Et fritstående retro køleskab er velegnet til dig der elsker at være i køkkenet og gerne vil skabe en rustik atmosfære med minder fra de ‘gode gamle dage’.

I denne artikel ser vi nærmere på fem fede retro køleskabe til madværkstedet, hvor nogle modeller har indvendig fryseboks og andre er opdelt i køle- og fryseskab – se med herunder:

Scandomestic RKB 200 Matt – lækkert retro køle-fryseskab til få penge

Scandomestic-rkb200bla-retro-koeleskab

Bedste pris: 3.548,00 (Skousen)

Derfor kan vi lide dette retro køle-fryseskab: Hvis du vil have et køle-fryseskab med retro udseende til en fornuftig pris, så er Scandomestic RKB 200 Matt et rigtig godt køb. Det er perfekt til lejligheden og sommerhuset, og vi kan godt lide den fleksible og simple indretning i både køleskabet og fryseren, da den giver plads til flere madvarer. De bløde former leder tankerne hen på de glade 60’ere, og det matsorte design passer perfekt ind i det rustikke køkken med fokus på naturlige materialer og hyggelig stemning. En række købere har desuden tilkendegivet overfor Whiteaway, at de er tilfredse med køle-fryseskabet jf. de positive anmeldelser. Alt i alt et godt køb til dig der gerne vil have et billigt køle-fryseskab i retrodesign.

Om: Scandomestic RKB 200 Matt er et lille retro køle-fryseskab med en højde på 149,7 centimeter. Det passer derfor godt ind i det lille køkken, hvor behovet for fryseplads ikke er så stort. Køleskabet er nemlig i normal størrelse og rummer 168 liter, mens fryseren er på 40 liter med en enkelt hylde i midten til at opdele rummet. Det billige retro køle-fryseskab fra Scandomestic er en A+ model, og den bruger således 215 kWh om året. Det tåler desuden temperaturer mellem 16 og 32 grader.

Indretningen i dette retro køleskab er holdt på et simpelt niveau med en stor grøntsagsboks i bunden og fire glashylder, hvoraf de tre kan justeres i højden. I den fastmonterede højrehængte dør har du en stor hylde nederst, tre små fleksible hylder i midten og en stor lav hylde øverst. Frysedelen har en enkelt hylde, som kan tages ud hvis du skal opbevare større ting. Køle-fryseskabet kan justeres ved at dreje på knappen indvendigt i køleskabet, hvis du ønsker at skrue op eller ned for temperaturen og effektiviteten.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Energiforbrug/år: 215 kWh
 • Kølekapacitet: 168 liter
 • Frysekapacitet: 40 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 42 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.548,00 kr. 0,00 kr. 3.548,00 kr. Til butik »
3.548,00 kr. 0,00 kr. 3.548,00 kr. Til butik »

Gorenje ORB153C-L – smart A+++ retro køleskab i flot farve

Bedste pris: 7.253,00 (Wupti)

Derfor kan vi lide dette retro køleskab: Gorenje fabrikerer nogle gedigne hvidevarer og klarer sig generelt godt i test. Dette retro køleskab har en fryseboks og en masse lækre detaljer, som gør det attraktivt for feinschmeckeren. Det minder på mange områder om det dyrere Smeg køleskab, og det kan ligeledes fås i flere forskellige farver. Du kan med andre ord finde lige netop det køleskab, der passer ind i dit køkken, og med det lille fryserum er der rig mulighed for at opbevare enkelte madvarer og isterninger til drinks og andre lækre sager. Alt i alt et fint retro køleskab til sommerhuset, lejligheden eller hjemmet med supplerende fryser ved siden af.

Om: Gorenje ORB153C-L er først og fremmest et stort retro køleskab med plads til 254 liter, men der er også en lille indvendig fryseboks med plads til 25 liter. Det er et A+++ køleskab, og i denne størrelse forbruger det kun 124 kWh om året, hvilket er ganske pænt. Det kan desuden godt tåle at stå i et delvist uopvarmet hus, da det kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader.

Dette retro køleskab er indrettet med en stor grøntsagsboks i bunden, 4 glashylder og en flaskeholder i rustfrit stål. I døren finder du 3 hylder og en æggebakke med plads til 12 æg. Døren er på denne model venstrehængt, og du kan ikke vende den grundet det særlige design. Der er indbygget LED-belysning, som giver et godt og stærkt lysfald over hele køleskabet. Fryseboksen er indrettet som et enkelt rum, og der medfølger en bakke til isterninger.

Der er desuden indbygget en køleventilator for optimal fordeling af kulden, samt en SuperCool funktion, som kan aktiveres hvis du ønsker hurtigere nedkøling. Du kan desuden justere køleskabet ved hjælp af en indvendig drejeknap.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug/år: 124 kWh
 • Kølekapacitet: 254 liter
 • Frysekapacitet: 25 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
7.253,00 kr. 0,00 kr. 7.253,00 kr. Til butik »

Gorenje ORK192CO – flot fullsize køle-fryseskab i retro design

Gorenje-ork192co-l-retro-koeleskab

Bedste pris: 8.096,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi dette retro køle-fryseskab: Dette kaffefarvede køle-fryseskab er fuldvoksent og mangler ikke noget. Samtidig fås det til en meget fornuftig pris, taget i betragtning af at det er et fritstående retro køle-fryseskab i energiklasse A++ og en højde på hele 194 centimeter. Gorenje ORK192CO er praktisk indrettet i både køle- og frysesektionen, og der er mange lækre features, som gør det til et godt køb over andre modeller. Alt i alt et lækkert retro køle-fryseskab til den krævende husholdning, som gerne vil have plads til både køle- og frostvarer i samme skab.

Om: Gorenje ORK192CO er et retro køle-fryseskab med plads til 227 liter i køleskabet og 95 liter i fryseskabet. Det er en energivenlig A++ model, som årligt forbruger omkring 232 kWh. Og det er faktisk fornuftigt, i forhold til størrelsen på skabet. Det tåler mange forskellige placeringer da det kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader, som det er tilfældet med de fleste køle-fryseskabe af en vis standard.

Dette retro køle-fryseskab er indrettet med en stor grøntsagsboks i bunden af køleskabet, fire justerbare glashylder og en flaskeholder i rustfrit stål. Døren er indretter med fire hylder hvor den øverste er lukket og velegnet til f.eks. æg eller fødevarer med stærk lugt. I fryseskabet er der tre store skuffer i gennemsigtig plads og en hylde i døren, som du kan bruge til små og skrøbelige frostvarer. Der er LED belysning i hele køle-fryseskabet, og øverst er der monteret et manuelt betjeningspanel bag døren, som er venstrehængt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 232 kWh
 • Kølekapacitet: 227 liter
 • Frysekapacitet: 95 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
8.096,00 kr. 0,00 kr. 8.096,00 kr. Til butik »

Smeg FAB28LNE1 – fint retro køleskab med fryseboks øverst

Smeg-fab28lne1-retro-koeleskab

Bedste pris: 9.795,00 (Wupti)

Derfor kan vi lide dette retro køleskab: Den italienske hvidevareproducent er kendt og elsket for sine hvidevarer i det klassiske retrolook, og hvis det skal være så autentisk som muligt, så skal der stå Smeg på døren. Dette retro køleskab fås i mange forskellige farver, og indvendigt er der en lille fryseboks til isterninger og opbevaring af enkelte frostvarer. Det er et lille og flot køleskab, som egner sig godt til en placering i lejligheden eller sommerhuset, hvor det kan fungere i temperaturer mellem 16 og 43 grader. Alt i alt et godt køb for dig der gerne vil have det bedste af det bedste.

Om: Smeg FAB28LNE1 er et klassisk retro køleskab med smukke kanter og et gennemført design fra top til bund. Der er plads til 222 liter i køleskabet og 26 liter i den indvendige frostboks. Udvendigt ligner det et klassisk 60’er køleskab, men indvendigt er det moderne og så godt isoleret, at det er placeret i energiklasse A++ med et årligt forbrug på 180 kWh. Det tåler ikke at stå for koldt, men skal placeres i et rum hvor temperaturen ligger over 16 grader.

Dette retro køleskab er indrettet med den sædvanlige store grøntsagsboks i bunden af skabet og fire glashylder, hvoraf de to af dem kan justeres i højden. Der er også en flaskeholder i rustfrit stål, som kan tages ud og monteres efter behov. I døren finder du tre gennemsigtige hylder og en overhylde med låg. Frostboksen er simpelt indrettet med et enkelt rum. Køleskabet har desuden automatisk afrimning, justerbar termostat, ventilater og en hurtigfrysningsknap, hvis du gerne vil have nedkølet dine madvarer hurtigt. Der er desuden en termostat indvendigt, så du kan indstille temperaturen i køleskabet manuelt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 180 kWh
 • Kølekapacitet: 222 liter
 • Frysekapacitet: 26 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
9.795,00 kr. 0,00 kr. 9.795,00 kr. Til butik »

Smeg FAB32RAZN1 – rummeligt retroskab i friske farver

Smeg-fab32razn1-retro-koeleskab

Bedste pris: 14.295,00 (Wupti)

Derfor kan vi lide dette retro køle-fryseskab: Som med andre retroskabe fra den klassiske italienske producent kan du vælge imellem flere farver. Det betyder med andre ord, at du får nogle helt unikke muligheder for at indrette dit køkken mere farverigt end med normale hvidevarer, som typisk er hvide, sorte eller i rustfrit stål. Dette retro køle-fryseskab er velegnet til familien, og byder på køle- og fryseskab i fuld størrelse, så der er god plads til opbevaring. Desuden er det udstyret med NoFrost funktion, så du slipper for at skulle afrime fryseren manuelt. Det klares automatisk med jævne mellemrum, og køleprocessen kan derfor optimeres. Alt i alt er dette retro køle-fryseskab perfekt til dig der bare vil have en lækker designløsning til det moderne og rustikke køkken.

Om: Smeg FAB32RAZN1 er et klassisk retro køle-fryseskab med en højde på hele 192,6 centimeter. Det er fritstående med højrehængt dør og klassiske håndtag i krom look. Det tåler at stå i rum med en temperatur mellem 10 og 43 grader, så et koldt sommerhus er ikke noget problem, så længe varmen kører på svagt blus. Køle-fryseskabet er i energiklasse A++, hvilket er den næstbedste klasse. Det forbruger således kun 229 kWh om året ved normal brug. Køleskabet rummer 229 liter, mens fryseskabet har plads til 75 liter.

Køleskabet er indrettet med en stor grøntsagsboks nederst, en fast glashylde over boksen, tre højdejusterbare glashylder, en flaskeholder i rustfrit stål og indbygget ventilator til fordeling af den kolde luft i hele skabet. Døren er indrettet med en flaskehylde nederst, en justerbar hylde, en ost- og smørbakke med gennemsigtigt låg og en æggebakke. Fryseskabet har tre gennemsigtige skuffer. Der er monteret en termostat indvendigt, som du kan justere manuelt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 229 kWh
 • Kølekapacitet: 229 liter
 • Frysekapacitet: 75 liter
 • Vendbar dør? Nej
 • Støjniveau: Maks. 41 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
14.295,00 kr. 0,00 kr. 14.295,00 kr. Til butik »
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar