Bloklys er perfekte til brug i lysestager eller lanterner. De har en meget lang brændetid og holder derfor i mange dage inden de skal udskiftes. Derudover fås de i mange dekorative former og farver, så du kan skabe hygge i dit hjem med din egen personlige stil.

Til denne artikel har vi fundet 14 smukke lysestager og lanterner, som passer perfekt til bloklys i det hyggelige hjem.

Kähler Ombria – lille lysestage til bloklys i vindueskarmen

kahler-ombria-lysestage-til-bloklysOmbria-lysestagen hører til en stentøjsserie fra populære Kähler. De fleste kender i disse tider det danske Kähler-mærke, som på det seneste har gjort sig bemærket ved en meget stor sag om en jubilæumsvase, der tvang Imerco og andre butikker i knæ grundet en uforudset stor efterspørgsel.

Denne lysestage er minimalistisk i udseendet og perfekt til bloklys. Den måler 5 centimeter i diameter, og kan derfor uden problemer stå i vindueskarmen eller bakkebordet. Ombria-serien er glaseret i hånden, og kombinationen af mat og blank glasur er med til at give lysestagen det unikke look.

Se pris på Kähler Ombria lysestagen hos KopK

Ferm Living Block – lille messingstage i elegant look

ferm-living-block-lysestage-til-bloklysBlock-lysestagen er med det minimalistiske look perfekt til placering i vindueskarmen eller det lille sidebord. Den måler 6,2 centimeter i bredden og er lavet i messing, hvilket tager sig smukt ud som del af en juledekoration, men også til brug resten af året.

Lysestagen er velegnet til både høje og lave bloklys, og dens design kan uden problemer kombineres med både rå eller mere elegant indretning. Messing-overfladen har fået en mat polering, hvilket betyder at den ikke skinner så meget som normalt. Det betyder at lysestagen fremstår mere diskret end hvis den var blankpoleret, så den ikke tager for meget opmærksomhed fra andre elementer.

Block er lavet af Ferm Living, som ud over lysestager laver mange forskellige dekorationsartikler til hjemmet i den nye nordiske stil.

Se pris på Ferm Living Block lysestagen hos Livingshop

House Doctor Tray & Star – lysestage med fad i hvid keramik

house-doctor-tray-and-star-lysestage-til-bloklysDenne flotte lysestage er perfekt til dig, der gerne vil sætte dit eget præg på dekorationen. Lysestagen er lavet til et lille bloklys med diameter på 4 centimeter, og så kan du lave din egen dekoration i det runde fad omkring selve lysestagen.

Tray & Star er lavet i hvid keramik, og på den runde bakke er der en flot stjerne. Lysestagen er således dekorativ i sig selv, men du kan også pynte den efter årstiden. Eksempelvis med mos og kogler ved juletid, eller små påskeæg ved påsketid. Der er mange muligheder.

House Doctor, som har lavet denne lysestage til bloklys, er en dansk familievirksomhed bestående af en designertrio der har fokus på rå elementer i autentisk udseende. Deres produkter er ofte lavet af jern, metal, keramik, træ og andre materialer, som er kombineret til et rustikt udseende der fint akkompagnerer den nordiske indretningsstil.

Se pris på House Doctor Tray & Star lysestagen hos Dubuy

House Doctor Star – simpel stjerneformet lysestage til bloklys

house-doctor-star-lysestage-til-bloklysDenne lysestage er en forenklet version af Tray & Star, men stadig en rigtig køn lysestage til bloklys. Den passer til bloklys på 4 centimeter i diameter, hvilket betyder at den også kan bruges til fyrfadslys hvis dette måtte ønskes. Du kan også med fordel sætte kalenderlyset i denne lysestage, hvis du ikke ønsker at have store juledekorationer på bordet.

Lysestagen er har en rustik udformning af mat hvid keramik, og den passer perfekt ind i både vindueskarmen og på bordet.

Selve lysestagen måler 14,5 centimeter i diameter, så den tager ikke meget plads på bordet eller i vindueskarmen.

Se pris på House Doctor Star lysestagen hos Boxdelux

Stelton Tangle – minimalistisk lysestage til vindueskarmen

stelton-tangle-lysestage-til-bloklysStelton Tangle er en fin lille rund lysestage til bloklys. Den er lavet i børstet stål med en messingbelægning, der får lysestagen til at fremstå smuk og skinnende. Placer den enten i vindueskarmen eller på bordet – den kan bruges alle steder, og måler kun 7,5 centimeter i diameter.

Lysestagen er en del af The Stelton Christmas Collection, og udseendet er da også meget juleagtigt. Den kan dog bruges hele året, da designet er universelt og ikke bærer nogen symboler der vækker associationer til julen.

Tangle-lysestagen kan ikke kun bruges med bloklys, men også små fyrfadslys hvis du ønsker et mere diskret udseende. Den er designet af Halskov og Dalgaard, der også står bag vaser og fade i samme serie.

Se pris på Stelton Tangle lysestagen hos Coop Shopping

H. Skjalm P. Hurricane – smuk lysestage i messing

hurricane-messing-stor-lysestage-til-bloklysDenne smukke lysestage er lavet i messing, og har en diameter på 12 centimeter. Det betyder at du både kan bruge den med bloklys men også andre typer lys, eksempelvis fyrfadslys. Den er velegnet til en placering på gulvet eller i vindueskarmen, hvor selve flammen er sikret af skærmen.

Den skinnende messing og de mange små huller giver et flot lys, som er perfekt til en hyggeaften i sofaen. Og så er den ikke kun flot når der er lys i, men lysestagen er dekorativ i sig selv.

Hurricane er lavet af H. Skjalm P., som har designet en række forskellige dekorationsartikler til hjemmet.

Se pris på H. Skjalm P. Hurricane lysestagen hos Moodings

Stor rund lysestage til bloklys – perfekt til gulvet

rustik-stor-lysestage-til-bloklysDenne store lysestage er perfekt til større bloklys med lang brændetid. Den er rund og bred, og passer således godt ind i større rum hvor den kan placeres direkte på gulvet.

Lysestagen måler 32 centimeter i diameter og har en højde på 19 centimeter. Udvendigt har den en sort overflade, og indvendigt har den et flot varmt kobberlook. Der er små perforeringer i overfladen, som betyder at lyset trænger ud af små huller, samtidig med at den indvendige kobberoverflade giver et varmt genskær.

Det er den store lysestage til venstre i billedet, vi omtaler.

Se pris på stor rund lysestage hos Fenomen

Lysestage i aluminium til store bloklys

stor-lysestage-aluminium-til-bloklysDenne lysestage er meget stor, og har et flot snoet design. Den er lavet i aluminium og derfor let på trods af størrelsen, ligesom den både kan bruges ude og inde.

Lysestagen er perfekt til dig der ønsker en utraditionel dekoration med levende lys. Den er lavet til bloklys med diameter på 7 centimeter, hvilket betyder at du får en rigtig god og lang brændetid.

Højden på denne lysestage er 46 centimeter, og den er 30 centimeter bred. Den skal derfor stå direkte på gulvet, hvor den til gengæld vil tage sig flot ud i næsten alle typer indretning.

Se pris på stor lysestage til bloklys hos Fenomen

Normann Copenhagen Heima – lille lysestage i støbejern

normann-copenhagen-heima-lysestage-til-bloklysHvis du ønsker en minimalistisk lysestage til dine bloklys, er Heima den rette løsning. Det er en sort lysestage i støbejern, som er designet af Francis Cayouette for Normann Copenhagen.

Lysestagen har en diameter på 13 centimeter, og på trods af det minimale design står den stabilt på grund af den høje massefylde i støbejern. Af samme grund kan lysestagen sagtens bruges til de lidt større bloklys, som har en længere brændetid.

I samme serie findes blandt andet lysestager til almindelige stearinlys og fyrfadslys, så du kan kombinere med flere forskellige typer.

Se pris på Heima lysestagen hos Trendbazaar

Kähler Illumina – simpel keramiklysestage til bloklys

kahler-illumina-lysestage-til-bloklysKähler Illumina er en smuk og simpel lysestage i keramik. Den har en flot grøn kulør, som vækker associationer til de grønne nåleskove i norden. Designet komplimenterer da også den nordiske indretning til perfektion, med de bløde runde former.

Lysestagen er specifikt lavet til bloklys, og på den runde tallerken der omgiver bloklysestagen, kan der lægges forskellige dekorationsartikler alt efter årstiden. Der er således gode muligheder for at skabe noget flot og unikt, som kun du har i dit hjem.

I samme serie findes flere lysestager til både bloklys og mindre stearinlys. Illumina-lysestagen til bloklys har en diameter på 21 centimeter, og måler 5 centimeter i højden.

Se pris på Kähler Illumina lysestagen hos KopK

Holmegaard Design With Light – smuk glaslanterne i 3 størrelser

holmegaard-design-with-lights-lanterne-til-bloklysDenne glaslanterne er perfekt til store og små bloklys. Design With Light laves af Holmegaard, og er designet af Maria Berntsen.

Lanternen kan om vinteren bruges indendørs når der skal skabes en hyggelig atmosfære, mens den om sommeren kan tages med på terrassen. Lanternens udformning gør at bloklyset ikke går ud ved små vindstød, så du har god hyggebelysning i de sene aftenstunder.

På lanternen er desuden monteret en læderrem, der fungerer som hank.

Se pris på Design With Light lanternen hos KopK

Normann Copenhagen Lighthouse – stor lanterne til bloklys

normann-copenhagen-lighthouse-lanterne-til-bloklysLighthouse er den perfekte lanterne til store og små bloklys. Den er udformet som et lygtehus med glas på alle sider og et stel i sort metal. Det er en stor lanterne, og der kan med fordel placeres flere små bloklys eller et enkelt stort bloklys alt efter hvad du er til.

Lanternen har desuden en “skorsten” i toppen og skråt tag. Den er firkantet, og måler 24 x 24,5 centimeter. Højden er på 43,7 centimeter.

Da lanternen kan lukkes helt til fra alle sider, er den også velegnet til medbringelse på terrassen.

Se pris på Light House lanternen hos Dubuy

Louise Roe City Hurricane – firkantet lysestage i glas

city-hurricane-lysestage-til-bloklysCity Hurricane er ikke kun en lysestage til bloklys, men også en vase. Således kan du eksempelvis bruge den til bloklys om vinteren og blomster om sommeren, så du altid kan tilpasse dit hjem efter sæsonen og dit humør.

City Hurricane er designet af Louise Roe selv, og den er lavet af mundblæst glas. Af samme grund fremstår hver enkelt model helt unik, da der forekommer små ujævnheder og evt. bobler i glasset. Det er blot en del af charmen, og mange foretrækker dette fremfor noget som er massefremstillet på store fabrikker.

Lysestagen er firkantet og fylder et areal på 13 x 13 centimeter. Højden er desuden på 24 centimeter. I samme serie findes også en række små lysestager, så der kan dekoreres i både store og små rum.

Se pris på City Hurricane lysestagen hos TrendyLiving

H. Skjalm P. Hurricane – firkantet lanterne i kobber

h-skjalm-p-kobber-lanterne-til-bloklysDenne Hurricane lanterne har et rustikt kubistisk design med samlinger, der med vilje er lavet synlige. Det er en del af designet, og det passer fint ind i den nordiske indretning hvor kobberlooket påskønnes.

Lanternen er ikke specielt stor, og arealet er på 15 x 15 centimeter. Den er desuden 19 centimeter høj, og således kan den fint placeres på enten et lille bord eller blot på gulvet. I siderne er der monteret glas, mens toppen er holdt åben.

H. Skjalm P. laver ikke kun lanterner i kobber, men også i messing. Du har således mulighed for enten at kombinere de to materialer, eller tilføre andre dekorative elementer. Kobberdesignet passer nemlig til flere typer rustik indretning.

Se pris på Hurricane lanternen hos Luxo Living

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar