En havepejs er et flot og rustikt alternativ til den konventionelle terrassevarmer, og så kan den tåle at stå ude hele året.

Vi har besøgt 4 netbutikker og fundet 9 flotte havepejse i blandt andet stål og støbejern, som du kan læse mere om herunder:

H1 – rustik havepejs i cortenstål fra Redwood Denmark

H1-Havepejs

Den flotte H1 havepejs er designet af Redwood Denmark, som har valgt at lave den i 3 millimeter cortenstål. Dette materiale vil nemlig med tiden udvikle overfladisk rust, som gør at havepejsen fremstår flot og rustik. Rusten er ikke skadelig for havepejsen, da den kun sætter sig i overfladen.

Under selve bålstedet er der lavet et lille indhak, hvor der kan opbevares lidt brænde. Dermed kan det lille i tørvejr, så det altid er klar til brug når du ønsker lidt varme på terrassen.

H1 havepejsen har et flot trekantet look, og den passer godt ind på den moderne indrettede terrasse. Den kan desuden nemt skilles ad og opbevares i depotrum eller lignende om vinteren, hvis du ikke ønsker at have den stående fremme hele året.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: H122 x B62 x D56 cm
 • Materialer: Cortenstål
 • Vægt: 30 kg
 • Opbevaringsrum i bunden

Se pris på H1 havepejs hos TrendyLiving

Havepejs i støbejern med gnistfang – elegant og sikkert

Havepejs-Stoebejern-GnistfangDenne smukke havepejs i støbejern er udført i en robust konstruktion, som sikrer mange års holdbarhed og stabilitet. Det er især fordelagtigt hvis den skal placeres i en åben have, hvor der til tider er kraftige vindstød. Denne lille havepejs har et smart gnistfang, som kan åbnes og lukkes efter behov. Det er især smart hvis den placeres tæt ved brændbart materiale, da størstedelen af gnisterne vil blive inde i selve pejsen. Havepejsen er monteret med en skorsten og måler således 122 centimeter i højden og 44 centimeter i diameter.

Materialerne i denne havepejs er massivt støbejern, hvilket betyder at den når op på 50 kg i samlet vægt. Den egner sig derfor bedst som stationær havepejs, hvor den til gengæld står godt og solidt i al slags vejr.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø44 x H122 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 50 kg
 • Låge med gnistfang

Se pris på havepejs med gnistfang hos Huskhaven

Åben havepejs i støbejern – perfekt som terrassens midtpunkt

Aaben-HavepejsDenne fine havepejs har et fint kig til ilden hele vejen rundt. Det betyder ligeledes, at den kan danne midtpunkt for et større selskab på terrassen, hvor alle vil få glæde af varmen og lyset fra ilden. Du behøver desuden ikke at bekymre dig om gnister, da der er monteret gnistfang hele vejen rundt. Højden er på denne model 121 centimeter, hvilket er en tilpas højde til at lede røgen væk fra de siddende gæster.

Materialerne i denne havepejs er sort støbejern, hvilket får den til at fremstå solid og robust. Vægten er på 50 kg, hvilket betyder at den er bedst egnet til stationær position på terrassen, hvor den til gengæld ikke risikerer at blæse omkuld eller lignende. Den solide støbejernskonstruktion holder desuden godt på varmen, og kan endda afgive varme et pænt stykke tid efter ilden er slukket.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B42 x D42 x H121 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 50 kg
 • Gnistfang hele vejen rundt

Se pris på åben havepejs hos Huskhaven

Stor havepejs i støbejern – god til den rummelige terrasse

Sort-Stoebejerns-Havepejs-150-cmDenne havepejs har en højde på hele 150 centimeter samt diameter på 53 centimeter. Den ekstra store konstruktion betyder blandt andet at flere kan nyde varmen og ilden samtidig, ligesom røgen bliver ledt højere op, så ingen risikerer at få den i hovedet. Designet er klassisk og enkelt, og den passer ind i stort set alle typer haver. Den store åbning er desuden perfekt til ungerne, der gerne vil riste skumfiduser.

Den store støbejernspejs har en massiv konstruktion med en samlet vægt på hele 85 kg. Den høje vægt giver god stabilitet i hårdt vejr, og så holder den godt på varmen, som afgives i lang tid efter ilden er gået ud.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø53 x H150 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 85 kg

Se pris på stor havepejs hos Huskhaven

Lille havepejs i støbejern – perfekt til hyggekrogen

Sort-Stoebejerns-Havepejs-110-cmDenne lille  havepejs er ligeledes udført i massiv støbejern. Konstruktionen er dog mere kompakt, og således måler den kun 40 centimeter i bredden, 38 centimeter i dybden og 110 centimeter i højden. Den er derfor perfekt til den lille hyggekrog med plads til 3-4 personer, og på grund af den ringe størrelse er den nem at opbevare eller pakke væk hvis den ikke skal bruges.

Materialerne i denne havepejs er ren støbejern, hvilket bringer vægten op på hele 34 kg på trods af den beskedne størrelse. Den høje vægt har dog mange positive effekter, da havepejsen føles både robust og stabil, samt holder godt på varmen.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B40 x D38 x H110 cm
 • Materialer: Ren støbejern
 • Vægt: 34 kg

Se pris på lille havepejs hos Huskhaven

Granada havepejs – stilrent design med brændeholder

Granada-HavepejsDenne smukke havepejs er formet som et cylinder, der er skåret diagonalt for et moderne og praktisk udseende. Havepejsen har et praktisk rum til opbevaring af brænde, og så har den en diameter på 44 centimeter samt højde på 120 centimeter, hvilket gør den velegnet til den større terrasse, ligesom det åbne design er perfekt til ungerne der gerne vil lave snobrød eller riste skumfiduser.

Materialerne i denne  havepejs er 1,6 mm cortenstålplader, som hurtigt vil danne et rustlag ved udendørs placering. Det overfladiske rustlag er dog med til at øge holdbarheden, da korrosionshastigheden nedsættes 4-8 gange.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: ø44 x H120 cm
 • Materialer: 1,6 mm cortenstål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Se pris på Granada havepejs hos Moreland

Wix 165 – havepejs med god størrelse og højde på 165 cm

Wix-165-HavepejsDenne store havepejs er billig og perfekt til den store terrasse eller have, hvor der skal være plads til et større selskab rundt om ilden. Den måler 56 centimeter i bredden og dybden, mens skorstenen troner hele 165 centimeter op i luften. Det betyder at røgen ledes væk fra selskabet i en god højde, ligesom den lette stålkonstruktion effektivt afgiver varmen fra ilden.

Materialerne i denne havepejs er 1 mm stålplader med en sort varmebestandig maling. Der er integreret opbevaringsrum i bunden, så du har plads til enten pejsebrænde eller briketter til 1-2 aftener. Vægten er på ca. 13 kg, hvilket betyder at den er let at flytte rundt på.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B56 x D56 x H165 cm
 • Materialer: 1 mm stål
 • Integreret brændeopbevaring i bunden

Se pris på Wix 165 havepejs hos Moreland

Garden Life Valencia – moderne havepejs i sortmalet stål

Garden-Life-Valencia-HavepejsDenne havepejs er velegnet til stort set alle slags terrasser og haver – fra de gode gammeldags til de minimalistiske og moderne. Det firkantede tårn måler 150 centimeter i højden og 35 centimeter i bredden og dybden, hvilket er en fornuftig størrelse til en hjørneplacering ved et fire-personers havebord eller større.

Valencia havepejsen er fremstillet af 1,8 mm stålplader, som har fået påført en varmebestandig sort maling, som ligeledes beskytter mod rust. Der medfølger desuden en askeskuffe samt skorstenskappe.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B35 x D35 x H150 cm
 • Materialer: 1,8 mm sortmalet stål
 • Inkl. askeskuffe og skorstenskappe

Se pris på Garden Life Valencia havepejs hos XL-Byg

Garden Life Pamplona – spændende havepejs i udfordrende design

Garden-Life-Pamplona-HavepejsHer er havepejsen til dig der godt kan lide et skævt design, der ikke er som alle de andre. Pamplona havepejsen er designet i en raffineret bue, der hælder en smule til den ene side. Den er desuden en smule mindre end Valencia pejsen, og måler således 122 centimeter i højden, 40 centimeter i bredden og 45 centimeter i dybden.

Pamplona havepejsen er fremstillet af 1,6 mm cortenstål, hvilket giver den karakteristiske patina i løbet af kort tid i haven. Det mørkebrune rustlag har en positiv effekt på holdbarheden, da korrosionshastigheden nedsættes 4-8 gange sammenlignet med almindeligt blødt stål.

Detaljer om denne havepejs:

 • Mål: B40 x D45 x H122 cm
 • Materialer: 1,6 mm cortenstål

Se pris på Garden Life Pamplona havepejs hos XL-Byg

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer, med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar