Et vindspil ser ikke kun dekorativt ud. Det frembringer nemlig beroligende lyde i den milde brise, så du bedre kan koble af i forbindelse med meditation eller andre rekreative øvelser.

Vindspillet fås til ophængning eller som et klokkespil der placeres et valgfrit sted i haven, og hvert spil har forskellige lyde.

Vi har været på besøg hos GoVita, som er en netbutik specialiseret i salg af produkter til en bedre og mere balanceret hverdag. Her har vi fundet 3 vindspil og et klokkespil, som du kan se og høre i denne artikel.

Kyoto Temple – vindspil stemt efter japansk toneskala

Kyoto-Temple-Vindspil

Se pris på Kyoto Temple vindspillet hos Govita

Dette smukke vindspil har en mild og lys klang, som kendes fra tempelklokker. Det er beskedent af udseende med forkromede klokker og flotte trænuancer, som giver et fint spil selvom vindstyrken er blid.

Kyoto Temple er velegnet til dig der ønsker en lys og blid klang, som kan lede tankerne på en rejse til de gamle japanske templer. Det måler 63 centimeter, og kan ophænges overalt hvor der forekommer milde briser.

Du kan lytte til Kyoto Temple vindspillet herunder:

Feng Shui – vindspil med rolige toner

Feng-Shui-Jord-Vindspil

Se pris på Feng Shui vindspillet hos Govita

Feng Shui vindspillet er til dig, der søger en lys velklang, som skabes af 5 små aluminiumsrør. Vindspillet er designet til at kunne efterligne jordelementet i Feng Shui, hvilket kan høres på klangen.

Dette vindspil er kompakt og måler kun 39 centimeter. Af samme grund fås det til en rigtig fornuftig pris, hvis du køber det på nettet.

Du kan lytte til Feng Shui vindspillet herunder:

Jade – vindspil i japansk pagode stil

Jade-Vindspil

Se pris på Jade vindspillet hos Govita

Hvis du kan lide japansk stil og gerne vil have et smukt vindspil i klassisk pagode stil, så er Jade vindspillet det rette valg. På dette vindspil er der monteret 4 rør, som er firkantede.  Det afsluttes af en smuk jadesten som, ved bevægelse, får vindspillet til at spille en smuk lys klang.

Jade vindspillet måler 55 centimeter, og passer fint ind i den orientalsk inspirerede have.

Du kan lytte til Jade vindspillet herunder:

Encore – vindklokker af gyldne messingskåle

Woodstock-Vindklokker

Se pris på Encore vindklokker hos Govita

Encore vindklokkerne har en anderledes smuk klang og så ligner de en smuk plante, som de står med slanke metalstængler i jorden. Vindklokkernes smukke vedvarende klang aktiveres ved milde briser, eller hvis du strejfer dem med benet. Således vil de stå og vugge frem og tilbage i vinden, nøjagtigt som rigtige planter.

Selve vindklokkerne er lavet af skåle udført i messing, og de er alle i forskellige størrelser. Højden på stængler og klokker er på 61 centimeter, og de kan med fordel placeres blandt almindelige planter eller stå for sig selv.

Du kan lytte til Encore vindklokkerne herunder:

Vindspillets historie

I gamle dage blev vindspillene brugt i flere lande til bekæmpelse af onde ånder. Man hang dem blandt andet i pagoderne i Kina, og de kunne både være lavet af bronze, andre typer metal, træ og glas.

Den dag idag menes vindspillene at bringe lykke, og bruges stadig i Feng Shui, som er en livsfilosofi baseret på harmoniske omgivelser. Flere og flere er dog også begyndt at ophænge vindspillene på grund af den smukke klang, og fordi de pynter.

Derfor beroliger vindspillet dig

Klangen i et vindspil eller i vindklokker er tilfældig og flygtig, men den er også lys og venlig. Nogle vil mene at lydene minder om fuglekvidder. Vindspillet kan derfor med fordel bruges på altanen eller i områder hvor der eksempelvis ikke er naturlig fuglekvidder, da lydene virker beroligende på sindet.

For at prøve effekten af et vindspil kan du lægge dig i haven med lukkede øjne, mens du fokuserer udelukkende på lyden af vindspillet. Har du ikke et vindspil kan du prøve med en video – dem findes der masser af på blandt andet Youtube.

Efter noget tid vil du mærke at dine tanker finder ro, og du vil opnå en anden form for hvile end hvis du ser film eller hører musik.

Her kan du se alle vindspillene, som laves af en professionel musiker i USA:

Se alle de populære vindspil her

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar