Aktivitetsarmbånd Test – her er de 6 bedste fitnessarmbånd ligenu

Et aktivitetsarmbånd kan gøre det sjovere at motionere, og der findes flere typer der dækker forskellige behov. Aktivitetsarmbånd kaldes også for fitnessarmbånd, aktivitetsmålere og fitnesstrackere, men egentlig er navnene blot en fælles betegnelse for det samme produkt.

Med tiden er aktivitetsarmbåndene blevet bedre og mere avancerede, og du kan blandt andet måle puls, skridt og søvn med armbåndene. Vi har gennemgået de nyeste testresultater, og kommer i denne artikel med 6 anbefalinger af gode fitnessarmbånd, som du kan læse mere om herunder.

Her er de 3 bedste aktivitetsarmbånd ligenu:

Fitbit Charge 2 – bedste aktivitetsarmbånd med pulsmåler

 • Testvinder – Lyd & Billede
 • Testvinder – Tek.no
 • Topscore – Råd & Rön

Fitbit Charge 2 vurderes af flere uafhængige paneler at være det bedste aktivitetsarmbånd netop nu. Det har mange indbyggede funktioner og kan bruges til næsten alle former for sport og motion.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,299.00 kr. 59.00 kr. 1,358.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi dette aktivitetsarmbånd: Fitbit Charge 2 klarer sig rigtig godt i flere uafhængige tests, hvor det blandt andet roses for at kunne vise mange gode informationer, og så er det nemt at betjene. Den tilhørende app får også ros, og således har du en god helhedsløsning som gør det til en fornøjelse at anvende i dagligdagen. Fitbit Charge 2 er det rette køb for dig der ønsker et godt og avanceret aktivitetsarmbånd, som kan bruges til mange forskellige typer sport og aktiviteter.

Om: Fitbit Charge 2 er et avanceret aktivitetsarmbånd, som fungerer til mange forskellige former for sport og ligeledes kan bruges i løbet af hverdagen og natten til at måle din aktivitet og søvnkvalitet. Der er blandt andet indbygget pulsmåler, påmindelser om bevægelse og søvnmåler, så du motiveres til at røre dig og får detaljerede analyser af din aktivitet i alle døgnets timer.

Aktivitetsarmbåndet kan synkroniseres med over 200 forskellige iOS-, Android og Windows enheder, hvilket blandt andet via app gør det muligt at gemme og aflæse detaljerede rapporter om din træning og din udvikling over længere tid. På Charge 2 kan du også modtage notifikationer fra din smartphone, hvilket blandt andet betyder at du kan besvare telefonopkald, læse beskeder og se kalenderbegivenheder direkte på armbåndet.

Fitbit Charge 2 er, som navnet antyder, en opgraderet udgave af den oprindelige Fitbit Charge. Den er ikke vandtæt men derimod vandafvisende, hvilket betyder at den tåler sved, regndråber og enkelte vandstænk.

Specifikationer:

 • Placering: Armen
 • Smartwatch-funktioner: Ja
 • Vandtæt: Nej
 • Pulsmåler: Ja
 • Søvnregistrering: Ja
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Tilslutning: Særligt USB-kabel

Polar A360 – testvindende aktivitetsarmbånd med pulsmåler

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Polar A360 er et godt aktivitetsarmbånd, der med indbygget pulsmåler giver dig flere muligheder for måling. Det roses blandt andet for at være meget nøjagtigt, og det er perfekt til all-round brug.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
999.00 kr. 49.00 kr. 1,048.00 kr. Til butik »
1,289.00 kr. 0.00 kr. 1,289.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi dette aktivitetsarmbånd: Polar A360 klarer sig rigtig godt i test, og har mange indbyggede funktioner. Fitnesstrackeren er meget nøjagtig, og der er både pulsmåler og indbyggede smartwatch-funktioner. Det er således et smart og multifunktionelt akvititetsarmbånd, som du kan bruge til mange forskellige aktiviteter. Pulsmåleren er desuden nyttig hvis du ønsker at optimere din træning, da pulsen har stor indflydelse på effektiviteten.

Om: Polar A360 er et multifunktionelt aktivitetsarmbånd, som kan bruges i forbindelse med sportsaktiviteter eller i hverdagen. De mange funktioner gør det muligt at føre en detaljeret logbog over daglig bevægelse, og på din iOS- eller Android-smartphone kan du via en app få adgang til diagrammer over dine data.

Aktivitetsarmbåndet skal bæres på armen, hvorfra det kan måle din puls og fungere som et smartwatch sammen med din telefon. Du kan således måle din puls døgnet rundt, og betjene flere af telefonens funktioner direkte i det berøringsfølsomme display.

Opladning foregår via MikroUSB, så hvis du mister det medfølgende kabel kan der købes et nyt i nærmeste elektronikforretning. Ifølge producenten kan det indbyggede batteri holde til 2 ugers brug, forudsat at du træner højst 1 time dagligt og ikke bruger smartwatch-funktionerne.

Polar A360 er vandtæt ned til 30 meter.

Specifikationer:

 • Placering: Armen
 • Smartwatch-funktioner: Ja
 • Vandtæt: 30 meter
 • Pulsmåler: Ja
 • Søvnregistrering: Ja
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Tilslutning: Mikro USB

Garmin Vivofit 3 – billig testvinder med simple funktioner

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Garmin Vivofit 3 er et af de billigste aktivitetsarmbånd netop nu. Det har alle kernefunktionerne til opmåling af din aktivitet til dagligt, så hvis formålet er at måle denne form for aktivitet er det et godt køb.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
441.00 kr. 0.00 kr. 441.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi dette aktivitetsarmbånd: Garmin Vivofit 3 er det perfekte aktivitetsarmbånd, hvis du søger en simpel løsning til en fornuftig pris. Det bliver bedst i test hos Tænk og topscorer hos Råd & Rön, så på trods af den lave pris er kernefunktionerne rigtig gode. Kan du undvære pulsmålingerne, er dette aktivitetsarmbånd et af de bedste køb lige nu.

Om: Garmin Vivofit 3 er et nyt og opdateret fitnessarmbånd, som du kan bruge til måling af aktiviteter i løbet af dagen. Aktivitetsarmbåndet har de mest gængse funktioner indbygget, så du kan holde trit med kalorieforbrændingen, antal skridt og den tilbagelagte distance. Det måler også din søvn, og ifølge testpanelet er det nemt at opsætte.

Også dette aktivitetsarmbånd har bluetooth indbygget, så du kan koble det til en smartphone eller tablet uden brug af kabler. Du kan således trække data ud af armbåndet og få det vist i tabeller og diagrammer ved hjælp af en gratis app, der både kan hentes til iOS og Android-enheder.

Vivofit 3 benytter et indbygget CR1632 knapcellebatteri, og ifølge producenten har det en holdbarhed på 1 år ved normal brug. Armbåndet er desuden vandtæt ned til 50 meter, og det kan desuden benyttes som ur, kalender og alarm. Hvis du har behov for det, kan der tilkobles en trådløs pulsmåler.

Specifikationer:

 • Placering: Armen
 • Smartwatch-funktioner: Nej
 • Vandtæt: 50 meter
 • Pulsmåler: Nej
 • Søvnregistrering: Ja
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Tilslutning: Særligt USB-kabel

Garmin Vivosmart – vandtæt topscorer med gode egenskaber

 • Topscorer – Tek.no
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Garmin Vivosmart roses i flere uafhængige tests for at være et smart og alsidigt aktivitetsarmbånd, som kan lidt af hvert og derfor fungerer til mange forskellige formål.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,249.00 kr. 59.00 kr. 1,308.00 kr. Til butik »
1,349.00 kr. 0.00 kr. 1,349.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi dette aktivitetsarmbånd: Vivosmart er et mellemklasse aktivitetsarmbånd fra amerikanske Garmin, som er blandt de førende leverandører af denne type aktivitetsarmbånd og træningsure. Det er vandtæt og får blandt andet ros for en god og velfungerende skærm og et betjeningssystem, der er nemt at anvende. Derudover har den også indbygget pulsmåler, som giver dig målinger af pulsen via dit håndled. Det er således et godt og alsidigt aktivitetsarmbånd, som du med fordel kan bruge både dag og nat.

Om: Garmin Vivosmart er et vandtæt aktivitetsarmbånd, som blandt andet har indbygget pulsmåler og barometrisk højdemåler, som gør det muligt at lave detaljerede målinger og opgørelser af din aktivitet på mange forskellige måder, der blandt andet tæller skridt, søvnmønster, forbrændte kalorier, antal etager du har bevæget dig op og ned, distance og meget andet.

Til dette aktivitetsarmbånd medfølger en app, som fungerer på iOS- og Android enheder. Den hedder Garmin Connect, og denne kan synkroniseres med flere forskellige Garmin aktivitetsarmbånd og pulsure. Det betyder, med andre ord, at du får et komplet overblik over dine aktiviteter og fremskridt, også selvom du eksempelvis benytter et andet Garmin-ur når du løber eller cykler. Så længe det er synkroniseret med din app, indlæses målingerne i samme oversigt.

Ifølge Garmin er Vivosmart klassificeret til svømning, hvilket betyder at det tåler vandplask, regn, sne, brusebad, svømning og snorkling. Det kan dog ikke anvendes til ekstrem vandsport eller dykning.

Specifikationer:

 • Placering: Armen
 • Smartwatch-funktioner: Ja
 • Vandtæt: Ja (kan bruges til svømning)
 • Pulsmåler: Ja
 • Søvnregistrering: Ja
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Tilslutning: Særligt USB-kabel

Garmin Vivosport – smart aktivitetsarmbånd med GPS

 • Topscorer – Råd & Rön

Garmin Vivosport er et rigtig godt aktivitetsarmbånd med GPS, hvilket betyder at du har flere forskellige former for målinger lige ved hånden. Derudover har det selvfølgelig også indbygget pulsmåler og det er således et godt all-round armbånd.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,595.00 kr. 0.00 kr. 1,595.00 kr. Til butik »
1,700.00 kr. 0.00 kr. 1,700.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi dette aktivitetsarmbånd: Garmin Vivosport er en topmodel med GPS, hvilket betyder at aktivitetsarmbåndet kan give dig mange forskellige målinger. Det klarer sig blandt andet godt i test hos Råd & Rön, og det anbefales som et rigtig godt all-round aktivitetsarmbånd til dig der ønsker at bruge det i løbet af hele dagen og natten. Det er vandtæt så du kan have det på når du svømmer og ikke behøver bekymre dig om regnskyl, ligesom du kan beholde det på når du går under bruseren i omklædningsrummet. Disse egenskaber betyder at du bedre motiveres til at bruge det i løbet af dagen, og således er det perfekt for dig der ønsker at undersøge dine aktiviteter og din søvn ned til mindste detalje.

Om: Garmin Vivosport er et avanceret aktivitetsarmbånd, som både har pulsmåler og indbygget GPS. Den indbyggede farveskærm gør det desuden muligt at læse notifikationer fra din smartphone, som du kan tilkoble ved hjælp af Garmin Connect. Garmin Connect kan hentes til både iOS- og Android enheder, hvorved du kan synkronisere dit aktivitetsarmbånd med en smartphone eller tablet og udlæse detaljerede oversigter og rapporter over din træning og fremskridt.

I aktivitetsarmbåndet er desuden indbygget accelerometer, så du eksempelvis kan måle hvor langt du løber på løbebåndet. Den indbyggede GPS bruges udendørs, så du kan få detaljerede målinger af dine løberuter. Når du bruger aktivitetsarmbåndet som smartwatch, holder det op til 7 dage mellem hver opladning. Er GPS’en slået til skal du dog regne med kun at få 8 timer mellem hver opladning.

Specifikationer:

 • Placering: Armen
 • Smartwatch-funktioner: Ja
 • Vandtæt: Ja (kan bruges til svømning)
 • Pulsmåler: Ja
 • Søvnregistrering: Ja
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Tilslutning: Særligt USB-kabel

Fitbit One – simpel lommemodel med gode egenskaber

 • Topscorer – Tænk

Fitbit One klarer sig godt i test og behøver ikke at sidde på armen under brug. Det er således den rette løsning for dig der foretrækker at have det siddende i buksekanten eller andre skjulte steder.

Forhandlere Pris Fragt Total Læs mere
1,199.00 kr. 0.00 kr. 1,199.00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi dette aktivitetsarmbånd: Fitbit One er efterfølgeren til Fitbit Zip, og som forgængeren klarer det sig også godt i test. Aktivitetsarmbåndet er af den simple type, men det smarte ved dette armbånd er at det ikke behøver sidde om armen for at virke. Det kan også lægges i en lomme eller klipses i buksekanten, så det altid sidder optimalt i forhold til den aktivitet du er igang med. Fitbit One fås desuden til en meget fornuftig pris på nettet, så hvis du kan undvære pulsmåleren kan ud også undgå lommesmerter.

Om: Fitbit One er et simpelt aktivitetsarmbånd med de mest brugte funktioner og egenskaber. Det kan bruges til blandt andet skridttælling, måling af kalorieforbrænding, søvnregistrering og højdemåling. Armbåndet er ikke vandtæt, men derimod vandafvisende. Det tåler således ikke brug i vandet, men kan sagtens tåle vandstænk, sved og fugt.

Designet af Fitbit One er en smule anderledes end mange af konkurrenterne. Det kan nemlig både bæres om håndleddet som andre aktivitetsarmbånd, men det kan også foldes så det kan klipses i buksekanten eller lægges i lommen. På skærmen vises som standard antallet af skridt, men du kan også bruge armbåndet til at få vist klokken eller sætte alarmer.

Det vurderes fra producenten, at batteriet holder 14 dage mellem hver opladning. Når batteriet er fladt, skal det lades op via det medfølgende USB-kabel. Du kan følge dine data ved hjælp af en app, der både findes til iOS og Android.

Specifikationer:

 • Placering: Armen, lommen eller f.eks. buksekant
 • Smartwatch-funktioner: Nej
 • Vandtæt: Nej
 • Pulsmåler: Nej
 • Søvnregistrering: Ja
 • Forbindelse: Bluetooth
 • Tilslutning: Særligt USB-kabel

Testkilder

For at finde de bedste aktivitetsarmbånd, har vi undersøgt en række testresultater fra Danmark, Sverige og Norge. Herunder får du indblik i hvilke tests, vi har undersøgt som del af vores research:

Råd & Rön (21. december 2017)

Hos Råd & Rön er 22 fitnessarmbånd blevet testet, og resultaterne er offentliggjort i december 2017. Der er tale om forskellige aktivitetsarmbånd i forskellige prisklasser, og det ses i testen at pris ikke altid har betydning for kvaliteten af målingerne og egenskaberne.

I denne test indgår disse kriterier som del af den samlede bedømmelse:

 • Aktivitetsmåling 50 %
 • Smartwatch-funktioner 15 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Batteri 10 %

Flere modeller klarede sig godt i denne test, og helt i top var modeller fra blandt andet Garmin og Polar. Kun enkelte modeller fik bedømmelser omkring middel, mens de fleste aktivitetsarmbånd fik en god samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön. Her kan du læse detaljerede testresultater for de enkelte aktivitetsarmbånd.

Lyd & Billede (30. januar 2017)

Lyd & Billede har i januar 2017 testet 5 forskellige aktivitetsarmbånd,  for at undersøge hvor gode de er til brug i en travl hverdag.

Hvert aktivitetsarmbånd er anvendt i en uges tid, for at give et retvisende billede af batteritiden og hvor gode de er til at indsamle forskellige målinger og data under forskellige aktiviteter.

I testen indgår primært modeller til omkring 1.000 til 1.500 kroner, men der er også enkelte dyrere modeller med i testen fra både Apple og Samsung.

Testens vinder bliver Fitbit Charge 2, som ifølge testpanelet er “næsten perfekt”. Blandt andet en lidt ringe komfort og det faktum at det ikke er vandtæt, trækker ned.

Apple Watch Nike+ får desuden en speciel anbefaling i denne test, som du kan læses gratis hos Lyd & Billede.

Forbrugerrådet Tænk (22. december 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i december 2016 testet 14 forskellige aktivitetsarmbånd. Det drejer sig om fitnesstrackere af forskellige typer og størrelser, og Tænk gennemgår dem alle hver for sig.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Aktivitetsmåling 45 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Funktioner 20 %
 • Batteri 10 %
 • Privatliv 0 %

Det bemærkes ved privatliv, at Tænk har undersøgt hvor godt dine data er beskyttet. Kriteriet har dog ingen vægt i den samlede bedømmelse af aktivitetsarmbåndene.

Hos Tænk klarer 2 aktivitetsarmbånd sig rigtig godt. Det drejer sig om Polar A360 og Garmin Vivofit 3, som begge bliver bedst i test.

Hele testresultatet kan ses ved at oprette betalt medlemsskab af Tænk.

Tek.no (25. januar 2016)

I denne artikel samler Tek.no op på tests af aktivitetsarmbånd og pulsure, for at give dig overblik over hvilke modeller de anbefaler som de bedste netop nu.

Der er tale om følgende aktivitetsarmbånd, som indgår i denne artikel:

Aktivitetsarmbåndene vurderes blandt andet på deres batteritid, pulsmåling, app, brugervenlighed og flere andre ting. Hver af de testede modeller gennemgås grundigt, og du kan således læse en dybdegående artikel om de enkelte modeller.

Klikk.no (15. januar 2016)

Denne test er udgivet i juni 2015, og derefter opdateret i januar 2016. I testen indgår 8 forskellige aktivitetsarmbånd, og formålet er at guide dig til at vælge dette armbånd.

I testen er fitnessarmbåndene blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Aktivitetsmåling
 • App
 • Hjemmeside
 • Brugervenlighed
 • Pris
 • Design
 • System

I testen anbefales det, at du fra start gør dig klart hvilket system du ønsker at benytte dig af. Hos Polar og Garmin kan du eksempelvis tilkøbe ekstra udstyr som pulsmåler og lignende, mens du med Fitbit får en mere simpel funktionalitet og grundlæggende funktioner.

Testens vinder er Fitbit Surge, men Garmin Vivofit 2 klarer sig også godt. Begge aktivitetsarmbånd får en bedømmelse på 5 ud af 6.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar