Der er tradition for at medbringe en værtindegave, når man er inviteret på middag, til fest eller blot på besøg hos en veninde eller bekendt, man ikke har set længe.

Der findes ingen regler for, hvor dyr eller stor en værtindegave, man skal købe. De fleste afstemmer dog gaven med dét, der bydes på. Værtindegaven kan nemlig ses som en slags ”tak for din indsats” i køkkenet. Jo større arrangement, jo større gave medbringer de fleste også.

Er du derimod blot inviteret til en kop kaffe, kan du derfor også med god samvittighed nøjes med en mindre værtindegave.

Her får du 5 forslag til værtindegaver i både den dyre og billigere ende. Og søger du mere inspiration, kan du eksempelvis besøge Værtindegaver.dk hvor du finder flere eksempler på gode værtindegaver.

Den spiselige værtindegave

En lækker værtindegave der forkæler smagsløgene, går man aldrig galt i byen med. Der findes masser af spændende gourmetprodukter på markedet, men særligt produkterne fra Nicolas Vahé er populære.

Det skyldes uden tvivl deres smukke emballage, som pynter i køkkenet, når produkterne ikke er i brug – men også at der eksisterer mange lækre varianter. For eksempel kaffesirup med smag, et væld af forskellige krydderiblandinger og skøn chokolade.

Nicolas Vahé-produkterne kan købes over hele landet, eksempelvis hos Magasin, blomsterbutikker og udvalgte madbutikker.

Den hygiejniske værtindegave

En god hygiejne er altid vigtig, men især i køkkenet hvor der skiftevis håndteres rå og tilberedte fødevarer, er det et must at kunne eliminere bakterier.

Dertil kommer at køkkenet i mange hjem er boligens hovedfærdselsåre, hvor hele familien mødes med snavsede hænder, beskidte skoletasker og indkøbsposer fra supermarkedet.

Vejen til god hygiejne går gennem hyppig og grundig håndvask – og det bliver kun sjovere og mere lækkert, hvis håndsæben er af høj kvalitet.

Det gælder eksempelvis sæberne fra Meraki. Emballagen pynter ved enhver køkkenvask og der findes både håndsæbe og opvaskemiddel. Pak eventuelt begge dele ind sammen med et smukt viskestykke. Så har du en fin værtindegave, som alle kan bruge.

Du kan læse flere gode råd til god køkkenhygiejne i private hjem på Fødevarestyrelsen.dk.

De praktiske værtindegaver

En værtindegave, der gør livet i køkkenet nemmere, vil helt sikkert falde i god jord, hvis værtinden nyder at bage eller lave mad. Der findes masser af smarte hjælpemidler til køkkenet, som værtinden med stor sandsynlighed ikke ejer i forvejen.

Hvad med en omeletform til mikroovnen, som nemt tilbereder en lækker og sund omelet på få minutter? Eller en mekanisk løghakker, så hverdagskokken slipper for lugtende fingre?

Du kan også forære vedkommende et bageunderlag af silikone, så hun aldrig mere skal bruge penge på traditionelt bagepapir og derfor samtidig skåner miljøet.

Mulighederne er mange og du kan både lade dig inspirere hos din lokale isenkræmmer og på nettet.

Værtindegaver til indretningen

Mange kvinder elsker at pynte hjemmet. Både med ting der har en personlig historie og moderne indretningselementer, som er oppe i tiden. Vælger du en værtindegave af denne type, kan du favne begge dele på én gang:

Du forærer værtinden noget smukt, som samtidig minder hende om dig og den anledning, du var på besøg i. Særligt lysestager og lyshuse fra eksempelvis Kähler er oplagte værtindegaver. Det samme gælder billedrammer med smukke motiver – og dele af det stel, som værtinden måske samler på i forvejen.

Har du ingen nær relation til vedkommende, og er du dermed i tvivl om hvilken stil værtinden kan lide, kan du i blot sørge for, gaven kan byttes.

Klassiske værtindegaver

Har du brug for at finde en værtindegave i en fart – eller vil du bare gerne have en lille ting med – kan du overveje en af de traditionelle værtindegaver. De vækker altid glæde. Især fordi en stor del af værtindegaven slet ikke handler om dét, der er indeni pakken, men i højere grad om overraskelsen og anerkendelsen der ligger i gaven.

  • Blomster – enten som buket eller potteplante.
  • Chokolade – eller andet slik.
  • En flaske vin – eller specialøl.
  • En pose god kaffe – eller te.
  • Servietter – eventuelt i kombination med stearinlys i samme farver.

Skal værtindegaven være en lille smule større, kan du også forære vedkommende en gavekurv med lidt af det hele.

Denne side er anmeldt af: Jonas S. Jespersen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder.Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

1 kommentar

  1. Rigtigt gode forslag allesammen, til indretningen kunne jeg dog godt ønske mig flere ideer :)
    Kvinder elsker nips, og udover lys så kunne vægdekorationer også være en ide.
    Det virkede ihvertfald for min veninde sidst :)

Skriv en kommentar