Et fritstående retro køleskab er velegnet til dig der elsker at være i køkkenet og gerne vil skabe en rustik atmosfære med minder fra de ‘gode gamle dage’.

I denne artikel ser vi nærmere på fem fede retro køleskabe til madværkstedet, hvor nogle modeller har indvendig fryseboks og andre er opdelt i køle- og fryseskab – se med herunder:

Witt Aviator Spitfire FR122R – fedt retro køleskab til mandehulen

Bedste pris: 13.499,00 (Skousen)

Derfor kan vi lide dette retro køleskab: Dette retro køleskab er til dig, der ønsker et råt og maskulint udseende i enten køkkenet, kælderen, mandehulen eller på værkstedet. Hvert skab er unikt, da det er samlet af udhamrede og nittede metalplader i vilkårlige størrelser. Håndtaget er ikke gået fri af det kreative design, og således er det beklædt med ægte brunt læder. Det er således et meget specielt retro køleskab, hvor man med det designet har forsøgt at efterligne elementer fra de gamle jagerfly.

Om: Under det rustikke design gemmer sig en støjsvag kompressor og et kølerum med plads til 222 liter, hvilket er mere end tilstrækkeligt for de fleste. Støjniveauet er nede på 39 decibel,  og det har energimærke A++ grundet et lavt energiforbrug.

Witt Aviator Spitfire FR122R er lavet af metalplader, som er banket ud og nittet i siderne. Det giver et helt specielt og rustikt look, som kendes fra gammeldags jager- og bombefly. På fronten er dørgrebet beklædt med ægte brunt læder, og det er generelt meget gennemført. Åbner du døren på dette retro køleskab, finder du noget der ligner et integreret køleskab inde i metal”skallen”. Det er således fuldt funktionelt med 5 glashylder, 2 skuffer i bunden og 3 hylder i døren.

Retro køleskabet fra Witt har et indvendigt betjeningspanel, hvor du indstiller temperatur og andre funktioner.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Kølekapacitet: 222 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 39 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
14.999,00 kr. 0,00 kr. 13.499,00 kr. Til butik »
14.999,00 kr. 0,00 kr. 14.999,00 kr. Til butik »

Scandomestic RKF 200 – lækkert retro køle-fryseskab til få penge

Bedste pris: 3.193,00 (Skousen)

Derfor kan vi lide dette retro køle-fryseskab: Hvis du vil have et køle-fryseskab med retro udseende til en fornuftig pris, så er Scandomestic RKF 200 et rigtig godt køb. Det er perfekt til lejligheden og sommerhuset, og vi kan godt lide den fleksible og simple indretning i både køleskabet og fryseren, da den giver plads til flere madvarer. De bløde former leder tankerne hen på de glade 60’ere, og det knaldrøde design passer perfekt ind i det rustikke køkken med fokus på naturlige materialer og hyggelig stemning. En række købere har desuden tilkendegivet overfor Whiteaway, at de er tilfredse med køle-fryseskabet jf. de positive anmeldelser. Alt i alt et godt køb til dig der gerne vil have et billigt køle-fryseskab i retrodesign.

Om: Scandomestic RKF 200 er et lille retro køle-fryseskab med en højde på 149,7 centimeter. Det passer derfor godt ind i det lille køkken, hvor behovet for fryseplads ikke er så stort. Køleskabet er nemlig i normal størrelse og rummer 168 liter, mens fryseren er på 40 liter med en enkelt hylde i midten til at opdele rummet. Det billige retro køle-fryseskab fra Scandomestic er en A+ model, og den bruger således 215 kWh om året. Det tåler desuden temperaturer mellem 16 og 32 grader.

Indretningen i dette retro køleskab er holdt på et simpelt niveau med en stor grøntsagsboks i bunden og fire glashylder, hvoraf de tre kan justeres i højden. I den fastmonterede højrehængte dør har du en stor hylde nederst, tre små fleksible hylder i midten og en stor lav hylde øverst. Frysedelen har en enkelt hylde, som kan tages ud hvis du skal opbevare større ting. Køle-fryseskabet kan justeres ved at dreje på knappen indvendigt i køleskabet, hvis du ønsker at skrue op eller ned for temperaturen og effektiviteten.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 215 kWh
 • Kølekapacitet: 168 liter
 • Frysekapacitet: 40 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 42 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.495,00 kr. 0,00 kr. 3.193,00 kr. Til butik »
4.185,00 kr. 0,00 kr. 3.548,00 kr. Til butik »

Scandomestic RKB 300 – stort retro køle-fryseskab

Bedste pris: 4.149,00 (Whiteaway)

Derfor kan vi lide dette retro køle-fryseskab: Hvis du er ude efter et stort køle-fryseskab i retro design, så er Scandomestic RKB 300 det rette valg. Det fås endda til en meget fornuftig pris, og forskellige farvevariationer er tilgængelige hos forhandleren. Hos Whiteaway finder vi 2 positive anmeldelser, og på trods af den lave pris er det et A+ køle-fryseskab med rigtig god kapacitet. Alt i alt et rigtig godt køb for dig, der ønsker at kombinere fedt design med en fornuftig pris.

Om: Scandomestic RKB 300 er et flot retro køle-fryseskab med blankt sort look. Det fås også i andre farver, hvilket afhænger af tilgængeligheden hos den enkelte forhandler. Det er en mellemstor model med en højde på 189,9 centimeter, og indvendigt er pladsen fordelt på 209 liter køleskab og 91 liter fryseskab. Døren er højrehængt og med håndtag i krom look, hvilket matcher de runde former perfekt.

Køle-fryseskabet er i energiklasse A+, og forbruger 292 kWh per år. Det er en smule mere end de mest energivenlige modeller, hvor forbruget typisk ligger mellem 150-200 kWh. Støjniveauet ligger på 42 decibel hvilket er rigtig fint, og det kan fungere ved temperaturer mellem 16 og 38 grader.

Indvendigt finder du i køleskabet en stor grøntsagsboks nederst, en vinhylde med plads til 5 flasker, 4 glashylder og 4 dørhylder. Flere af hylderne kan justeres i højden, alt efter hvilke behov du har. I fryseskabet finder du 3 skuffer, hvor den nederste er en smule højere end de andre.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 292 kWh
 • Kølekapacitet: 209 liter
 • Frysekapacitet: 91 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 42 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.149,00 kr. 0,00 kr. 4.149,00 kr. Til butik »
4.699,00 kr. 0,00 kr. 4.229,00 kr. Til butik »
4.739,00 kr. 0,00 kr. 4.739,00 kr. Til butik »
4.993,00 kr. 0,00 kr. 4.993,00 kr. Til butik »

Gorenje ORB153C-L – smart A+++ retro køleskab i flot farve

Bedste pris: 7.419,00 (Wupti)

Derfor kan vi lide dette retro køleskab: Gorenje fabrikerer nogle gedigne hvidevarer og klarer sig generelt godt i test. Dette retro køleskab har en fryseboks og en masse lækre detaljer, som gør det attraktivt for feinschmeckeren. Det minder på mange områder om det dyrere Smeg køleskab, og det kan ligeledes fås i flere forskellige farver. Du kan med andre ord finde lige netop det køleskab, der passer ind i dit køkken, og med det lille fryserum er der rig mulighed for at opbevare enkelte madvarer og isterninger til drinks og andre lækre sager. Alt i alt et fint retro køleskab til sommerhuset, lejligheden eller hjemmet med supplerende fryser ved siden af.

Om: Gorenje ORB153C-L er først og fremmest et stort retro køleskab med plads til 254 liter, men der er også en lille indvendig fryseboks med plads til 25 liter. Det er et A+++ køleskab, og i denne størrelse forbruger det kun 124 kWh om året, hvilket er ganske pænt. Det kan desuden godt tåle at stå i et delvist uopvarmet hus, da det kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader.

Dette retro køleskab er indrettet med en stor grøntsagsboks i bunden, 4 glashylder og en flaskeholder i rustfrit stål. I døren finder du 3 hylder og en æggebakke med plads til 12 æg. Døren er på denne model venstrehængt, og du kan ikke vende den grundet det særlige design. Der er indbygget LED-belysning, som giver et godt og stærkt lysfald over hele køleskabet. Fryseboksen er indrettet som et enkelt rum, og der medfølger en bakke til isterninger.

Der er desuden indbygget en køleventilator for optimal fordeling af kulden, samt en SuperCool funktion, som kan aktiveres hvis du ønsker hurtigere nedkøling. Du kan desuden justere køleskabet ved hjælp af en indvendig drejeknap.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug/år: 124 kWh
 • Kølekapacitet: 254 liter
 • Frysekapacitet: 25 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
7.419,00 kr. 0,00 kr. 7.419,00 kr. Til butik »

Gorenje ORK192CO – flot fullsize køle-fryseskab i retro design

Gorenje-ork192co-l-retro-koeleskab

Bedste pris: 7.286,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi dette retro køle-fryseskab: Dette kaffefarvede køle-fryseskab er fuldvoksent og mangler ikke noget. Samtidig fås det til en meget fornuftig pris, taget i betragtning af at det er et fritstående retro køle-fryseskab i energiklasse A++ og en højde på hele 194 centimeter. Gorenje ORK192CO er praktisk indrettet i både køle- og frysesektionen, og der er mange lækre features, som gør det til et godt køb over andre modeller. Alt i alt et lækkert retro køle-fryseskab til den krævende husholdning, som gerne vil have plads til både køle- og frostvarer i samme skab.

Om: Gorenje ORK192CO er et retro køle-fryseskab med plads til 227 liter i køleskabet og 95 liter i fryseskabet. Det er en energivenlig A++ model, som årligt forbruger omkring 232 kWh. Og det er faktisk fornuftigt, i forhold til størrelsen på skabet. Det tåler mange forskellige placeringer da det kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader, som det er tilfældet med de fleste køle-fryseskabe af en vis standard.

Dette retro køle-fryseskab er indrettet med en stor grøntsagsboks i bunden af køleskabet, fire justerbare glashylder og en flaskeholder i rustfrit stål. Døren er indretter med fire hylder hvor den øverste er lukket og velegnet til f.eks. æg eller fødevarer med stærk lugt. I fryseskabet er der tre store skuffer i gennemsigtig plads og en hylde i døren, som du kan bruge til små og skrøbelige frostvarer. Der er LED belysning i hele køle-fryseskabet, og øverst er der monteret et manuelt betjeningspanel bag døren, som er venstrehængt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 232 kWh
 • Kølekapacitet: 227 liter
 • Frysekapacitet: 95 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
8.096,00 kr. 0,00 kr. 7.286,00 kr. Til butik »
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar