Denne kæmpe inspirations-artikel tager dig med på en tur omkring 23 spiseborde, som vi har håndplukket på grund af unikt design, materialer eller en kombination af begge.

Se de 23 uimodståelige spiseborde herunder, så du kan begynde at planlægge din nye spisestue:

Normann Copenhagen Nord – stort spisebord i massiv eg

Normann-Copenhagen-Nord-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Normann Copenhagen er et smukt spisebord i ægte nordisk stil, hvilket kendetegner Normann Copenhagen i alle deres møbler og indretningsartikler.

Spisebordet er udarbejdet i sæbebehandlet eg, som fremstår smukt og med et rustikt og gyldent finish.

Det smukke Nord spisebord er designet af danske Generous Design for Normann Copenhagen, og har flotte runde bordben og en kraftig massiv bordplade.

Bordet er lavet til 4-6 personer, og passer perfekt ind i både det moderne og det klassisk indrettede hjem.

 • Materialer: Massivt egetræ, sæbebehandlet
 • Mål: L200 x B90 x H74 cm

Se pris på Normann Copenhagen spisebordet hos TrendyLiving

Muuto Base – sort spisebord med aluminiumsramme

Muuto-Base-Sort-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Dette sorte spisebord fremstår enkelt og rent i designet, hvilket også er hensigten. Muuto Base er inspireret af et barns tegning af et spisebord, som efterfølgende er blevet realiseret af designeren Mika Tolvanen.

Muuto Base findes i flere farver og størrelser, og fås således i 140 x 80 centimeter, 190 x 85 centimeter og 250 x 90 centimeter. Særligt for den sorte model vi har valgt, er at selve bordpladen har en fin linoleumsoverflade og kanter med synlig krydsfiner. Det giver efter vores mening et flot stilrent udseende  med et touch af nordisk charme.

Alle Muuto Base spisebordene er 73 centimeter i højden, og fås også med laminat bordplade. Stellet er desuden lavet i aluminium, som har fået en kraftig akrylmaling.

 • Materialer: Aluminium med bordplade af krydsfiner
 • Mål – lille: L140 x B80 x H73 cm
 • Mål – mellem: L190 x 85 x H73 cm
 • Mål – stor: L250 x B90 x H73 cm

Se pris på Muuto Base spisebordet hos Designdelicatessen

Muuto Split – spisebord med v-formede ben i massiv ask

Muuto-Split-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Pragtfult og legesygt spiseburd fra Muuto, der fremstår i et moderne og let design af massiv lys ask.

Bordbenene laver et sofistikeret “knæk” lige under bordpladen, hvilket karakteriserer netop dette spisebord, hvor der er plads til mellem 6 og 8 personer.

Spisebordet er tegnet for Muuto af designeren Staffan Holm.

Selvom Split-spisebordet fremstår moderne og let, så er det også et dejlig naturligt bord, der passer ind i stort set alle hjem, hvor de naturlige materialer værdsættes.

 • Materialer: Lys ask
 • Mål: L220 x B90 x H73 cm

Se pris på Muuto Split spisebordet hos TrendyLiving

Normann Copenhagen Form – lille firkantet spisebord i eg

Normann-Copenhagen-Form-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Det flotte Form-spisebord fra Normann Copenhagen er kvadratisk og måler 120 x 120 centimeter. Det fås i 6 forskellige farvevariationer, og du kan se dem alle hos forhandleren. Farverne er hvid, sort, grå, rød, blå eller grøn, og det er selve farven på bordpladen der varierer.

Spisebordet er designet af Simon Legald, og det har et stel af massiv eg. Bordpladen er behandlet med linoleum, som gør at den fremstår i et flot mat look der passer godt ind i den moderne nordiske indretning.

Omkring dette spisebord er der plads til 4 personer, men får du gæster kan der med lidt god vilje godt klemmes et par ekstra pladser ind omkring bordet. Det er således et godt lille spisebord til lejligheden, hvor der ved enkelte lejligheder godt kan sidde et par stykker mere.

 • Materialer: Egetræ
 • Mål: L120 x B120 x H74,4 cm

Se pris på Form spisebordet hos Designdelicatessen

House Doctor Form – rustikt spisebord i jern og mangotræ

Klik for at se flere billeder

Dette spisebord hedder pudsigt nok også Form, men det kommer fra House Doctor og har et helt anderledes design. I modsætning til Normann Copenhagen holder House Doctor nemlig fokus på et mere råt og industrielt look, hvilket træder i karakter i de skarpe former og det minimalistiske look.

House Doctor Form er et flot og moderne spisebord i gode materialer, som passer perfekt ind i det rustikt indrettede hjem med rå materialer og højt til loftet. Det er lavet af et sortlakeret stel og en bordplade af mangotræ, som har fået en lakering for at kunne modstå snavs, men også for at få det til at fremstå skinnende.

Spisebordet har en længde på 200 centimeter og en bredde på kun 80 centimeter. Det er således et godt spisebord til smalle spisestuer, hvor du kommer tæt på dine gæster over middagsmaden. Det må forventes at der er en smule variationer og ujævnheder i træet, hvilket er en del af designet. For at bordet kan opretholde den vandafvisende overflade, kræves der en ny lakering med jævne mellemrum.

 • Materialer: Jern og mangotræ
 • Mål: L200 x B80 x H74 cm

Se pris på House Doctor Form spisebordet hos Unoliving

Muuto 70/70 – spisebord med aluminiumsben og robust bordplade

Muuto-70-70-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Dette smukke spisebord bærer navnet 70/70 på grund af de to kvadrater, der udgør bordbenene. De to særlige bordben er støbt i aluminium, og det er med til at understrege det lette og diskrete udtryk i bordet.

70/70 fra Muuto er et gennemarbejdet og flot spisebord, der fremstår diskret i det moderne hjem. Det er tegnet af TAF Architects, og bordpladen fås i tre forskellige farver: Grå, grøn eller hvid. Den er slank og lavet i krydsfiner med en holdbar overflade i linoleum/laminat.

Udover at være diskret og stilrent, er dette spisebord også rummeligt. Det måler 225 centimeter i længden og 90 centimeter i længden, så der er god plads til hele familien.

 • Materialer: Aluminium og krydsfiner med laminat/linoleum
 • Mål: L225 x B90 x H73 cm

Se pris på 70/70 spisebordet hos Byflou

On A String – sort spisebord med slank konstruktion

OK-Design-On-A-String-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Hvis det skal være moderne og samtidig elegant, så er On A String spisebordet fra OK Design et rigtig godt valg. Selve bordpladen er slank og lavet i MDF med en holdbar linoleumsoverflade, og det slanke stel er lavet i sortlakerede stålrør.

Bordet kommer fra OK Design, et dansk møbelfirma med kontor i København. Deres møbler produceres i Mexico, hvor de er med til at sikre ordentlige arbejdsforhold for deres ansatte i et ellers fattigt område af landet. Dette skyldes blandt andet den ene af de to indehaveres fortid i Mexico, hvor han startede landets første cykelbudsfirma. Det har givet OK Design et indgående kendskab og en stor kærlighed til landet, som altså nu er udmundet i et frugtbart samarbejde. Møblerne fra OK Design er moderne og innovative, med sofistikerede detaljer og et godt materialevalg.

On A String spisebordet fås i to størrelser – det lille i 170 x 90 centimer og det store i 200 x 90 centimeter. Begge borde har en højde på 72 centimeter.

 • Materialer: MDF / linoleum og stål
 • Mål: Lille: 170 x 90 – Stor: 200 x 90

Se pris på On A String spisebordet hos Livingshop

HAY C44 – relanceret klassiker fra FDB Møbler

HAY-FDB-C44-Spisebord
Klik for at se flere billeder

FDB’s oprindelige møbelkollektion er designet og skabt til folket. Filosofien bag kollektionen er at designet skal være funktionelt, i høj kvalitet og til en pris, der er til at betale. Det er oprindeligt tegnet i 50’erne af Jørgen Bækmark, og nu er det blevet relanceret af HAY, en af Danmarks mest trendy og populære møbelproducenter lige nu.

HAY C44 bordet målet 160 centimeter i længden og 80 centimeter i bredden, så der er god plads til hele familien. Som en ekstra smart detalje er bordpladen vendbar. På den ene side er den sort og den anden er den hvid, og bordet er lavet i massiv bøg som i de “gamle dage”. Bordpladen er lavet i MDF med overflade i melamin. Der er således gode muligheder med dette spisebord, som kan tilpasses efter din personlige smag.

 • Materialer: Massiv bøg og MDF/melamin
 • Mål: L160 x B80 x H73,5 cm

Se pris på HAY C44 spisebordet hos TrendyLiving

Muuto Adaptable – spisebord i massiv eg

Muuto-Adaptable-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Muuto Adaptable spisebordet fås i flere farver, og du kan selv tilpasse bordplade, stel og ben individuelt i bestillingen hos forhandleren.

Spisebordet er både moderne og stilrent, og designet er universelt og passer stort set ind i alle slags boliger.

Bordet har en god størrelse på 2 meter i længden og 90 centimeter i bredden, hvilket passer til 2-3 stole på hver side af bordet. Således kan du nemt få plads til hele familien rundt om bordet, der både kan stå op ad en væg i køkkenet eller i den separate spisestue.

 • Materialer: Massiv egetræ
 • Mål: L200 x B90 x H73 cm

Se pris på Muuto Adaptable spisebordet hos TrendyLiving

Wegner PP85 – klassisk rundt spisebord

Wegner-PP90-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Dette smukke Wegner-bord er fremstillet af eg eller ask, og har en mere end 50 år lang historie bag sig.

Hans J. Wegner er et ikon i dansk møbeldesign, og bag ham er en lang historie og en stor kollektion af møbler, som PP Møbler efterfølgende er begyndt at fremstille.

Spisebordet fremstår unikt og med en utroligt smuk detaljerigdom. Det helt specielle ved dette bord er at der ligger ægte stolt håndværk bag, og alle elementerne er kærligt behandlet og pudset ned så kanter og krydsben fremstår runde og bløde.

Et rigtig smukt spisebord til familien der sætter stor pris på ægte tidløst design.

 • Materialer: Eg eller ask
 • Mål: L160 x B86 x H71 cm

Se pris på Wegner krydsbensbordet hos Livingshop

Wegner PP70 – massivt rundt spisebord

Wegner-PP70-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Endnu et smukt spisebord tegnet af Hans J. Wegner. Denne gang et rundt spisebord, som PP Møbler nu fremstiller på eget værksted, hvor der står stolte håndværkere bag udarbejdelsen af alle de smukke og ikoniske borde.

Det eksklusive runde spisebord er fremstillet i Eg eller Ask. Wegner designede dette spisebord, da han mente at der manglede en ny slags bord til hans mange stole.

Wegner-bordet fremstår i et utrolig smukt design, med runde og bløde kanter og runde bordben.

 • Materialer: Eg eller ask
 • Mål: Ø126 x H72 cm

Se pris på det runde Wegner spisebord hos Livingshop

Mexico – stilrent spisebord med egetræsplanker

Mexico-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Det charmerende Mexico-spisebord har et stilrent og alligevel råt design. Dets krydsede ben er fremstillet af sortlakeret stål, hvilket gør sig gældende for hele stellet. Bordpladen er derimod lavet af massive egetræsplanker, som fås med 4 forskellige overfladebehandlinger.

Spisebordet er ideelt til den rummelige spisestue, og det fås i længder fra 180 til 220 centimeter. Selve bordpladen er 30 millimeter tyk, og træet har en grov struktur med tydelige knaster, årer, huller og revner. Det er en del af designet og spisebordets charme.

Da dette spisebord fås i hele 6 forskellige størrelser, laves det kun på bestilling. Du må derfor forvente op til 12 ugers leveringstid, hvilket er prisen for at få et flot og eksklusivt spisebord.

 • Materialer: Massive egeplanker og stål
 • Mål – fra: L180 x B100 x H75 cm
 • 6 forskellige størrelser
 • 4 forskellige overfladebehandlinger

Se pris på Mexico spisebordet hos BOBO

Monti – stilrent spisebord af glas med sort stel

Monti-Glas-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Hvis du er vild med glas og gerne vil have et spisebord med glasbordplade, så er Monti-spisebordet et godt valg. Glas har den gode egenskab at det er rigtig nemt at holde rent, samtidig med at det er helt vandtæt. Du behøver derfor ikke bekymre dig om skader fra vinsjatter og andre ting, da du blot tørrer af med en fugtig klud for at få spisebordet skinnende rent.

Monti er et billigt spisebord med god kapacitet. Det måler nemlig 180 centimeter i længden, og med lidt god vilje kan du således klemme 6-8 personer ind omkring bordet.

Udover en bordplade i glas har dette spisebord et stel i sort metal. Bordbenene er desuden let skråtstillede, og det simple udseende gør at det passer ind i næsten ethvert hjem.

 • Materialer: Glas og metal
 • Mål: L180 x B90 x H75 cm

Se pris på Monti spisebordet hos BOBO

College – rustikt spisebord af træ og jern

College-Spisebord
Klik for at se flere billeder

College er et rustikt spisebord lavet i en kombination af træ og jern. Det har desuden en sortlakeret bordplade, og tilsammen fremstår spisebordet eksklusivt og robust. Den kraftige bordplade har en god tykkelse, og stellet er understøttes af jern for at skabe god stabilitet.

Spisebordet passer perfekt ind i den nordiske indretning, hvor der ønskes at skabe en rustik bjælkehytte-atmosfære. Du kan eksempelvis tilføje 6 spisebordsstole med hver deres lammeskindstæppe, for at fuldende stemningen. Så sidder dine gæster også godt og blødt, og du behøver ikke frygte for at i kommer til at fryse omkring middagsbordet.

Bordpladen måler i alt 200 x 90 centimeter, og der er således god plads til hele familien og et par gæster.

 • Materialer: Træ og jern
 • Mål: L200 x B90 x H76 cm

Se pris på Muuto Base spisebordet hos BOBO

TemaHome Apex – spisebord med beton look

Apex-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Vi bliver i det rå lidt endnu. Apex spisebordet fra portugisiske TemaHome har et fedt betonlook, der nok skal imponere dine gæster. Det er tegnet af Delio Vicente, og tanken er at kombinere de rene linjer med et råt look, så der opstår et spændende spil mellem flere stilarter.

Apex bordet er i virkeligheden lavet af honeycomb paneler, som efterfølgende har fået en holdbar overfladelaminering. Dermed er bordet holdbart, samtidig med at det let kan flyttes rundt og rengøres.

 • Materialer: Honeycomb panel
 • Mål: L200 x B100 x H77 cm

Se pris på Apex spisebordet hos Unoliving

Nordic – simpelt spisebord med sorte ben og hvid bordplade

Nordic-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Hvis du er til nyt nordisk design, så er Nordic spisebordet et godt valg. De let buede former på bordpladen og de skråtstillede ben giver et spændende look, og de lækre materialer giver et godt indtryk af kvaliteten.

Nordic er lavet af massiv træ. Rammen og benene er sortlakerede, mens bordpladen har fået en stærk hvid lakering. Bordet er således velegnet til dig der godt kan lide sort/hvid indretning, og designet passer godt ind i det moderne typehus eller den traditionelle murstensvilla.

Spisebordet har desuden udtræk, og hvis du tilkøber ekstra tillægsplader, kan du forlænge bordet med op til 90 centimeter. Det er dog ikke sikkert det bliver nødvendigt, da bordpladen måler 180 centimeter uden tillægsplader – således er der allerede plads til op mod 8 personer rundt om Nordic bordet.

 • Materialer: Massiv træ
 • Mål: L180 x B95 x H74 cm

Se pris på Nordic spisebordet hos Unoliving

Dutchbone Kapal – hollandsk designet spisebord i teak

Dutchbone-Kapal-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Det hollandske brand Dutchbone har slået sig op på deres unikke design, som forener det industrielle design med traditionelt håndværk. Således er dette spisebord i genanvendt teak monteret med fire stålben i kulstof, som tilfører et klassisk twist til den fine, rå bordplade.

Teak er en af de ædleste og mest robuste træsorter der findes, og det kendetegnes blandt andet ved nogle utroligt fine træfibre, der ikke kan splintre. Det er også en tung træsort med et rigt indhold af naturlige olier, og dermed kræver det ikke løbende pleje.

Kapal spisebordet måler 160 centimeter i længden og 80 centimeter i bredden, så det er ideelt som spisebord i køkkenet, i lejligheden eller sommerhuset.

 • Materialer: Massiv teak og stål
 • Mål: L160 x B80 x H76 cm

Se pris på Dutchbone Kapal spisebordet hos Unoliving

Link – prisvenligt spisebord i massiv eg

Link-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Dette spisebord er særdeles prisvenligt, når man tager størrelse, design og materialer i betragtning. Ben, stel og bordplade er således i massiv eg, og du får en bordplade på hele 180 centimeter i længden og 90 centimeter i bredden.

Bordpladen er hvidlakeret så det fremstår lyst og venligt, mens bordbenene har fået en flot mat lakering, så de fremstår i deres naturlige varme farve.

Ved dette spisebord kan der med fordel placeres to stole på hver side og en enkelt for hver bordende. Det egne sig bedst til at stå frit, og kanterne er behageligt runde hele vejen rundt.

 • Materialer: Massiv egetræ
 • Mål: L180 x B90 x H75 cm

Se pris på Link spisebordet hos Unoliving

Stavanger – rundt spisebord med plads til 4 personer

Stavanger-Spisebord
Klik og se flere billeder

Det flotte runde Stavanger spisebord har en kompakt størrelse og måler kun 110 centimeter i diamater. Det er derfor velegnet til en placering i et lille hyggehjørne, i køkkenet eller den lille spisestue.

Det flotte runde Stavanger spisebord har et tidløst design med hvid bordplade af melamin/laminat og ben i hvidolieret egetræ. Der findes et lille strejf af retrostil i bordets udformning, men det passer ind i stort set alle typer rum med en lys og venlig indretning.

 • Materialer: Melamin/laminet og massiv egetræ
 • Mål: Ø110 x H75 cm

Se pris på Stavanger spisebordet hos Unoliving

Bello – klassisk rundt spisebord i hvid

Klik og se flere billeder

Her et godt bud på et lille spisebord i et lyst og venligt design. Både bordplade og ben er udført i hvidmalet MDF, som er nemt at arbejde med, let at samle og ganske flot og tidløst i udseendet.

Da spisebordet er hvidt fra top til tå er det særdeles tilpasningsvenligt, og det passer både ind i store og små rum, hvor det kan bruges i mange sammenhænge. Fra den lille spisestue til sommerhuset og hyggekrogen.

Bordpladen har en diameter på 115 centimeter, så der er god plads til 4 stole rundt om bordet.

 • Materialer: Hvidmalet MDF
 • Mål: Ø115 x H74 cm

Se pris på Bello spisebordet hos Unoliving

Hamptons – rundt spisebord med krydsede ben

Hamptons-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Unikt rundt spisebord i klassisk New Yorker-stil, dog med et spændende tvist i selve bordbenene, der er krydset ind over hinanden.

Det runde spisebord fremstår flot og stilrent i en fin grå/røgfarvet egefiner, som er nem at holde ren og pæn.

Benene er kraftige og malet hvide, så de på trods af det kraftige design fremstår lette.

Dette er et rigtig fint spisebord til den lille spise-/hyggekrog i den store stue, i udestuen eller lejligheden.

Der er god plads omkring bordet til op til 5 spisebordsstole,  hvilket for de fleste familier er rigeligt.

 • Materialer: Finer
 • Mål: Ø120 x H75 cm

Se pris på Hamptons spisebordet hos Unoliving

Rustic – langt spisebord i olieret eg

Rustic-Spisebord
Klik for at se flere billeder

Dette flotte spisebord er et ægte langbord med en rigtig god længde og et superflot og stilrent look. Bordet fremstår i en kombination af råt og moderne design, hvor bordpladen er sammensat af kraftige massive egetræsplanker, og stellet i sortmalet stål.

Den kraftige bordplade har desuden fået en behandling med en hvid olie, så det fremstår lyst. Netop de lyse nuancer i kombination med det hårdføre egetræ er med til at skabe et flot og eksklusivt spisebord, der holder i mange år frem, og som vil skabe en lys og rar spisestue.

Stellet er slankt og benene tilter en smule ud mod siderne, og karakteristisk for dette bord er detaljen med stellet, der går tværs over selve bordpladen.

 • Materialer: Massivt egetræ
 • Mål: L240 x B100 x H74 cm

Se pris på Rustic spisebordet hos Unoliving

Brooklyn – spisebord i genanvendt teak

Brooklyn-Teak-Spisebord
Klik for at læse mere

Dette smukke og særdeles minimalistiske spisebord fremstår med et charmerende rustikt finish, i og med at det er fremstillet af genanvendt teaktræ fra Bali, hvori der kan forekomme små ujævnheder og detaljer, hvilket får bordet til at fremstå unikt for hver model.

Teaktræ er en særdeles eftertragtet og i nogle områder truet træsort, da den er kendt og elsket for at være særdeles hårdfør og robust. Dette spisebord er derfor kærkomment, da naturen ikke belastes yderligere – tværtimod sikrer fremstillingen af disse borde, at teaktræets potentiale udnyttes optimalt, i og med at træsorten under de rette forhold kan holde i et utal af årtier – endda i mere end 100 år.

Brooklyn-spisebordet passer perfekt ind i det skandinavisk indrettede hjem, og fremstår pudset og i en smuk varm nuance.

 • Materialer: Genanvendt teaktræ
 • Mål: L200 x B90 x H75 cm

Se pris på Brooklyn spisebordet hos Unoliving

5 tips til indretning af spisestuen

Når du skal indrette en ny eller eksisterende spisestue, har du sikkert mange tanker og idéer omkring hvordan det skal ende med at se ud. Du har sandsynligvis allerede fra starten et ønske om hvilken stil den skal indrettes i, og du har sikkert også nogle farver eller træsorter, som du kan lide.

Kunsten er først og fremmest at få de forskellige farver og træsorter til at matche hinanden og husets udformning, men den virkelige udfordring er at begrænse sig, så indretningen giver mening i æstetisk øjemed. Vi har samlet 5 tips herunder, som hjælper dig igennem processen med indretning af spisestuen:

1) Hyr en indretningsarkitekt – det er billigere, end du tror

Når du indretter spisestuen, er det typisk med henblik på at den skal kunne holde i mange år frem. Det skal være et sted du nyder at være, da samværet med både familie og venner er helt i centrum i dette rum. En indretningsarkitekt kan derfor være en god investering, og for nogle få tusinde kroner kan du hyre en til at hjælpe dig.

Når du ønsker at hyre en indretningsarkitekt, starter i som regel med at holde et indledende møde. På dette møde klarlægges jeres ønsker og behov, og her kan i også vende forskellige idéer og muligheder med vedkommende. Indretningsarkitekten udarbejder herefter et tilbud til jer, som indeholder alle de elementer, der indgår i indretningen. Herefter er det så op til jer at acceptere tilbuddet, og dernæst vil indretningsarkitekten typisk gå igang med det videre arbejde, som blandt andet omfatter plantegning, projektbeskrivelse, inspirationsbilleder/collager, brochurer og forslag til inventar, materiale- og farveprøver, forslag til belysning og alt det, der ellers er relevant for indretningen af rummet.

På den måde undgår i fejlkøb, og i er sikre på at få en spisestue, der spiller helt efter jeres ønsker. Da en indretningsarkitekt helst skal befinde sig i dit nærområde, kan du med fordel søge efter en i din by eller naboby, eller du kan spørge dig frem blandt venner og familie.

2) Søg inspiration på nettet – det er gratis

Nettet er en uendelig kilde til inspiration, og der findes mange forskellige magasiner, hvor du blandt andet kan læse om de nyeste trends, stilarter, farvekombinationer og materialer. Du finder også en masse eksempler på professionelt indrettede rum, som du kan drage nytte af.

Du kan blandt andet finde inspiration hos Bo Bedre og Boligmagasinet, mens en side som eksempelvis Videnindenom.dk giver tips til hverdagen og råd til indretning og design af hjemmet.

3) Kunsten at begrænse sig

For de flestes vedkommende er det ikke lykken at have mange møbler – men derimod de rigtige møbler. Mens spisebordet og spisebordsstolene er essentielle i spisestuen, er skænke, vægreoler, nipsgenstande og andre ting unødvendige, medmindre de opfylder et nødvendigt funktionelt behov. Tidens tendenser peger imod stram indretning med gode og lyse materialer, der spiller op imod en enkelt farve eller to komplimentærfarver. Du kan selvfølgelig stadig dekorere din spisestue med pyntegenstande, men det er en god idé at begrænse det til dine absolutte favoritgenstande, og så skifte imellem dem løbende, eller efter sæson.

Når du begrænser indretningen til det minimale/nødvendige, har det også den fordel at det vil være nemt at holde rent og frit for støv. Det giver et bedre indeklima, og du får ro til at gøre andre ting.

4) Det behøver ikke være dyrt

God indretning behøver ikke koste en bondegård. Eksempelvis behøver der hverken stå HAY eller House Doctor på dine møbler, før de anerkendes som gode eller flotte. Det er IKEA et rigtig godt eksempel på. De fleste finder en unik og personlig indretningsstil i kombination af nye, gamle og arvede møbler, og kombinerer du dem rigtigt, vil du få en rigtig flot indretning, som både er personlig og charmerende.

Du kan med andre ord sagtens finde flotte møbler på et loppemarked eller i IKEA, så længe du har en overordnet plan og ikke forkøber dig.

5) Tænk over funktionaliteten

Det kan være en rigtig god idé at overveje nøje, hvilke møbler du indretter spisestuen med. Først og fremmest opfylder spisebordet og -stolene et praktisk behov, men de må selvfølgelig også gerne se godt ud. I en børnefamilie er der typisk ikke særlig meget tid til rengøring og oprydning, så her kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved allerede fra starten at vælge nogle møbler, som er nemme at renholde og praktiske i brug.

Har du helt små børn, er skarpe kanter selvfølgelig et no-go. Derudover kan en bordplade af massivt ubehandlet træ også volde problemer, da det må forventes at børn kommer til at spilde af og til.

Mørke bordplader “tiltrækker” desuden støv og skidt i større omfang end lyse bordplader, i den forstand at mørke nuancer synliggør skidtet i højere grad end lyse.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

5 kommentarer

 1. Fed liste. Særligt College falder i min smag, så den smutter jeg nok ind forbi og anskaffer mig 😉

  • Thomas Svar

   Hej Jakob

   Jeg er ked af at sige det, men det spisebord der har været øverst på denne side er ikke længere i sortiment hos forhandleren.

   Unoliving har dog nogle lignende alternativer, som du kan se herunder:

   Fra ‘Vail’-serien:
   http://unoliving.com/vail-spisebord-3

   Fra Muubs ‘Cross’-serien:
   http://unoliving.com/muubs-cross-spisebord-1

   Begge spiseborde findes i flere størrelser og Vail-serien har desuden mulighed for tilkøb af tillægsplader, hvis du ønsker dette.

   Du kan evt. tage kontakt til Unoliving via deres udmærkede chatsupport, hvis du har spørgsmål omkring overfladebehandlingen på spisebordene, hvis du ønsker en varmere/koldere nuance.

   Håber det var svar nok.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar