Flere Siemens opvaskemaskiner klarer sig rigtig godt i test, hvor det især er vaske- og tørreevne, der imponerer. Det konstaterer testpanelerne hos Tænk og Råd & Rön, hvor flere modeller fra Siemens er med i toppen.

I denne artikel kan du læse mere om 5 opvaskemaskiner fra Siemens, der klarer sig godt i test. Vi har desuden tjekket priser, så du kan finde den bedste pris på nettet lige nu.

Herunder kan du se vores top 3 over bedste Siemens opvaskemaskiner lige nu:

Siemens SN65M046EU – integrerbar testvinder med lavt forbrug

Siemens-sn65m046eu-opvaskemaskine
Siemens SN65M046EU klarer sig bedst blandt integrerbare opvaskemaskiner hos Tænk og Råd & Rön. Den er både støjsvag og miljøvenlig, og så kan den gemmes helt væk i køkkenet.
Bedste pris: 3.499,00 (Skousen)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Siemens SN65M046EU klarer sig bedst blandt de integrerbare opvaskemaskiner, som er blevet testet hos Tænk og Råd & Rön. Den er ikke blandt de billigste Siemens opvaskemaskiner, men til gengæld har den et lavt forbrug af både el og vand. Siemens SN65M046EU er således et af de bedste køb til dig der ønsker en god integrerbar opvaskemaskine med høj kapacitet og gode opvaskeprogrammer.

Om: Siemens SN65M046EU er en integrerbar opvaskemaskine. Den skal derfor monteres bag en eksisterende skabslåge, da der ikke medfølger en frontplade som på opvaskemaskiner til underbygning. Opvaskemaskinen befinder sig i energiklasse A+++, som er den bedste klassificering i forhold til blandt andet el- og vandforbrug. Den har plads til i alt 13 kuverter og tørreevne A, hvilket betyder at både plastbøtter og kopper tørres optimalt. Flere købere bemærker desuden det lave støjniveau, som ifølge producenten er på 44 dB. Til sammenligning har køle-fryseskabe et støjniveau på ca. 41-42 dB, så den er meget stillegående.

Denne Siemens opvaskemaskine er indrettet med en klassisk bestikkurv, som sættes i underkurven. Bestikkurven er blandt andet nyttig i det store køkken, fordi den kan tages ud af opvaskemaskinen når den skal fyldes og tømmes. Over- og underkurven er desuden indrettet med fleksible systemer, der kan justeres efter behov.

Der er 5 indbyggede programmer, i denne model: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og Lyn 45 grader. Der er desuden 2 tillægsfunktioner: Shine and Dry og varioSpeed Plus. Disse kan tilvælges standardprogrammerne efter behov. Med timerfunktionen kan du udskyde programstart mellem 1 og 24 timer, hvilket er smart hvis du ønsker at have opvaskemaskinen kørende på et bestemt tidspunkt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.498,00 kr. 0,00 kr. 3.499,00 kr. Til butik »
3.680,00 kr. 0,00 kr. 3.680,00 kr. Til butik »
2.799,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Siemens SX75M039EU – integrerbar opvaskemaskine med ekstra højde

Siemens SX75M039EU har 5 centimeters ekstra højde i vaskerummet. Den klarer sig godt i test, og fås til en fornuftig pris på nettet.
Bedste pris: 3.999,00 (Whiteaway)

 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Siemens SX75M039EU klarer sig godt i test hos Tænk, og vi anbefaler den således som et godt valg til dig der ønsker en opvaskemaskine med højere kapacitet. Den kræver lidt ekstra højde under køkkenbordet, men har du plads er den et godt køb. De 5 ekstra centimeter i vaskerummet betyder nemlig, at du kan vaske selv store spækbrætter og kander uden besvær, hvilket er en fordel for dig der ønsker fleksibel udnyttelse af pladsen.

Om: Siemens SX75M039EU er en A++ opvaskemaskine, som skal integreres bag en skabslåge. Den har 5 ekstra centimeters højde i vaskerummet, hvilket udnyttes i form af en højdejusterbar overkurv og justerbare rækker. Denne Siemens opvaskemaskine har desuden tørreevne A og plads til 13 kuverter.

Vaskerummet i denne opvaskemaskine har en klassisk indretning med en overkurv, der kan justeres i højden så den passer til både høje og lave glas. Derudover har den en bestikkurv stående i underkurven, og denne kan glide frem og tilbage i den forreste række. Der er ligeledes mulighed for at lægge en del af rækkerne ned i kurvene, hvis du eksempelvis ønsker at vaske større fade eller skåle. Opvaskemaskinen betjenes ved hjælp af knapper i toppen af lågen, hvor der også er et lille display. Når opvaskemaskinen er igang, projekteres et lys ned på gulvet så du kan følge med i forløbet. Dette kalder Siemens for infoLight. Nogen opvaskemaskiner har også TimeLight, hvor der vises resterende tid og hvilken fase vaskeprogrammet er i.

Der er i alt 5 programmer i denne Siemens opvaskemaskine: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Lyn 45 grader og Forskyl. Udover de 5 standardprogrammer kan der også tilvælges intensivZone til genstridige madrester, og/eller varioSpeed til nedsættelse af vasketid.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.999,00 kr. 0,00 kr. 3.999,00 kr. Til butik »
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Siemens SN45M207SK – fornuftig topscorer til lavpris

Siemens-sn45m207sk-opvaskemaskine
Siemens SN45M207SK klarer sig godt i test og fås til en god pris på nettet. Det er en fornuftig opvaskemaskine med gode hverdagsegenskaber.
Bedste pris: 4.873,00 (Skousen)
 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Denne Siemens opvaskemaskine er topscorer i Tænks test og identisk med Bosch SMU50M92SK. Den fås til en meget lav pris online, og er en af de mest populære opvaskemaskiner på markedet. Den har de samme teknologier og egenskaber som de dyrere modeller, men bruger dog en smule mere energi. Alt i alt er den dog stadig et rigtig godt køb til prisen.

Om: Herunder uddyber vi de vigtigste egenskaber og funktioner ved Siemens SN45M231SK, som de præsenteres hos producenten:

 • varioSpeed Plus: Med dette tilvalgsprogram kan opvaskemaskinen optimere vaske- og tørretiden, så programmernes vasketid reduceres med op til 66 %.
 • Energiklasse A++: Dette er den næstbedste energiklasse, hvilket betyder at forbruget af el og vand er lavt. Det årlige forbrug i denne Siemens opvaskemaskine er således nede på 2660 liter og 262 kWh. Forbruget er anslået ud fra 280 opvaske på Øko-programmet.
 • varioFlex kurve: Flere tallerkenrækker og hylder kan foldes op eller ned. Det giver blandt andet mulighed for at udnytte pladsen optimalt, alt efter om du vasker store eller små emner.
 • glassCare system: Særligt skåneprogram, som blandt andet er velegnet til vinglas.

Indretningen af denne Siemens opvaskemaskine består af en over- og underkurv, hvor enkelte tallerkenrækker og hylder kan foldes op eller ned efter behov. Bestikket sættes i den medfølgende bestikkurv, som har et håndtag og dermed kan løftes over til køkkenskuffen ved tømning.

Det siger køberne:

“Dejlig opvaskemaskin. Let at installere. Alt er perfekt.” – 5 stjerner

– Johs Larsen, kunde hos Whiteaway

“God opvaskemaskine, vasker perfekt, er meget støjsvag. Forstår godt at det er en testvinder” – 5 stjerner

– Herluf Robert Thomsen, kunde hos Whiteaway

“SUPERtilfreds – Lækker opvaskemaskine – Meget lydløs – hurtig levering” – 5 stjerner

– Jan Dvinge Hansen, kunde hos Whiteaway

“Købt for en måned siden, dens hurtig program vasker rent og maskinen høres ikke så alt i alt et dejligt køb” – 5 stjerner

– Maria57, kunde hos Elgiganten

“Udemærket opvasker til god pris. Dejlig med mulighed for “hurtigt program” – 5 stjerner

– Henrik Andreassen, kunde hos Skousen

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44dB
 • Antal kuverter: 13
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.873,00 kr. 0,00 kr. 4.873,00 kr. Til butik »
3.898,00 kr. 0,00 kr. 4.873,00 kr. Til butik »
4.873,00 kr. 0,00 kr. 4.873,00 kr. Til butik »

Siemens SR46M280SK – bedste smalle opvaskemaskine i test

Siemens-sr46m280sk-smal-opvaskemaskine
Siemens SR46M280SK vurderes ifølge testresultaterne som bedste smalle opvaskemaskine lige nu. Den er kun 45 centimeter bred og velegnet til det lille køkken.
Bedste pris: 2.891,00 (Skousen)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: På trods af at denne Siemens opvaskemaskine er en smal model med en bredde på 45 centimeter, så klarer den sig rigtig godt i test. Den er nem at bruge, vasker rent, tørrer godt og bruger kun lidt el og vand. Derudover er den støjsvag med et lydniveau på kun 44 dB. Køberne er også generelt positive i deres anmeldelser af denne opvaskemaskine, som blandt andet roses for at være støjsvag, hurtig og rummelig. Alt i alt er Siemens SR46M280SK det rette valg, hvis du ønsker en smal opvaskemaskine med gode egenskaber.

Om: Herunder fremhæver vi de vigtigste egenskaber og funktioner ved Siemens SR46M280SK, som de præsenteres hos producenten:

 • SuperSilence: Opvaskemaskinen vasker stille, og lydniveauet er ifølge Siemens på kun 44 dB.
 • varioSpeed: Dette tilvalgsprogram gør det muligt at reducere programmernes vasketid med op til 50 %. Vaske- og tørretiden optimeres, hvilket giver en tidsbesparelse.
 • varioFlex kurve og varioDrawer topkurv: Overkurven kan justeres i højden, så pladsen udnyttes optimalt. varioDrawer topkurven kan ligeledes justeres i højden, så du kan bruge den til alt fra bestik til mindre service såsom espressokopper og lignende.
 • glassCare: Særligt skåneprogram, som blandt andet er velegnet når der skal vaskes vinglas.

Indretningen i denne Siemens opvaskemaskine består af en underkurv, overkurv og en lav topkurv til bestik. Således er der ingen bestikkurv, da bestikket skal lægges i individuelle holdere i topkurven. Overkurven og topkurven er desuden justerbare i højden, og de kan således justeres så de passer til dit behov.

Det siger køberne:

“God maskine med god plads idet bestikket bliver vasket øverst. Lydløs og slukker automatisk efter endt vask, så den ikke bare står og lyser[…]” – 5 stjerner

– Arnold, kunde hos Whiteaway

“Jeg er rigtig glad for min opvaskemaskine. Den vasker rigtig pænt op, tørrer godt, og det hele er bare skinnende rent når det kommer ud. Dejlig lydsvag, og meget brugervenlig.[…]” – 5 stjerner

– Anonym, kunde hos Whiteaway

“Min nye Siemens vasker perfekt og er meget stille. Jeg er meget glad for den. Den har en god rummelighed og er nem at betjene.” – 4 stjerner

– Catrine, kunde hos Whiteaway

“Har haft maskinen nu i 3 uger, den er dejlig lydsvag og laver et pænt arbejde.” – 5 stjerner

– Jør100, kunde hos Whiteaway

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44dB
 • Antal kuverter: 10
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 237 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.891,00 kr. 0,00 kr. 2.891,00 kr. Til butik »
2.989,00 kr. 0,00 kr. 2.989,00 kr. Til butik »

Siemens SR45E231SK – populær smal opvaskemaskine med god tørreevne

Siemens-SR45E231SK-Smal-Opvaskemaskine
Siemens SR45E231SK klarer sig godt i test, og fås til en fornuftig pris på nettet. Det er en smal opvaskemaskine på kun 45 centimeter, så den er velegnet til det lille køkken.
Bedste pris: 4.409,00 (Skousen)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi den: Denne Siemens opvaskemaskine er en smal model med en bredde på kun 45 centimeter. Den fylder således ikke meget, og med plads til 9 kuverter er den velegnet til eksempelvis lejligheden eller sommerhuset. Opvaskemaskinen klarer sig godt i test, hvor det blandt andet er vaske- og tørreevnen der trækker op. Som det er normalt for de smalle opvaskemaskiner er støjniveauet en lille smule højere, men på trods af et støjniveau på 46 dB opleves det ikke som generende.

Om: Siemens SR45E231SK er en billig opvaskemaskine med bredde på kun 45 centimeter. Den opfylder fint behovet i en almindelig husstand, men er særligt egnet til køkkener med mindre plads. Det kan være i en lejlighed eller et sommerhus, men også i det helt almindelige hus hvor der bare ikke er plads til indbygning af en normal opvaskemaskine.

Opvaskemaskinen har mulighed for at udskyde programstart, hvilket betyder at du kan sætte den til at vaske når du er på arbejde eller sover. Så kan du tømme maskinen når det passer dig. Den har selvfølgelig også AquaStop, som er en sikring mod vandudslip.

Denne Siemens opvaskemaskine har i alt 5 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Party 45 grader og Forskyl. Du kan desuden vælge varioSpeed som tilvalgsfunktion, hvis du ønsker at nedsætte vasketiden på de forskellige programmer.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Lydniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 9
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 220 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.409,00 kr. 0,00 kr. 4.409,00 kr. Til butik »
3.527,00 kr. 0,00 kr. 4.409,00 kr. Til butik »
4.409,00 kr. 0,00 kr. 4.409,00 kr. Til butik »

Testkilder

Herunder kan du se hvilke testresultater der har haft indflydelse på vores vurderinger. Siemens opvaskemaskiner er blandt de mest populære i norden, og derfor indgår flere modeller i test. Få et overblik over hvilke der er bedst ved at gå i dybden med disse testresultater:

Råd & Rön (9. januar 2017)

Råd & Rön har udgivet en test af 45 opvaskemaskiner i januar 2017. Testen omfatter både almindelige opvaskemaskiner til underbygning, integrerbare modeller samt bordopvaskemaskiner. Enkelte smalle modeller er også med i testen.

Testen stiller nu skrappere krav til vaskeevnen i forhold til tidligere, og derfor kan testresultaterne ikke sammenlignes direkte med dem fra førhen. Det vurderes dog at opvaskemaskiner med høje bedømmelser fra tidligere tests stadig er gode.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 50 %
 • Tidsforbrug 10 %
 • Miljø 10 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

Siemens og Bosch klarer sig som sædvanligt godt i testen, hvor de vurderes at have bedste vaske- og tørreevne i forhold til konkurrenterne. Bosch er dog repræsenteret med flere modeller i forhold til Siemens, som kun har 2 modeller med i denne test.

Hele testresultatet kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Forbrugerrådet Tænk (maj 2016)

Hos Forbrugerrådet Tænk er 56 opvaskemaskiner blevet testet. Der er tale om flere forskellige typer opvaskemaskiner, deriblandt modeller til underbygning, integrerede maskiner, smalle maskiner og bordmodeller. Blandt det testede modeller indgår i alt 14 Siemens opvaskemaskiner.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 47,5 %
 • vand- og elforbrug 20 %
 • brugervenlighed og brugermanual 18 %
 • støj 10 %
 • tidsforbrug 2,5 %
 • håndværksmæssig udførsel 2 %

Flere af opvaskemaskinerne fra Siemens klarer sig rigtig godt og 3 modeller bliver bedst i test. De bedste opvaskemaskiner i testen klarer sig godt på alle parametre på nær tidsforbruget, som for de fleste modeller vurderes at være uacceptabelt.

Du kan læse hele testen hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (8. april 2016)

I april 2016 foretog det svenske forbrugermagasin Råd & Rön en test af hele 83 forskellige opvaskemaskiner. Der er tale om 3 slags maskiner: Smalle opvaskemaskiner, almindelige opvaskemaskiner, integrerbare opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner.

I testen blev opvaskemaskinerne vurderet på følgende kriterier:

 • Vaskeevne 47,5 %
 • Miljø 20 %
 • Brugervenlighed 16 %
 • Lydniveau 10 %
 • Tidsforbrug 2,5 %
 • Kvalitetsindtryk 2 %
 • Brugsanvisning 2 %

Siemens opvaskemaskinerne overrasker særdeles positivt i denne test, hvor flere modeller er at finde i toppen af testresultaterne.

Siemens SN45M209SK bliver således bedst i test sammen med Bosch SMU51M12SK, og de to producenter dominerer top 10. En enkelt Miele opvaskemaskine finder dog vej til tredjepladsen (Miele G 6517SCU XXL). Den smalle Siemens SR46M280SK bliver desuden anbefalet som et godt køb

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Testfakta (16. september 2011)

Testfakta er et svensk test magasin, der løbende udgiver gratis testartikler, hvor en række produkter sammenholdes. Deres tests er typisk ikke særlig omfattende, men til gengæld går de grundigt til værks med de få modeller de tester.

Testen er fra 2011, så de to testvindere fra Bosch og Siemens er udgået af markedet og erstattet af de nuværende testvindere.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar