Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Allergivenlig støvsuger: Guide og anbefalinger til støvsugere med lav støvemission

Allergivenlig støvsuger: Guide og anbefalinger til støvsugere med lav støvemission

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

En allergivenlig støvsuger kræver et godt filter, og så skal den gerne være designet så tætsluttende som muligt. På den måde undgår du nemlig, at støvpartikler blæses ud i rummet, mens du støvsuger, hvilket blandt andet er godt for støvallergikere, men også for indeklimaet generelt.

Vi har undersøgt en række tests og anmeldelser og præsenterer herunder anbefalinger til gode allergivenlige støvsugere, så du lettere kan finde den, der passer bedst til dig og din bolig.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit allergivenlige støvsugere

Nilfisk Elite RCL14E08A2
Lager

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Gå til bedste pris
1.922 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nilfisk Elite RCL14E08A2
allergivenlig topscorer med HEPA-filter

 • Topscorer - Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Nilfisk Elite RCL14E08A2:

 • Kraftfuld sugeevne
 • HEPA 14-filter
 • Flere ekstra mundstykker

Nilfisk Elite RCL14E08A2 har et effektivt HEPA14-filter, og klarer sig rigtig godt i test. Den har desuden en række nyttige komfortfunktioner, som gør den til et godt køb for dig, der ofte støvsuger.

Grunde til at købe

 • Højeffektivt HEPA14-filter der sikrer 99,995 % af støvpartiklerne bliver i posen
 • Støvsugeren bruger kun 450 W
 • Leveres med ekstra mundstykker, herunder vaskbar HEPA14
 • Har fjernbetjening på håndtaget for nemheds skyld
 • Støvsugeren har et lavt støjniveau (68 dB)

Grunde til at undgå

 • Relativt tung med en vægt på 7,2 kg

Derfor anbefaler vi Nilfisk Elite RCL14E08A2

Detaljer

 • Energiklasse: C
 • Støvemission: A
 • Rengøringsevne - tæppe: A
 • Rengøringsevne - hårdt gulv: A
 • Motoreffekt: 450 W
 • Lydniveau: 68 dB
 • Filter: HEPA14
 • Vægt: 7,2 kg

HEPA14-filteret er det bedste i sin klasse, og med RCL14E08A2 er du derfor sikret, at 99,995 % af støvpartiklerne forbliver i posen i stedet for at blive blæst ud i rummet igen.

Den allergivenlige støvsuger klarer sig desuden godt i test, og forbrugere på flere forskellige webshops roser den generelt for at have god sugestyrke og et brugervenligt design.

Modellen er dertil A-mærket i rengøringsevne på både hårde gulve samt tæpper.

Mere om Nilfisk Elite RCL14E08A2

Støvsugerens effekt er på 450 W, hvilket betyder, at den er blandt de mere energivenlige modeller. Derudover er støjniveauet nede på 68 dB som følge af, at motoren og luftgennemstrømningen er mere effektiv i forhold til tidligere modeller.

Af funktioner kan fjernbetjeningen på håndtaget bl.a. nævnes, hvor du både kan tænde og slukke støvsugeren, samt regulere sugestyrken.

Det medfølgende HEPA14-filter er vaskbart, og der medfølger desuden et kombimundstykke, en rundbørste, et møbelmundstykke og et fugemundstykke.

Støvsugeren har dog en vægt på 7,2 kg, hvilket er i den høje ende af skalaen.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 af tre hovedårsager: Den er poseløs, allergivenlig og perfekt til husholdninger med kæledyr. Vi er særligt imponerede over det vaskbare HEPA13-filter, som sikrer renere luft, samt den motoriserede børste, der effektivt fjerner dyrehår. Brugeranmeldelser bekræfter, at den er brugervenlig og effektiv.

Dog savner vi nogle ekstra funktioner, der kunne have forbedret den.

Til trods for dette, anbefaler vi stadig denne allergivenlige støvsuger til dig, der har pelsede venner eller har et stort behov for rengøring.

Se 9 tidligere anmeldte produkter

Bosch Zoo'o ProAnimal BGS5335 - støjsvag og stærk støvsuger

Bosch Dammsugare BGL8530

Philips FC8721/09 

Bosch BGL35MON6 

Nilfisk Select WCL13P08A1 - allergivenlig støvsuger med høj rækkevidde

Philips FC9742/09 - brugervenlig posefri støvsuger med god sugeteknologi

Xiaomi Roborock H6 Adapt - letvægtsstøvsuger med høj ydelse

Philips PowerPro Expert FC9729

Philips FC9729/09 PowerPro Expert

Sådan får du et allergivenligt hjem – 5 gode råd

Hvis du eller andre i familien har støvallergi, er det vigtigt at hjemmet indrettes så allergivenligt som muligt. Udover at anskaffe en allergivenlig støvsuger, som ikke udleder støvpartikler i rummet under støvsugning, så er det også en god idé at tænke over indretningen og materialevalg.

Det er også vigtigt at sætte sig ind i hvad støvallergi egentlig udløses af. Det er nemlig ikke støvet i sig selv, der udløser allergien, men derimod støvmider, som lever i støvet. Faktisk findes allergenet i deres afføring, og det er netop dette stof, som fremprovokerer reaktioner hos støvallergikere.

Hvis du vil husstøvmiderne til livs, er der heldigvis hjælp at hente. Herunder har vi samlet en række tips til, hvordan du bedst muligt forebygger dem:

Vask dyner og puder ved 60 grader

Støvmider opholder sig gerne i dyner og puder, hvor de lægger æg og formerer sig. Hvis du vil være sikker på at komme dem til livs, skal dyner og puder vaskes ved mindst 60 grader, og helst 4 gange om året eller mere. Husk også at vaske sengelinned ved mindst 60 grader hver 14. dag.

Luft ud 3 x 5-10 minutter dagligt

Det er vigtigt at lufte ordentligt ud, så luften i rummet ikke bliver stillestående. Det anbefales især i vådrum og i forbindelse med madlavning.

Hold en indetemperatur på mindst 20 grader

Hvis du foretrækker at sove i et køligt rum, kan du holde rumtemperaturen på 20 grader om dagen, og sænke den om natten.

Sørg for grundig rengøring én gang om ugen

Det anbefales at støvsuge dagligt med en allergivenlig støvsuger, og derudover sørge for at tørre overflader så de er frie for støv. Husk desuden at lufte ud under rengøringen, både under og efter.

Indret hjemmet med lette møbler og undgå tæpper

For at gøre livet så let som muligt, er det en rigtig god idé at tænke over indretningen. Undgå spraglede tæpper på gulvet og stofgardiner i vinduerne, da de fungerer som magneter for støv. Derudover kan det betale sig at vælge nogle lettere møbler, som ikke er for tunge at flytte, når der skal gøres rent under dem.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön (9. januar 2018)

Svenske Råd & Rön har i januar 2018 opdateret deres støvsuger test, så den indeholder testresultater for 59 støvsugere.

Du kan læse hele testen mod engangsbetaling eller oprettelse af betalt medlemsskab.

Testfakta (9. marts 2015)

Hos Testfakta er 7 støvsugere blevet testet på en række kriterier, og testen er gratis tilgængelig. Du kan derfor læse testen uden oprettelse af betalt medlemsskab, og få overblik over hvordan modellerne klarer sig i forhold til hinanden.

DR TV (20. august 2014)

I testen konkluderes det at mange støvsugere er utætte, og det kan betyde udledning af store mængder støvpartikler under støvsugning. En allergivenlig støvsuger fra Siemens ender med at klare sig bedst, og du kan læse testresultatet gratis på DR’s hjemmeside.

Testberichte.de

Testberichte.de er et stort tysk online forbrugermagasin. Anmeldelserne er baseret på egne test med der inddrages ligeledes brugeranmeldelser og allerede foretagede tests af produkterne. 

Der undersøges uafhængigt produkter i adskillige produktkategorier og dermed også støvsugere. Her får du en grundig gennemgang fra eksperter med relevante fordele og ulemper samt grundlæggende specifikationer. Philips FC8742/09 støvsuger anmeldes hos Testberichte.de og bliver kåret som testvinder.

Anmeldelsen er udgivet: april 2018.
Du kan se anmeldelsen her

I en anmeldelse af Philips FC8742/09 støvsuger hos Testberichte får den en score på 94,9%. Der fremhæves især den store alsidighed fra støvsugerens indstillingsmuligheder og den store sugeevne. 

Du kan se anmeldelsen her

Pricerunner.dk

Pricerunner er en dansk online pris sammenligningsside og et forbrugermagasin, der hjælper forbrugeren med at finde produkter til den bedste pris. De laver også anmeldelser og tests.

Gennem Pricerunner har Philips FC8742/09 støvsuger opnået en brugeranmeldelse på 4,4 ud af 5 stjerner baseret på mere end 53 anmeldelser af forbrugere. Deres anmeldelser opdateres løbende, som flere forbrugere giver en anmeldelse.

Du kan se anmeldelserne her 

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en af de største online handelssider og sælger produkter over hele verden. De har en stor brugerflade, der giver deres mening til kende ved at rate de produkter, de har købt. 

Philips FC8742/09 støvsuger rates via Amazon fra forbrugerne med 4,6 stjerner ud af 5. Bedømmelsen er baseret på faktorerne kvalitet og holdbarhed, sugevnen og støjniveauet. Bedømmelserne fra forbrugerne bliver opdateret, som flere vælger at skrive en anmeldelse.

Du kan se anmeldelserne her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme