De bedste og mest effektive strygejern til hverdagsbrug har dampfunktion. Det gør dig i stand til at glatte vanskelige folder ud på kort tid, så du hurtigt kan komme i tøjet.

Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilket strygejern du vælger til opgaven, og de dyre modeller er ikke altid de bedste. Det konkluderes i flere uafhængige testresultater, hvor mere end 100 strygejern tilsammen er blevet testet. Vi har undersøgt testresultaterne og fundet frem til de 5 bedste dampstrygejern lige nu.

Herunder kan du se vores top 3 over bedste strygejern lige nu:

Philips GC4522 – holdbar testvinder med høj ydeevne

Philips-gc4522-strygejern
Bedst i test. Philips GC4522 er bedst i test hos Tænk, og anbefales til dig der ofte stryger tøj med genstridige folder.  Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 444,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi Philips GC4522: Dampstrygejernet fra Philips klarer sig rigtig godt i test hos Tænk, hvor det bliver bedst i test med den højeste samlede bedømmelse. Det skyldes ikke mindst den holdbare konstruktion som kendetegner Philips-strygejern, men også brugervenligheden. GC4522 hører desuden til Philips’ “Performer Plus”-serie, og kan derfor levere dampskud på 210 gram, eller konstant damp med 45 gram i minuttet. Alt i alt et rigtig godt køb til dig der tit stryger tøj.

Om: GC4522 er et kraftfuldt strygejern til hverdagsbrug. Det har en variabel dampindstilling, som kan give op til 45 gram damp i minuttet, men også dampskud på 210 gram.

Strygejernet er udstyret med et system som Philips kalder Quick Calc Release. Det er en anti-kalk anordning, som gør at strygejernet opsamler kalk i en lille beholder bagtil. Denne beholder tømmer du blot regelmæssigt, og dermed bliver den daglige rengøring af strygejernet nem.

Sålen på dette strygejern har fået et lag af titaniumoxid, hvilket ifølge Philips er deres bedste skrid- og ridsefaste strygesål.

Der er selvfølgelig også anti-dryp funktion samt autosluk, som er en sikkerhedsanordning der slukker strygejernet efter 8 minutter på højkant eller efter 30 sekunder i vandret position.

Specifikationer:

 • 2.400 Watt
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
444,00 kr. 0,00 kr. 444,00 kr. Til butik »
449,00 kr. 0,00 kr. 449,00 kr. Til butik »

Tefal FV5335EO – ridsefast testvinder med højt damptryk

Tefal-FV5335eo-Strygejern
Bedst i test. Tefal strygejernet er robust og bliver bedst i Tænks test, hvor det får den højeste samlede bedømmelse. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 444,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi Tefal FV5335EO: Dette Tefal dampstrygejern bliver bedst i test hos Tænk med den næstbedste bedømmelse, og får især høje karakterer for lavt vandforbrug og modstandsdygtighed overfor ridser og kalk. Det vurderes desuden at være et særdeles brugervenligt strygejern, der især er godt til mere sarte materialer som eksempelvis polyester. Damptrykket er også højt, hvilket giver en mere effektiv strygning.

Om: Dampstrygejernet fra Tefal ender på en førsteplads i Tænks test (læs evt. om Tænks test og testkriterier længere nede i denne artikel). Dette strygejern har et behageligt greb og en 2 meter lang ledning, der ikke krøller dit tøj. Det har desuden automatisk sluk-funktion hvilket er en god lille detalje hvis du har det med at glemme at slukke dit strygejern. Det slukker efter 30 sekunder i vandret position og efter 8 minutter i lodret position.

Specifikationer:

 • 2.400 Watt
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
 • Mulighed for 20% energibesparelse ved ECO-indstilling
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
444,00 kr. 0,00 kr. 444,00 kr. Til butik »

Braun TS525A – brugervenlig topscorer med autosluk

Braun-TS525A-strygejern
Godt køb. Braun TS525A klarer sig rigtig godt i test hos både Råd & Rön og Icakuriren. Hos førstnævnte anbefales det som godt køb grundet den lave pris.. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 470,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön
 • Topscorer – Icakuriren

Derfor anbefaler vi Braun TS525A: Dette dampstrygejern har alt hvad du behøver for at kunne stryge beklædningsgenstande til hverdag og fest. Det er blandt andet udstyret med automatisk slukkefunktion, og så roses det i Icakurirens test for at være brugervenligt og ergonomisk, med tydelige tal og indikatorer for temperatur og vandniveau. Hos Råd & Rön roser testpanelet ligeledes Braun strygejernet for at have en god ridsefast sål og et godt anti-kalk system. Det anbefales som et godt køb, hvilket skyldes de gode egenskaber og den fornuftige pris, som lige nu ligger på under 500 kroner.

Om: Med Braun TS525A får du et billigt dampstrygejern med mange forskellige funktioner. Blandt de vigtigste funktioner kan nævnes dampskud med op til 120 gram damp og automatisk slukkefunktion, der modvirker ulykker på strygebrættet. I lodret position slukker strygejernet således efter 30 sekunder, mens det i vandret position slukker efter kun 8 sekunder. Dermed skal du ikke bekymre dig for om du har husket at slukke strygejernet, og du kan i stedet koncentrere dig om andre ting.

Braun har valgt at benytte en eloxeret overflade til strygesålen. Det er en patenteret overflade, som ifølge Braun er meget modstandsdygtig overfor ridser og sikrer en optimal glideevne.

Udover dampskud på 120 gram i minuttet er den også i stand til at konstant damp i variable niveauer op til 30 gram i minuttet.

Specifikationer:

 • 2.000 Watt
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
470,00 kr. 0,00 kr. 470,00 kr. Til butik »

Philips GC2910 – fornuftig topscorer til lavpris

Philips-GC2910-Strygejern
Bedst i test. Philips GC2910 er billigt og klarer sig godt i test, hvilket er grunden til at det anbefale som godt køb hos Råd & Rön. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 308,00 (10-4 Byggemarked)

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Philips GC2910: Dette dampstrygejern er et rigtig godt køb for dig, der kun skal bruge det lejlighedsvist eller bare gerne vil have et billigt strygejern til hverdagsbrug. Philips GC2910 overrasker testpanelet positivt, og roses blandt andet for at være meget ridsefast og levere et godt resultat i kalktest. Damptrykket på dette strygejern er vurderet til middel, men skal du blot bruge det en gang imellem er det tilstrækkeligt. Alt i alt et fint strygejern til en fornuftig pris.

Om: Dampstrygejernet fra Philips er en lille og billig model med grundlæggende funktioner til basisbrug. Det er udstyret med en variabel dampindstilling som leverer konstant damp med op til 30 gram i minuttet eller dampskud med op til 90 gram ad gangen.

Systemet er desuden selvrensende, hvilket betyder at kalk fjernes automatisk. Sålen er lavet af rustfrit stål, og der er antidryp funktion ved dampdysen.

Philips GC2910 er en del af PowerLife-serien. Den har en vandtank på 300 milliliter og en ledning på 2 meter.

Specifikationer:

 • 2.000 Watt
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
259,00 kr. 49,00 kr. 308,00 kr. Til butik »

Tefal FV9650EO – kraftfuld luksusmodel til dig der stryger ofte

Tefal-FV9650EO-Strygejern
Topscorer. Tefal FV9650EO er en højtydende luksusmodel i en flot farve. Det klarer sig rigtig godt i test hos Råd & Rön. Klik på billedet og læs mere.
Bedste pris: 564,00 (Wupti)

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Tefal FV9650EO: Hvis du bruger dit dampstrygejern ofte, vil du sætte pris på at det også fungerer ordentligt og er nemt at bruge. Tefal FV9650EO er i denne sammenhæng et rigtig godt bud, da strygejernet klarer sig godt i test. Det klarer selv genstridige folder uden problemer, hvilket kan tilskrives muligheden for konstant damp på op til 50 gram per minut eller dampskud på helt op til 210 gram per minut. Strygejernet leverer med andre ord smæk for skillingen, og vil du have en effektiv model med masser af kræfter, så er det det rette valg.

Om: Tefal FV9650EO er et kraftfuldt dampstrygejern med højere kapacitet end andre strygejern i denne artikel. Den indbyggede vandtank er således på 350 milliliter, og som noget særligt er der på dette strygejern en lille opsamler til kalk bagest. Det betyder at vedligeholdelsen klares ved at trække opsamleren ud en gang hver 3. måned og skrabe kalken af med en teske.

Du finder også på dette strygejern en automatisk slukfunktion, hvilket er din sikkerhed hvis du i et stresset øjeblik glemmer at slukke eller trække stikket ud. Efter 30 sekunder slukker strygejernet i lodret position, mens det allerede slukker efter 8 sekunder i vandret position.

For at du nemt kan glatte alle folder i tøjet ud, kan strygejernet levere dampskud med op til 210 gram i minuttet. Ved konstant damp kan der leveres op til 50 gram i minuttet. Det er markant kraftigere end billigere strygejern.

Specifikationer:

 • 2.600 Watt
 • Automatisk sluk
 • 2 meter lang ledning
 • Anti-kalk system
 • Opsamler til kalk
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
564,00 kr. 0,00 kr. 564,00 kr. Til butik »

Testkilder

For at finde frem til de bedste strygejern har vi gennemgået en række tests og anmeldelser på nettet, primært fra Danmark men også fra Sverige. Herunder vil vi beskrive de tests, som har haft indflydelse på vores vurderinger:

Tænk (august 2016)

Tænk har testet 31 dampstrygejern for at finde frem til det bedste. I testen er 2 strygejern blevet kåret som bedst i test, hvoraf et er fra Philips og et er fra Tefal.

Hos Tænk har man til denne strygejern test allieret sig med andre forbrugerblade i Europa og brugt International Consumer Research & Testing, som har stået for den praktiske del af testen i deres laboratorium.

Her er kriterierne, som strygejernene er bedømt ud fra:

 • Damptryk 5 %
 • Praktisk strygetest 20 %
 • Holdbarhed 45 %
 • Brugervenlighed 30 %

Som det ses lægges der meget vægt på holdbarhed og brugervenlighed, da det er to vigtige faktorer når der kigges på strygejern. 3 personer har hver især testet de 31 strygejern på en skjorte, 1 par bukser og 1 dug, og der er blevet registreret tidsforbrug samt vurderet kvalitet af hvert færdige resultat.

Hos Tænk er det Philips GC4522 og Tefal FV5335EO, der ender med at blive testvindere. Derudover er Philips GC4410 anbefalet som et godt køb, grundet en lav pris og en god samlet bedømmelse.

Testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (27. juni 2016)

Sveriges udgave af Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön, har senest opdateret deres strygejern test i juni år 2016. I skrivende stund rummer testen i alt 39 forskellige dampstrygejern, som er testet i perioden fra 2012 til 2016.

Testen er baseret på disse kriterier:

 • Praktisk strygetest 40 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Damptryk 10 %
 • Kalk 10 %
 • Ridser 10 %

Alle strygejernene er blevet testet på tre forskellige materialer: Syntetisk materiale, bomuld og et par jeans. For hver test er resultatet blevet vurderet ud fra tidsforbruget og kvaliteten.

I toppen af listen finder vi et par modeller fra Philips. Det drejer sig om Philips GC4865 og Philips GC4410. Tefal er også med i toppen med FV9640 og FV9650EO, som begge klarer sig godt.

Testpanelet har udvalgt 2 strygejern, der begge anbefales som godt køb: Philips GC2910 og Braun TS525A. Det bliver de på grund af en lav pris og en god bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle strygejernene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Icakuriren (24. september 2015)

Svenske Icakuriren testede i september 2015 10 forskellige strygejern med damp. Det konkluderedes i testen, at pris og kvalitet hænger sammen, når det kommer til dampstrygejern.

I testen er strygejernene vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Praktisk strygetest
 • Betjening

I den praktiske strygetest er forskellige tekstiler blevet strøget, hvorefter resultatet er vurderet. Under betjening er det blevet vurderet hvor nemme strygejernene er at holde på, indstille, hvor tydelige symbolerne er, hvor nemt det er at påfylde vand, m.m.

I testen ender Philips Azur Steam Iron GC4895 med at blive bedst i test. Det er samtidig testens andendyreste strygejern. OBH Nordica Formula 500i RS, Braun TexStyle 6 TS525 A og Electrolux EDB 6120 bliver alle topscorere med gode resultater på alle parametre.

Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Klikk.no (7. maj 2013)

I det norske forbrugermagasin er 13 forskellige strygejern blevet testet i maj 2013. Der er tale om strygejern i alle prisklasser, og i spidsen af testpanelet og testen står Kjell Aage Karlsen, der er renserimester hos BA rens og vask i Oslo.

I testen blev alle strygejernene afprøvet på forskellige tekstiler og ved forskellige temperaturer – blandt andet vådt og tørt bomuld.

Der er lagt vægt på følgende kriterier:

 • Strygning
 • Betjening

I testen bliver Siemens ExtremePower Edition bedst i test med terningkast 6, som er den bedste bedømmelse hos Klikk.no. Bosch SensorSteam TDA 7658 og Philips GC4895 klarer sig også rigtig godt, og ender på en delt andenplads med terningkast 5.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no.

Stiftung Warentest (22. november 2012)

Hos Stiftung Warentest er 14 dampstrygejern og dampstationer blevet testet i november 2012. Testportalen konkluderer at dampstrygejernene er bedst, men at det ikke altid giver mening at gå efter prisen, da en af de dyreste modeller ikke klarer testen tilfredsstillende.

I testen er strygejernene blevet opdelt efter dampstrygejern og dampstationer, og vurderet ud fra følgende delkriterier:

 • Strygning 35 %
 • Betjening 25 %
 • Funktioner 20 %
 • Holdbarhed 10 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Energiforbrug 5 %

Blandt dampstrygejernene er det Tefal Ultragliss FV 4680, der klarer sig bedst. Den lander på en god samlet bedømmelse, hvor det især er den robuste konstruktion, nemme betjening og høje sikkerhed, der trækker op. Braun TexStyle 7-750 klarer sig også godt, og opnår en andenplads i testen.

Du kan få adgang til hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Icakuriren (17. september 2012)

Hos svenske Icakuriren langer man ud efter dampstrygejernenes egenskaber generelt. Flere af dem skuffer nemlig, og lever ikke op til deres specifikationer.

Der er blevet testet i alt 10 strygejern, og det er Birgitta Rasmusson, der står bag testen.

Temperaturen på alle strygejernene er blevet målt i to omgange tre forskellige steder på sålen for at afmåle om der er variationer og der er blevet forsøgt at stryge forskellige materialer fra almindelige viskestykker til skjorter i både polyester og bomuld. Herefter er det færdige strygeresultat blevet vurderet nøje.

Brugervenligheden har også haft prioritet i denne test, og her er det blandt andet strygejernets glideegenskaber, indstillingsmuligheder for termostaten, tydeligheden af symboler, ledningens montering og strygejernets evne til at stå oprejst. Det er desuden blevet vurderet hvor nemt det er at påfylde vand på alle strygejernene.

I testen får Philips GC4875 og Braun TexStyle 7704690 topkarakterer, men Philips dampstrygejernet ender med at blive bedst i test.

Hele testen kan læses gratis hos Icakuriren.

Smartson (10. februar 2012)

Dette er en såkaldt kvik-test af 10 strygejern. Svenske Smartson har vurderet i alt 10 dampstrygejern og fundet frem til det bedste strygejern samt et “godt køb”, som er et godt strygejern til en lavere pris.

Der er blevet testet på forskellige materialer, hvor alle strygejernene er blevet vurderet på det færdige strygeresultat kontra tidsforbrug, og så er ekstra-funktionerne ligeledes blevet testet for at se hvor godt de fungerer. Alle strygejernene er blevet testet ud fra kriterierne: Kvalitet, design, funktioner og pris.

Bedste strygejern bliver Philips GC4875.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Testfakta/Søndagsavisen (30. november 2011)

Søndagsavisen foretager som regel ikke deres egne tests, men indkøber dem fra blandt andet svenske Testfakta, der tester produkterne i laboratorier ligesom blandt andet Tænk og Råd & Rön gør det. I testen af dampstrygejern har testen været foretaget på laboratoriet Swerea IVF.

Dette er en relativt lille strygejern test, da der kun er indgået 6 forskellige dampstrygejern i testen.

Søndagsavisen langer ud efter skuffende strygejern, der ikke holder hvad de lover, og som simpelthen ikke stryger tøjet godt nok. Der er blevet testet på forskellige materialer såsom viskose og bomuld, og alle resultaterne er blevet vurderet ud fra branchestandarder. Bomuld viste sig at være det sværeste materiale at få strøget helt glat, da det kræver den højeste temperatur og godt med damp.

Testens vinder bliver Philips GC4490, mens OBH Nordica Racing 300i TS er bedst til udglatning af folder og dermed opnår en flot andenplads lige i hælene på testvinderen.

Du kan læse hele testen gratis hos Søndagsavisen.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar