En god indbygningsovn skal være præcis, effektiv og nem at bruge. Og vælger du en ovn med selvrens, eksempelvis pyrolyse, kan du slippe for den værste rengøring når ovnen trænger. Ovnen er nemlig lavet til at kunne tåle temperaturer op til 500 grader, hvorved madrester og snavs brændes væk og lægger sig som en fin aske i bunden af ovnen. Ovne uden pyrolyse skal rengøres manuelt, men er du god til at få det gjort med jævne mellemrum, er det nemt klaret.

Vi har undersøgt testresultater og anmeldelser, og kommer i denne artikel med 7 konkrete anbefalinger af indbygningsovne med eller uden pyrolyse.

Herunder er vores top 3 over de bedste modeller lige nu:

Bedste indbygningsovne med pyrolyse

Indbygningsovne med pyrolyse er blandt de mest populære på markedet. Pyrolyse-funktionen gør det nemt at holde ovnrummet rent, da du blot skal aktivere programmet og lade ovnen brænde fedt og madrester af overfladerne. Herefter kan du nemt tørre de forkullede rester op, da de lægger sig som et fint lag aske i bunden af ovnen.

Vi anbefaler i alt 4 indbygningsovne med pyrolyse – se dem herunder:

Bosch HBA63B152S – billig testvinder med pyrolyse

Bosch-HBA63B152S-Indbygningsovn Bedste pris: 3.442,00 (Skousen)

 • Testvinder – Tænk
 • Gode anmeldelser

Bosch HBA63B152S klarer sig godt i Tænks test, hvor den bliver testvinder. Den har testens bedst fungerende pyrolyserengøring, som sørger for at brænde snavs og fedt af ved 500 grader. Pyrolyserengøringen kan aktiveres i 3 niveauer, alt efter hvor snavset ovnen er. Prisen er desuden meget fornuftig, og af samme grund er denne indbygningsovn blandt de mest populære på markedet.

Ovnrummet er mellemstort med kapacitet til 65 liter. Den har en række funktioner som er nyttige ved tilberedning af forskellige retter. Blandt andet har den varmluft, VarioGrill, over-/undervarme, Øko-varmluft og meget mere.

Her er hvad en af køberne udtaler om denne indbygningsovn med pyrolyse:

“Hurtigt varm, jævn fordeling af varmluften og støjfri. Simpel, basic og lige til med de mest nødvendige funktioner en ovn skal kunne. Glad!” – 5 stjerner

– Claus Hindrichsen, kunde hos Whiteaway

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,89 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,66 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 65 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.435,00 kr. 0,00 kr. 3.442,00 kr. Til butik »
4.099,00 kr. 0,00 kr. 3.443,00 kr. Til butik »
3.778,00 kr. 0,00 kr. 3.778,00 kr. Til butik »

Siemens HB63A1520S – populær testvinder med stegetermometer

Siemens-hb63ab522s-indbygningsovn Bedste pris: 3.750,00 (Skousen)

 • Testvinder – Testfakta
 • Gode anmeldelser

Siemens HB63A1520S er funktionsmæssigt identisk med Bosch HBA63B152S. Det er en indbygningsovn med pyrolysefunktion, hvilket betyder at du ved tryk på en knap kan opvarme ovnen til 500 grader, hvorved alle fedtpletter og madrester forvandles til aske, der nemt kan tørres af ovnens bund når den er færdig. På den måde skal du hverken bruge kemi eller knofedt, når ovnen trænger til en rengøring.

Siemens indbygningsovnen bliver bedst i test hos Testfaktas laboratorietest, hvor man har gennemtestet 7 indbygningsovne med pyrolyse. Ovnen klarer sig rigtig godt i testen, hvor det blandt andet konstateres at varmefordelingen er rigtig god og pyrolysefunktionen meget velfungerende. Den bliver desuden meget hurtigt varm, og energiforbruget er i den lave ende.

Vi anbefaler denne indbygningsovn til dig der ønsker en af de bedste og mest populære ovne med den smarte pyrolysefunktion. Den har alle nødvendige ovnfunktioner: Varmluft, VarioGrill, over-/undervarme, Øko- varmluft, VARIO grill, m.m. Ovnrummet har en god størrelse til en almindelig familie, og der er indbygget stegetermometer til brug ved tilberedning af større stykker kød.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,70 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 63 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.750,00 kr. 0,00 kr. 3.750,00 kr. Til butik »
3.750,00 kr. 0,00 kr. 3.750,00 kr. Til butik »

VOSS IEL9304-RF – rummelig pyrolyse ovn med gode bedømmelser

voss-iel9304-rf-indbygnigsovn Bedste pris: 4.990,00 (Skousen)

 • Gode anmeldelser

VOSS IEL9304-RF er en rummelig indbygningsovn med pyrolysefunktion. Ovnrummet er på hele 71 liter, imod de to ovennævnte testvinderes ovnrum på 65 liter. Desuden har den en række praktiske funktioner, som gør vedligeholdelsen af den lettere end på andre ovne.

Eksempelvis kan hele ovnlågen nemt tages af hvis den skal rengøres, hvilket også giver nemmere adgang til rengøring i selve ovnrummet. Du kan selvfølgelig også nøjes med et køre et pyrolyseprogram jævnligt, hvilket tager både fedt- og madrester.

Indbygningsovnen fra VOSS kommer desuden med indbygget soft-close låge, lysautomatik,  restvarmeindikator og en masse andre komfortfunktioner.

Flere købere har allerede tilkendegivet at de er tilfredse med denne indbygningsovn, og her er et udpluk af deres udtalelser:

“Det er en dejlig rummelig ovn som er hurtig varm. Den har de funktioner som man har brug for i det daglige.” – 5 stjerner

– Kim, kunde hos Whiteaway

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,69 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 71 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
4.990,00 kr. 0,00 kr. 4.990,00 kr. Til butik »
4.990,00 kr. 0,00 kr. 4.990,00 kr. Til butik »
4.990,00 kr. 0,00 kr. 4.990,00 kr. Til butik »

Bosch HBG673CS1S – stor A+ ovn med mange funktioner

Bedste pris: 5.999,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Gode anmeldelser

Bosch klarer sig rigtig godt i de nyeste test, og denne indbygningsovn er ingen undtagelse. Den får således en høj bedømmelse hos Tænk og gode anmeldelser af køberne, der generelt udtrykker tilfredshed med ovnen.

Bosch HBG673CS1S er en stor indbygningsovn med et ovnrum på hele 71 liter. Det betyder at der er bedre plads end i andre ovne, så du nemmere får plads til at tilberede større mængder mad ved lejlighed. På trods af det store ovnrum er HBG673CS1S placeret i energiklasse A+, hvilket betyder at energiforbruget er lavt. Den er således billig i drift, og velegnet til dig der ofte bruger ovnen.

Ovnen er holdt i et stilrent design med et display og berøringsfølsomme knapper øverst. I displayet kan du blandt andet aflæse det valgte ovnprogram og den nøjagtige temperatur i ovnrummet, og så kan der indstilles timerfunktion så du ikke behøver have et æggeur stående ved siden af. Der er også indbygget stegetermometer, så ovnen bliver i stand til at holde øje med kødets temperatur for dig.

I ovnen er der 10 forskellige programmer, samt dæmpet åbning og lukning af lågen.

Specifikationer:

 • Energiklasse A+
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,87 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,69 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 71 liter
 • Indbygget stegetermometer
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.999,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »

Bedste indbygningsovne uden pyrolyse

Hvis du er ude efter en billig indbygningsovn med gode egenskaber og et simpelt ydre, så kan du med fordel vælge en konventionel indbygningsovn uden den dyre pyrolyse funktion. Det betyder blot, at du af og til skal gøre ovnen ren manuelt, men hvis du gør dette med jævne mellemrum, er det ikke en krævende opgave.

Vi anbefaler i alt tre indbygningsovne uden pyrolyse – se dem herunder:

Electrolux EOB100X – rummelig testvinder til lavpris

Electrolux-EOB3000AOX-Indbygningsovn Bedste pris: 3.135,00 (Skousen)

 • Testvinder – Råd & Rön
 • Topscorer – Tænk

Electrolux EOB100X er en billig testvinder med et ovnrum på hele 72 liter. Den klarer sig godt i test hos både Råd & Rön og Tænk, hvor den får ros for at være præcis, hurtig og nem at bruge. Der er ingen forvirrene displays eller funktioner, du måske kan tage fejl af. Denne indbygningsovn betjenes nemlig udelukkende ved hjælp af et par drejeknapper, hvor den ene styrer programmet og den anden styrer temperaturen. EOB100X er med stor sandsynlighed et af de bedste køb i øjeblikket, til dig der ønsker en god og billig allround-indbygningsovn.

Overfladen på denne indbygningsovn har fået en behandling, så synligheden af fedtfingre mindskes. Derudover kan ovnlågen tages helt af og adskilles uden brug af værktøj, så du nemt kommer igennem den dybdegående rengøring. Den er selvfølgelig også børnesikret og kan dermed låses, hvis du vil undgå at små nysgerrige hænder åbner lågen i utide.

Der medfølger en bradepande, 2 bageplader og en rist.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,85 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 72 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.999,00 kr. 0,00 kr. 3.135,00 kr. Til butik »
2.999,00 kr. 0,00 kr. 3.135,00 kr. Til butik »

VOSS IEL6000-RF – topscorer i dansk test

Voss-Electrolux-IEL6000-RF-Indbygningsovn Bedste pris: 2.492,00 (Skousen)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön
 • Gode anmeldelser

Denne ovn får en samlet 2. plads i ældre ovntests fra Tænk og Råd & Rön, ligesom en række tilfredse købere har givet deres besyv omkring hvorfor netop denne indbygningsovn er så velfungerende.

Hos Tænk vurderer man denne ovn til at være en god, stor og rummelig ovn med alle basale funktioner, og så klarer den sig godt på alle parametre. Den er støjsvag og har et stort ovnrum, ligesom de medfølgende badeplader har et stort anvendeligt areal, hvilket muliggør bagning af større mængder brød, småkager og hvad man ellers måtte ønske at bage eller stege.

Denne indbygningsovn er ifølge producenten identisk med Husqvarna QCE5015X, der klarer sig flot i den svenske ovntest og får en 2. plads.

Vi anbefaler ligeledes denne ovn til dig der er ude efter en billig indbygningsovn i en god kvalitet, og som godt kan undvære pyrolysefunktioner samt digitalt display med indstilling af timer, stegetermometer samt en lang række ekstra funktioner, der er med til at hive ovnprisen i vejret. Her får du med andre ord en af markedets bedste indbygningsovne, der klarer alle køkkenets opgaver.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,99 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,89 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 74 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
2.492,00 kr. 0,00 kr. 2.492,00 kr. Til butik »
2.545,00 kr. 0,00 kr. 2.545,00 kr. Til butik »
2.725,00 kr. 0,00 kr. 2.725,00 kr. Til butik »

Siemens HB20AB512S – populær lavprisovn med gode egenskaber

siemens-hb20ab512s-indbygningsovnBedste pris: 3.287,00 (Wupti)

 • Gode anmeldelser

Blandt de billigere indbygningsovne findes også denne model fra Siemens, som faktisk er blandt de mest populære ovne uden selvrens hos Whiteaway og Skousen.

Siemens HB20AB512S er en rummelig lavprisovn med plads til 66 liter i ovnrummet og 5 forskellige ovnfunktioner: Over-/undervarme, varmluft, undervarme, varmluft/impulsgrill og stor vario grill. Den kan indstilles til temperaturer mellem 50 og 270 grader, og de to runde betjeningsknapper i fronten er forsænkbare, så ovnen er meget diskret.

Designmæssigt er denne billige indbygningsovn også ret smart. Siemens har i de fleste af deres ovne monteret et stort stykke glas indvendigt, som fylder hele inderdøren. Det betyder, at der kun er en enkelt blank overflade der skal overtørres, og ovnen vil således nemt kunne holdes ren og pæn udefra. Hovedrengøringen af ovnrummet foregår dog stadig med knofedt, da der ikke er nogen selvrens funktioner i denne ovn.

Siemens ovne bliver ikke særlig varme udvendigt, og med denne model lover producenten en udvendig temperatur på højst 40 grader, målt på midten af døren efter en time på 180 grader.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • Energiforbrug ved konventionel varme: 0,93 kWh
 • Energiforbrug ved varmluft: 0,84 kWh
 • Ovnrum kapacitet: 66 liter
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.287,00 kr. 0,00 kr. 3.287,00 kr. Til butik »
3.594,00 kr. 0,00 kr. 3.594,00 kr. Til butik »

Testkilder

Vi har til denne artikel sammenholdt 4 tests fra henholdsvis Danmark og Sverige, ligesom vi har taget købernes udtalelser med i vores vurderinger. Købernes vurderinger er fundet gennem en række danske netbutikker, heriblandt Whiteaway, Wupti, Skousen, Elgiganten m.fl., der alle tilbyder kunderne at skrive en anmeldelse af de produkter de har købt igennem deres butik.

Herunder får du en oversigt over de kilder vi har sammenholdt resultater fra:

Testfakta (2. december 2016)

Svenske Testfakta har i december 2016 udgivet en ny laboratorietest af 7 indbygningsovne. Alle ovnene har program til selvrens, og befinder sig i den mellemste prisklasse.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Varmefordeling 40 %
 • Opvarmning (hastighed og nøjagtighed) 30 %
 • Selvrensfunktion 20 %
 • Energiforbrug 10 %

I testen klarer Siemens HB63A1520S sig bedst, da varmefordelingen, hastigheden og temperaturens nøjagtighed vurderes at være rigtig gode. Bosch HBG673CS1S og Ikea Kulinarisk klarer sig også godt, men her efterlades der altså en lille smule snavs efter end pyrolyseprogram.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta, hvor du kan se på et skema hvordan indbygningsovnene klarer sig i forhold til hinanden.

Tænk (november 2016)

Test af 17 indbygningsovne med og uden pyrolyse. Tænk tester en række udvalgte produkter ud fra en række faste kriterier, og opstiller derigennem en række virkelighedstro scenarier, der skal kortlægge hvordan de testede produkter præsterer i forskellige situationer.

I testen af indbygningsovne med og uden pyrolyse, blev der givet en samlet karakter ud fra en lang række kriterier, heriblandt:

 • Madlavning 25 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Afvigelse af den valgte temperatur 10 %
 • Temperaturstabilitet 10 %
 • Forvarmning af ovnen 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

Som det ses af kriterierne der har lagt bund for de endelige karakterer til ovnene, så vejer energiforbruget tungt i den samlede bedømmelse. Det er vigtigt at man som forbruger er klar over præcis hvad der testes for og hvad der ligger til grund for den samlede bedømmelse af produktet, og derfor gør man hos Tænk meget ud af at oplyse præcis hvilke kriterier der er testet ud fra, samt hvor betydningsfuldt det er i den samlede bedømmelse. Brugervenligheden vægtes også højt, mens madlavningen dog vægtes 5 procentpoint højere.

I testen skiller Bosch HBA63B152S sig positivt ud, ved at være en af de mest effektive modeller når det kommer til rengøring, men også på de andre kriterier klarer den sig godt. I toppen finder vi også Electrolux EOB100X, der også klarer sig rigtig godt i testen. Beko BIM25300X bunder listen med en samlet bedømmelse lige under middel.

Du kan mod oprettelse af betalt medlemsskab få adgang til hele Tænks testarkiv.

Råd & Rön (21. oktober 2016)

Råd & Rön har i oktober 2016 testet 7 forskellige indbygningsovne. Der er udelukkende tale om modeller uden selvrens, og af samme grund er der primært tale om indbygningsovne i den lavere prisklasse.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Bagning og madlavning 25 %
 • Opvarmning 5 %
 • Temperatur 10 %
 • Temperaturstabilitet 5 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 10 %

Vi erfarer herover, at energiforbrug og brugervenlighed er to vigtige parametre i testen. Derudover er bagning og madlavning selvfølgelig det vigtigste, med en andel på 25 % af den samlede bedømmelse.

I testen udmærker Electrolux EOB100X sig, ved at klare sig bedre end de 6 konkurrenter. Den klarer sig blandt andet bedst på madlavning og bagning, og så får den topkarakter for et lavt energiforbrug. Derudover er ovnen støjsvag. Testens taber er Beko BIM25300X, der får en samlet bedømmelse under middel.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Råd & Rön (25. oktober 2013)

Hos Råd & Rön har man testet 10 indbygningsovne med pyrolyse. Her er der ligeledes opstillet en række kriterier, som uddybes ud fra hvert testet produkt. Der testes ud fra de samme kriterier som hos Tænk, dog har man her valgt at tage resultatet af pyrolyserengøringen med i vurderingerne, og man har blandt andet målt på mængden af os og røg, tidsforbruget og energiforbruget.

Disse kriterier har haft betydning for det samlede resultat:

 • Madlavningsegenskaber
 • Opvarmning
 • Temperatur
 • Temperaturstabilitet
 • Brugervenlighed
 • Pyrolyserengøring
 • Energiforbrug
 • Støjniveau
 • Sikkerhed

Du kan mod betaling af et engangsbeløb få adgang til enkelte testresultater hos Råd & Rön.

Stiftung Warentest (30. august 2012)

Den store tyske testportal foretog i 2012 en test af 16 forskellige indbygningsovne.

Alle ovn modellerne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 40 %
 • Betjening 20 %
 • Rengøring 10 %
 • Sikkerhed 15 %
 • Miljø 15 %

I testen klare flere ovnmærker sig godt. De flest er dog produceret med fokus på det tyske marked, hvorfor de ikke er at finde i Danmark. Til gengæld har vi identiske modeller, og testen kan bruges som indikation af hvilke mærker der er bedst.

I toppen af testen klarer flere indbygningsovne sig godt. Blandt andet Miele H 4810 B, Whirlpool AKZ 238 IX, Juno – Electrolux JOB53100X, Neff Mega BM 1542 N, AEG BE3003001M og Bosch HBA23B250. Fælles for alle ovnene er at de opvarmer stabilt og jævnt, ligesom sikkerheden er i orden. Energiforbruget er dog i den lidt højere ende, men stadig acceptabelt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar