Til morgenmaden på sengen, til servering af tapas, eftermiddagskaffe eller noget helt fjerde. En flot serveringsbakke sætter prikken over i’et uanset hvad og hvor du skal servere. Serveringsbakken er desuden praktisk i brug og en perfekt gaveidé til en du holder af.

Til denne artikel har vi samlet 17 flotte serveringsbakker i elegant, moderne og klassisk design. Se dem alle herunder og bliv inspireret:

Stelton Emma – serveringsbakke med afrundede bambuskanter

Stelton-Emma-Serveringsbakke

Stelton Emma er en flot og lys serveringsbakke i praktiske materialer. Bunden er nemlig fremstillet i en rengøringsvenlig laminat, mens siderne er lavet i bambus.

En detalje, som er værd at bemærke, er de bløde afrundede kanter og siderne, som buer let opad. Det gør de, så du let kan få dine hænder ind under bakken, hvorved bakken ikke behøver håndtager for at blive båret rundt. Det er en smart detalje, som gør serveringsbakken pæn og minimalistisk i udtrykket.

Serveringsbakken måler 43 x 30 centimeter, og kan derfor fint bruges til servering af kaffe i stuen, morgenmad på sengen og andre serveringsformål.

 • Designet af HolmbäckNordentoft
 • Simpelt design med runde kanter
 • Bambuskant og laminatbund
 • 43 x 30 cm

Se pris på Stelton Emma serveringsbakken hos KitchenOne

OYOY Living i læder – rustik bakke med moderne touch

OYOY-Laeder-Serveringsbakke

Denne bakke er fremstillet af 100 % kernelæder, som med tiden vil få en flot patina. Den fås i to størrelser, og fremstår rustik med synlige hjørnesyninger. OYOY-logoet er dog strategisk placeret i hjørnet i en stærk farve, hvilket tilfører et moderne touch.

Da bakken fra OYOY Living er lavet i læder, er den ikke velegnet til at bære drikkevarer og andre tungere ting med. Til gengæld kan den fint bruges som serveringsbakke når der skal serveres snacks og andre lette ting på terrassen eller i sengen, og så er den ligeledes perfekt til dekoration eller organisering af såvel papirer som andre kontorartikler.

Bakken fås i stor størrelse, som passer til A4-papir, eller en lille størrelse, som måler 12,5 x 19 centimeter.

 • Stilfuld læderbakke
 • Fremstillet af 100 % kernelæder
 • Fås i stor eller lille størrelse
 • 21 x 29,7 eller 12,5 x 19 cm

Se pris på OYOY Living serveringsbakken hos Dubuy

Billig skridsikker serveringsbakke – perfekt til drikkevarer

Skridsikker-Serveringsbakke

Denne billige serveringsbakke er klassikeren, som du kender fra barer, caféer og restauranter. Den er rundt, måler 41 centimeter i diameter og så har den en skridsikker gummibelægning, som holder dine glas og kopper på plads når de skal serveres for venner og familie.

Serveringsbakken fås i to størrelser. Denne model er den store, og derudover findes den i en lille model hvor diameteren er på 36 centimeter. På grund af dens flade design er den desuden nem at gemme væk i et skab eller en skuffe, og køber du flere af samme bakke kan de stables så de næsten ikke fylder noget.

Rengøringen er desuden nemt overstået med denne serveringsbakke. Skyl den blot under varmt vand eller vask den op i hånden med opvaskemiddel og børste. Dermed bliver den hurtigt ren, og materialet holder til mange vaske.

 • Skridsikker serveringsbakke
 • Sort plast med gummibelægning
 • Ø41 cm eller Ø36 cm

Se pris på billig skridsikker serveringsbakke hos Barlife

Trip Trap Pantry Caddy – lille serveringsbakke med håndtag

Trip-Trap-Pantry-Caddy-Serveringsbakke

Trip Trap Pantry Caddy er en perfekt serveringsbakke til små snacks og drinks, men du kender sikkert også designet fra restauranterne, hvor den tjener som opbevaringsbakke til krydderier, dressinger, olier og lignende.

Den lille Pantry Caddy serveringsbakke er det perfekte valg til dig der elsker at nyde middagen på terrassen og gerne spæder til med ekstra krydderier, dressinger og olier. Dine favoritter kan nemlig samles på denne bakke, så de nemt kan bæres ud og serveres sammen med maden. Du kan naturligvis også bruge den til snacks og drikkevarer, eller når der skal nydes en let morgenmad på sengen.

Pantry Caddy serveringsbakken er lavet i massiv teak med et håndtag i rustfrit stål. Den kræver således ingen løbende pleje, men du kan med fordel give bakken en gang olie i ny og næ, hvis du ønsker at bibeholde den smukke varme kulør i teaktræet.

 • Designet af Designit
 • Velegnet til krydderier, olier og marinader
 • Serveringsbakke i massiv teak med håndtag i rustfrit stål
 • 31 x 17 cm

Se pris på Trip Trap Pantry Caddy hos KitchenOne

Stelton Take Away – praktisk serveringsbakke med håndtag

Stelton-Take-Away-Serveringsbakke

Stelton Take Away er en genial serveringsbakke til dig, der ønsker design og funktionalitet i forening. Det robuste håndtag gør det nemlig muligt at bringe mad og drikkevarer til bordet med én hånd. Den anden hånd kan du eksempelvis bruge til at servere maden og drikkevarerne ved bordet, hvorefter du kan tage serveringsbakken tilbage til køkkenet. Således er Take Away bakken velegnet til den lille bolig med mindre afsætningsplads.

Take Away serveringsbakken har en skridsikker overflade af gummi, som sørger for at dine ting ikke glider rundt og skaber ubalance. Selve bakken er lavet i sort plastik og håndtaget i rustfrit stål.

Serveringsbakken har en længde på 46,5 centimeter og en bredde på 30,5 centimeter, så der er god plads.

 • Designet af Klaus Rath
 • Foldbart bærehåndtag
 • Skridsikker gummibelægning
 • 46,5 x 30,5 cm

Se pris på Stelton Take Away hos KitchenOne

Trip Trap Serving Time – smuk serveringsbakke med integrerede greb

Trip-Trap-Serving-Time-Serveringsbakke

Denne serveringsbakke fremstår i et enkelt og stilrent design. Dens ramme er lavet af massiv teak, og bunden er i sort laminat, som fremstår stilrent og rengøringsvenligt. Således er bakken velegnet til servering af drikkevarer og snacks, hvor du ikke behøver at bekymre dig om du kommer til at spilde på træet.

Trip Trap Serving Time har integrerede håndtag i siderne, hvilket giver bakken et stilrent og minimalistisk udtryk, den har en længde på 55 centimeter og en bredde på 30 centimeter, som gør den velegnet til servering for 2-3 personer ad gangen.

Teak træ har den gode egenskab, at det indeholder masser af naturlige olier i den kompakte struktur. Således kræver bakken ikke løbende behandling med træpleje, men du kan med fordel give den en behandling, hvis du ønsker at bibeholde den varme kulør.

 • Designet af VE2
 • Stilrent design
 • Ramme i teak og bund i højtrykslaminat
 • 55 x 30 cm

Se pris på Trip Trap Serving Time hos KitchenOne

Louise Roe – smuk serveringsbakke i røget egetræ

Denne serveringsbakke er designet af Louise Roe, som grundlagde sin designvirksomhed i Købehavn i 2010. Det overordnede designkoncept bunder i simplicitet og gode materialer, hvilket understreger det nordiske udtryk i kollektionerne.

Denne serveringsbakke fås i flere størrelser. Den model vi har udvalgt er aflang med en længde på 56 centimeter og bredde på 28 centimeter, hvilket gør den velegnet til servering af snacks, drinks og madvarer for familie og venner.

Bakken har en flot ramme i massiv røget eg, mens bunden er beklædt med sort linoleum. Fordelen ved linoleum er at det har en flot mat overflade, som løbende kan behandles hvis der opstår små ridser.

 • Designet af Louise Roe
 • Ramme af massiv eg og bund af linoleum
 • Nem at rengøre
 • 56 x 28 cm

Se pris på Louise Roe serveringsbakken hos Livingshop

Stelton AJ – stilren serveringsbakke i metal

Stelton-Arne-Jacobsen-ServeringsbakkeDen smukke serveringsbakke i metal fra Stelton er designet af Arne Jacobsen. Den er formet i et minimalistisk rundt design med gode kanter hele vejen rundt.

En serveringsbakke i metal er især god hvis man vil undgå spild eller dryp ud på bordet eller den overflade som serverinsbakken står på, ligesom metallet tåler både fugt og afsmitning fra madvarer uden at tage skade. Den er med andre ord utrolig let at rengøre.

Stelton serveringsbakken er udstyret med to flotte hanke, så den er nem at transportere.

 • Designet af Arne Jacobsen
 • Minimalistisk design i metal
 • Nem at rengøre
 • Ø33,5 cm

Se pris på Stelton serveringsbakken hos KitchenOne

Eva Solo Serving – serveringsbakke med skridsikker belægning

Eva-Solo-ServeringsbakkeDen utroligt lækre og stilrene serveringsbakke fra Eva Solo er velegnet til det moderne hjem. Den har en skridsikker gummibelægning indvendigt, og er derfor særdeles praktisk når du skal servere mad og drikke.

Eva Solo serveringsbakken er fremstillet i kunststof med en kant af rustfrit stål og bærehåndtag i hver side, så du har et godt greb under transport.

 • Skridsikker gummibelægning
 • Stilrent design med integrerede håndtag
 • 50 x 34 cm

Se pris på Eva Solo serveringsbakken hos KitchenOne

Neon Living – serveringsbakke i kobber

Til dig der ønsker det lidt mere eksklusivt og trendy, er denne serveringsbakke fra Neon Living et rigtig godt valg.

Bakken er lavet i kobber med let afrundede hjørner, og har to runde huller i siderne, så den let kan bæres rundt. Den er perfekt i det moderne køkken, eksempelvis til at samle krydderier og andet tilbehør til maden på, men den er også god til servering af kaffe, te, snacks eller lignende.

 • Serveringsbakke i kobber
 • God til servering af små snacks og varme/kolde drikke
 • 31 x 22 cm

Se pris på Neon Living kobberbakke hos Dubuy

Skagerak Norr Tray – serveringsbakke med hank i læder

Trip-Trap-Norr-Tray-ServeringsbakkeDen første af to serveringsbakker fra Skagerak er denne Norr Tray model med hank i læder.

Serveringsbakken er fremstillet i massiv eg, og har lave kanter hele vejen rundt, hvilket gør den idéel som serveringsbakke til spisebordet, sengen, terrassen eller hvor det ellers måtte ønskes.

Hankene i ægte læder er med til at fremme det rustikke udseende sammen med indtrykket af høj kvalitet.

 • Hank i ægte læder
 • Perfekt til servering på alle overflader
 • 46 x 25,5 cm

Se pris på Skagerak Norr Tray hos KitchenOne

Skagerak Fionia – klassisk serveringsbakke i træ

Trip-Trap-Fionia-ServeringsbakkeDenne serveringsbakke er lavet i Skageraks ikoniske design, som vækker associationer om hygge, uanset om du befinder dig inde eller ude.

Serveringsbakken fås i to størrelser og den er fremstillet i rent eg eller teaktræ, som er kendt og elsket for at være blandt de mest holdbare og smukkeste træsorter i verden. Det skyldes ikke mindst de varme nuancer, men også træets egenskaber, der gør at det holder i mange år uden vedligeholdelse.

Teaktræ er desuden en tung træsort, så når du står med Skagerak serveringsbakken i hånden, føles den både robust og solid. De to bærehåndtag gør den let at flytte rundt på.

 • Perfekt til indendørs såvel som udendørs servering
 • Klassisk og tidløst design
 • 32 x 48 eller 36 x 52 cm

Se pris på Skagerak Fionia serveringsbakke hos KitchenOne

House Doctor Serve – sæt med to bakker i træ

House-Doctor-Serve-ServeringsbakkeDe to serveringsbakker fra House Doctor er perfekte til servering af både stort og småt. Desuden er de oplagte til opbevaring af eksempelvis krydderier eller lignende, som så kan tages frem og sættes på spisebordet ved lejlighed.

House Doctor Serve bakkerne er fremstillet i en kombination af krydsfiner og massiv kejsertræ, og de høje kanter gør at tingene står sikkert og godt. De to bærehåndtag gør desuden transporten fra køkkenet nem og enkel.

 • Billige serveringsbakker i sæt med to
 • Velegnet til opbevaring i køkkenet
 • God til servering af både stort og småt
 • 40 x 26 og 48 x 32 cm

Se pris på House Doctor Serve bakkerne hos Byflou

Architectmade Turningtray – slank serveringsbakke i massiv teak

Architectmade-Turningtray-ServeringsbakkeDen klassiske serveringsbakke blev oprindeligt tegnet af Finn Juhl i 1956, og er nu blevet relanceret af Architectmade.

Navnet ‘Turningtray’ er ikke tilfældigt, da bakken faktisk kan vendes begge veje. Den fås i øvrigt i flere farver.

Der er kræset for detaljerne i denne designperle. Kanterne er af massiv teak, mens bunden er i et blankt laminat, hvor den ene side af serveringsbakken altid er sort og den anden i én af de valgfri farver hvid, rød, blå eller grøn.

Denne serveringsbakke passer rigtig fint ind i det moderne indrettede hjem, hvor der sættes pris på danske designklassikere i høj kvalitet. Den fås i flere størrelser og farver, så du kan nemt finde den variant der passer til dig.

 • Smuk designperle fra 1956
 • Vendbar og to-farvet
 • Fremstillet i teaktræ og laminat
 • 23 x 45 cm

Se pris på Architectmade Turningtray hos Stormagasinet

Ferm Living Neu – bakke i glaseret stentøj

Ferm-Living-Neu-Serveringsbakke

Ferm Living Neu er en del af en serie, som består af tallerkener, skåle, fade og serveringsbakker i flot glaseret stentøj.

Serveringsbakken i Neu-serien er således oplagt til både kolde og varme ting, som enten kan anrettes direkte i den runde serveringsbakke eller i små fade eller skåle hver for sig.

Bakken er som skrevet designet i glaseret stentøj, som er solidt og tåler en tur i opvaskemaskinen. Dermed slipper du for den manuelle rengøring under vandhanen, og du kan hurtigt komme igang med andre ting.

Serveringsbakken måler 33 centimeter i diameter og 3 centimeter i højden, så det er en lille bakke velegnet til sofabordet og andre små afsætningspladser.

 • Robust design tåler opvaskemaskine
 • En del af Neu-serien
 • Ø33 cm

Se pris på Ferm Living Neu serveringsbakken hos Byflou

Ferm Living Spear Tray – serveringsbakke med flot farvespil

Ferm-Living-Spear-Tray-ServeringsbakkeDen flotte serveringsbakke fra Ferm Living har en massiv træramme af egetræ og bund af birketræsfiner. Den fås i to størrelser: Large 30 x 45 centimeter og Small 20 x 30 centimeter.

Det fremgår ikke af billedet, men i hjørner fremgår en fin sammenfletning af egetræet, hvilket bidrager til det elegante design og den spændende farvepalet i mønsteret på selve bakken.

Kigger vi nærmere på Spear Tray, kan vi se at mønsteret er sammensat af retvinklede trekanter i forskellige farver, som er tilfældigt placeret i forhold til hinanden. Serveringsbakken er velegnet når der skal serveres kaffe ved sofabordet, morgenmad i udestuen eller på sengen, men også som udstillingsbakke til blomstervaser og lignende.

 • Designet af Ferm Living
 • Massiv egetræsramme
 • Flot farvepalet i mønsteret
 • 30 x 45 cm eller 20 x 30 cm

Se pris på Ferm Living Spear Tray hos TrendyLiving

Alessi Territoire – sekskantet serveringsbakke i metal

Denne serveringsbakke er utroligt smuk og usædvanlig i sin form. Den er velegnet til de rummelige omgivelser og den minimalistiske indretning, hvor den skinnende blanke stål giver et flot skær og et indtryk af rent design.

Den unikke serveringsbakke fra Alessi er velegnet til servering af eksempelvis snacks, tapas, sushi eller lignende små retter, som vil tage sig rigtig flot ud, da det spejler sig i den blanke ståloverflade.

 • Passer til den minimalistiske indretning
 • Velegnet til servering af bl.a. snacks, tapas og sushi
 • Ø46 cm

Se pris på Alessi serveringsbakken hos TrendyLiving

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar