidig roses den for at være effektiv og brugervenlig.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.790,00 1.790,00 Til butik »
3.399,00 3.399,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi denne allergivenlige støvsuger: Bosch BGL85S330 er en af de mest støjsvage støvsugere i verden. Hvis du ønsker en allergivenlig støvsuger med et lavt støjniveau på kun 57 decibel, er Bosch BGL85S330 således et rigtig godt køb. En identisk model fra Siemens bliver topscorer hos Testfakta, hvor den blandt andet roses for laveste støjniveau og bedste byggekvalitet. Samtidig får den ros af flere købere for at være effektiv og nem at anvende, og med vaskbart HEPA-filter er den et godt valg for allergikere. Alt i alt er BGL85S330 et godt valg, hvis støjniveau og støvfiltrering er dine vigtigste prioriteter.

Om: Bosch BGL85S330 ligger i den dyre ende af støvsugermarkedet, med en pris på cirka 2.000 kroner. Prisen skyldes blandt andet et optimeret design, som øger effektiviteten og dæmper lyden fra luftgennemstrømningen. Således støjer støvsugeren med højst 57 decibel, og motorens effektoptag er nede på 650 Watt. Støvsugeren har en vægt på 5,9 kilo uden rør og slange, og 8,1 kilo med det hele.

Bosch BGL85S330 er en del af Bosch’ ProSilence-serie, og mundstykkerne er ligeledes optimerede til at støje mindst muligt under brug.

Der medfølger fugemundstykke, møbelmundstykke og polstermundstykke, som alle tre sidder på teleskoprøret.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne, tæppe: C
 • Rengøringsevne, hårdt gulv: A
 • Motoreffekt: 650 Watt
 • Lydniveau: 57 dB
 • Filter: HEPA
 • Vægt: 5,9 kg.

Sådan får du et allergivenligt hjem – 5 gode råd

Hvis du eller andre i familien har støvallergi, er det vigtigt at hjemmet indrettes så allergivenligt som muligt. Udover at anskaffe en allergivenlig støvsuger som ikke udleder støvpartiklerne i rummet under støvsugning, så er det også en god idé at tænke over indretningen og materialevalg.

Det er også vigtigt at sætte sig ind i hvad støvallergi egentlig udløses af. Det er nemlig ikke støvet i sig selv der udløser allergien men derimod støvmider, som lever i støvet. Faktisk findes allergenet i deres afføring, og det er således dette stof som fremprovokerer reaktioner hos støvallergikere.

Hvis du vil husstøvmiderne til livs, er der heldigvis hjælp at hente. Herunder har vi samlet en række tips til, hvordan du bedst muligt forebygger dem:

Vask dyner og puder ved 60 grader

Støvmider opholder sig gerne i dyner og puder, hvor de lægger æg og formerer sig. Hvis du vil være sikker på at komme dem til livs, skal dyner og puder vaskes ved mindst 60 grader, og helst 4 gange om året eller mere. Husk også at vaske sengelinned ved mindst 60 grader hver 14. dag.

Luft ud 3 x 5-10 minutter dagligt

Det er vigtigt at lufte ordentligt ud, så luften i rummet ikke bliver stillestående. Det anbefales især i vådrum og i forbindelse med madlavning.

Hold en indetemperatur på mindst 20 grader

Hvis du foretrækker at sove i et køligt rum, kan du holde rumtemperaturen på 20 grader om dagen, og sænke den om natten.

Sørg for grundig rengøring en gang om ugen

Det anbefales at støvsuge dagligt med en allergivenlig støvsuger, og derudover sørge for at tørre overflader så de er frie for støv. Husk desuden at lufte ud under rengøringen, både under og efter.

Indret hjemmet med lette møbler og undgå tæpper

For at gøre livet så let som muligt, er det en rigtig god idé at tænke over indretningen. Undgå spraglede tæpper på gulvet og stofgardiner i vinduerne, da de fungerer som magneter for støv. Derudover kan det betale sig at vælge nogle lettere møbler, som ikke er for tunge at flytte når der skal gøres rent under dem.

Kilde: Astma-Allergi Danmark (læs mere på dette link)

Testresultater

Herunder får du overblik over en række testresultater, så du kan se hvilke støvsugere der klarer sig godt på støvemission:

Tænk (17. august 2018)

Hos Forbrugerrådet Tænk finder du 77 testede støvsugere, og du får overblik over hvordan de klarer sig i forhold til hinanden. Forbrugerrådet Tænk er en uafhængig forbrugerorganisation, som får testet støvsugere på eksterne laboratorier i samarbejde med andre organisationer.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (9. januar 2018)

Svenske Råd & Rön har i januar 2018 opdateret deres støvsuger test, så den indeholder testresultater for 59 støvsugere. Testen er foregået på samme måde som hos Forbrugerrådet Tænk og på de samme laboratorier. Råd & Rön har dog tilrettelagt deres test anderledes end Tænk, og enkelte testkriterier er også fordelt med anderledes andele.

Du kan læse hele testen mod engangsbetaling eller oprettelse af betalt medlemsskab.

Testfakta (9. marts 2015)

Hos Testfakta er 7 støvsugere blevet testet på en række kriterier, og testen er gratis tilgængelig. Du kan derfor læse testen uden oprettelse af betalt medlemsskab, og få overblik over hvordan modellerne klarer sig i forhold til hinanden.

DR TV (20. august 2014)

Denne test er oprindeligt et uddrag af en tidligere test fra Forbrugerrådet Tænk, men her er der fokus på tætheden i de testede støvsugere.

I testen konkluderes det at mange støvsugere er utætte, og det kan betyde udledning af store mængder støvpartikler under støvsugning. En allergivenlig støvsuger fra Siemens ender med at klare sig bedst, og du kan læse testresultatet gratis på DR’s hjemmeside.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar