Med en pålægsmaskine kan du skære dit eget friske pålæg i valgfri tykkelse, og så kan du også bruge den til andre ting. Eksempelvis er den uovertruffen til brunkagedejen, rugbrødet eller grøntsager, hvor ensartede skiver er en nødvendighed. Den er med andre ord et uundværligt redskab i køkkenet, hvis du foretrækker at vælge dine egne råvarer og lave maden fra bunden.

For at finde de bedste pålægsmaskiner har vi undersøgt de nyeste testresultater og køberanbefalinger. Vi har således fundet frem til 5 gode pålægsmaskiner i forskellige prisklasser, som enten klarer sig godt i test, får ros af køberne eller begge dele.

Herunder er vores top 3 over de bedste pålægsmaskiner lige nu:

Graef M90 – bedste pålægsmaskine til hverdagsbrug

graef-m90-paalaegsmaskine

Bedste pris: 2.380,00 (Whiteaway)

 • Gode anmeldelser

Det anbefaler vi den til: Pålægsmaskinerne fra Graef anbefales flere steder på nettet, blandt andet på dette forum. Der er desværre ikke foretaget nogen nye test hvor pålægsmaskiner fra Graef indgår, men set ud fra de mange positive køberanmeldelser ser det ud til at være en rigtig god pålægsmaskine med mange finesser. M90 hører til Master-serien, som er perfekt til hverdagsbrug. Den har blandt andet en støjsvag motor og en kraftig stålklinge, der er velegnet til udskæring af både pålæg og tørret/røget kød. Alt i alt en rigtig fin pålægsmaskine til dig der ønsker at bruge den ofte og som vil have noget der bare virker.

Om: Graef M90 er lavet i Tyskland, hvor mærket også stammer fra. Den tilhører Master-serien, som er tilegnet ambitiøse hjemmegastronomer eller den almindelige forbruger, som bare ønsker at have det bedste af det bedste.

Pålægsmaskinen har en kraftig glat stålklinge på 170 millimeter. Hele pålægsmaskinen kan desuden tiltes op til 30 grader, hvilket betyder at dine silketynde skiver falder ned af sig selv og holder sig i ét stykke mens du skærer. Maskinen er primært lavet af stål, men står på en kraftig glasplade som er nem at holde ren. Den er i stand til at skære skiver i tykkelse fra 0 til 20 millimeter, hvilket betyder at M90 pålægsmaskinen er blandt de mest alsidige modeller til private.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-20 mm.
 • Klingetype: Glat stålklinge
 • Tilt-funktion: Ja, op til 30 grader
 • Fingerbeskyttelse: Ja
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Whiteaway 2.035,00 kr. 0,00 kr. 2.380,00 kr. Til butik »
Skousen 2.513,00 kr. 0,00 kr. 2.513,00 kr. Til butik »

Siemens MS70002N – fornuftig pålægsmaskine i brugervenligt design

siemens-ms70002n-paalaegsmaskine

Bedste pris: 679,00 (KitchenOne)

 • Gode anmeldelser

Det anbefaler vi den til: Siemens MS70002N er den fornuftige mellemvej til dig, der ønsker at bruge den til lettere opgaver i hverdagen. Den klarer sig godt i test hos Feinschmeckeren, hvor den er blevet testet ved at skære tynde og tykke skiver af blandt andet laks, marcipan, brunkagedej, culotte og gulerod, hvilket ikke har voldet problemer for Siemens-pålægsmaskinen. Den er med andre ord perfekt til dig der ønsker at kunne bestemme hvad der skal være i dit pålæg og hvordan det skal skæres. Derudover er den meget billig, og fås til en pris på langt under 1.000 kroner på nettet.

Om: Siemens MS70002N er en fornuftig pålægsmaskine til en pris, hvor alle kan være med. Til trods for den lave pris har den mange nyttige funktioner, som gør den multifunktionel og brugbar til mange forskellige madvarer.

Pålægsmaskinen har et bølgeslebet knivblad, som gør det muligt at skære igennem mange forskellige madvarer. Den har desuden en turboknap, som kan bruges hvis du ønsker at maskinen skal have tilført ekstra kraft under skæringen. Klingen er delvist afskærmet, men kan ikke tiltes. Til gengæld ledes skiverne skråt ud af maskinen, så de automatisk bøjes væk fra klingen og ned på underlaget.

Siemens MS70002N kan indstilles til at skære i tykkelser fra 0 til 15 millimeter.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-15 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet stålklinge
 • Tilt-funktion: Nej
 • Fingerbeskyttelse: Ja
ButikPrisFragtTotalLæs mere
KitchenOne 679,00 kr. 0,00 kr. 679,00 kr. Til butik »
Skousen 749,00 kr. 0,00 kr. 749,00 kr. Til butik »
Whiteaway 749,00 kr. 0,00 kr. 749,00 kr. Til butik »
982,00 kr. 0,00 kr. 982,00 kr. Til butik »

Bosch MAS9454M – populær pålægsmaskine får ros af køberne

bosch-mas9454m-paalaegsmaskine

Bedste pris: 1.015,00 (KitchenOne)

 • Gode anmeldelser

Det anbefaler vi den til: Bosch klarer sig generelt godt i test, og forgængeren MAS9101 er blandt andet blevet bedst i test i Tyskland. Bosch MAS9454M er på flere måder identisk med den tidligere testvinder, og flere købere beretter om gode oplevelser med skiveskæring af blandt andet rugbrød, brunkagedej og pålæg af forskellige slags. Det er således en fin og alsidig maskine, der som en ekstra detalje har et skråtstillet design som gør hele processen nemmere. Alt i alt en fin og alsidig pålægsmaskine til dig, der ønsker at bruge den til lettere opgaver i hverdagen.

Om: Bosch MAS9454M ligner til forveksling den lidt billigere Siemens MS70002N pålægsmaskine, men her får du en lille smule mere funktionalitet med i købet. Den har nemlig et skråtstillet design, som blandt andet gør det nemmere at skære fine og tynde skiver, og så kan du vælge mellem kontinuerlig drift eller pulsfunktion alt efter hvad der skal skæres.

På denne pålægsmaskine sidder der en kraftig stålklinge, som er bølgeslebet for højere effektivitet og fleksiblitet. Skivetykkelsen kan desuden indstilles fra 0 til 15 millimeter, så den kan skære både tykke og tynde skiver.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-15 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet stålklinge
 • Tilt-funktion: Nej
 • Fingerbeskyttelse: Ja
ButikPrisFragtTotalLæs mere
KitchenOne 1.015,00 kr. 0,00 kr. 1.015,00 kr. Til butik »
CDON 1.590,00 kr. 29,00 kr. 1.619,00 kr. Til butik »

Graef UNA90 – sammenklappelig pålægsmaskine i smart design

graef-una90-paalaegsmaskine

Bedste pris: 1.999,00 (Skousen)

 • Gode anmeldelser

Det anbefaler vi den til: Denne pålægsmaskine er ideel til dig der ønsker en god og pladsbesparende pålægsmaskine i køkkenet. Generelt får sammenklappelige pålægsmaskiner ikke megen ros fra køberne, men denne model klarer alligevel frisag med flere positive tilbagemeldinger. Blandt andet anbefales den til almindeligt husholdningsbrug, hvor den blandt andet er velegnet dagligdagens skærearbejde. Alt i alt en rigtig fin pålægsmaskine til dig, der ønsker fuld funktionalitet i et sammenklappeligt og pladsbesparende design.

Om: Graef UNA90 er produceret i Tyskland, hvor Graef også stammer fra. Pålægsmaskinen tilhører UNA-serien, som består af smarte sammenklappelige pålægsmaskiner i en let aluminiumskonstruktion. UNA90 har blandt andet en tilt-funktion samt bølgeslebet klinge med en diameter på 17 centimeter, der klarer de fleste madvarer uden problemer.

Pålægsmaskinen har ikke vundet nogen test, men den får adskillige anbefalinger fra tilfredse købere rundt omkring på nettet. Og da Graef generelt er kendt for at være et godt mærke til både amatører og professionelle, så er pålægsmaskinen et godt og sikkert køb.

Pålægsmaskinen kan indstilles til at skære skiver i 0 til 15 millimeters tykkelse, og den har indbygget tilt-funktion så det blier nemmere at skære helt tynde skiver.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-15 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet stålklinge
 • Tilt-funktion: Ja
 • Fingerbeskyttelse: Ja
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Skousen 1.999,00 kr. 0,00 kr. 1.999,00 kr. Til butik »
Whiteaway 1.999,00 kr. 0,00 kr. 1.999,00 kr. Til butik »
2.373,00 kr. 0,00 kr. 2.373,00 kr. Til butik »
Coop 2.699,00 kr. 0,00 kr. 2.699,00 kr. Til butik »

Bosch MAS4201N – billig pålægsmaskine til små behov

bosch-mas4201n-paalaegsmaskine

Bedste pris: 448,00 (KopK)

 • Gode anmeldelser

Det anbefaler vi den til: Denne pålægsmaskine er perfekt til dig, der ikke er helt sikker på hvor meget du vil bruge den. Fordelen ved denne model er at den er rigtig billig, så hvis den ender med at blive parkeret permanent i skabet, lider du ikke et større økonomisk tab. Pålægsmaskinen har ikke været med i nogen test, men den vurderes af køberne at være en ganske fin lille pålægsmaskine til prisen. Vi anbefaler således også MAS4201N til dig, der ikke har nogen erfaring med hjemmelavet pålæg endnu, men som gerne vil igang med at eksperimentere med råvarerne.

Om: Bosch MAS4201N er en billig pålægsmaskine i en hvid plastkonstruktion. Den er desuden sammenklappelig, og leveres med et bølgeslebet knivblad i rustfrit stål. På trods af den lave pris er det faktisk muligt at indstille skivetykkelsen helt op til 17 millimeter, så du kan skære alt fra papirtynd lufttørret skinke til rustikke franskbrødsskiver.

Fordelen ved at pålægsmaskinen er sammenklappelig, er at den kan gemmes væk i en skuffe eller et køkkenskab. På den måde optager den ikke en stor plads på køkkenbordet eller i skabet, og det er især smart hvis det i forvejen er trangt med pladsen.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-17 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet stålklinge
 • Tilt-funktion: Nej
 • Fingerbeskyttelse: Ja
ButikPrisFragtTotalLæs mere
KopK 399,00 kr. 49,00 kr. 448,00 kr. Til butik »

Testkilder

Vi har undersøgt en række nyere og ældre test, for at finde de bedste pålægsmaskiner netop nu. I udlandet kaldes pålægsmaskinerne blot for skæremaskiner eller multiskærer, alt efter hvilket land du søger i. I Danmark bruger vi dog mest maskinerne til at skære pålæg med, deraf det danske navn “pålægsmaskine”. Herunder får du overblik over de test, vi har benyttet i vores research:

Klikk.no (1. oktober 2015)

Norske Klikk.no har i oktober 2015 testet 3 pålægsmaskiner på forskellige slags pølser, skinker samt bløde og hårde oste. Dette for at give et så retvisende billede af hvilken der er bedst, som muligt.

Hver pålægsmaskine er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Styrke
 • Skæreegenskaber
 • Konstruktion

I testen nævnes det under afsnittet “kriterier”, at det er vigtigt at pålægsmaskinen har styrke, et skarpt knivblad og en solid konstruktion. Dermed er du sikret de bedste skæreegenskaber og kontinuerlige skiver, da pålægsmaskinen kan skære dusinvis af skiver uden at de varerier i størrelse.

Den dyre Omas OG22E ender selvfølgelig med at klare sig bedst i testen, da den er sat op imod to billigere maskiner fra Bosch og Wilfa, som “kun” opnår en middelmådig karakter i forhold til.

Hele testen kan læses hos Klikk.no, hvor du også får tips til vedligeholdelse og valg af pålægsmaskine i forhold til dine behov.

Stiftung Warentest (27. november 2008)

Denne test er af lidt nyere dato, og indeholder i alt 17 forskellige pålægsmaskiner.

I testen er der lagt vægt på følgende delkriterier:

 • Skæreegenskaber 45 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Støjniveau 5 %
 • Kvalitet 10 %
 • Sikkerhed 5 %

Bosch MAS9101 bliver bedst i test, da pålægsmaskinen overordnet klarer sig godt. Også Siemens MS70001 klarer sig fint, og i alt anbefales 5 ud af 17 pålægsmaskiner i denne test. De resterende modeller får kun en tilfredsstillende/middelmådigt bedømmelse.

Hele testen kan læses gratis hos Stiftung Warentest, da den er af ældre dato.

Smartson (21. december 2005)

Dette er en ældre test, men ikke desto mindre stadig relevant. Flere af pålægsmaskinerne er stadig på markedet, for de flestes vedkommende dog i en opdateret udgave med nyt modelnavn.

I denne pålægsmaskine test er der lagt vægt på følgende delkriterier:

 • Design
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Kvalitet
 • Pris

I den praktiske test er der blevet skåret peberfrugt, agurk, rugbrød, ost, pølse, samt kogt og lufttørret skinke på alle pålægsmaskinerne. Dette for at give et så alsidigt og retvisende testresultat som muligt.

Den dyreste pålægsmaskine ender med at vinde denne test med en marginalt bedre bedømmelse end den billigere Siemens MS 7001, som idag afløses af bl.a. Siemens MS70002N. Imens skuffer to billige pålægsmaskiner fra henholdsvis Wilfa og Ide Line.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar