En mikrobølgeovn er uundværlig i hverdagen. Den giver mulighed for at optø og genopvarme i løbet af få minutter, og køber du en mere avanceret model har den også grillfunktion og varmluft. Vi har undersøgt markedet og gennemgået test og anmeldelser for at finde de bedste mikrobølgeovne netop nu.

Herunder er en oversigt over de 3 mikroovne, vi mener er bedst lige nu:

Whirlpool GT 281 er simpel og bedst i test

Whirlpool-gt281wh-mikroovn
Bedst i test: Whirlpool GT 281 klarer sig rigtig godt i svensk test, da den er effektiv og brugervenlig. 
Bedste pris: 1.049,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi Whirlpool GT 281: Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön afslører at Whirlpool er den mest populære producent af mikrobølgeovne i Sverige, hvilket er grunden til at flere af deres mikrobølgeovne indgår i deres test. GT 281 bliver vurderet som bedst i test, da den varmer maden rigtig godt og effektivt. Den er desuden nem at bruge, og så bliver den ikke varm udvendigt.

Om: GT 281 kategoriseres hos Whirlpool som en mellemstor mikroovn. Den har et ovnrum på 25 liter og et elektronisk kontrolpanel, som giver nem kontrol med tilberedningen. I mikrobølgeovnen er der en drejetallerkenen med en diameter på 28 cm, og så er den udstyret med Whirlpools patenterede Jet Defrost program, der gør dig i stand til at indtaste type og mængde på det der skal tøs op, hvorefter ovnen selv klarer resten.

Specifikationer:

 • 25 liter ovnrum
 • 700 Watt
 • Jet Defrost optøning
 • 28 cm drejetallerken
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Skousen 1.049,00 kr. 0,00 kr. 1.049,00 kr. Til butik »
Whiteaway 1.199,00 kr. 0,00 kr. 1.199,00 kr. Til butik »

Whirlpool GT 285 er bedst i test og har grillfunktion

whirlpool-gt285-wh-2-mikroovn
Bedst i test: Whirlpool GT 285 opnår bedste resultat i Smartsons test af mikrobølgeovne, og så har den grillfunktion.
Bedste pris: 1.049,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi Whirlpool GT 285: Denne mikroovn får topkarakter og bliver vurderet som bedst i test hos svenske Smartson, der roser mikroovnen for at være rigtig god til optøning, ligesom det er nemt at følge med i processen gennem lågen, der på indersiden har en oversigt over ikonerne i kontrolpanelet, så du nemt kan finde ud af præcis hvad du skal trykke på. Den er ligeledes udstyret med et godt display.

Om: Whirlpool GT 285 ligner til forveksling GT 281. Den har dog grillfunktion, hvilket egentlig er den eneste forskel. Mikroovnen er hvid  med 700 Watt og grillfunktion på 900 Watt. Den har en kapacitet på 25 liter, hvilket er gennemsnitligt. Optøningsfunktionen kaldes i denne mikroovn for ‘Jet Defrost’ og giver mulighed for jævn og hurtig optøning. Du kan bruge Whirlpool-mikrobølgeovnen til tallerkenstørrelser op til 28 cm., og der er automatisk timer og elektronisk betjeningspanel.

Specifikationer:

 • 25 liter ovnrum
 • 700 Watt
 • 900 Watt grilleffekt
 • Jet Defrost optøning
 • 28 cm drejetallerken
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Skousen 1.049,00 kr. 0,00 kr. 1.049,00 kr. Til butik »
Whiteaway 1.199,00 kr. 0,00 kr. 1.199,00 kr. Til butik »

Gorenje MI 281 W er rummelig og har varmluft

gorenje-mi281w-mikroovn
Gorenje MI 281 W er en rummelig mikrobølgeovn med varmluft og børnesikring. Den får gode anmeldelser hos bl.a. Whiteaway. 
Bedste pris: 1.278,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi Gorenje MI 281 W: Lav pris, 47 positive anmeldelser hos bl.a. Whiteaway og Skousen og ekstra stort ovnrum gør denne mikrobølgeovn med varmluft meget attraktiv. Den har 5 forudindstillede programmer, og så kan du nemt indstille tiden med den runde +/- knap. Et rigtig godt køb til prisen. Den er ikke indgået i nogen mikroovn test endnu, men netop på baggrund af de mange positive anmeldelser kan vi godt anbefale den.

Om: Gorenje MI 281 W er en rummelig mikroovn med et ovnrum på hele 28 liter og mikrobølgeeffekt på 900 Watt. Den har desuden 1250 Watt grillfunktion og varmluft, som gør det muligt at bruge den som en almindelig ovn hvis du eksempelvis skal opvarme en frysepizza eller lignende. Der er desuden et særligt Defrost-program, som giver dig mulighed for at optø frosne madvarer ved blot at trykke på én knap og derefter sætte mikroovnen igang. Tallerkener med en diameter på op til 30 cm går direkte i mikroovnen uden problemer, og så er mikroovnen udstyret med børnesikring.

Specifikationer:

 • 30 liter ovnrum
 • 900 Watt
 • 1250 Watt grilleffekt
 • Defrost program for hurtig optøning
 • 30 cm drejetallerken
 • Varmluft
 • Børnesikring
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Skousen 1.278,00 kr. 0,00 kr. 1.278,00 kr. Til butik »
Whiteaway 1.278,00 kr. 0,00 kr. 1.278,00 kr. Til butik »
1.278,00 kr. 0,00 kr. 1.278,00 kr. Til butik »

Electrolux EMM21000W er kompakt og meget populær

Electrolux-emm21000w-mikroboelgeovn
Electrolux EMM21000W er en af de mest populære mikroovne hos Whiteaway, og med flere positive anmeldelser anbefaler vi denne model som et godt køb.
Bedste pris: 649,00 (Coop)

Derfor anbefaler vi Electrolux EMM21000W: 7 positive anmeldelser hos bl.a. Whiteaway og Skousen og en meget lav pris er hovedårsagerne til at vi anbefaler denne billige mikrobølgeovn fra Electrolux. Det er en lille og simpel mikroovn med et fint ovnrum på 18,5 liter, der henvender sig til dig der ønsker at varme popcorn og indimellem også en færdigret eller rester fra dagen før. Vi fandt ingen negative kundeanmeldelser af Electrolux EMM21000W, men flere købere nævner at den fungerer rigtig godt på trods af den meget lave pris.

Om: Electrolux EMM21000W er en simpel og kompakt mikroovn med kapacitet til 18,5 liter, hvilket er i den lave ende. Det er til gengæld plads nok til at du sagtens kan varme popcorn og portionsanretninger. Mikroovnen har en medfølgende drejetallerken med en diameter på 27 cm og en maksimal mikrobølgeeffekt på 800 Watt. Betjeningen foregår ved hjælp af to drejeknapper. Øverste drejeknap lader dig vælge mellem 5 indstillinger: 90W, Optøning, 350W, 600W og 800W, mens nederste drejeknap bruges til at indstille tiden (fra 0 til 35 minutter).

Specifikationer:

 • 18,5 liter ovnrum
 • 800 Watt
 • Defrost program til optøning
 • 27 cm drejetallerken
ButikPrisFragtTotalLæs mere
Coop 649,00 kr. 0,00 kr. 649,00 kr. Til butik »
Skousen 649,00 kr. 0,00 kr. 649,00 kr. Til butik »
Whiteaway 649,00 kr. 0,00 kr. 649,00 kr. Til butik »
767,00 kr. 0,00 kr. 767,00 kr. Til butik »

4 tips: Sådan får du mest ud af din mikroovn

En mikrobølgeovn er et supergodt redskab, som først og fremmest skal være nem og hurtig at bruge. Dog kan den blive lige så beskidt som en almindelig ovn, ligesom den i mange tilfælde enten varmer maden for lidt eller for meget – og så ender du med mad der enten er koldt i midten eller knastørt udvendigt. Vi bringer derfor 4 gode tips til din mikroovn, så du kan få mest muligt ud af den:

1. Sådan slipper du af med dårlig lugt i mikroovnen

Hvis du synes at mikrobølgeovnen lugter selvom den lige er blevet gjort ren, så kan du med fordel stille en skål citronsaft blandet med et par deciliter vand ind i mikroovnen og tænde for fuld styrke i 5 minutter. Herefter tørrer du indersiderne i mikroovnen med en klud – og så er den dårlige lugt forduftet.

2. Slip for rengøringen – køb et stænklåg

Hvis du bruger din mikroovn ofte, ved du sikkert også at den kan blive meget snavset, når maden opvarmes. Et stænklåg koster ca. 20-30 kroner og lægges blot henover det som du ønsker at opvarme. På den måde undgår du at maden “sprutter” og sætter pletter inde i mikroovnen.

3. Opvarm altid maden hurtigst muligt

Når du skal opvarme en færdigret, står der som regel bag på pakken hvor høj effekt den skal opvarmes ved og hvor lang tid den skal have. Men når du opvarmer dine egne madrester, så kan det være en udfordring at finde frem til hvor meget det skal have. Her gælder en god tommelfingerregel, at du altid får det bedste resultat hvis du varmer maden ved højest mulige effekt, da den bliver varm hurtigt og dermed undgår du at maden tørrer ud på tallerkenen. Hvis maden føles meget varm udenpå og kold indvendigt, så kan det være en god idé at tage den ud af mikroovnen og hvile 10-15 minutters tid – på den måde fordeler varmen sig i maden, uden at den tørrer udvendigt. Hvis det er muligt kan du også give retten en omrøring, for at fordele varmen ligeligt.

4. Luft ud i din mikroovn efter en opvarmning

Som du måske har bemærket, så kan din mikroovn blive ret fugtig indvendigt, når du tilbereder mad i den. Derfor kan det være en god idé at lufte ud i den efterfølgende, da det kan forebygge eventuelt rust og bakterier i at sætte sig i ovnrummet.

Testkilder

Vi har undersøgt en række tests og anmeldelser for at kunne vurdere hvilke mikrobølgeovne der er bedst ligenu. Til denne artikel har vi blandt andet læst anmeldelser fra købere i butikkerne Skousen, Whiteaway, Lavpriskøkken og mange flere. Herunder kan du læse lidt om hvilke tests der er indgået i vores research:

Stiftung Warentest (28. juli 2016)

Hos tyske Stiftung Warentest er der i juli 2016 blevet foretaget en test af 15 forskellige mikrobølgeovne. Der er tale om kombimikroovne som enten har grill- eller grill- OG bagefunktion, hvilket er de mest populære typer i de tyske hjem. I alt er 6 mikroovne med grillfunktion blevet testet, samt 9 mikroovne med grill- og bagefunktion.

I testen er mikrobølgeovnene blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Grundlæggende funktioner* 20 %
 • Tilberedning 35 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Miljøegenskaber 10 %
 • Sikkerhed 5 %

*Med grundlæggende funktioner menes der opvarmning med mikrobølger. Her er det blandt andet målt hvor ensartet mikroovnene opvarmer dine madvarer ved at stille 5 glas vand i hver og måle temperatureren efter opvarmning. Det er også blevet blevet undersøgt hvor gode mikroovnene er til at optø 500 gram hakkekød, samt hvor lang tid det tager.

I testen er der blandt andet blevet opvarmet frysepizzaer, kartofler, kylling, kager og frosne boller. Hvor det var muligt blev der brugt automatiske programmer, som er tilpasset de forskellige retter.

Blandt de bedste mikroovne med grill finder vi Sharp R-642, som får et middelmådigt resultat. Den klarer sig bedst ud af de 6 testede modeller.

Blandt mikrobølgeovnene med grill- og bagefunktion ser det lidt bedre ud. Her klarer 3 modeller sig godt. Det drejer sig om Bauknecht MW 78 SW og Panasonic NN-DF383 MEPG som deler førstepladsen, samt Samsung MC28H5015CS, der også får en god samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Råd & Rön (13. februar 2015)

Svenske Råd & Rön har i februar 2015 testet 32 forskellige mikrobølgeovne. I testen indgår både de billige og de lidt dyrere mikroovne, og de er alle blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Opvarmning 50 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Miljø 15 %

Det er især fordelingen af varmen i maden, der er vigtig i Råd & Röns test, da det siger meget om mikrobølgeovnens evne til at opvarme jævnt og effektivt. Tidsforbruget er også en vigtig faktor, da det typisk er for at spare tid i køkkenet at vi bruger mikroovnen.

Testen tager udgangspunkt i en række hverdagsscenarier, og der er således blevet optøet kødfars og lasagne, og så er lasagnen efterfølgende blevet opvarmet, for at kunne vurdere det færdige resultat. 150 g kartoffelmos er blevet opvarmet, og så er der blevet opvarmet forskellige færdigretter.

Hele testen kan læses hos Råd & Rön mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Aftonbladet (13. oktober 2014)

I samarbejde med WiseGuide, som er en svensk testorganisation, har Aftonbladet fået testet 6 forskellige mikrobølgeovne og fundet den bedste. Vurderingerne af fire af mikroovnene ligger utrolig tæt op ad hinanden, hvilket vidner om at de højst sandsynligt er fremstillet på samme fabrik. Der er tale om de fire mærker: OBH Nordica, Andersson, Fasett og Sharp.

Samsung MG23F3C1EAS mikroovnen ender med at vinde testen, da den er nem at anvende og så har den testens bedste grilleffekt. Den får i alt 4 plusser ud af 5.

Du kan læse hele testen ved at oprette et medlemsskab hos Aftonbladet til 29 kr./måned.

Hus & Hem (15. oktober 2012)

Det svenske boligmagasin Hus & Hem har testet 8 mikrobølgeovne. I testen er der blevet forsøgt at optø hakkebøffer og burgerboller, varme vælling, børnemad, ligesom der er blevet fremstillet forskellige færdigretter fra frost. Alle mikroovnene er bedømt på design, kapacitet, kvalitet, funktioner og pris. Højeste bedømmelse er 5 H’er.

I Hus & Hems mikrobølgeovn test får Fasett Rusta, Severin 7804, Samsung GE89MSTC og Severin 7803 alle sammen 4 H’er, hvilket er den højeste karakter der gives i testen. Mikroovnene varmer alle jævnt og effektivt og har elektronisk betjeningspanel med display.

Hele testen kan læses gratis hos Hus & Hem.

Smartson (25. januar 2012)

Den svenske testportal Smartson har testet 8 mikroovne i starten af 2012. Der er blevet optøet hakkebøffer og tærte, ligesom der er blevet varmet vand for at måle hastigheden. Alle mikroovnene er blevet bedømt ud fra deres design, byggekvaliteten, kapaciteten, funktioner samt pris.

I testen bliver Whirlpool GT 285 WH udnævnt som Bedst i Test, mens Samsung ME89F-1S ligger på en andenplads. De to mikroovne præsterer begge rigtig godt, mens OBH Nordica 7502 Epsilon kommer ind på en tredjeplads som et godt budgetvalg.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Icakuriren (11. oktober 2011)

Det svenske magasin Icakuriren har tilbage i 2011 foretaget en test af 10 mikroovne.

Det er Birgitta Rasmusson, tidligere kok for Ica provkök, der står bag testen, hvor der er blevet fremstillet en portion varm havregrød direkte i tallerkenen, 400 gram kartoffelmos, optøet frossen laks hvorefter den er blevet tilberedt, og til slut er der blevet optøet og tilberedt en portion lasagne. Alle retterne er blevet tilberedt i mikroovnen tre gange for at undersøge hvorvidt der sker afvigelser i tilberedningstiden.

I løbet af tilberedningen er mikroovnenes funktioner, indstillinger, støjniveau og ydertemperatur desuden blevet testet. Brugsanvisningen indgår også i testen, og bliver bedømt ud fra hvor nem den er at læse og forstå.

I testen får hele 3 mikrobølgeovne 1 ud af 5 hjerter, mens Samsung MW 82Y bliver testens helt store vinder med 5/5 hjerter.

Testfakta (13. november 2010)

Svenske Testfakta har tilbage i 2010 testet syv billige mikroovne. De slår i deres test hårdt ned på mikrobølgeovne med dårlig optøningsfunktion, da det kan medføre uønsket vækst af bakterier i blandt andet kød. Grunden til dette er at nogle af de testede modeller ender med at opvarme madvarerne udvendigt, mens de stadig er halvfrosne indvendigt. Således blev der målt en temperaturforskel på hele 23 grader, hvilket er langt over anbefalet niveau.

Alle syv mikroovne er blevet testet på tre ting: Optøning, tilberedning og brugervenlighed.

Whirlpool VT261 ender med at vinde testen, hvor den får næsten lige høje karakterer i både tilberedning, optøning og brugervenlighed. Den ender derfor med en karakter på 4,0 ud af 5,0, mens andenpladsen indtages af Electrolux EMM21000W, der dog får lavere karakterer i optøning og brugervenlighed.

Du kan læse hele testen gratis hos Testfakta.

Råd & Rön (27. september 2010)

Den svenske pendant til Danmarks Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön, har i 2010 ligeledes testet billige mikroovne. I testen indgår 9 forskellige modeller.

I testen dumper Samsung MW 82 Y og vurderes at være meget farlig, da strømførende dele kan nås med fingrene.

I den anden ende af skalaen finder vi Hugin Sorbus, der ender med at blive Bedst i Test sammen med Panasonic NN-SD279S, der også klarer sig godt. Disse to mikrobølgeovne får en samlet bedømmelse på 56 ud af 100, hvilket ikke er overbevisende men tilstrækkeligt til at vinde over de andre mikroovne i testen.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar